» »

2 nova diska, win install ne vidi nobenega

2 nova diska, win install ne vidi nobenega

Avenger ::

Osnovna plošča Gigabyte GA7VRXP, Athlon 1800+, 512 Mb, ostalo.

Sesul se mi je disk in sem kupil dva nova, eden je navaden, WD 160 Gb, nekje piše PATA in niti ne vem točno če je to isto kot običajen ATA. Drugi je WD raptor 74 Gb SATA. Ker plata očitno ne podpira SATA, sem nabavil še SATA kontroler, ki je tudi RAID, čeprav ga ne rabim ker je gor samo en disk.

160 Gb disk je na primarnem vhodu na plošči in sicer na master vtiču na kablu, na slave vtiču je ZIP drive.

Jumperji so, kolikor vem, pravilno nastavljeni na obeh diskih.

V BIOSu zazna oba diska, 160 Gb je pač tam kjer se nastavlja diske, cdrome etc, 74 Gb pa najdem tam kjer se določa vrstni red bootanja, poleg uvoda takoj po zagonu računalnika, ko ponudi RAID meni in obenem še pove kater disk je priklopljen.

Problem pa nastane, ko bootam z WIN XP CDja, ko hočem inštalirat windowse, namreč - ne najde nobenega diska. Napiše pa kar nek disk, 131 gb ali nekaj takega, potem pa 0 drives of 0 bla bla, skratka, kao ni diskov. Ok, naslednjič pritisnem F6 in določim driver za RAID kartico, ki ga naloži, vendar potem v setupu še vedno ne vidi 74gb diska (160 Gb pa seveda tudi ne).

Ima kdo kakšno idejo?

Imam še en disk (delujoč), vendar z njim raje ne bi tople vode izumljal, ker nekako ne bi rad spravljal v nevarnost mojih podatkov.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

polde66 ::

najprej formatiraj diske z boot disketo
polde

Avenger ::

8-O Hm, na to pa nisem niti pomiislil, pa nisem ravno noob, ampak a niso vsi diski
že po defaultu formatirani, tko da bi moral vsaj disk prepoznat, če druzga ne...? Bo pa problem, ker nimam glih disketnika...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

OmegaM ::

Na disketo si daj gonilnike od raid kontrolerja pa ko se zazene ono za win instalirat na zacetku, pa ti od spodaj pise da ce zelis to pritisni F2 itd itd itd, vsakic drugi Fx za drugo rec.
Mislim, da je za instaliranje raid-a+ F2 al pa F6. V glavnem saj ti pise pa pol tisno pritisni pa bo, samo diskete z goniniki za win xp ne pozabit ane
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

polde66 ::

disketnik pri stacionarcih je še vedno obvezn del opreme, kupi, košta 2000 sit
polde

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
327164 (6312) kreki
»