Forum » Pomoč in nasveti » Nekaj je narobe s Teacom
Nekaj je narobe s Teacom
TheJack ::
Imam Teac CD 532E-B (32X). Kar nenadoma pa zadeva ne bere več cedejev. Zapreš tray, lučka le za kratko posveti, potem pa tema. Cedeja sploh ne obrne, kot da ga ne bi bilo noter. Sem celo nadgradil firmware na 3.0B, pa ne pomaga. Kaj bi znalo biti narobe?
chucki ::
življenje tvojega Teaca se je izteklo! Iskreno sožalje!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Sodom ::
Ja crknil je 100%
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back
future turns to past, been sent to hell and back
MadMax ::
Tudi Teaci crkujejo, mar ne?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
tha_man ::
To bi znala biti odpoved laserja. Mogoče pa je samo kaj na lečo padlo (optimist ).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Sem že našel napako. Ko so mi dotični CD-ROM montirali v nov kompjuter, mi je nekdo vanj priključil neko čudno žico (oprostite, ampak nisem baš neki hardveraš...). Kot veste, je zadnji strani CD-ROMa priključek za audio (ki se ga na drugi strani priključi v SB). Poleg tega priključka pa so mi mojstri na servisu v CD-ROM zadegali še en priključek in sicer v režo, ki ji Teacova navodila pravijo ''Strap S1'' in je točno še enkrat manjša od Audio output connectorja. Drugi konec dotične žice pa se je znašel v SB Live! v nekem CD SPDIF connectorju.
Torej, na kratko. Ko sem dotično žico iztaknil iz CD-ROM-a, je zadeva spet začela delati. Čudna so pota gospodova.
Torej, na kratko. Ko sem dotično žico iztaknil iz CD-ROM-a, je zadeva spet začela delati. Čudna so pota gospodova.
A mi lahko prosim kdo pove, čemu drugače služi tista žica, ki sem jo iztaknil in kaj je CD SPDIF?
SLOWWWeb.net ::
Ej, na katerm servisu si bil?
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
miranpozar ::
Tisto je digitalni audio.
Tvoj servis pa očitno po popravilu zadevo dobro testira
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Tvoj servis pa očitno po popravilu zadevo dobro testira
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Hvala za odgovor!
Še eno vprašanje imam... Če sta tako Teac kot Plextor (pekač) priključena na SB skozi analogni connector, mar to pomeni, da je ripanje glasbe s cedeja na disk potem analogno?!? Upam da ne...
Ima ripanje glasbe s cedeja sploh kakšno zvezo s SoundBlasterjem? Ali se zadeva pretoči kar direktno s cedeja na disk? A so za to ASPI driverji?
Madona, imam neustavljivo željo po znanju...
Še eno vprašanje imam... Če sta tako Teac kot Plextor (pekač) priključena na SB skozi analogni connector, mar to pomeni, da je ripanje glasbe s cedeja na disk potem analogno?!? Upam da ne...
Ima ripanje glasbe s cedeja sploh kakšno zvezo s SoundBlasterjem? Ali se zadeva pretoči kar direktno s cedeja na disk? A so za to ASPI driverji?
Madona, imam neustavljivo željo po znanju...
tha_man ::
Ripanje glasbe nima prav nobene zveze z zvočno kartico, ker se zadeva dobesedno prekopira po IDE kablu. Jap, ASPI driverji služijo za točno to
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6579 (4490) | pingo76 |
» | Teac 48x12x48 ?Oddelek: Kaj kupiti | 1723 (1354) | TheJack |
» | Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...Oddelek: Kaj kupiti | 2807 (1929) | Sergio |
» | PečicaOddelek: Kaj kupiti | 1973 (1346) | humanoid |
» | buffer underburnOddelek: Pomoč in nasveti | 1349 (1101) | milosm |