Forum » Operacijski sistemi » Ne morem zagnati Linux
Ne morem zagnati Linux
RobyRob ::
Na disku imam Win Xp in SuSE 9.3.
S PartirionMagic sem povečal Linux particijo, zdaj pa več ne morem priti v Linux (ko bi se moral zagnati, se izpisujejo samo neke številke).
Zanimivo da je prvič še šlo, drugič pa več ne.
Probal sem sledeče:
- vstavil sem SuSE DVD, izbral Rescue System
- mountal linux particijo (mount -t ext3 /dev/hda4 /mnt)
- zagnal lilo (/mnt/sbin/lilo -C /mnt/etc/lilo.conf)
Izpisalo mi je: "Fatal: sorry, don't know how to handle device 0x0102."
Se da kako priti v Linux, ali pa bom ga moral znova inštalirati?
S PartirionMagic sem povečal Linux particijo, zdaj pa več ne morem priti v Linux (ko bi se moral zagnati, se izpisujejo samo neke številke).
Zanimivo da je prvič še šlo, drugič pa več ne.
Probal sem sledeče:
- vstavil sem SuSE DVD, izbral Rescue System
- mountal linux particijo (mount -t ext3 /dev/hda4 /mnt)
- zagnal lilo (/mnt/sbin/lilo -C /mnt/etc/lilo.conf)
Izpisalo mi je: "Fatal: sorry, don't know how to handle device 0x0102."
Se da kako priti v Linux, ali pa bom ga moral znova inštalirati?
OK, če probam poenostaviti: na Linux particiji sem imel LILO in ta particija je bila aktivna. Zdaj se je pa spremenil začetek particije in izgleda da se je LILO izgubil. Kako ga lahko inštaliram zdaj, ko ne morem priti v Linux?
DoDaske ::
Sicer nimam SuSe ampak mislim, da si bi lahko pomagal z instalacijskim diskom in ponovno nasrtavil LILO.
Saj v Linux pridem z DVD-jem brez težav, natančneje v Rescue System, to je tekstovni način podoben Recovery Console v WinXP. Samo potem ne vem dalje. Poskušal sem zagnati LILO, a mi javi neko napako.
Hvala kriko1. Repair ni bil potreben.
Sem dal noter SuSE DVD, resetiral računalnik, izbral Installation. Potem mi je javilo "There seems to be a Linux installation on your hard disk. What do you want to do?"
Namesto Repair sem izbral Boot from disk in potem samo zagnal LILO.
Sem dal noter SuSE DVD, resetiral računalnik, izbral Installation. Potem mi je javilo "There seems to be a Linux installation on your hard disk. What do you want to do?"
Namesto Repair sem izbral Boot from disk in potem samo zagnal LILO.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1822 (1660) | zee |
» | Deinštalacija SuSE 9.2 na dual boot sistemu z win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1524 (1436) | suse80 |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1670 (1178) | Gandalfar |
» | Inštalacija Linux - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1488 (1150) | Gh0st |
» | HOW TO: Poleg WIN2k se RedHat?Oddelek: Operacijski sistemi | 1960 (1786) | twosocks |