OSNews - Danes je OpenOffice.org doživela izid verzije 2.0. Težko pričakovana različica prinaša obilo novosti. Najpomembnejša sta vgrajena podpora OASIS standardnemu odprtemu formatu in napredne možnosti XML-ja. Prenos je angleške različice je že možen iz domače strani, med tem ko slovenka še ni na voljo na strežnikih, kar se bo spremenilo v nekaj dneh.
Mislm jest ne morm verjet, kako jim uspe zajebat tako simpl stvar, kot je installer. Sem instaliral zadevo čez OOo 2.0 RC1. No naredilo je samo pol inštalacije. Samo 110M je cele mape. Sm moral pognati uninstal te zbrke in še 1x namestiti vse.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Super da je izšel, ampak še vedno so hrox$#$XWERX"#1!"#!$"#4!"#$sci not
Vsake tolko ga hiti vun v Base-u - annoying
drgač pa dela ko šus, sm slo verzija bi bila zelo dobrodošla in to hitro.
Sedaj je to prava in zelo huda konkurenca Officu - ne bi začenjali teme Zelo prijazno MSOffice uporabnikom, tko da mislim nekih večjih težav ne bi smeli imeti pri migraciji. Zlasti se lahko potrudijo v privat sektorjih - firme, v kolikor bi hoteli zmanjšat stroške.
Ni kaj...
Čez kakšen mesec lahko pričajete veliko gradiva na to temo.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
SuperHik: edino kar mi dela sive lase je integracija slovenskega črkovalnika, v angleški oOO ..
File -> Wizards -> Install new dictionaries
V čarovniku, ki se odpre, izberi "Slovenian" Nadaljnja navodila so v slovenščini. Po končani namestitvi zapri OOo in ponovno zaženi - če imaš kot glavni jezik operacijskega sistema nastavljeno slovenščino, bo črkovalnik že deloval. Če pa imaš za glavni jezik kaj drugega, določi slovenščino v Tools-> options -> language settings. To velja za Linux. V Oknih najbrž ni dosti drugače.
jaz sem glih vceraj kompajlal rc3 pod gentoojem, trajalo je priblizno 9 ur, amd 2500+ in 512 mb. vendar to zal ni realna slika, ker sem se vzporedno emergal nekaj drugih stvari, ampak po lastni oceni z mojo konfiguracijo traja vsekakor 7-8 ur. gcc je 3.4.3.