» »

win modem - hitrost

win modem - hitrost

cattom ::

frend ima win modem 56k,problem je v tem da nima povezave nikoli hitrejše kot 16000 bps.Njegov modem sem probal na mojem compu,pa je delal normalno ,tudi 48000 bps.Na telekomu pravijo da je z linijo vse vredu.Kaj naredit?:(

chucki ::

nimaš kej! Verjetn ima linije slabe! Ali pa probaj v nastavitvah za hitrost modema!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

sash ::

Klinc gleda ka pravijo na telekomu, tud sam sn mel že podobne izkušnje in vem da so linije v k....
>:D

ToniT ::

Pri sosedu mojega kolega iz službe smo imeli podoben primer. Preverjali smo linijo, modem prenašali iz ene lokacije na drugo itd.... Na koncu smo po enem tednu ugotovili, da je bil vzrok za manjšo hitrost (še danes ne vem ali je bil to res) razdelilec za elektriko, ki ima stikalo s tlivko. V glavnem: ko smo odstranili ta razdelilec, je ta isti modem, ki prej ni presegel 20000bps, je začel delovati s hitrostjo tudi 45000 bps. Ko smo dali razdelilec nazaj, pa je hitrost spet padla. Tako ti lahko taka butasta stvar zagreni življenje....

miranpozar ::

Telekom ima morda celo prav! Dobro je preveriti v hiši, če ni na telefonskem kablu kakšen razdelilec, po domače narejen stik, kakšen star telefon ali slabo izdelan konektor... skratka ali je kabel kvalitetno izdelan!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

su37 ::

Telekom sux, to je prva stvar, vse kar ti oni pravjo je bullsh..., sami izgovori, saj se nikomur več ne da sprot popravljat teh linij, njihov največkratni odgovor je da si kupi ISDN. Ja zakaj neki a ne??
Stvar je taka, jaz mislim da slabo linijo nekako eliminiraš s stringi, zato si poišči dobro stran s stringi za tvoj modem, jih naštudiraj, preizušaj.
Tako sem jaz rešil problem z mojim winmodemom, ki se je teoretično povezal ne vem kolko čez115000, dejanski prenos pa je bil skoraj da ne na ničli. Dokler se mi je povezoval z neko nenormalno številko, mi modem ni deloval. Ko sem spravil tisto cifro na mojih dobrih 31000, je navadno dejanski prenos tam okrog 36000, to je p aza naše slovenske linije v zgornjem povprečju bi reku. Tako da zdej vsaj eno navadno kratko sporočilo lahko normalno dol potegnem, prej pa še to ni šlo.
Stringi so pa zelo različni od proizvajalca. Najprej poskusi izklopit v90 protokolm, potem še kombiniraj z x2 ali brez....mislim da je v tem stvar. Ta v90 protokol po mojem slabe linije ne prebavljajo (take so moje izkušnje) in ta v90, zna povzročati same težave če ta pogoj ni izpolnjen. Moj cilj je bil, spravit modem v stanje čimbolj podobno tistemu izpred 4 let, ko smo imeli še tiste dobre stare USR-e, pa Rockwele. Zakaj? Zato ker so tud linije ostale na nivoju izpred 4 let nazaj ali še več. Tako je moje razmišlanje in izkušje.

cattom ::

thx za odgovore, težava je bila v tem ker ni bil priključen na navadno linijo, temveč na PCM linijo.8-)

AlienRex ::

Telekom spara na linijah, zato uporablja multiplekserje. Linije same niso "slabe", problem je le v napravici, ki omogoca dvema, da uporabljata eno linijo hkrati(multiplekser). To za govor ni problem, a za data (modem) lahko velik. To sicer Telekom nerad prizna. Pac napises prosnjo in kategoricno omenis da rabis "cisto" linijo za delovanje modema, in ti to tudi omgocijo.


Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Paramedic ::

Men se doma povezuje z max. 38400, tule kjer sem zdejle, deluje pa z 51000; pa nisem ničesar spreminju.
GRRR!... ;(
End transmission.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

modem problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
8721 (627) astras
»

Teličkovo nabijanje!

Oddelek: Omrežja in internet
362512 (1707) madmitch
»

uiber pocas :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
191497 (1277) crusader
»

Telefonska linija

Oddelek: Pomoč in nasveti
191252 (953) tejo
»

TELEKOM zmanjšal dostopno hitrost?!!!

Oddelek: Omrežja in internet
151557 (1296) Igor

Več podobnih tem