Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
kklemenss ::
a bo men deloval 10/10 2 tvja 2 telefona... odaljen sm pa 40m :)
pa ce kdo ve, na strani k pise da so dal poizvedbo, kaj to pomeni, da mora telekom odobrit da je se prostor na centrali za njihovo opremo ali kako je to?
pa ce kdo ve, na strani k pise da so dal poizvedbo, kaj to pomeni, da mora telekom odobrit da je se prostor na centrali za njihovo opremo ali kako je to?
MTm2H37rqt7B ::
Jaz sem po kablu oddaljen cca ~1000+m, pa se mi modem sinhronizira na 45mbit. To je rezultat dobre infrastrukture (vendar se pojavijo drugi problemi, kateri so trivialni (!)). Tako da ni vse odvisno od razdalje in nehite ze sprasevat ali bo delal XYZ na WYZ metrov.
Ce vas pa ze tok zanima, pa se prvo pozanimajte, kaksna debelina parice je polozena od centrale do vas, koliko je vmes omaric/spojev, koliko sosedov ima ADSL/VDSL, ipd...
Ce vas pa ze tok zanima, pa se prvo pozanimajte, kaksna debelina parice je polozena od centrale do vas, koliko je vmes omaric/spojev, koliko sosedov ima ADSL/VDSL, ipd...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
Alexius Heristalski ::
Kateri so ti trivialni problemi?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
MTm2H37rqt7B ::
Padanje linije zaradi 'navitosti' linije. Pac ni vec prostora za absorbiranje nihanj/motenj in pade linija. Pomaga nizji sync profil... V glavnem zadi je cela zgodbica. S prejsnjim postom sem zelel samo odpraviti vprasanja v stilu 'a mi bo delalo to pa to na tok pa tok metrov'.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
sakal84 ::
Jst sm oddaljen 950m (Kranj) in mam naroceno 10/2, TV, telefon - dela za kurac... net vlece okol 10/500kbit, vse hkrati ne more delat, ipd. Samo komaj cakam optiko.
Tko da res ne pretiravat s prevelkimi paketi na velke razdalje :)
Tko da res ne pretiravat s prevelkimi paketi na velke razdalje :)
dejanslo ::
konec avgusta sem bil na neki predstavitvi v telekomu in so ful govorili o vdsl2 in hdtvju in da ga naj pričakujemo kmalu, kr ga že testirajo.. saj smo vprašali kdaj bo, pa se mi ni zdelo pomembno zapomnit, kr pač hrepenim po optiki..
There`s More Than One Way To Do It
alienalien ::
No tukaj se vidi koliko je odvisnih dejavnikov. Jaz sem odaljen po zraku 700m po kablu nekje 950m in se mi modem poveže na 30/6 uporabljam pa 10/2 1x Tv in dela vse BP
Vanich ::
Pravkar so mi inštalirali T2 na zračno razdaljo 1105 m.
Razdaljo po kablu ne vem, je pa najmanj 1200-1300 m.
Vse dela O.K., naročil sem 4/512 in mi speedtest povleče
nekako 3700 - 3800 , sem pa štukal kable, ker so bili prekratki, kar bom porihtal danes.
TV dela -odlično, Internet tudi (ko sem šel od doma mi je
torrent vlekel 450 kb/s, tako da sem kar zadovoljen.
Jeseničani, navalite; ko jebe Homerco pa Telesat.
Dost je blo monopola.
Razdaljo po kablu ne vem, je pa najmanj 1200-1300 m.
Vse dela O.K., naročil sem 4/512 in mi speedtest povleče
nekako 3700 - 3800 , sem pa štukal kable, ker so bili prekratki, kar bom porihtal danes.
TV dela -odlično, Internet tudi (ko sem šel od doma mi je
torrent vlekel 450 kb/s, tako da sem kar zadovoljen.
Jeseničani, navalite; ko jebe Homerco pa Telesat.
Dost je blo monopola.
Nagi Bator ::
No Pepca, me veseli da si to postimal in da ti dela, ker sem pac malo spremljal tvojo kalvarijo okrog tega
Kaj pa on star trdi kabel v steni ? Si ga pustil ali menjal. Sprasujem, da bi lahko pomagam enemu frendu, ki ma tudi tak kabel po celi bajti pa ima probleme?
Kaj pa on star trdi kabel v steni ? Si ga pustil ali menjal. Sprasujem, da bi lahko pomagam enemu frendu, ki ma tudi tak kabel po celi bajti pa ima probleme?
Ne, kabla nisem menjal, ker je isti kabel za vsa stanovanja v bloku, pa tudi če bi ga lahko ne bi vedel kako to izpeljati.
Samo, zgleda da ni nič narobe s tem kablom.
Po moje je bolj odvisno kolikokrat in na kakšne načine je
kabel pretikan po omaricah do bajte.
Na ta telefonski kabel sem/bom pricinil eno parico iz
FTP kabla - in dela Brez Problema -vse.
Kabli so bili pa prekratki zato, ker sem računal da bo
telefonski modem ločena enota, vendar je po novem samo ena
škatla; vse skupaj: telefonski modem +LAN switch (4x).
2 priključka zasedeta TV in pa PC, potem je eden
za telefon, ki ga nisem vzel, in še eden ti ostane za
še en računalnik.
In to škatlo seveda nočem imeti na hodniku, ampak
v dnevni sobi.
Grem sedaj domov cint novi (daljši) kabel.
Samo, zgleda da ni nič narobe s tem kablom.
Po moje je bolj odvisno kolikokrat in na kakšne načine je
kabel pretikan po omaricah do bajte.
Na ta telefonski kabel sem/bom pricinil eno parico iz
FTP kabla - in dela Brez Problema -vse.
Kabli so bili pa prekratki zato, ker sem računal da bo
telefonski modem ločena enota, vendar je po novem samo ena
škatla; vse skupaj: telefonski modem +LAN switch (4x).
2 priključka zasedeta TV in pa PC, potem je eden
za telefon, ki ga nisem vzel, in še eden ti ostane za
še en računalnik.
In to škatlo seveda nočem imeti na hodniku, ampak
v dnevni sobi.
Grem sedaj domov cint novi (daljši) kabel.
mitja_i ::
Že miljonkrat je bilo sporočeno, da se mora uporabljati kratek kabel. Če boš podaljšal bo delalo slabše v vsakem pogledu. Kaj ti je bolj važno, kero škatlico imaš al kako ti dela?
blaz_ ::
Zivjo
Pepca*Kardelj, kako je s Telesatom in placilom ko te T2 pri Telesatu odklopi, slucajno dobis za isti mesec od dveh ponudnikov za placati?
Jaz sem ravno vceraj izpolnil in poslal prijavnico za T2, sedaj imam Telesat.
LP Blaž
Pepca*Kardelj, kako je s Telesatom in placilom ko te T2 pri Telesatu odklopi, slucajno dobis za isti mesec od dveh ponudnikov za placati?
Jaz sem ravno vceraj izpolnil in poslal prijavnico za T2, sedaj imam Telesat.
LP Blaž
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.
Že miljonkrat je bilo sporočeno, da se mora uporabljati kratek kabel. Če boš podaljšal bo delalo slabše v vsakem pogledu. Kaj ti je bolj važno, kero škatlico imaš al kako ti dela?
Poglej, po moje je čisto isti kurac, če na telefonsko parico
pricinim 3m kabla ali pa 6.
Tukaj ni nobenih vtičnic, priključkov, pretikanja in ostalega sranja - samo kabel gre naprej namesto 3m -6m.
Izračunaj mi, prosim te, procent poslabšanja signala na
1206m namesto 1203m.
Po moje je odstotek marginalen.
blaž, kako naj vem ta sranja od položnic od odklopa Telesata, če so mi priklopili T2 šele danes dopoldan ob 10.00 h ?
Poglej, po moje je čisto isti kurac, če na telefonsko parico
pricinim 3m kabla ali pa 6.
Tukaj ni nobenih vtičnic, priključkov, pretikanja in ostalega sranja - samo kabel gre naprej namesto 3m -6m.
Izračunaj mi, prosim te, procent poslabšanja signala na
1206m namesto 1203m.
Po moje je odstotek marginalen.
blaž, kako naj vem ta sranja od položnic od odklopa Telesata, če so mi priklopili T2 šele danes dopoldan ob 10.00 h ?
rognaj ::
Jaz sem "podaljšal" kabel tako, da sem dal mrežni konektor gor in potem sem uporabil žensko/žensko "vtičnico" in na drugi strani zopet mrežni konektor. Ali je boljše, da zlotam?
Če so konektorji dovolj dobri za 100M mrežo, ne vidim razloga, da bi bilo kaj slabše. Kakšno je vaše mnenje?
Druga alternativa pa je, da zadevo povežem prek krone letve.
Ali na xDSL kaj vpliva, koliko je "odsukana" parica, tako kot pri mrežah?
Lep pozdrav,
Rognaj
Če so konektorji dovolj dobri za 100M mrežo, ne vidim razloga, da bi bilo kaj slabše. Kakšno je vaše mnenje?
Druga alternativa pa je, da zadevo povežem prek krone letve.
Ali na xDSL kaj vpliva, koliko je "odsukana" parica, tako kot pri mrežah?
Lep pozdrav,
Rognaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rognaj ()
NavadniNimda ::
Pepca**Kardelj - imel sem težave z uploadom (1,2 mega namesto željenih 2).
Ko sem namesto 5 metrskega flat kabla dal modem na 1 metrski (un ta bel, ki je zraven), sem (ponovljivo! ) dobil ven 2 mega. Tudi linija je bolj stabilna, prej mi je včasih odletela za par sekund, sedaj nič več!
Dolga nesukana parica deluje kot ANTENA - na kvantnem nivoju se interferirajo valovi tvojega signala in elektromagnetno valovanje iz okolice (TV, monitor, PC, frižider, radioamaterji,...). Posledično, se izgubljajo podatki. Think about it!
Ko sem namesto 5 metrskega flat kabla dal modem na 1 metrski (un ta bel, ki je zraven), sem (ponovljivo! ) dobil ven 2 mega. Tudi linija je bolj stabilna, prej mi je včasih odletela za par sekund, sedaj nič več!
Dolga nesukana parica deluje kot ANTENA - na kvantnem nivoju se interferirajo valovi tvojega signala in elektromagnetno valovanje iz okolice (TV, monitor, PC, frižider, radioamaterji,...). Posledično, se izgubljajo podatki. Think about it!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Ja, a sem ti jest kriv ce dajes FLAT !!! kabel ?
Pa to da pretikas v vticnico, ki je jaz, mimogrede , nimam, ampak priklopim kabel direktno v modem ?
Stukal sem FTP !!!! kabel direktno na tel. parico.
A razlozim kratico (FTP) ?
FOIL-PROTECTED !!! Twisted Pairs.
Ocitno je kabel in sukan in zasciten z folijo.
Hell, celo mikrovtikaci na koncu so zasciteni z kovinskim
scitom !
+feritni obrocek !
Tako da mislim da ne bi smelo biti problemov za tiste 3m
viska kabla, ce pa bo problem, bom pa pac dal nazaj na 3 metre.
A je problem ?
Meni ni.
Probal bom na vsak nacin.
Pa to da pretikas v vticnico, ki je jaz, mimogrede , nimam, ampak priklopim kabel direktno v modem ?
Stukal sem FTP !!!! kabel direktno na tel. parico.
A razlozim kratico (FTP) ?
FOIL-PROTECTED !!! Twisted Pairs.
Ocitno je kabel in sukan in zasciten z folijo.
Hell, celo mikrovtikaci na koncu so zasciteni z kovinskim
scitom !
+feritni obrocek !
Tako da mislim da ne bi smelo biti problemov za tiste 3m
viska kabla, ce pa bo problem, bom pa pac dal nazaj na 3 metre.
A je problem ?
Meni ni.
Probal bom na vsak nacin.
NavadniNimda ::
Ja, OK, to je že bolje. Če je kabel oklopljen ali sukan, potem ne bom težil. Ampak prosim ne mi seštevat 1203 pa 1206.
Še neki - modem naj bo na samem (ni samo kabel tisti, ki sodeluje v Velikem Kozmičnem plesu subatomskih delcev). Finta je v tem, da je signal na tej razdalji že precej švohcen. Zato ga je treba čuvati "kao zenicu oka svoga" Po kmečko povedano, modem naj bo v predsobi, kjer ni drugih elektro naprav!
Še neki - modem naj bo na samem (ni samo kabel tisti, ki sodeluje v Velikem Kozmičnem plesu subatomskih delcev). Finta je v tem, da je signal na tej razdalji že precej švohcen. Zato ga je treba čuvati "kao zenicu oka svoga" Po kmečko povedano, modem naj bo v predsobi, kjer ni drugih elektro naprav!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
softwar66 ::
Zanima me kako je s dinamičnim IPjem pri T-2. Imam ga ene 2 mesece in odkar sem nazadnje pred 14 dnnevi gledal wan IP je ta še zmeraj enak. Nimam statičnega. IP pri t-2 se menja samo kadar modem na novo vzpostavi povezavo? Je tako al je?
ali3n ::
Mal prebiram tole temo, ker čakam priklop t2 (telefon obdržim na T1); ...po malem pripravljam inštalacijo po hiši (da olajšam delo monterju) in me zanima: kakšno je zaporedje vmesnikov, škatlic, splitterjev... v mojem primeru...
Torej - kakšno napeljavo (kabli) naj pripravim od parice, ki pride v hišo naprej... kam pride splitter, modem,... in ostala šara...
Torej - kakšno napeljavo (kabli) naj pripravim od parice, ki pride v hišo naprej... kam pride splitter, modem,... in ostala šara...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
SepoX ::
Zdej jih mam pa tudi jst poln k... so ratal taki birokrati ko Siol.
Torej, vsakemu naročniku pripada 100MB placa za spletno predstavitev. To ti nikjer ne povejo...
Kličem, da mi povejo kam se moram povezat itd. in mi rečejo, da moram poslat dopis po faxu ali pošti. Jst rečem, ČEMU če sem pa itak naročnik? On meni blablabla. Jst rečem, da ker mi še zdej ne znajo povedat kako se klinčevi ISDN PRO TA (modem) nastav, da bo delal na Pattonu, ker msnji ne delajo, ne morem poslat faksa, ki je analogen... rečem, če lahko dopis podpišem, skeniram v pdf in pošljem - sej je isto kot fax. On meni HJA, verjetno lahko...
To sem naredil prejšnji četrtek, do včeraj ni bilo nič in jih pokličem kaj zdej. Helpdesk mi reče, da itak ne ve nič o temu in se je pozanimal in mi rekel, da me bodo poklicali.
Danes dobim tale reply na moj mail:
Spoštovani!
Prosim Vas, da dopis pošljete po faxu ali pošti.
Lepo vas pozdravlja
T-2 naročniška služba
Zdej pa povejte....
EDIT: Me je imelo, da bi jih poklical in sem jih ob tej pozni uri. Po nekajkratnem zavračanju se je model omehčal in mi rekel, da bodo oni iz helpdeska sprintali! Pohvale!
Torej, vsakemu naročniku pripada 100MB placa za spletno predstavitev. To ti nikjer ne povejo...
Kličem, da mi povejo kam se moram povezat itd. in mi rečejo, da moram poslat dopis po faxu ali pošti. Jst rečem, ČEMU če sem pa itak naročnik? On meni blablabla. Jst rečem, da ker mi še zdej ne znajo povedat kako se klinčevi ISDN PRO TA (modem) nastav, da bo delal na Pattonu, ker msnji ne delajo, ne morem poslat faksa, ki je analogen... rečem, če lahko dopis podpišem, skeniram v pdf in pošljem - sej je isto kot fax. On meni HJA, verjetno lahko...
To sem naredil prejšnji četrtek, do včeraj ni bilo nič in jih pokličem kaj zdej. Helpdesk mi reče, da itak ne ve nič o temu in se je pozanimal in mi rekel, da me bodo poklicali.
Danes dobim tale reply na moj mail:
Spoštovani!
Prosim Vas, da dopis pošljete po faxu ali pošti.
Lepo vas pozdravlja
T-2 naročniška služba
Zdej pa povejte....
EDIT: Me je imelo, da bi jih poklical in sem jih ob tej pozni uri. Po nekajkratnem zavračanju se je model omehčal in mi rekel, da bodo oni iz helpdeska sprintali! Pohvale!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SepoX ()
Vlady ::
Jaz čakam že debela dva meseca... Še malo pa bom skenslal T-2. Klical sem pa že najmanj 10x.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
bluefish ::
podobno je bilo takrat pri meni, ko sem čakal 5 mesecev (poslane so bile tri pogodbe), ko sem se že začel dogovarjati z Voljo, pa se je oglasil Telekom, ki je želel vedeti, kdaj lahko priklopijo razcepnik.
reber ::
Ja res je grozn težko poslat en podpisan papir po pošti ali pa po faxu, čeprav bi bil skeniran list po mailu lahko enakovreden.
Pa eni res dolgo čakate, jaz sem čakal 10 mesecev, a nej se zdej na popek vržem ? al kaj ?
Jaz sem tudi iskal, kje dostopam do tistih 100MB, pa pokličem, in mi povejo da moram zahtevat pisno ... no ja, bom pač poslal mimogrede z zahtevkom za statični IP, pa mi ni problem to naredit, čeprav bi bilo vseeno, če bi kar po telefonu, ampak če hočejo moj podpis, ga bodo pač dobil, ane.
Pa dejte že nehat jamrat pa stokat, eni pač dobijo prej, eni dobimo malo kasnej, drugi pa boste dobil še kasnej, eni pa nikol ... pa zarad tega ne bo konc sveta.
Pa eni res dolgo čakate, jaz sem čakal 10 mesecev, a nej se zdej na popek vržem ? al kaj ?
Jaz sem tudi iskal, kje dostopam do tistih 100MB, pa pokličem, in mi povejo da moram zahtevat pisno ... no ja, bom pač poslal mimogrede z zahtevkom za statični IP, pa mi ni problem to naredit, čeprav bi bilo vseeno, če bi kar po telefonu, ampak če hočejo moj podpis, ga bodo pač dobil, ane.
Pa dejte že nehat jamrat pa stokat, eni pač dobijo prej, eni dobimo malo kasnej, drugi pa boste dobil še kasnej, eni pa nikol ... pa zarad tega ne bo konc sveta.
Mi lahko dobra duša, ki ima Skupno razvezan dostop VDSL (torej je obdržal stacionarni telefon na Telekomu) pove, kako je zaporedje splitterjev, NT škatel, modemov... da pripravim inštalacijo (čez teden ni časa). Vnaprej hvala.
- "Rozi vidm." "S psom!"
janko771 ::
cool
pol je pa on tastar na t2-ju jemu prov da bo pr nas v roku enga do dveh mescih možn priklop vdsl-ja .
lp
pol je pa on tastar na t2-ju jemu prov da bo pr nas v roku enga do dveh mescih možn priklop vdsl-ja .
lp
jest
SasoS ::
parica v splitter, iz splitterja en kabel v NT, drugi v modem. Na relaciji parica-splitter-modem naj bo čimmanj kabla (idealno bi bilo da gre parica direktno v splitter, iz splitterja pa 30cm do modema) in ta naj bo obvezno sukan.
SasoS hvala.
- "Rozi vidm." "S psom!"
kobe ::
Živjo!
Mene nekej zanima glede T2. Zdej mam na siolu. Edn mi je reku, da če greš na T2 in vzameš samo internet pr njih pa obdržiš telefon pr telekomu, da potem vedno k te nekdo kliče po telefonu oz k ti zazvoni telefon da ti prekine internet. A je to res in če je to možno?
Lp
Mene nekej zanima glede T2. Zdej mam na siolu. Edn mi je reku, da če greš na T2 in vzameš samo internet pr njih pa obdržiš telefon pr telekomu, da potem vedno k te nekdo kliče po telefonu oz k ti zazvoni telefon da ti prekine internet. A je to res in če je to možno?
Lp
Mili
Ja, veliko jih ima težave s tem, da jim linijo dol meče ko kdo kliče.
Sicer pa ne vem zakaj ne bi šel s telefonom na t2, glede na to, da je naročnina 1k, pri telekomu je pa 2,8k oz. 3,8k za ISDN. Številka je pa itak prenosljiva...
Pa še klici so pol cenejši (v telekom omrežje) oz. zastonj v t2.
Sicer pa ne vem zakaj ne bi šel s telefonom na t2, glede na to, da je naročnina 1k, pri telekomu je pa 2,8k oz. 3,8k za ISDN. Številka je pa itak prenosljiva...
Pa še klici so pol cenejši (v telekom omrežje) oz. zastonj v t2.
madmitch ::
SepoX glej, nekateri telefon rabimo za delo in si v nobenem primeru ne moremo privoščiti mrka nekaj ur, kaj šele nekaj dni. Dokler bo odzivnost T-2 taka kakršna je, pomo ostajali na preverjeni tehnologiji (PSTN-ISDN) neglede na nekaj višjo ceno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
shock ::
madmitch:
A mi lahko podkrepiš tvojo trditev, kajti nikoli se še mi ni zgodilo da mi je telefonon crknil za več minut kaj šele ur.
A mi lahko podkrepiš tvojo trditev, kajti nikoli se še mi ni zgodilo da mi je telefonon crknil za več minut kaj šele ur.
@kobe
To govorijo(!) da bi se naj dogajalo ce obdrzis ISDN! Sam sem obdrzal PSTN (analogno linijo) in se mi je to zgodilo 1x v dveh mesecih odkar sem priklopljen! Moram pa priznat, da me je zmotilo
To govorijo(!) da bi se naj dogajalo ce obdrzis ISDN! Sam sem obdrzal PSTN (analogno linijo) in se mi je to zgodilo 1x v dveh mesecih odkar sem priklopljen! Moram pa priznat, da me je zmotilo
@madmitch - ja, popolnoma razumem, da če je za delo res t2 ne bi prepustil zadeve ... Za enega povprečnega domačega čvekača pa se mi stvar ne zdi tako huda.
Jst, potem ko sem dobil ISDN vmesnik, nisem imel nobenih težav s telefonom.
Jst, potem ko sem dobil ISDN vmesnik, nisem imel nobenih težav s telefonom.
Pri kombinaciji iz ISDN se to res pojavlja, da se linija prekinja pa zopet ne pri vseh uporabnikih. PSTN je baje bolj zanesljiv in je teh prekinitev manj. Glede IP telefonije pa lahko povem, da pri T2 deluje bolše kot vsakakršen ISDN telefon zvok je čistejši glasnejši in tudi izpadov ni medtem ko Siolove IP telefonije ne priporočam je podomače rečeno navadno sranje kjer škrta prekinja zvok šumi itd.
janko771 ::
Zdej ko bomo dobil tud knam v naše rovte t-2 bom itak vzel ip telefon pr njih ker telefona pr nas doma zlo mal nucamo pa še številko lahko preneseš.
Ja če pa gre za biznis in rabeš zanesliv telefon je pa bolj če ostaneš s telefonom r t1.
Ja če pa gre za biznis in rabeš zanesliv telefon je pa bolj če ostaneš s telefonom r t1.
jest
MaFijec ::
Sem podnajemnik v stanovanju in imam v sobi telefonsko vtičnico. Pri T2 pravijo, da bodo priklopili na glavno telefonsko vtičnico, ki pa ni pri meni, ampak recimo 4m stran. Jaz bi pa vseeno rad, da priklopijo v sobi, saj bo drugače treba vleči kable in vrtati. Od centrale sem oddaljen ene 300m. Lastniki bodo obdržali PSTN priključek od telekoma.
A je možen priklop na sekundarno vtičnico? Vem, da bo linija načeloma slabša. Če ima kdo tako zvezano, naj pove, če deluje.
A je možen priklop na sekundarno vtičnico? Vem, da bo linija načeloma slabša. Če ima kdo tako zvezano, naj pove, če deluje.
@MaFijec
Glede na to da ti bo prisel telekom montirat razcepnik-ena 3x5cm velika plastika (obdrzali bodo PSTN), je najbolje, da ta razcepnik montirajo pred bilo katero vticnico, po moznosti tam kjer pride kabel v stanovanje. Potem priklopis telefon (te stare vticnice) na en prikljucek iz razcepnika, na drugi pa kabel na katerega bos potem priklopil modem. Zdaj, glede na to da te skrbi kako bos potegnil kabel, so verjetno ze obstojece vticnice povezane z instalacijskimi cevmi in v njih je ziher se dovolj placa za en FTP ali pa navadni ploscati tel. kabel. FTP je boljsa izbira ampak sam imam 15m navadnega kabla od razcepnika do modema in dela ok. Ce pa ni dovolj placa, pa lahko tudi menjas obstojece zice z novim FTP kablom in na dve priklopis telefon na drugi dve pa modem in voila, problem resen. Je pac malo dela, ampak tvoja internetna linija ti bo hvalezna
Samo nikar se ne pusti pregovorit telekomovcem, ki bodo hoteli montirat tisti razcepnik tam kjer jim bo najlazje. So pri meni hoteli na eno 30 let staro vticnico na hodniku, pa sam sem jih nagnal kar na usrano podstresje, po eni razmigani lojtri, sredi poletja na 50°C in med ose. So bli naenkrat pridni ko mali froci
Glede na to da ti bo prisel telekom montirat razcepnik-ena 3x5cm velika plastika (obdrzali bodo PSTN), je najbolje, da ta razcepnik montirajo pred bilo katero vticnico, po moznosti tam kjer pride kabel v stanovanje. Potem priklopis telefon (te stare vticnice) na en prikljucek iz razcepnika, na drugi pa kabel na katerega bos potem priklopil modem. Zdaj, glede na to da te skrbi kako bos potegnil kabel, so verjetno ze obstojece vticnice povezane z instalacijskimi cevmi in v njih je ziher se dovolj placa za en FTP ali pa navadni ploscati tel. kabel. FTP je boljsa izbira ampak sam imam 15m navadnega kabla od razcepnika do modema in dela ok. Ce pa ni dovolj placa, pa lahko tudi menjas obstojece zice z novim FTP kablom in na dve priklopis telefon na drugi dve pa modem in voila, problem resen. Je pac malo dela, ampak tvoja internetna linija ti bo hvalezna
Samo nikar se ne pusti pregovorit telekomovcem, ki bodo hoteli montirat tisti razcepnik tam kjer jim bo najlazje. So pri meni hoteli na eno 30 let staro vticnico na hodniku, pa sam sem jih nagnal kar na usrano podstresje, po eni razmigani lojtri, sredi poletja na 50°C in med ose. So bli naenkrat pridni ko mali froci
Vlady ::
Jupi, dons so me poklical s telekoma, da pridejo jutri po opremo. Sedaj me zanima, kdaj pridejo iz T-2, in kako izvedejo priklop? Torej kakšne kable rabm, a kej oni prnesejo? Napeljejo?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
A je kateri preživel?
Sem spustil oba (mas zgodbico ene par strani nazaj)! Nista zgledala prevec okusno, pa se zacimb mi je zmanjkalo! Internet pa vseeno dela!
OK. Dovolj smetenja z moje strani.
Nagi Bator FTP kabla pa jaz ne poznam pomoje ti misliš UTP Drugače pa najraje lovdam iz UTP strežnikov