» »

Tehninčna gim.- NM

Tehninčna gim.- NM

norc ::

OK kot devetošolec mam probleme z odločitvijo prinadaljevanju šolanja.Vem d a je še daleč do vpisa, a če nimam vse popredalčkano pri meni NE GRE;(( :8)

No skratka dons smo bli na tisti predstavitvi šol v štuklju.Že dooolgo časa razmišljam o Tehniški Gim. a ne vem če je to-to namreč veseli me elektrotehnika,računalništvo,....
Skratka tehnično področje.
Do zdaj sem bil trdno prepričan o mojem odhodu a nocoj se je vse malce zatreslo.
Ker vem, da je tukaj veliko SŠ me zanima mpredvsem kako zgleda kaj šolanje na Teh. Gim. in pa recimo rač. in elektrotehniki(vsaj upam d zastopte za kaj se gre).
Namreč zanima me sledeče kolikšna je razlika recimo v:

praktičnem delu
"piflanju"
zahtevnosti
in pa možnosti nadalnje izobrazbe

Do zdaj so nas po šolah kar nekam v tri krasne usmerjal sam kje kamor bi hoteli:\ ;(

No zaenkrat tolk če bom pa še kj hotu zvedet bom pa še vprašu:))

PS: sj na vaše LANPARTIJE lahk tud gimnazjici hodjo, ne:D

NeOman ::

trenutno sem 4. letnik tehniske gimnazije.

ce te zanima tehnicna smer je ta gimnazija prav gotovo najboljsa odlocitev razen, ce bi rad iz srednje sole prisev z poklicno izobrazbo. po koncanem 4. letniku te caka splosna matura in po opravljeni le tej imas enake moznosti za vpis na katerokoli fakulteto (sicer pa, to je se dalec).

glede programa pa, v 2. letniku se bos moral odlociti med 3 smermi: strom, strojna, racunalnistvo. kar te pac zanima. v 3. letniku dobis poleg izbranega se 1 strokovni predmet. dobra stran je, ker se sola posveti predvsem naravoslovnim smerem (matematika, fizika), biologijo, kemijo in geografijo bos trpel prvi 2 leti, medtem ko bos imel sociologijo v 2 in psihologijo v 3 letniku.

nekako tko bo zgledala tvoja kariera na tehniski gimnaziji. ucit se je treba pa vsepovsod:)

jest10 ::

Je pa enako kot na vsaki šoli-Večinoma normalni profesorji+ nekaj čudnih osebkov.
Drugače pa sama šola ni težka. Z nekaj truda se da čisto lepo narediti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj naj naredim, kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
719668 (7694) DOOM_er
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

13748268 (45750) Jan987
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

314640 (4193) DavidJ
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

528494 (7717) Klemenn
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222354 (2171) NoUse4AName

Več podobnih tem