Forum » Elektrotehnika in elektronika » Visoka napetost med maso SCART priključka in ozemljitvijo v vtičnici
Visoka napetost med maso SCART priključka in ozemljitvijo v vtičnici
neoto ::
S cimri smo se spravili povezovat TV in računalnik, da bi si lahko ogledali kakšen filmček na TV.
Baje so oni že prej poskušali in se jim računalnik ni zagnal, ko je bil na TV-out povezan s TV-jem. Preden sem poskusil še s svojim, sem vzel voltmeter in izmeril okoli 170 V med maso scart priključka (tudi masa vtikača za TV-out) in ozemljitvijo v vtičnici. Je to sploh normalno? TV drugače nima šuko vtikača (je brez ozemljitve)!
Baje so oni že prej poskušali in se jim računalnik ni zagnal, ko je bil na TV-out povezan s TV-jem. Preden sem poskusil še s svojim, sem vzel voltmeter in izmeril okoli 170 V med maso scart priključka (tudi masa vtikača za TV-out) in ozemljitvijo v vtičnici. Je to sploh normalno? TV drugače nima šuko vtikača (je brez ozemljitve)!
radiator ::
Ja to je normalno. Masa tv-ja im plavajoči potencial. Lahko jo brez prblema vežeš na ozemljitev. To boš tudi naredil ko boš gor priklopil računalnik kateri ima maso vezano na ozemljitev.
Zakaj pa PC ni bootnil pa ti ne znam povedat. Mogoče je bootnil pa je delal samo TV-out (tak je blo pri starih grafičnih) in niso nič vidli :)
Zakaj pa PC ni bootnil pa ti ne znam povedat. Mogoče je bootnil pa je delal samo TV-out (tak je blo pri starih grafičnih) in niso nič vidli :)
Kaj je jutri že bilo?
neoto ::
Zagnal se ni, je baje samo piskal...
Zanima pa me nekaj. Če gor priključim prenosnika brez napajalnika, na ta prenosnik pa zunanji disk z napajalnikom, je lahko kaj narobe? Ali so vse mase skupaj vezane?
Zanima pa me nekaj. Če gor priključim prenosnika brez napajalnika, na ta prenosnik pa zunanji disk z napajalnikom, je lahko kaj narobe? Ali so vse mase skupaj vezane?
radiator ::
Vse mase bi naj bile skupaj vezane(pri meni so). In PC konektorji bi naj bili takšni da se prvo spoji masa in potem druge zadeve.
Ja če pa je samo piskal pa so verejtno grafiko zmigali ko so priklapljali.
Ja če pa je samo piskal pa so verejtno grafiko zmigali ko so priklapljali.
Kaj je jutri že bilo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8722 (5943) | settler |
» | Mirovni tokOddelek: Zvok in slika | 2420 (1872) | advokat22 |
» | ojačevalec...problemi z vhodiOddelek: Zvok in slika | 1672 (1463) | yimi |
» | Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9536 (8305) | Pyr0Beast |
» | Vpliv el. napeljave na TV sliko ?Oddelek: Zvok in slika | 1317 (1116) | BluPhenix |