» »

TV daleč od PCja

TV daleč od PCja

poker ::

Želel bi preko TV-OUT na graf. kartici pogledati kak film na TVju. Sta pa napravi (TV in PC) oddaljeni cca. 7 metrov. Kabel, ki sem ga dobil s kartico je, seveda, prekratek. ;((
Je sploh mozno dobit kje daljsi kabel (vseeno S-VHS ali činči)? Kaj pa tehnično gledano, ali pade kakovost slike zaradi oddaljenosti? Kateri kabli so boljši S-VHS ali tisti s činči?
Prosim, ne mi svetovat naj si kabel sam naredim, ker o tem nimam pojma in NE, ne uživam pri prenašanju kište iz ene sobe v drugo!:D
  • spremenil: poker ()

grex ::

V vsaki trgovini z velikim številom kablov imaš daljše kable za priklop TVja. Razlikujejo se samo glede na TV vhod, lahko ga kupiš s SCART ali S-VHS vhodom (karkoli že ima tvoj TV, največkrat je to scart). Obstaja pa še vmesnik iz s-vhs v scart (če ne bi imeli kablov z scartom, kar se velikokrat zgodi pri kvalitetnih različicah).

Dolžina je lahko zelo pomembna, še posebej če je večja od 5 metrov. Kupi malo dražji kabel, pa ne bo več tako pomembna (povprašaj o dražjih različicah, morajo biti bolje izolirane, pozlačeni priklučki so sicer kul, ampak ne tako zali pomembni) - mislim, da kvaliteten kabel stane okol 5K sit-ov.

LP, Grex

Kaboom ::

imam doma narejen činč kabel za video izhod na televizor, ki je oddaljen 10metrov, za vse skupaj nisem dal več kot jurja... imam 3x 10m kabla, šest činčov, in pa scart razdelilec, ki sem ga dobil zraven... reči komu naj ti naredi taki kabel.

kvaliteta se NE pozna toliko iz mojih izkušenj, 7metrov ni dosti, pa če se preko kabla izgubi 1% se to ne pozna ker se na pretvorbi in na televiziji ziher izgubi več kot 25%...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

poker ::

grex in Kaboom: HVALA!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako razporediti kablovje za projektor?

Oddelek: Zvok in slika
273002 (2760) msenjur
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika