» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
106 / 241
»»

bzp ::

Mene pa zanima, a ob prenosu obstojece stevilke na T-2, nastanejo kaksni problemi? Je tako kot pri prenosu mobitel-simobil da ti najprej na zacetku piskne in nadlezen glas 7s govori da je narocnik v drugem omrezju?

TBit ::

Iz T-2 so mi sporočili, da me ne morejo priklopiti zaradi zasedenosti postaje (ali nekaj podaobnega), tako so jim odgovorili na telekomu na njihovo povreševanje. Gre se za postajo Vič.

Sedaj me pa zanima, če se lahko na kakšen način prisili telekom da to uredi?

LP

madmitch ::

TBit, daj prijavo na SiOL in če dobiš pozitiven odgovor, začni težiti na vseh koncih in krajih.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

globoko grlo ::

@sergio
ja, sm že parkrat potegnu testni fajl, pa gre do ene 800KB/s, včasih je šlo več
uTorrent mi gre DL do ene 700, UL pa 120 max

pa mi razlož, zakaj mi je speedtest pokaže skor 10/10, ko zadeva dela, zdej, ko ne dela, pa kaže 8/1

sej mogoče ne pokaže do bita natančno, za dobro orientacijo pa je

vglavnem bojo tehniki profil še 1x nastavl, kdaj bo to, pa sam boh ve

Zlikovec ::

Vprašanje glede dopisov -> koliko časa npr. traja, da se T-2 odzove, odreagira na prejet zahtevek za povišanje hitrosti (spremembo paketa)?
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

globoko grlo ::

par dni, sej pri men je blo tko

@sergio
je tehnik pogledal in se modem res konekta na 8/1, tko da je speedtest čist točn pokazal

Sumski ::

Mene pa zanima kolikšna je sedaj razdalja, do katere te lahko priklopijo če si naroču net pa obdržu ISDN?

mitja_i ::

do 900m

Tomson ::

Kaj ve kdo a bi v praksi šlo na 1050m:

10/2 Internet, IP Televizija, IP Telefonija ?

Oz. kaj bo pri VDSL2 možno pri tej razdalji ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

janko771 ::

Telefon in net ja če bi pa še tv naenkrat vse skupi laufu pa morda ne .
jest bom vzel 4/1 linijo sam kdaj bodo začel kej kolokacije nadgrajevat po ostalih krajih .
jest

Nagi Bator ::

@tomson
poglej si malo ta graf!
Ampak ta info je pametno vzet z nekaj ...kar nekaj rezerve!

Zgodovina sprememb…

Glede na graf bi šlo 23/4 vse skupaj ... Se pravi 10/2Mb internet in 8Mb za IP TV .... še ostane 30% rezerve za DL in 50% rezerve za UL... Po tem grafu sodeč bi tole moglo it brez problema.

A mogoče obstaja isti graf za VDSL2?

SasoS ::

A to si zračne ali po kablu 1050? Meni se na 350 zračne (850 kabla) modem poveže 25/7...

Sem ugotovil da je zračne razdalje 1000m, kabla pa 1200m. Se pravi po grafu to pomeni le še 18/2.5 kar pa verjetno v praksi pomeni še manj ...

Kdo ve kaj na tej razdalji pomeni VDSL2?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Dons sem klicu na t-2 za nadgradnjo kolokacije v naši občini, zadeva je v izgradnji tako da bo možno se priklopit v roku engo do dveh mescov tko so mi zatrdili na t2-ju. Sliši se ql.0:)
Prej sem gledu tistle graf in mi naj pove kolk je resnice v tistem grafu, se mi zdi mal sumljivo.
Zračne linije mam 700 m od centrale kabla pa morem met ene 860 metrov in kje bi točn sploh zvedu kolk kabla je od moje bajte do centrale ?
Lp0:)
jest

Arnolld ::

To, dva ali tri mesece je čisti nateg, verjemi. Očitno imajo t-2 jevci na info navodila, da vsakemu, ki poizveduje, to rečejo... Jaz sem dal poizvedbo že takoj na začetku še predno so dobro začeli. Glede na to, da sem od telekomove centrale oddaljen 400m sem bil neprijetno presenečen, da storitev ni bila mogoča. Bo pa mogoča v dveh ali treh mesecih, so mi zatrdili. Po približno pol leta sem poslal mail če je že kaj novega glede priklopa in evo zopet, bo čez dva ali tri mesece. No dva ali trije meseci so že zdavnaj mimo pa....;(( . Skratka nateg.

Tomaz27 ::

No tu v Mariboru v Radvanju so končno naredli centralo. Pri meni je blo isto, poslal poizvedbo lani oktobra in cakal do zdaj. Ampak ocitno se je zdaj zacelo premikat in so nagdradili tiste centrale,ki so jih imeli celo leto na spisku.

Dva meseca my ass!! Prvič sem jih klical januarja letos. Trenutno žal ni mogoč priklop, bo pa najkasneje v roku dveh mesecev. Kličem čez dva meseca, žal trenutno še ni bo pa 100% možno čez dva meseca. No, danes je september in ko sem jih prejšnji teden klical, so rekli da bo najkasneje do konca leta. Pa koga to oni zaj.... da nimajo tolko jajc da bi rekli, pojma nimamo, pokličte čez pol leta ... sej vem da so samo zaposleni študenti, ki niso nič krivi, sam naj povejo po resnici, da ne vejo, da ni od njih odvisno, ne pa dva meseca na dva meseca...

dean444 ::

Meni je internet od začetka delal brezproblemov. Pddaljen nekaj več kot 400m.
Dobil internet v kakem medsecu in pol po podpisu pogodbe. bi po moje dobil že veliko prej če na t-2 ne bi založili moje pogodbe in ker niso poslali poizvedbe na telekom.
xy

Men ko je včeri reku da je centrala v izgradnji in da bo možn čez mesec ali dva, če slučajn ne bo bom zahtevu nadrejene če ne druzga samega direktorja, to je princip.
Ker jest sem mu reku tam če bo do konc leta možn priklop in je on izjavu od enga do dveh mesecev. Bom pa mal štalo zganu pa bo pa sitn bil sej mam cajt.
Lp
jest

Sergio ::

Good for you! :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

painfulwhite ::

janko771: Si pa optimist da boš prišel do direktorja. Ko ti to rata, vsekakor napiši sem kako si to dosegel 8-O . Dragač maš pa zlo zanimivo življenje, če maš cele dneve čas morit, zato ker ti je en študent po telefonu reku da bo centrala v dveh mescih. Vseen pa če hočeš na T-2 štalo zganat, ti pa itak ne bo ratal, vsaj ne zarad take zadeve :D :D :O

reber ::

Ja, res, eni mate pa res strašne težave. Zarad interneta se bo svet podrl in to dobesedno - nekoč. No, pa pustmo to, vrnimo se k problematiki T-2.
Danes sem tudi jaz dobil (končno, čakam že od oktobra) T-2 priključek in to tako, da sem poleg obstoječe parice dobil še eno. V omarici na moji bajti sta bili še 2 možni parici prosti :) vzel sem 1/1 paket in začelo je delovati v nekaj minutah, modem se poveže precej ali veliko za DL in 830kb za UL :( za DL me niti ne zanima tako zelo, ker menda gre več kot 10 ali 20, za UL pa švoh 1M
Telefon deluje, samo še klicat ne morem, ker še ni vklopljena billing funkcija, sprejemam klice pa lahko.
V modem imam vštekan edimax router, nastavljen WAN na ethernet in spremenljivi IP naslov in deluje iz prve in v redu. No, IP bom spremenil v fiksnega, moram poslat dopis, ker so mi ga pozabili vklopit, čeprav sem izrazil željo za to. No, pa nič hudega, ne bo me konec, pa tudi za telefon me ne bo konec če ne morem klicat, bodo že uredili v nekaj dneh, upam da čim prej.
Sedaj pa najbolj sladka zadeva ... kenslanje siola >:D sicer sem bil s siolom zadovoljen, le cena je občutno previsoka, glede na cene T-2.
Torej, sedaj bom namesto 8060 sit oziroma po novem s 7% popustom cca 7,5ksit, plačeval 5500sit ... kar je 2 jurja manj in to za paket, ki je DL enak, UL pa 3x večji, če ne 4X. Dodam še jurja za telefon, pa je še vedno ceneje kot siol. ISDN pa ostane na tisti prvi parici, ni kaj, smo pri naši bajti strašne klepetulje in to mora biti. Jasna stvar, da ne bo šel ISDN stran, vsaj sedaj ne, ko je telekom ponudil še eno klicno opcijo: vikend+večer, kar pomeni celo soboto in nedeljo in vse večere in noči zastonj klicanje v omrežje telekom. No, in ker ima tašča strašansko dolg jezik in soklepetulje na telekomovem omrežju, bo namesto 8 jurjev zastonj pogovorov verjetno vsaj 2x toliko. Jaz pa tudi izkoristim zastonj tarifo, žena pa tudi. Za dnevne pogovore pa bom pač izkoristil 3sit/min tarifo T-2. Če pa slučajno T-2 telefon kdaj ne bo v redu delal, se pa ne bom sekiral.

Monter od T-2 je prišel en študentek, ki po mojem mnenju ni imel vseh pojmov povsem pošlihtanih, zato sem zadevo priklopil sam seveda z njegovim sodelovanjem. Telekomovec je prišel točno, T-2-jevec pa 15 minut prej, zato sva prej malo poklepetala. Jaz sem imel inštalacijo pripravljeno, tako da je bilo hitro fertig.
Telekomovec je bil malce malomaren, saj je bilo v moji omarici nekaj spojeno kar tako - šlampasto in sem zahteval, da to popravi, da pač ne more biti tako. No, nekaj je sitnaril da ni potrebno, pa je potem popravil na mojo zahtevo. Sem pač elektronik in sem natančen pri delu, zato tudi zahtevam enako od ostalih.

Aja, telefon je sicer v redu le kontrast na LCD-ju je malo zgrešen, nisem pa našel nič za nastavit, ne v meniju ne v notranjosti aparata. Ko bom imel čas, bom pošteno razkopal aparat in LCD na prisilo nastavil kontrast, skorajda bi to moralo biti možno, električno namreč ... kakšna ideja ???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reber ()

reber ::

No, pa je začel delat tudi telefon. To pomeni, da na T-2 delajo in ne pasejo lenobe. Včeraj v petek telefon še ni delal, danes v soboto, pa je zjutraj že delal, torej se je že dalo klicat. Očitno so naredili danes precej zgodaj zjutraj, ker včeraj zvečer še ni delalo. V 24urah je bilo narejeno. Internet deluje normalno, tako da nimam pripomb - zaenkrat. UL in DL bom preizkusil z mulo, pa zraven še telefoniral, pa bom videl kako in kaj. Naročene so meritve linije, ker je UL malce premajhen, želel bi večji UL, ker bi kasneje vzel 10/2 linijo ali pa 2/2 če bo mogoča na parici, če ne pa bom ostal na 1/1. Rad bi postavil en server, pa mi gre predvsem za UL, ampak tudi z 1Mbit se bo dalo preživeti, še vedno bolje kot četrt mega pri siolu, za še več denarja. O zanesljivosti pa zaenkrat ne bi komentiral. Telefon belco je pa za en drek, display je komaj čitljiv.
Še enkrat, vsi ki mislite da na T-2 ne delajo in da pasejo lenobo, se očitno motite. Je pa res, da očitno ne sfolgajo vsega.

sakal84 ::

Sm mel nekaj casa njihov IP telefon, ker sem bil med prvimi, ki smo dobili vdsl, in se nisem vedel tocno kako stvari potekajo. Seveda je bil telefon eno velko sranje, zato sem se sel malo pozanimat in sem ugotovil, da lahko dobim zastonj se isdn vmesnik in se dalje uporabljam perfektne telekomove telefone ascom Eurit 133. Tako da sem jim IPja lepo vrnil in sem sedaj vec kot zadovoljen s starimi telefoni 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sakal84 ()

Matej_K ::

Ampak meni je telekom vzel uno belo škatlco preko katere se je napajal Eurit 133

A tista škatlca sploh ni pomembna za normalno delovanje?? (imenik in podobne stvari?)

Kakšen pa je ta ISDN vmesnik, a bom zato dobil še eno škatlco več zraven vooda,modema..?
... .. .

sakal84 ::

Sj jst tut nimam nobene bele skatlice... SiOL je pobral totalno vse razn telefonov... (sj ne rabiš ničesar). Telefoni so pa res zakon, mam pa centralo pa še 2 pilota - vse deluje enkratno.
Dobiš pa ISDN vmesnik, ki je v bistvu še en router (Patton), ki ma opcijo pretvorbe digitalnega signala v analognega - torej ja, dobiš še eno škatlico 0:)

Spock83 ::

Jaz se tudi dobil zastonj. Samo kolikor sem obvečen, moraš sedaj za tega precej doplačati.

Irmscher ::

V kolikor naročiš v pogodbi pri telefoniji SAMO ISDN vmesnik ga tudi dobiš brezplačno.

Če pa vzameš še IP telefon pa moraš doplačati isdn vmesnik.

bohi ::

Priklopil so me 29.08.2006 (internet in telefonija delujeta brezhibno od vsega začetka na 1,7km kabla.)
Naročen sem imel ISDN vmesnik, katerih je očitno zmanjkalo teden prej. Dobavljivi pa ne bodo prej kot v 60 dneh. (neuradna informacija iz skladišča T-2)
Če kdo ve kaj več, prosim za informacijo.

igorb ::

Bohi, kakšen paket imaš? Na kakšno hitrost se ti sinhronizira modem? Ker sem tudi sam precej oddaljen od centrale (1.8km po kablu), mi je bilo najprej rečeno, da sem predaleč za VDSL, kasneje pa da kaj več kot 4/1 ne morem pričakovati, pa še to samo v primeru, če bom imel neizmerno srečo (dobro kablovje do hiše).

Ali obstaje kdo, ki je od centrale oddaljen ~1.8km in ima VDSL? Predvsem me zanima realna hitrost prenosa na tej razdalji ter hitrost na katero se sinhronizira modem.
igor

Irmscher ::

Kolega oddaljen 1703m, modem povezan 8/512, naročeno ima 1/256.

kje se da dobit informacijo kolk kabla imaš od centrale do hiše?
Zračne linije mam 700 mrztob.
lp
jest

bohi ::

Igorb, modem je trenutno povezan 4/1. Povezal se je pa tudi že z 7/1. Ne vem, kako je prišel telekom na 1,7 km razdalje, kajti zračne je 1,5km. Ko pa se peljem ob ob poteku kabla (Koritno-BledCentrala) nikakor ne pridem na manj kot 1,89km (+20 po hiši.)

Alexius Heristalski ::

janko771, poglej v prvi post na prvi strani te teme!:))
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

bosstjan ::

muahaha, kera fora ... mogoče mal neumesna, sam vseen.

Na t2 strani so objavili naslednje:

Abecedni seznam VDSL central, za katere smo dali naročilo Telekomu Slovenije d.d. dne 13.9.2006. Naročenih central je 107, seznam pa se lahko v naslednjih dneh še nekoliko spremeni. -> pol je pa nasopan seznam.

Sam pazi tega vraga: gor so recimo tud Črenšovci (sicer sem iz Ljubljane, ampak sem si zapomnil), ki so bli že na starem seznamu central v izgradnji - pa gotov bi se še kakšen kraj našu. Ampak glede na objavljeno, so šele danes oddali naročila za izgradnjo :8)

Dobr blefirajo, ni kej :D

Pa drgač, da ne bo pomote, sm čist za T2 in jih podpiram, ker je konkurenca vedno dobrodošla, pa tud trudjo se, sam takle cukrček za prebrat je pa vedno zakon.

Nič ne blefirajo. Če bi prebral RUO Telekoma Slovenije, bi videl, da postopek naročanja predvideva več faz. Zadnja od njih je "naročilo".

bosstjan ::

Ja caki mal, jst pod IZGRADNJO razumem lopato pa beton. Res je sicer, da v teh primerih ne zidajo dobesedno, ampak gre pac za preurejanje central, ce prav razumem.
Ampak tko cist po logiki: najprej narocilo, pol se pa kej dela. SPloh glede na to, kako se telekom obnasa, bi reku, da morjo tle trikrat narocit, predn se kej premakne. Mi zal ni niti slucajno logicno, da centralo najprej "zgradijo", potem pa T2 izda narocilo... Sej lahko, da sem te narobe zastopu ...

RUO
5.3.4 Proces poizvedbe, rezervacije, naročila, inštalacije in prevzema, vzdrževanja ter potrebni roki za izvedbo storitev skupne lokacije

Res si narobe razumel.

NavadniNimda ::

Narobe je bilo objavljeno - sedaj piše, da gre za poizvedbo, ne pa naročilo, kar je po mojem prav!:|

PaYo ::

Mene pa zanima naslednje:
Ali bi deloval net 10/2 z dejansko 10/2 na 1500m kabla od centrale + televizija + isdn telefon (tega bi namreč obdržal, ker je brezžičn, deluje v redu, pa niti ga ne uporabljamo toliko)?

Glede na graf bi šlo okoli 17/2... zdaj me pa zanima, če je morda kdo s podobno opremo na podobni oddaljenosti od centrale to že preizkusil.

Hvala.
Lp.

shock ::

Saj je res da moraš v življenju biti biti optimisti, samo prosim vas ne pretiravat :D

Shock: če ne znaš pomagati, prepusti drugim, da odgovorijo, ne pa da govoriš neumnosti. Po tem sprašujem zato, ker bi to dejansko nabavil.

shock ::

Saj tukaj ti nobena živa duša ne more pomagati. Jaz sem ti samo povedal dejstvo. Tisti graf, ki je na T-2 jevi strani prikazan je pri idealnih pogojih kot so dobre bakrene žice, nikakršnje motnje kot da po isti cevi gre še paralelno tvojih žic še kakšen ki je naročen na adsl priključek, vdsl itd itd. Tako da niso neumnosti. Kolega je dejansko odaljen 1100m in lahko ima največjo hitrost 12/1. Mislim pa da si ti še 1500 kar je 400m več in slabša kakovost. Priporočam ti edino da počakaš na VDSL2, to je edini način ki ti lahko pomagam :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

No, hvala za odgovor.

A pa se že kaj več ve o VDSL2? Kdaj ga lahko pričakujemo v SLO v prodaji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PaYo ()

Matheeew ::

po podatkih iz sorodnega foruma, VDSL2 letos 100% NE bo.

blue ::

A ima kdo v Ivančni Gorici t-2 na več kot 500m, meni so rekli, da več kot 150m od centrale ni možno.

A je sploh mogoče, da so tako slabe povezave?

Ma najboljše je, da pokličeš 0590 - 00 00 00, poveš svoj naslov, in ti potem oni povejo, a lahko maš al ne. Tud pri nas smo imeli omejitev na 150m, pa so to v roku 14 dni spremenili, tako da lahko imamo tudi tisti, ki smo do 1000m zračne.

OldSkul ::

Nikakor ne bo delalo. I+n ne glej grafa. Jst sm 594m zračne oddaljen, kabla ne vem kok je, pa mi gre 17/5. Mi pa delata tako 10/2 kot TV.

NavadniNimda ::

Od kje vam številka 150m?:D
««
106 / 241
»»