» »

HomePlug Ethernet Adapter

HomePlug Ethernet Adapter

tntn3000 ::

na strani Level One sem zasledil izdelek, s katerim naj bi blo možno postaviti mrežo preko električne napeljave. a je kdo to sprobal? je ta zadeva primerna za priklop adsl? kakšne so omejitve oz. potencialni problemi? kaj vse rabiš, da vzpostaviš povezavo med modemom v eni sobi in kompjuterom v drugi (razdalja cca. 10m)?
Vnaprej hvala.

MadMax ::

Len sem, zato pričakujem link do zadeve.

Sicer pa zadeve (za pretakanja različnih podatkov) že obstajajo nekaj časa, omejitev pa je ponavadi ta, da morata biti obe enoti priklopljeni na isto fazo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

tntn3000 ::

o teh zadevah sem spraševal:
http://www.levelone.si/products2.php?sk...

če si prav predstavljam, vštekaš dva Ethernet Bridgea (PLI-2010), vsakega na svojem koncu in to je to.

grmek ::

@tntn3000: ja, tako je, priklopis dva mostova (ethernet bridge) v el. vticnici, nato se povezes mostova z poljubnimi ethernet napravami in zadeva deluje*. Brez kakrsnekoli konfiguracije, etc.
* Deluje le, ce sta obe vticnici na isti fazi in ce med njima ni predolga razdalja po el. zicah. Najbolje je, da nekje narocis zadevo preko neta (npr Netgear na 1A) in jo nato v 8ih dneh vrnes, ce ne bo delovalo.
Aja, hitrosti so ponavadi na nivoju 802.11b brezzicnega omrezja (torej cca 5mbit/s), nekateri novejsi izdelki pa obljubljajo tudi vec.

LpG

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
559552 (6354) next3steps
»

Ethernet over PowerLine

Oddelek: Kaj kupiti
132523 (2065) Company
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718882 (16265) Furbo
»

Kako spraviti internet v klet bloka

224773 (3425) Arctander
»

Wireless preko električne napeljave

102872 (2542) gumby

Več podobnih tem