» »

restatranje pc-ja v nedogled--->virus??

restatranje pc-ja v nedogled--->virus??

borisk ::

dober dan

imam naslednji problem
Računalnik re mi rastarta v nedogled(dokler ga ne ugasnem), pravzaprav sploh ne pride v OS ker ga prej resetira, potem pri naslednjem zateži za varni zahon , pa tudi to ne pomaga, saj dalj kot do windovs splash screena ne pride. sedaj edini problem je ker so na disku podatki ki bi jih precej nujno rabil. Prišel sem do ugotovitve da je vzrok najverjetneje virus saj je mal kolega podobne probleme (enaki simptomi), sam on ni rabil nobenih podatkon z diska, tako da je to rešil s pomočjo formatiranja. Vseeno pa sem skeptičen ker sem imel sveže update antivirusa prav tako sem imel update xp-jev.

če kdo ve kako se da to rešit bi bil zlo vesel če se oglasi še ta vikend ker sem čez tedn v mb(fax)

lp boris

mare7 ::

če imaš 2 diska si dej na enega uno kar ti rabi in drugega formatiraj nato to ponovi ampak obratno..datoteke si dej na formatiran disk seveda more bit na enem windows (ne na unem ki ga boš formatiral)..to u najhujšem primeru..če ti pa uspe ga nekako preglej z kašnim antivirusom..predlagam nod32

fahrenGONE ::

Sem dobil jaz v 'servis' en tak PC in baje je nek virus. Tip je rekel da ne rabi nic podatkov, tako da smo potem XPje na novo dali gor + format + SP2. Sem mu rekel naj ne uporablja vec IE in Outlooka, saj se tam dobi najvec okuzb. Gor smo dali Firefox (namesto IE), Thunderbird (namesto Outlooka) in AVAST Antivirus (on ga je hotel) pa se nekaj drobnarij, kot so ffdshow, winamp, ipd... Sistem dela sedaj bp.

Daj si skopirat zadeve iz starega diska, ampak obvezno preglej s posodobljenim antivirusom in ce imas installl/exe raje presnami na novo. Ce si uporabljal kaksnen sumljiv toolbar ali popup/ad blocker, se prepricaj ali je znana zadeva ali navaden spyware. Poslovi se od IE in Outlooka, ker so se vedno najvecji rizik pri PCjih danes.

dolegar ::

>> Sem mu rekel naj ne uporablja vec IE in Outlooka,
>> saj se tam dobi najvec okuzb.

to je čisto brezveze. Najlažje je to rečt. jaz uporabljam vedno IE outlook in nimam nobenih problemov. Pa včasih tudi nanese na kako čudno stran, ki ima gor vsega vraga...

Če folk odpira zipe k majo not viruse ti nič ne pomaga, da uporabljaš drug program...

fahrenGONE ::

Tip ni odpiral nic, samo na stran je verjetno prisel, ki je imela exploit. Jaz vsem po vrsti odsvetujem IE in Outlook, ker je to taka kriza, da glava boli.

borisk ::

prvo
uporabljal sem firefox, za mail pa mam itak gmail, mam tudi ad-aware, pa updatan avast, btw pol ure prej ko se mi je to začel dogajat sem updatal avasta.

lp, boris

veteran ::

Lahko je vzrok tudi hardver, kolegica je imela enak problem, kot ga opisuješ; stalno resetiranje, v windows se ni dalo priti, izkazalo se je, da je kriva matična plošča (so jo v servisu zamenjali)...
No, prej se prepričaj, da ni kakšne virusne golazni (če imaš še kakšno računalo blizu, daj disk noter, pa poskeniraj).

borisk ::

ja zdravo

sem rešil zadevo

disk sem pri kolegu preskeniral z nod32 sam ni nič najdu pol sem pa še doma probal pa je delal.
vzroka še sicer zdaj ne vem sam dela pa

lp, boris


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odstranitev virusa

Oddelek: Pomoč in nasveti
91141 (853) Trance4mer
»

Nenehna okuženost računalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
131267 (1023) jype
»

Koliko daste uporabniki ADSL in kabelskega neta na varnost???

Oddelek: Programska oprema
151878 (1517) ombre
»

racunalnik mi zelo pocasi dela!!!!!!za popizdit

Oddelek: Pomoč in nasveti
224793 (4425) bobby
»

Sporočila so izpraznjena!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81210 (1040) MadMax

Več podobnih tem