Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
Bakunin ::
jaz sumim, da so tisti T-2 "vertikalni" kanali, ki gredo po visini stavbe, prazni.
V bloku, kjer sem nekoc zivel je tudi bilo tako. Najprej so skopali jarek do bloka in nato pustili slabo leto...nato so priceli s preboji med nadstropji [po stopniscu] in napeljavo (praznih) kanalov. Sele kaksne 3+ mesece kasneje so priceli s priklopi FTTH do stanovanj...
Glede na financno stanje T-2 jim je ocitno za razpeljavo "hisne instalacije" zmanjkalo denarja...
V bloku, kjer sem nekoc zivel je tudi bilo tako. Najprej so skopali jarek do bloka in nato pustili slabo leto...nato so priceli s preboji med nadstropji [po stopniscu] in napeljavo (praznih) kanalov. Sele kaksne 3+ mesece kasneje so priceli s priklopi FTTH do stanovanj...
Glede na financno stanje T-2 jim je ocitno za razpeljavo "hisne instalacije" zmanjkalo denarja...
gokky ::
TS je vlekel optiko do stanovanj, T-2 pa samo do razdelilne omarice spodaj. Ko naročiš priklop, pa povlečejo pigtail še do stanovanja in takrat naredijo tudi zvare v omarici. Vsekakor nekaj prihranijo, sploh v takih blokih, kot je naš, kjer je tudi optika TS, pa kabelski, pa seveda še vedno xDSL.
x.sci ::
Kolikor vem je odvisno od bloka. Ce blok ze ima kanale, potem je res tako, sicer morajo (ponavadi v starejsih blokih) prvo naredit razvod.
Mare3 ::
No ja pa mislite da bi se dalo zmeniti z tistimi v T2 da bi mi napeljali po že postavljenih kanalih TS, nikogar ne moti pa tudi nihče ne ve da so tam moji kabli razen če bodo šli preverjat kar pa mislim da se jim ne da.
Hevidi ::
Kaj pravite na pojačanga T4 na VDSLju?
lp
Od danes višje internetne hitrosti za naročnike T4 VDSL
V T-2 smo danes zaključili projekt nadgradnje našega VDSL sistema, tako smo lahko vsem naročnikom paketov T4 VDSL, povišali internetne hitrosti.
Odslej boste tako lahko hiteli po spletu s hitrostmi do 20/2 Mbps in kar je najlepše, cena paketa ostaja nespremenjena. Posebna prednost novih paketov, ki smo jih preimenovali v pakete T4 20M, pa je tudi njihova širša dostopnost, saj bodo odslej na voljo tudi tistim, ki so bolj oddaljeni od central. Preverite, če ste zdaj tudi vi med njimi!
lp
Od danes višje internetne hitrosti za naročnike T4 VDSL
V T-2 smo danes zaključili projekt nadgradnje našega VDSL sistema, tako smo lahko vsem naročnikom paketov T4 VDSL, povišali internetne hitrosti.
Odslej boste tako lahko hiteli po spletu s hitrostmi do 20/2 Mbps in kar je najlepše, cena paketa ostaja nespremenjena. Posebna prednost novih paketov, ki smo jih preimenovali v pakete T4 20M, pa je tudi njihova širša dostopnost, saj bodo odslej na voljo tudi tistim, ki so bolj oddaljeni od central. Preverite, če ste zdaj tudi vi med njimi!
PER ASPERA AD ASTRA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hevidi ()
Qcube ::
V splošnih pogojih piše: "Najnižja internetna hitrost, ki jo T-2 novemu naročniku zagotavlja v okviru paketa je 1/256 Mbit/s."
Zanimivo, zagotavljajo 256 Mbit/s uploada
Zanimivo, zagotavljajo 256 Mbit/s uploada
In to je tvoj reply na to, da imajo zdj vsi na max odprto linijo?! Envy?
To je drugač samo disclaimer, ki mora bit, da je potrošniku jasno kaj kupuje, isto maš pr Trio 10M, itd...
To je drugač samo disclaimer, ki mora bit, da je potrošniku jasno kaj kupuje, isto maš pr Trio 10M, itd...
PER ASPERA AD ASTRA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hevidi ()
TRIROG ::
Moti me bolj, da je zadeva avtomatično vklopljena. Kar pomeni da mi dejansko lahko pade linija tudi na 1 mbps in ni več zagotovljejno 4 mbps.
techfreak :) ::
DjTonic ::
Moti me bolj, da je zadeva avtomatično vklopljena. Kar pomeni da mi dejansko lahko pade linija tudi na 1 mbps in ni več zagotovljejno 4 mbps.
Če si paket sklenil pred 1.6.2011 se ti avtomatsko dvigne hitrost na 20/2 (Juhu, zakaj bi se branili?), ampak 4/1 imaš še vedno zagotovljenih. Seveda, če si jih prej tudi dosegal. Da je 1/256 Mbit najnižja hitrost, ki jo operater zagotavlja je zato, ker se je povečala razdala, do kje lahko naročiš T4 paket in pri daljših linijah ne gre 2 Mbit UL.
Lp
Točno tako kot je DJTonic povedal, hitrost ni padla nobenemu, vsem pa se je maximalna hitrost v tem paketu povečala, ker ko ugasneš TV je zdj za net na voljo še tistih 8 Mbitov sinhronizacije, tko da vsem starim na T4 dela sigurno 12M DLda, če je sinhronizacija večja (v 90% primerih) pa dela do 20Mbitov.
PER ASPERA AD ASTRA
Pyr0Beast ::
Eh qrc. Tisti na brezčasnem smo pa brez.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
OmegaBlue ::
Ne se sekirat, sinhronizacija bo ostala takšna kot jo imate do sedaj ali pa dela hitreje. Slabše zaradi tega ne bo. Skupaj z dvigom hitrosti se je podaljšala tudi razdalja od centrale, tam pride v igro ta 1/256.
Vsi imajo možnost 20/2 če linija potegne, če ne gre potem je toliko kot vleče, če vam je do sedaj šlo 10Mbit bo naprej 10Mbit ali več.
Ne delat panike po nepotrebnem.
Vsi imajo možnost 20/2 če linija potegne, če ne gre potem je toliko kot vleče, če vam je do sedaj šlo 10Mbit bo naprej 10Mbit ali več.
Ne delat panike po nepotrebnem.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
roCkY ::
Naslednja zadeva po časovnem zamiku, ki jo je T2 krepko bolje izvedel kot TK.
A dokler ne bom mogel gledat 1080i kanalov prek T2 omrežja (cca. 2 km od centrale) ostajam naročnik TK.
A dokler ne bom mogel gledat 1080i kanalov prek T2 omrežja (cca. 2 km od centrale) ostajam naročnik TK.
MrStein ::
Kaj pa imajo zdaj za HD, če ne 1080i ?
Ali to samo za sebe pišeš, da ti ne dela HD?
Ali to samo za sebe pišeš, da ti ne dela HD?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
roCkY ::
Telekomov 5.5 mbps 1080i ni pravi HD. Kompresija je prevelika in zadeva nekako ne zasluži naziva HD. Saj slika je relativno OK a "to ni to".
Za baker bi pri katerem od ponudnikov želel streame z 10-12 mbps.
Spc ::
Telekomov 5.5 mbps 1080i ni pravi HD. Kompresija je prevelika in zadeva nekako ne zasluži naziva HD. Saj slika je relativno OK a "to ni to".
Naziv pravi HD si zasluži samo HD FEED MPEG-2 4:2:2 pri 40mbit/s.
To kaj pa imamo mi pod HD pa je vbistvu zmazek.
PARTyZAN ::
Seveda. Če bi bilo po tvoje, bi po pošti dobil SSD nekompresiranega videa direktno iz produkcije.
Stopi na realna tla, resno.
Stopi na realna tla, resno.
Pyr0Beast ::
Ja no. T-2 jev HD brez problema zasede 20Mbps
Some nanoparticles are more equal than others
satfinder ::
Ob 12.00 je mrknil internet T-2.
Tudi zdaj ne dela.
T-2 telefoni ne delajo,
oz. se nihče na njihove številke ne
odzove ...:
0590 00-002
0590 00-000
080 64 64 (klicni center)
Ima še kdo podobne težave?
Tudi zdaj ne dela.
T-2 telefoni ne delajo,
oz. se nihče na njihove številke ne
odzove ...:
0590 00-002
0590 00-000
080 64 64 (klicni center)
Ima še kdo podobne težave?
Korak do konca in Naprej :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: satfinder ()
Mr.B ::
Pretrgan kabel
Objavljeno : 28.06.2011 15:30:55
Na ulici Vojana Reharja v Vipavi je prišlo do poškodbe kabla. Telekom Slovenije je obveščen in bodo napako odpravili predvidoma do jutri.
Objavljeno : 28.06.2011 15:30:55
Na ulici Vojana Reharja v Vipavi je prišlo do poškodbe kabla. Telekom Slovenije je obveščen in bodo napako odpravili predvidoma do jutri.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
guest #44 ::
Kaka je sedaj situacija z T2? Ali se mi ga splača sedaj vzet glede na to, da bo šel v stečaj?
jazbec ::
nebo šel v stečaj
če se nebo pobral ga bo kdo kupu
moje mnenje-go for it saj je zame najboljši (imel siol, telemach in zdaj t-2)
če se nebo pobral ga bo kdo kupu
moje mnenje-go for it saj je zame najboljši (imel siol, telemach in zdaj t-2)
BlueRunner ::
Kaka je sedaj situacija z T2? Ali se mi ga splača sedaj vzet glede na to, da bo šel v stečaj?
Seveda se splača. Ti, kot stranka storitvenega podjetja, v stečaju ne boš oškodovan, ker tako ali tako plačuješ račun za nazaj - po opravljeni storitvi.
V najslabšem primeru boš ostal na isti opremi, samo pod drugim imenom firme, kar ni za stranko tipično nobene škode. Brez vezave se boš lahko tudi kadarkoli "odselil" k komu drugemu.
Seveda "v najslabšem primeru", če bi do stečaja res prišlo.
Nikjer pa ni rečeno, da se bo to tudi res zgodilo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
OmegaBlue ::
Če imaš možnost dobit FTTH go for it takoj, VDSL tudi če nimaš kakega vlakna blizu sebe.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Okapi ::
Ti, kot stranka storitvenega podjetja, v stečaju ne boš oškodovan, ker tako ali tako plačuješ račun za nazaj - po opravljeni storitvi.Tvegaš pa, da bo storitev slabša, izpadi, počasnejše delovanje ..., ker pač firma nima denarja za normalno delovanje.
O.
guest #44 ::
Vem, da so polagali optiko cirka 500 m od hiše, sam dvomim, da so jo kje razvejali v teh vaseh...vrjetno je bila samo glavna žila iz enega kraja do drugega.
Ti, kot stranka storitvenega podjetja, v stečaju ne boš oškodovan, ker tako ali tako plačuješ račun za nazaj - po opravljeni storitvi.Tvegaš pa, da bo storitev slabša, izpadi, počasnejše delovanje ..., ker pač firma nima denarja za normalno delovanje.
Tralala hopsasa.
To eni trobijo že leta.
Enako o stečaju, ki je takoj za vogalom.
Ves ta čas pa v resnici vse deluje vsaj tako dobro (in ceneje) kot pri konkurenci.
jverne, najslabše, kar se ti lahko zgodi, da bo T-2 res šel po gobe in boš med menjavo operaterja par dni brez interneta.
Do tega "konca sveta" pa boš užival v kvalitetni internetni povezavi.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vzameš brez vezave in odideš tisti trenutek, ko ti kvaliteta več ni ustrezna.
Sicer pa je kamen lepo rekel: veliko se govori, T-2 pa še kar deluje in še kar ima ugodno ceno.
Kot uporabniku mi je popolnoma vseeno.
(nekaj se je govorilo o tem, ja)
(nekaj se je govorilo o tem, ja)
Motiti se je človeško.
pilatus ::
Sedaj pa res ne veš kdo kaj počne v tej državi. Kakšne mahinacije še ne bomo doživeli oz. prebrali kaj počnejo, samo da pridejo do kapitala za sebe.
Dami ::
Itak so že preveč v dolgovih. Če pa ne bi utajil (ne mislim s tem da so), bi bli pa še v večjih in bi blo vse ok? Nič ne bo z mojo optiko...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Iz članka: "in domnevno s posamezniki iz operaterja T2"
Na udaru je Gratel, T-2 pa samo v toliko, da so tam morda pomagali nekateri posamezniki.
Sicer pa gre prisilka T-2 naprej, kar pomeni, da se bo podjetje zelo verjetno obdržalo nad vodo in preživelo. Bo pa v postopku zamenjalo lastnika - to bo pa res postal Gratel.
Na udaru je Gratel, T-2 pa samo v toliko, da so tam morda pomagali nekateri posamezniki.
Sicer pa gre prisilka T-2 naprej, kar pomeni, da se bo podjetje zelo verjetno obdržalo nad vodo in preživelo. Bo pa v postopku zamenjalo lastnika - to bo pa res postal Gratel.
madmitch ::
Celo naši, umsko ne najbolj pri sebi in ne najbolj racionalni politiki, ne bodo pustili, da bi T2 padel. Taka lumparija bi jih v EU in doma predrago stala. Očitno so se samo odločili, da bodo malo personal počistili in ga premešali, dali bolj "strokovne, odgovorne, poštene in temu podobne" kadre. Že videno.
Katera opcija ima pri tem prste zraven, me niti ne zanima, ker so vsi po vrsti isti - lopovski in lažnjivi.
Katera opcija ima pri tem prste zraven, me niti ne zanima, ker so vsi po vrsti isti - lopovski in lažnjivi.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Bor H ::
Ste mal fanboyi kle? Gre za SUM, in prav je da kriminalisti pogledajo če je res prišlo do utaje davkov.
Mr.B ::
Sej bi lahko tudi skupino Telekom pogledali za cca 20 let nazaj, samo to je pa legalno, saj je država žegnala....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Bor H ::
I rest my case. Ce mas kak utemljen sum kaznivega dejanja v Telekomu pejt na polcijo, ce nimas pa elaboriraj zakaj bi mogu met T2 imuniteto.