» »

Prekinjanje povezave

Prekinjanje povezave

guererro ::

Zanima me zakaj mi vsake toliko časa samo od sebe prekine povezavo. To se mi zgodi že po parih min., ko vzpostavim povezavo. Pod lasnosti povezave pa imam naštimano, da se povezava nikoli nebi smela samo od sebe prekiniti. Včasih pa mi povezave ne prekine, ampak mi samo preneha sprejemati podatke, tako da je povezava vzpostavljena, venda nemorem nič dawnloadat ali brskat po netu.
Imam pa ADSL povezavo in uporabljam win. XP.

Če ve kdo kaj bi lahko šlo narobe naj mi prosim pomaga.

Hvala v naprej!
LP

Nemesiz ::

Js mam iste probleme. Če je povezava zelo dolgo vzpostavljena mi včasih kar prekine, vendar se pol samo od sebe nazaj vzpostavi.

Mam pa isto ADSL in Win XP.

Matri[X] ::

Ali se modem takrat desinhronizira? Ker ce se, potem imas problem s kvaliteto linije. Poklici 116. V primeru da pa je modem neprestano sinhroniziran, poklici 080 1000.

guererro ::

Naj dodam še to, da že grem pod nadzorno ploščo in tam pod omrežne povezave, mi pod Local Area Connection piše: "Omejena ali prekinjena povezava". Če pa kliknem na ikono Local Area Connection in tam izberem podpora ter kliknem popravi mi napiše to:
"Windows ni uspel odpraviti težave, ker ni bilo mogoče izvesti tega dejanja:
Obnavljanje naslova IP

Za pomoč se obrnite na osebo, ki upravlja omrežje."

Matri[X] ::

To pomeni da imas na mrezni kartici nastavljeno automaticno dodeljevanje mreznih podatkov (DHCP). Ker te storitve najverjetneje nimas na lokalni mrezi priporocam, da si nastavis staticen IP z naslovom 192.168.1.1 ter masko omrezja 255.255.255.255 ce nimas domacih racunalnikov in 255.255.255.0, ce imas domace racunalnike. Seveda je pri tem potrebno ustrezno nastaviti tudi ostale racunalnike v mrezi.

guererro ::

Kje si to nastavim?:8)

Matri[X] ::

V Network Connetions za svojo mrezno kartico.

guererro ::

Tnx Matri[X]. Ta težava je sedaj odpravljena.

Sedaj pa bi še prosil, če mi lahko kdo pomaga pri prvi težavi ki sem jo napisal. Naj na kratko ponovim zakaj se gre. No stvar je taka, da mi že nekaj minut po tem ko vzspostavim povezavo preneha prejemati podatke. (če grem pod stanje povezave se mi pod "poslano" še vedno spreminjajo številke, pod "prejeto" pa se te številke ustavijo spreminjati.) Če pa gledam na slikico povezave dva računalnika v spodnjem levem kotu), se zgornji računalnik obarva sivo in ne postane več plav.

Verjamem, da je vse skupaj malo čudno napisano, ampak upam, da veste zakaj se gre in da mi boste znali pomagati.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lan ne deluje

Oddelek: Operacijski sistemi
8902 (832) imagodei
»

Težava s komunikacijo z routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
142153 (1988) peter77
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
201974 (1474) amigo_no1
»

Homenetwork

Oddelek: Omrežja in internet
333333 (2609) MrStein
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371722 (1410) nimus

Več podobnih tem