» »

katero optično miš?

katero optično miš?

tropinovec ::

nameravam nabaviti optično miš, pa me zanimajo vaše izkušnje z njimi...
so primerne tudi za igranje?:|:\

omejc ::

Cordless MouseMan(R) Optical, to je najboljša miška, kar jih je.
Stane pa 17.000 SIT

BC3 ::

Microsoft Intellimouse explorer je pa še mal bolša

stane pa okol 13000.
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

tropinovec ::

zanimajo me predvsem vrvične miši...
ima kdo mogoče dexxa miš, ki stane pri comtronu cca 4 k? kako se obnese8-O
ali pa je microsoftova res toliko boljša , da se je splača kupiti...:|

jRk0 ::

Jza mam Microsoft IntelliMouse Optical in mi ful dobro sluzi. stane pa pod 10k. V avstrijis em dal okoli 500šilingov, za Slovenijo pa zal ne vem.
You fuck up once, you loose two teeth.

||_^_|| ::

jst mam tut Intellimouse Optical od MSja pa je ful huda. Plaču sm pa 68DEM.

VASkO ::

jaz mam to dexxo/BTC/4D optical mouse iz comtrona, povsem zadovoljen, malo vcasih skace, ker mam blesceco leseno podlago, se da resiti, da dam spodaj kak papir. brez 5 gumbov si zivljenja vec ne morem predstavljati

frudi ::

jaz sem še en ponosen lastnik MSjevega Intellimouse Optical in sem brez sleherne pripombe. dal sem pa 9k, pri Comtronu pred par mesci.
kako se pa obnese pri igranju? resda nisem neki hardcore quakar, ampak vseeno igram vse od 3d streljačin do frpjev in strategij in nikjer nisem imel problemov. tud občasni quake ali ut ji ne dela problemov, vedno sledi brez zatikanj ali preskakovanj.

skratka, absolutno priporočam optično miš! sam sem se odločal med MS in Logitech in se na koncu odločil za MS zaradi petih gumbov. in ni mi žal :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

BlackHole ::

Kupi Microsoft Optical, pa boš srečen.

misko ::

Dexxa je zelo dobra.
Na začetku sem imel malo težav s hitrostjo (počasna odzivnost), a se z nastavitvami da vse popraviti.
Drugače pa imaš test miši.
Dexxa je vredna svojega denarja.

Pepo ::

Neverjetno, a Dexxa ni nic slabsa od Microsoftovega Intellimousa. Tega mam v sluzbi, teto Dexxa doma. ce pa primerjam denarje zanju, pa ni vec nobene dileme. Za cudol enkrat nekaj, kjer je veliko denarja za malo muzike.
Tehnika ljudstvu!

Pepo ::

Mater, sem osel. Malo denarja za veliko muzike, seveda!

Milko ::

Sam uporabljam mis od Dexxe in za ceno 5K SIT dobis res veliko. Brezveze dajat 10K SIT in vec sam zato, da pise gor Logitech...

tropinovec ::

evo, pa sem jo kupil!
LOGITECHOVO optično miš, pri Comtronu, za samo 4.600 sit!
sem zelo zadovoljen z njo:D:)):)

Tomi ::

Ima kdo slučajno izkušnje s Typhoonovo miško, ker meni je všeč, pa ne vem, kako se kaj obnese ( tista na kablu )..
metrodusa.blogspot.com

matter ::

ZA igranje iger je najboljša navadna logitech na usb s kroglco. Sem probavu druge pa NE, sploh optične pa wireless niso za quke scene. Igral(al pe še občasno) sem q2 nekej let, bli smo v vrhu, ampak miši krogelne. VEM da niso ostale za quakat tko da bi reku profesjonalno. Če maš pa za desktop pa surfat pa neprofesjonalno igranje quake scen pakupi kar hočš.
Men osebno je ušeč kak komplet miš pa keyboard wireless , samo ne dexxa :)

Mal razmišljam o lcd philips 150x pa accesories wirelss mouse pa keyboard, vse v črnem(ne vem če se dobi v SLO). Samo ne vem kako ma ta monitor kvaliteto. tak da verjetno ostanem na beli 150P2

tha_man ::

matter, kolk sem jaz bral teste je 150P2 boljši kot 150X. Lahko pa si malo ogledaš Sonyje, imajo tud črne modele.

Za tipkovnico pa miš si oglej novi Logitechov komplet, je tud vse v črnem in totalno dobro zgleda. Sm malo drago je (35k SIT).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

burekar ::

matter:
Zgleda, da nisi več na Quake sceni. Optika je postala standard, tud za Kvako. 120Hz al pa še več in pa ni kroglce, ki bi zatajila. Pa še pucat ni treba in podloge ni treba met. Optika je daleč spredaj. Sam mal čudn feeling je od začetka, ko ni kroglce, ki bi ti onemogočala lahko gibanje.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

matter ::

the_man: za monitor vem da je p2 boljši in ga bom kmal nabavu. Samo nedo je v nekem postu o lcdjih rekel, da bo cena philipsom padla. Je pa mal problem tegale p2 ker ma response time <45ms. Glede na to da ma Acer fp563 35ms. Samo mosilm da ne bi smel jebat. Bomo vidl hehe. Sicer pa če veš kak model, ki ima dobro kvalitet oslike pa response time bring it on.
Burekar: Ne vem če je res. Sem mel jest tut optično miš, sicer res da dexxo ki je še tolk slabša, ampak ni blo uredu. Predvsem ko miš dvigneš pa premakneš se ti vse zjebe, poleg tega pa še dexxa ne sede v roko (da bi ji dvignu pa premaknu.

tha_man ::

Problem pri optičnih miškah je, če jo premakneš zelo hitro (z 'zelo' mislim v stilu tistega, ko te v Quakeu zagrabi panika in se začneš divje obračat in streljat) se jim malo zmede. Sicer so pa totalen zakon.


matter, Philipsu ni cena zaenkrat še nč padla (no, morda kakega tisočaka), so pa zato prišli modeli iz serije B ki so cenejši. Sicer pa ima novi Hansol H530 repsonse time 25ms. Sem ga videl, in ni razlike med njim in mojim (Hansol 520F) ki ima 45ms. Tako da ne vem kaj je tu fora. Baje pa obstajajo neki od Eizo (vsaj mislim), ki naj bi imeli response time okrog 5ms. To bi blo pa verjetno že kot CRT.

Sem si pa Acerja malo ogledal v Big Bangu, in mi ni bil všeč. Neverjetno, ampak slika je na nekaterih podlagah malo utripala :O. Pa še sneženje je bilo včasih ful opazno. Kot poceni in dober LCD ti močno priporočam Hansola, sice pa le kupi Philipsa 150P2, ima največ funkcij za svojo ceno (nisem pa ga še v živo videl).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

matter ::

Ja saj tale Hansol je kr uredu ja. KAk je kej slika povej, al pa ko špilaš igrco kak zgleda. Recimo kak q2 probej kjer ti da timerefresh recmo 200 fps, ker če tm ne bo zezeal, ne bo nikjer :). PA glej da maš vertikal sinhronozacijo privzeto off, če ne maš omejene slikce na 90 pomoje (al 60) pa še miš zaostaja:). Morm en dan u bigbang da vidm u živo kak zgleda. Zdele mam monitor str par let, osveževanje 60 al 70 HZ me že zdele glava boli k tole pišem hehe.
Sicer pa Hansol 530 nima response time 25 ampak 40 ms.
Ne vem pa kva je fora ki ma sony SDM M51 D ko ma za rsponse time napisan rise time 20ms pa fall time 30 ms. Pomoje ma pol response time 50 ms :). DO zdej ma najmanjpi respinse time k s mvidu Acer MP581, ki kr fajn zgleda.

Optična miš ni za quakat.Isto ko kordless ne, čeprav jo mam jest zdele, pa sm kr uredu špilu q2. Samo se morš navadt ker če premakneš pa istočasno prtisneš kak gumb se ustavi . Kr neki ma bug

burekar ::

matter:
Počaki en mesec, da se znebim analogne linije, pa lahk greva Quake 2 1on1 railgun competition. Me zanima, kdo bo zmagu. Najverjetneje tist, ki ma optiko.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Matek ::

Kaj pa menite o Mousemanu optical, unemu modremu, z kablom? A je bolši od Intelimouse explorerja?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

matter ::

Burekar nsiem tako prepričan. Kot prvo ni miš vse. Tko da če si že zdej lemr v q2 pol ne boš z optično mišjo nič boljši.
Zanima me še tvoj nick v q2.

tha_man ::

matter, v specifikacijah ki jih dobiš poleg monitorja (v navodilih) piše 25ms. Nekje so zgleda zabluzli pr Hansolu.

Sicer je pa slika pri mojem zakon. Quake bom pa bolj težko probal pri 200 fps, ker na mojem računalu potegne kvečjemu kakih 20 :\ (K6/233 MHz + 3Dfx Banshee 16MB). Sm tiste igre ki mi delajo ustrezno hitro zgledajo popolnoma enako kot na CRT-ju. Slabši response time se pozna samo pri premikanju kurzorja in oken v windowsih.

Kar se Sonyja tiče imaš prav, 50ms je skupni response time.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

SkIDiver ::

Jz bom tut optično kupu ker mam dost tele z kuglco, ker mi bo živce požrla. Bol pucam slabš dela.
Tropinovec kako dela kej tvoj novi miš. Zadovoljen, ma kake hibe?
Pa tisti k mate Dexxa za 5 jurjev al kuk že kako se kj obnesejo.
Kupu bom pa optično ampak sam do 5 jurju več ne dam za tega presnetga gladlca k mi živce gloda:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbolša miš

Oddelek: Kaj kupiti
251783 (1333) Evil
»

katero miško za okoli 5.000sit??

Oddelek: Kaj kupiti
441677 (1291) azeed
»

Miš

Oddelek: Kaj kupiti
221468 (1215) dualband
»

Glede testa miši

Oddelek: Strojna oprema
361464 (1083) Dami
»

katero mis? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
594781 (4240) blue96

Več podobnih tem