» »

Hi-Fi sejem v Ljubljani.

Hi-Fi sejem v Ljubljani.

glinik ::

Pozdravljeni,

je kdo od tegale foruma bil na sejmu? Če ja, kako se vam je zdelo?

Moram povedat, da je letos bil sejem ZELO dobro založen, saj je bilo ogromno robe. Še Kuzma se je potrudil in predstavil svoje produkte (kar se za prejšnja leta ni moglo trdit). So pa žal ultradrage aparature razočarale, saj bi človek lahko za tako ceno več pričakoval. Da ne bomo preveč kritični - sedaj se je lepo videlo koliko truda in "nege" potrebuje vrhunski sistem, da vrhunsko zaigra v določenem prostoru. :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

MadMax ::

Bil sem, včeraj.
V enem stavku bi lahko rekel, da je bilo "več za oko kot za uho".

Kuzmatu pohvala, da se je udeležil, čeprav sem bil osebno razočaran nad zvokom. Že na splošno sem pričakoval več, price/performance pa je totalen polom.

Corrado je naredil po pričakovanjih: hrup za plašenje ptic. Sem bil večkrat v sobi, vsakič po nekaj minutah prišel ven z "zamašenimi" ušesi.

Hajdinjak: Prva misel: a je ta človek normalen? Tisto skakanje pa kričanje... Sem bil noter ravno ko je imel predstavo v stilu "zdaj boste pa impresionirani", in sem po nekaj minutah spet zapustil prizorišče, za kar so mi bila ušesa hvaležna.

Zanimivejše je bilo pri samograditeljih Copycard: minimalna sredstva in pa sicer temu ustrezno več lastnega truda, za zvok, primerljiv tistemu, ki se meri finančno gledano v x10 ali celo x100.

Vklopove trobente... Impresivno, tako na pogled, kot tudi zvokovno (sploh če upoštevam alternativen dizajn), a žal primerno prostoru vsaj takšne površine, kot je bila razstavna soba. To pa je skoraj tloris moje hiše...

Ostale ne bom ocenjeval poimensko, kar seveda ne pomeni da si ne zaslužijo biti omenjeni. Nekateri so pač imeli premajhen prostor, drugi spet prostor in premalo obiskovalcev...
Upam, da bodo do naslednjič vsi popravili napake in pokazali še tisto, česar tokrat niso mogli.

/edit:
Najbolj zamerim razstavljalcem, da niso poleg eksponatov imeli napisane vrednosti le-teh. Tako bi namreč lahko dobili veliko bolj realno sliko, koliko kater sistem velja.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

audiofill ::

Najbolj zamerim razstavljalcem, da niso poleg eksponatov imeli napisane vrednosti le-teh. Tako bi namreč lahko dobili veliko bolj realno sliko, koliko kater sistem velja.

Hifi sejmi niso namenjeni ocenjevanju hifi naprav, saj na njih zaradi preveč neznank (neadekvatne in neakustične sobe, nepoznanavnje vpliva posameznih komponet na sistem, vpliv kablovja...) nikakor ne moreš dobit realne slike o neki predstavljeni komponenti ali sistemu. Neka komponenta ali sistem ki na sejmu igra slabo, lahko doma igra dobro. Zato so sejmi namenjeni predvsem predstavitvi novitet ter druženju ljubiteljev glasbe in dobrega zvoka, kar je vsem malo resnejšim ljubiteljem jasno.

Postavitev setupa na sejmu je cela umetnost ter od razstavljalca terja ogromno znanja in izkušenj. Dosti je samo kakšna navidez povsem nepomembna malenkost in odličen sistem se kaj hitro lahko prelevi v samo povprečnega. Zatorej dejmo se izogibat ocenam koliko kateri sistem velja na podlagi slišanega na sejmu, saj je to daleč od dejanskega stanja.

Lep pozdrav !

audiofill ::

Evo slike s showa za vse ki vas zanima hifi, pa se showa iz takšnega ali drugačnega razloga nažalost niste mogli udeležiti:

http://users.volja.net/audiofil54/ljubljana_2005/index.html

Lep pozdrav !

Highlag ::

Mogoče bi lahko bolje obveščeni sejem lahko napovedali? Mogoče s kakšno novičko?:8)
Never trust a computer you can't throw out a window

audiofill ::

Imaš prav, mislim da se o tem, razen na naših dveh hifi forumih in pa edinem hrvaškem ni nikjer govorilo. Škoda.

Vas pa obveščam, da bo ta vikend hifi show v Zagrebu in sicer v hotelu Sheraton, kakor lani. Cena vstopnice je 20 kun, show pa se bo odvijal v petek in soboto od 10.00 ure do 19.00 ure, v nedeljo pa od 10.00 ure do 18.00 ure.

Zadeva bo potekala v 11. dvoranah in 17. sobah. Skratka pestro.

Pozdrav !

Trancedeejay ::

Obvestilo za LJ Show sem jaz dal med novice, zal pa je moderatorji niso objavili - kao reklama. Sicer pa ce bi vsaj malo prebiral HI-FI teme bi bil obvescen. Objavljeno je bilo na vsaj 10-ih forumih.Torej organizator ni kriv da se zal ni dala novica o tem dogodku objavit.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Pa se nekaj - sam sem se odprl novo temo in vse objavil, vendar pa je zavedni moderator vse izbrisal. Torej, ce kdo ni vedel za dogodek - blame S.T. moderatorje
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Highlag ::

Nisem kakšen hud audiofil, zato ne obuskujem ravno vseh mogočih forumov, bi si pa eno takšno zadevo res rad ogledal. Ponavadi imam to smolo, da zvem za dogodek šele kakšen teden po dogodku:\

Se pa čas krajša >:D
Never trust a computer you can't throw out a window

Stepni Volk ::

Trancedeejay-evo napoved sejma sem zbrisal. Obrazložitev je bila podana, skupaj s prošnjo, da zadevo predstavi v obliki novice oz. da se poda novico o sejmu v že obstoječi temi o Hi-Fi-ju.
1. Novica je bila zavrnjena. Razlog mi ni znan, ker novice objavlajo drugi.
2. V obstoječih temah objave ni bilo.

Vsa debata na to tematiko je bila izbrisana.
Za pritožbo zoper moj izbris ali zaradi neobjave novice ima Slo-tech svojo temo. Pritožbe v oddelku Slo-tech.
Lahko uporabite tudi ZS.

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Naša napaka je bila, da ni prišlo do objave novice. V kolikor bi, bi bila tudi tema, ki sodi zraven. Zato prosim ne zlivati besa na moderatorje, ki so delovali povsem dobronamerno in pravilo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

audiofill ::

Eto, pa je še en show za nami. Če koga zanima kaj se je dogajalo v Zagrebu, klik spodaj:

http://users.volja.net/audiofil55/hifi_show_zagreb_2005/index.html

Pozdrav vsem !

BlackAdder ::

Super - veliko fotk.
Kot vidim, so bile sobe bistveno večje kot v Ljubljani. Upam, da je bil tudi zvok temu primeren.
A je kje objavljena kakšna ocena - reportaža?
BlackAdder stroke again!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sejem HI-FI tehnike - Multimedia HI-FI Show 2016

Oddelek: Zvok in slika
101754 (1358) MadMax
»

[Hi-Fi] - Slike vaših sistemov

Oddelek: Zvok in slika
3411177 (4379) Janac
»

Sejem zabavne elektronike - Multimedia HI-FI Show 2010

Oddelek: Zvok in slika
131501 (1060) Trancedeejay
»

Sejem Elektronike v Ljubljani 18-20 marca

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
234552 (3217) Brane2

Več podobnih tem