» »

ASIO in Audigy 2ZS

ASIO in Audigy 2ZS

Spc ::

Zanima me sledeče vprašanje:
Ali Audigy 2ZS ni sposoben snemati v AISO 96kHz / 24bit in hkrati predvajati bilokateri source preko WAVE Source-a?

Kajti zgodi se mi sledeče:
Ko hočem snemati v ASIO 96kHz / 24bit če slučajno zaženem winamp ali kaj podobnega začne piskat (sinus approx 2kHz) in bilo kaj potem zaženem mi bo namesto zvoka vedno predvajal ta sinus (2kHz) .. in potem moram resetirat, da je spet normalno.
Če pa snemam v ASIO 48kHz / 16bit pa ne pride do tega.

:|

Spc ::

Noben nič ne ve o tem ?
:'(

Spajky ::

Kot je meni znano, je tisto bolj marketinški trik, ker lahko dela s 96/24 samo pod zelo omejenimi pogoji; edino zadnja verzija "uberAleß" Creativove in drage kartice XT lahko dela več stvari hkrati s takšno ločlivostjo. Poglej manual in specifike na Netu! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

martinsm3 ::

@Spc

Hja , zadeva je taka , da moraš v programu katerega uporabljaš za snemanje in obdelavo pravilno nastavit routing kanalov (pri ASIO ne moreš istočasno uporabljat istih kanalov za snemanje in predvajanje , pač pa uporabiš za snemanje npr. sprednja dva , za monitoring oz. predvajanje pa vzameš zadnja dva).
Kako se to naredi je pa odvisno od programa katerega uporabljaš (Cubase , WaveLab... etc.) , tako da malo poglej po nastavitvah.
Seveda pa to velja samo za ASIO način (kjer program preko ASIO gonilnikov direktno dostopa do zvočne , kar ima za posledico nižje latence in pa boljši zvok) pri DirectX teh problemov ni je vedno fullduplex ne glede na uporabljene kanale (ponavadi so to pri DX itak samo sprednji).

Če pa si vse zgoraj našteto že upošteval potem je problem nekje drugje , in sicer ti računalnik ni sposoben zagotovit dovolj prepustnost pri tako nizkih latencah signala (2ms) in boš moral latenco dvignit na nekje 10ms ali še več , dokler signal ne bo popolnoma čist brez piskajočih motenj.

P.S.
Audigy 2 je sposoben snemat v 96/24 , ampak samo če imaš dovolj pasovne širine v računalniku na voljo , ki jo ta kartica potrebuje >:D .
Jaz imam svojo X-FI Elite Pro (prej Audigy 2 Platinum) na 133MHz PCI-X vodilu in dela tudi z latencami 1ms kolikor jih X-FI podpira brez problema (Audigy ma najmanj 2ms , manj ne gre).

LP
Martin

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: martinsm3 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5613567 (11736) Nummy
»

Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7215519 (13540) Pyr0Beast

DTS Audio

Oddelek: Zvok in slika
296315 (3836) gregyk
»

Test Creative X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
355464 (3480) Gregor P

Več podobnih tem