» »

Težave z Excelom - več problemov

Težave z Excelom - več problemov

Scarface ::

Imam 10 excelovih dokumentov in v vsakem od njih po 2 lista. Na prvem listu se vpisujejo podatki, na drugem listu so izracuni. Zelja pa je ustvariti GENERALEN dokument, na katerem bodo vse tabele z drugega lista vseh 10 dokumentov. Enostavno ena pod drugo.
Problemi:
- ce tabele enostavno prekopiram s formulami in vsem stvar ne deluje kot bi bilo treba. Ce se prilepi na isto mesto je v redu. Ko se premakne pise #VALUE. Ampak to ko zaprem dokument iz katerega sem kopiral. Ce ga ponovno odprem je OK! Kar seveda ni dobro.... (ena resitev je EQUAL). Ocitno ima Excel tezave z dvojnimi referencami.....nevem zakaj????
- druga stvar je, da bo vseh 10 tabel na GENERALNEM dokumentu imelo link do prvega lista posameznih 10ih dokumentov. Zdaj me zanima, kako v hiperlinku dolocis kateri list naj prikaze oziroma ali je to sploh mozno.

Za vsak namig oz. nasvet bi bil zelo hvalezen!
Lp:)
Been there, done that....

Slavček ::

Da ti napiše VALUE je povsem logično, ker ko kopiraš drugi list v en tretji zvezek tam ni tega prvega lista (ni podatkov na istem območju).
Zadevo rešiš tako, da označiš vsebino drugega lista in ga prekopiraš na ciljno lokacijo z Edit|Paste Special|Values, kar pomeni, da dobiš samo vrednosti brez formul. Tu seveda izgubiš formule.

Lahko pa uporabiš absolutne naslove v formulah, ki jih potem kopiraš na GENERALEN dokument/list. V tem primeru pa se formule ohranijo.

Če to ne reši problema, mi daj povsem definiran konkreten primerček, ki ti dela probleme.

Slavček

Scarface ::

Najprej hvala za odgovor....
Stvar je taka, da mi samo vrednosti ne pomagajo, ker se bojo tabele sproti dopolnjevale in morajo biti zato vse povezane med seboj....
Se pravi, ce v vseh 10ih tabelah uporabil absolutne naslove, pri kopiranju nebi smelo biti tezav?
Mogoce nisem dobr razlozu. Se prav v prvi list se podatki samo vnasajo, v drugem sta pa so uporabljene funkcije, ki delajo s temi podatki. Uporabniki bodo vnasali podatke samo v tabelo na listu1, v tabeli na listu2 bojo lahko gledali le rezultate. Takih tabel bo recimo 10 (za vsak oddelek podjetja). Sedaj pa je treba narediti skupen ali generalen dokument, na kateri bodo te iste tabele z lista2, le da bodo vlekle podatke podatke z lista1 v posameznem dokumentu. Torej bi morale biti formule na generalnem ali skupnem listu enake, le da so reference na posamezne dokumente.
Ce tabelo enostavno skopiram, je formula pravilna. Vendar takoj ko zaprem orginalno tabelo postanejo vrednosti VALUE#....
Sicer sem problem resil, tako da sem namesto kopiranja uporabil EQUAL...se pravi sem naredil samo = in dolocil celico s katero naj se izenaci.
Upam da bo zdej kej bolj jasno, ce ne ti lahko posljem stvari, da si jih sam pogledas..... drugace poznam excel precej dobro ampak ta problem mi neda miru. Tudi na microsofru nisem dobil nobenih informacij, ker ne supportajo vec Excel 2000....

Potem me pa zanima se, ce ves kako narediti hiperlink do dolocenega lista v posameznih dokumentih. Se pravi ce naredis link do nekega dokumenta, ki ima 10 listov in zelis, da ti vedno pokaze 5. list.....

Lp :)
Been there, done that....

Slavček ::

Da narediš linke na te liste2, bo najlažje da odpreš oba zvezka: Izvorni (ki vsebuje ta list2) in ciljni, ki bo vseboval povzetek iz vseh listov "2". Lahko sii razporediš zvezke na zaslonu tako, da vidiš oba lista (torej izvorni list2 in ciljni v generalnem dokumentu, kjer bo sklic na list2).
Zatem v generalnem zvezku v celici kjer rabiš sklic napišeš = (ali +) klikneš na celico v drugem zvezku in nato pritisneš Enter (Obvezno. Ne smeš klikniti nazaj na generalni zvezek). Tako se bo ustvarila referenca do tiste celice. To delovalo, tudi, če bo teh 10 zvezkov kasneje zaprtih. Npr. oni vnašajo ob 9 uri, ti odpreš ob 12h in vidiš notri zadnje podatke/rezultate.

Glede linka:
-Klikneš v celico, kjer naj bo link,
-Insert|Hyperlink (ali Ctrl+K),
-Izbereš Existing file or Web Page na levi, označič zvezek,
-Klikneš gumb "Bookmark..." na desni in ponudi ti imena vseh listov v tem zvezku. izbereš ime lista in Ok,
-Napišeš želeno ime linka (Na vrhu "Text to display") in izbereš Ok.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EXCEL - poiskati besedni nizv koloni in vrstico kopirati na drugi list

Oddelek: Loža
61642 (1427) Malajlo
»

makro v excelu

Oddelek: Programska oprema
61532 (1163) thor24
»