Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

ELEKTROLJUB ::
@ NavadniNimda
Še vedno ne znam dati dobro slike na forum....
Ja ko so Telekomovci prikljapljali prijatelja na T-2 sem tudi jaz zgroženo opazoval gnilo notranjost omarice....
Telekomovec mi je pojasnil, da je še veliko slabših. Si moraš misliti.
Ta omarica je skoraj v strogem centru Ljubljane.
Še vedno ne znam dati dobro slike na forum....
Ja ko so Telekomovci prikljapljali prijatelja na T-2 sem tudi jaz zgroženo opazoval gnilo notranjost omarice....
Telekomovec mi je pojasnil, da je še veliko slabših. Si moraš misliti.
Ta omarica je skoraj v strogem centru Ljubljane.
LED svetloba je prihodnost...

NavadniNimda ::
Elektroljub - če je slika "znotraj" Foruma, potem desni klik (in Properties) na sliko je tisto naslov slike, ki ga kopipastaš v Forum notri pod gumbek "slika", evo:
Ampak tele slike so grozljive. Še dobro, da tuji vlagatelji, ki množično baje vlagajo milijarde dolarjev v Telekom, ne vidijo teh slik. Sicer pa še dobro, da komu kej dela. In seveda še dobro, da bomo vsi kmalu na optiki. Pa naj se pol yebejo s takimi omaricami in fafljajo po "neodvisnih"
medijih o "rekordnih dobičkih".
Ampak tele slike so grozljive. Še dobro, da tuji vlagatelji, ki množično baje vlagajo milijarde dolarjev v Telekom, ne vidijo teh slik. Sicer pa še dobro, da komu kej dela. In seveda še dobro, da bomo vsi kmalu na optiki. Pa naj se pol yebejo s takimi omaricami in fafljajo po "neodvisnih"

Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

Stajerc ::
Torej trije Vdsl priključki gredo čez to omarico. Koliko pa Siol-ovih in od drugih internetnih uporabnikov?
Bistvo: ta omarica ne zgleda tako zaradi tega da bi se nagajalo T2. Pač zgleda tako zato ker je vedno tako izgledala...
In sedaj naj telekom zamenja vse te omarice in celotno omrežje zato da bo T2 dobro delal?
Ja že ampak sčasoma in z prispevki T2 in vseh drugih ki uporabljajo telekomovo omrežje.
Direktor T2 pa je vrjetno vedel kakšno je stanje infrastrukture preden se je spustil v to?
Ali je mislil da sedaj ker so pa oni tukaj bo pa omrežje boljše čez noč?
To je problem vseh hočem rečt ne pa samo VDSL uporabnikov od T2 in zato to nebom sprejel kot očitek zaradi katerega bi se lahko T2 zgovarjal na Telekom za vse kaj ne deluje.
Če so ceste slabe si vrjetno vedel prej da so take preden si se šel po njih voziti z ferrarijem?
Edit: Al si vedel pa si mislil da če si kupiš takšen avto da bodo ceste bolše čez noč?
O optiki pa se nena preveč slepimo ker obdobje ko bo vsaj 30 % slovencev lahko imelo optiko je še zelooo daleč.
Ne vrjamete? Poglejte zgornjo sliko! Če pa opremijo eno vas na leto z optiko pa to ne pomeni da bo jutri v sloveniji optika splošen pojem ampak šele čez 1000 let.
Bistvo: ta omarica ne zgleda tako zaradi tega da bi se nagajalo T2. Pač zgleda tako zato ker je vedno tako izgledala...
In sedaj naj telekom zamenja vse te omarice in celotno omrežje zato da bo T2 dobro delal?
Ja že ampak sčasoma in z prispevki T2 in vseh drugih ki uporabljajo telekomovo omrežje.
Direktor T2 pa je vrjetno vedel kakšno je stanje infrastrukture preden se je spustil v to?
Ali je mislil da sedaj ker so pa oni tukaj bo pa omrežje boljše čez noč?
To je problem vseh hočem rečt ne pa samo VDSL uporabnikov od T2 in zato to nebom sprejel kot očitek zaradi katerega bi se lahko T2 zgovarjal na Telekom za vse kaj ne deluje.
Če so ceste slabe si vrjetno vedel prej da so take preden si se šel po njih voziti z ferrarijem?
Edit: Al si vedel pa si mislil da če si kupiš takšen avto da bodo ceste bolše čez noč?
O optiki pa se nena preveč slepimo ker obdobje ko bo vsaj 30 % slovencev lahko imelo optiko je še zelooo daleč.
Ne vrjamete? Poglejte zgornjo sliko! Če pa opremijo eno vas na leto z optiko pa to ne pomeni da bo jutri v sloveniji optika splošen pojem ampak šele čez 1000 let.
Have a nice day.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stajerc ()

ELEKTROLJUB ::
@Stajerc
Kaj, da tebi zdrava pamet za misliti ob pogledu na takšno telefonsko razdelilno omarico???
Kaj, da tebi zdrava pamet za misliti ob pogledu na takšno telefonsko razdelilno omarico???
LED svetloba je prihodnost...

Stajerc ::
Nisi razumel bistva kaj hočem povedati. Preberi še enkrat.
Ne branim T2 in ne Telekoma. Preberi še enkrat pa bistvo izlušči.
Ne branim T2 in ne Telekoma. Preberi še enkrat pa bistvo izlušči.
Have a nice day.

tx-z ::
Prejšn tedn je pršu en z listom, za dovoljenje da Gratel d.o.o al kaj že, skoplje pa postav optičn kabl pač do nas, pa ni blo nbenga lastnika doma, in je sam list pustu..pa reku da bo nasledn dan pršu iskat...no in pol ns tut ni blo nasledn dan...Zdej me pa zanima kaj nej s tem? a to pošlm ta list al kako? da bojo vedl pač da se strinjamo s pogoji in soglašamo za to...

tx-z

madmitch ::
Go back to the source.
Glej, čudežna formula, vem da se sliši skoraj neverjetno a vendar deluje.
Pokliči na gratel, opiši dogodek in vprašaj, če bodo svojega pešaka še enkrat poslali po soglasje al jim bolj paše, da jim ga ti pošlješ. V prvem primeru, tistem s pešakom, jih prosi naj priskaklja takrat ko ste doma (ta skrivni čas jim moraš izdati). V primeru drugega scenarija ti odskakljaj do pošte (ne e-mail, une velike hiše), kupi kuverto, nanjo napiši naslov Gratela (ne pozabi ga prepisat z njihove strani), daj soglasje v kuverto, zalepi kuverto in jo daj prijazni teti na drugi strani šipe.
Mater a ste eni retardirani al mate kakšno drugo diagnozo?????
Pa kako vas avto ne povozi al pa se ne zgubite?
Glej, čudežna formula, vem da se sliši skoraj neverjetno a vendar deluje.
Pokliči na gratel, opiši dogodek in vprašaj, če bodo svojega pešaka še enkrat poslali po soglasje al jim bolj paše, da jim ga ti pošlješ. V prvem primeru, tistem s pešakom, jih prosi naj priskaklja takrat ko ste doma (ta skrivni čas jim moraš izdati). V primeru drugega scenarija ti odskakljaj do pošte (ne e-mail, une velike hiše), kupi kuverto, nanjo napiši naslov Gratela (ne pozabi ga prepisat z njihove strani), daj soglasje v kuverto, zalepi kuverto in jo daj prijazni teti na drugi strani šipe.
Mater a ste eni retardirani al mate kakšno drugo diagnozo?????
Pa kako vas avto ne povozi al pa se ne zgubite?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

mitko25 ::
Štajerc ne bodi pesimističen!!
Kakšna vas neki? Dejstvo je, da se dela na optiki odvijajo hitro in v kratem lahko pričakuješ tiste procente, ki si jih opisoval. Malo sem pogledal na Gratelovo stran in našel tole.
Projekti v gradnji
Kranj:
V mestu smo optično omrežje zgradili v 9 mesecih. Sama gradnja je potekala od septembra 2004 do maja 2005. Projekt je obsegal 13 faz. Od junija 2005 do decembra 2005 smo izvajali montažna in druga zaključna dela v 7 fazah, preostale faze bodo zaključene do junija 2006. Vzpostavili smo dva telekomunikacijska centra, na katera bodo priključeni uporabniki omrežja. Danes že izvajamo priklope uporabnikov v omrežje.
Ljubljana:
Dela na območju mesta Ljubljana bodo potekala v 4 fazah, predvidoma pa naj bi gradnja trajala 2 leti.
V Šiški smo optično omrežje začeli vzpostavljati avgusta 2005. Do novembra 2005 smo tako že zaključili 1. fazo izgradnje optične kanalizacije.
Šiška- trenutno stanje: pospešeno izvajamo sanacijo površin (preplastitev zgornjega sloja). Predvidevamo, da bodo vse površine asfaltirane do srede julija 2006.
Pojasnilo: Sanacija zemljišč mora potekati v skladu s tehničnimi zahtevami na osnovi projektnih pogojev, ki jih izdaja MOL. Za nadzor gradnje omrežja in sanacijo zemljišč je MOL pooblastila podjetje KPL d.d. iz Ljubljane. Gratel je kot investitor s KPL d.d. podpisal pogodbo za izvedbo teh storitev.
Po pridobitvi ustrezne dokumentacije bomo z gradnjo omrežja nadaljevali za Bežigradom (faza 2), v Centru (faza 3) in Mostah (faza 4).
Koper:
Pripravljalna dela smo pričeli izvajati 31.januarja 2006, teden dni kasneje pa že pričeli z gradnjo. Dela v mestu potekajo v 2. fazah in več etapah. Optična kanalizacija naj bi bila vzpostavljena do junija 2006, ko se bodo pričela montažna in zaključna dela.
Trasa v Kopru:
· Benčičeva ulica- Cesta na Markovec- Kvedrova cesta- Ul.Vena Pilona- Beblerjeva ulica- Bernetičeva ulica- Krožna cesta- Ulica Sergeja Mašere- Ulica za gradom- Ul.II.Prekomorske brigade (delno)- Erjavčeva ulica- Jenkova ulica- Srebrničeva ulica- Nova ulica- Levstikova ulica- Klaričeva ulica- Veluščkova ulica- Pahorjeva ulica- Puntarjeva ulica- Vodopivčeva ulica- Ulica 15.maja- Dolga reber- Letoviška pot
· Vojkovo nabrežje- Ankaranska cesta- Ferrarska ulica- Kolodvorska ulica- Ljubljanska cesta DRSC- Ankaranska cesta DRSC- Cesta Zore Perello-Godina- Pristaniška ulica- Ulica 15.maja- Kopališko nabrežje- Belvedere- Piranska cesta- Ukmarjev trg, Pristaniška-2
· Partizanska cesta- Vanganelska cesta- Cesta Marežanskega upora- Obrtniška ulica- Dolinska cesta- Ulica Istrskega odreda- Prisoje- Ulica Generala Levičnika- Oljčna pot- Bidovčeva ulica-Grafist- Gradnikova ulica-Grafist- Bežkova ulica
· Krožna cesta- Rozmanova ulica- Kraljeva ulica-Cesta na Markovec L8.
Šele po vzpostavitvi optičnega omrežja na območju Kopra vas bo ponudnik storitev podrobno obvestil o vsebini ponudbe in cenah storitev, ki bodo za uporabnike cenovno še dostopnejše.
Novo mesto:
V začetku maja 2006 smo V Novem mestu začeli s pripravljalnimi deli in trenutno na predvideni trasi pobiramo soglasja občanov. Gradbena dela bomo izvajali v dveh fazah in več etapah. Gradnja se bo začela že junija 2006. Omrežje bo v Novem mestu vzpostavljeno predvidoma v dveh letih.
L.p.M.
Kakšna vas neki? Dejstvo je, da se dela na optiki odvijajo hitro in v kratem lahko pričakuješ tiste procente, ki si jih opisoval. Malo sem pogledal na Gratelovo stran in našel tole.
Projekti v gradnji
Kranj:
V mestu smo optično omrežje zgradili v 9 mesecih. Sama gradnja je potekala od septembra 2004 do maja 2005. Projekt je obsegal 13 faz. Od junija 2005 do decembra 2005 smo izvajali montažna in druga zaključna dela v 7 fazah, preostale faze bodo zaključene do junija 2006. Vzpostavili smo dva telekomunikacijska centra, na katera bodo priključeni uporabniki omrežja. Danes že izvajamo priklope uporabnikov v omrežje.
Ljubljana:
Dela na območju mesta Ljubljana bodo potekala v 4 fazah, predvidoma pa naj bi gradnja trajala 2 leti.
V Šiški smo optično omrežje začeli vzpostavljati avgusta 2005. Do novembra 2005 smo tako že zaključili 1. fazo izgradnje optične kanalizacije.
Šiška- trenutno stanje: pospešeno izvajamo sanacijo površin (preplastitev zgornjega sloja). Predvidevamo, da bodo vse površine asfaltirane do srede julija 2006.
Pojasnilo: Sanacija zemljišč mora potekati v skladu s tehničnimi zahtevami na osnovi projektnih pogojev, ki jih izdaja MOL. Za nadzor gradnje omrežja in sanacijo zemljišč je MOL pooblastila podjetje KPL d.d. iz Ljubljane. Gratel je kot investitor s KPL d.d. podpisal pogodbo za izvedbo teh storitev.
Po pridobitvi ustrezne dokumentacije bomo z gradnjo omrežja nadaljevali za Bežigradom (faza 2), v Centru (faza 3) in Mostah (faza 4).
Koper:
Pripravljalna dela smo pričeli izvajati 31.januarja 2006, teden dni kasneje pa že pričeli z gradnjo. Dela v mestu potekajo v 2. fazah in več etapah. Optična kanalizacija naj bi bila vzpostavljena do junija 2006, ko se bodo pričela montažna in zaključna dela.
Trasa v Kopru:
· Benčičeva ulica- Cesta na Markovec- Kvedrova cesta- Ul.Vena Pilona- Beblerjeva ulica- Bernetičeva ulica- Krožna cesta- Ulica Sergeja Mašere- Ulica za gradom- Ul.II.Prekomorske brigade (delno)- Erjavčeva ulica- Jenkova ulica- Srebrničeva ulica- Nova ulica- Levstikova ulica- Klaričeva ulica- Veluščkova ulica- Pahorjeva ulica- Puntarjeva ulica- Vodopivčeva ulica- Ulica 15.maja- Dolga reber- Letoviška pot
· Vojkovo nabrežje- Ankaranska cesta- Ferrarska ulica- Kolodvorska ulica- Ljubljanska cesta DRSC- Ankaranska cesta DRSC- Cesta Zore Perello-Godina- Pristaniška ulica- Ulica 15.maja- Kopališko nabrežje- Belvedere- Piranska cesta- Ukmarjev trg, Pristaniška-2
· Partizanska cesta- Vanganelska cesta- Cesta Marežanskega upora- Obrtniška ulica- Dolinska cesta- Ulica Istrskega odreda- Prisoje- Ulica Generala Levičnika- Oljčna pot- Bidovčeva ulica-Grafist- Gradnikova ulica-Grafist- Bežkova ulica
· Krožna cesta- Rozmanova ulica- Kraljeva ulica-Cesta na Markovec L8.
Šele po vzpostavitvi optičnega omrežja na območju Kopra vas bo ponudnik storitev podrobno obvestil o vsebini ponudbe in cenah storitev, ki bodo za uporabnike cenovno še dostopnejše.
Novo mesto:
V začetku maja 2006 smo V Novem mestu začeli s pripravljalnimi deli in trenutno na predvideni trasi pobiramo soglasja občanov. Gradbena dela bomo izvajali v dveh fazah in več etapah. Gradnja se bo začela že junija 2006. Omrežje bo v Novem mestu vzpostavljeno predvidoma v dveh letih.
L.p.M.

Irmscher ::
loup: opremo montirajo t-2 zunanji izvajalci in ni samo Omega IC edini.
Omega IC je konkretno za gorenjsko.
Omega IC je konkretno za gorenjsko.

globoko grlo ::
bom kr klele vprašal, sem si postavil filezila ftp server in client vidi fajle, celo začne kopirat fajl, ampak se po parih % ustavi, zdej pa ne vem kako naprej
tnx
tnx

marnit ::
Mene pa sam neki zanima: imam paket 8/1 in download in upload preko trackerjev je zadovoljiv (950/130 KB/s). Klical sem na T2, kjer so rekli, da ne pride do nobenih izgub podatkov, saj naj bi imel na modemu lahko hitrost do 12 Mbitov. Kljub temu pa mi testi hitrosti po tujini kažejo, da imam le 2 Mbita povezave. Ali je lahko vzrok velik ping? Kje se ga da sploh izmeriti?

borut25 ::
mene pa zanima kako bi dobil točen podatek o tem kako velik je upload...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut25 ()

MTm2H37rqt7B ::
Ok, ze N-tic. Nehite uporabljat neke speed testerje, ker je vse skupaj dokaj nerealno (vcasih, vcasih mogoce celo pravilno).
Za download merit -> DLjajte tole
Za upload test je pa najbolje da uploadate kaksno datoteko na kaksen slovenski ftp server
Za download merit -> DLjajte tole
Za upload test je pa najbolje da uploadate kaksno datoteko na kaksen slovenski ftp server

Jan987 ::
ta ul si naloži en torrent program, si naloži ene par zelo željenih datotek potem pa sprosti ul do konca in boš videl najbl realno kolk ti vleče

Tear_DR0P ::
jst sm z delom t-2zadovoljen, pa čeprav še nimam njihovega interneta - so pinesli malo razburkanja in jasnosti v slovensko sfero internetnih ponudnikov
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain

alexius ::
Torej trije Vdsl priključki gredo čez to omarico. Koliko pa Siol-ovih in od drugih internetnih uporabnikov?
Stajerc: Miljarde si pa lahko tlačijo v žepe? Dej ne basaj, lastnik infrastrukture je telekom, ki je državno podjetje, torej last vseh državljanov. Prej ko začnejo tako razmišljati, prej bo državljanom bolje. In namesto, da 75% letnega profita namenijo za dividende in nagrade članom uprave, lahko zgradijo marsikaj. Davkoplačevalci bomo pa še naprej polnili proračun posameznikov, ki sedijo na stolčkih v telekomu itn. Gnusno...
Not only is life a bitch, it has puppies.

BlueRunner ::
Prej ko začnejo tako razmišljati, prej bo državljanom bolje. In namesto, da 75% letnega profita namenijo za dividende in nagrade članom uprave, lahko zgradijo marsikaj. Davkoplačevalci bomo pa še naprej polnili proračun posameznikov, ki sedijo na stolčkih v telekomu itn. Gnusno
Heh... Če razmišljaš na ta način, potem so ednia rešitev volitve. Glas gre pa nekomu, ki bo bolj držal besedo, kot pa vsi v zadnjih 15 letih izvoljeni politiki. Davkoplačevalec pomeni tudi volilec

Je pa res, da ima Telekom natančno takšnega lastnika, kot mu ga je izbrala večina davkoplčevalcev. To pomeni, da smo si vse skupaj vsaj malo zalsužili tudi sami, ker se (v povprečju) še vedno obnašamo kot čreda ovc.

meszaj ::
Pozdravljeni!
Po vecmesecnem cakanju na T-2 sem koncno docakal...
Najavil se je Telekomov serviser, da bo naredil razcepnik, ker me ni bilo doma (bil sem na morju) se je pogovarjal z materjo.
Ker nam v hiso pride kabel za telefon po zraku na podstresje ji je rekel, da bo on dal kar na podstresju razcepnik, kako pa bo si T-2 naprej potegnil kable pa ni njihova stvar. Ker mati nima pojma, mu je svetovala naj pride cez 2 dni.
Jaz se vrnem iz morja nalsednji dan. Pride tip iz T-2, ki je mislil, da je Telekom ze porihtal stvari...
Povem mu zgodbo, kje namerava dati Telekomovec razcepnik. In mi odgovori, da to tudi njega ne briga kako bo kabel prisel do racunalnika. Da ima on 2m kabla in ce bo modem na podstresju bo modem pac na podstresju.
Kako bom jaz to pripeljal do racunalnika je moja stvar je dejal.
1.Zanima me ali je taksen nacin priklopa res obicajen? Saj sem bil navajen pri priklopu na kabelski internet, da ti modem namestijo ob racunalniku.
2.Ali ni mozno, da bi Telekom namestil razcepnik pred eno telefonsko vticnico, ker imam tam poleg tudi racunalnik.
Problem je edino ta, da so v hisi trije telefoni. Bi ostali telefoni delovali?
Hvala vnaprej za odgovore
LP
Po vecmesecnem cakanju na T-2 sem koncno docakal...
Najavil se je Telekomov serviser, da bo naredil razcepnik, ker me ni bilo doma (bil sem na morju) se je pogovarjal z materjo.
Ker nam v hiso pride kabel za telefon po zraku na podstresje ji je rekel, da bo on dal kar na podstresju razcepnik, kako pa bo si T-2 naprej potegnil kable pa ni njihova stvar. Ker mati nima pojma, mu je svetovala naj pride cez 2 dni.
Jaz se vrnem iz morja nalsednji dan. Pride tip iz T-2, ki je mislil, da je Telekom ze porihtal stvari...
Povem mu zgodbo, kje namerava dati Telekomovec razcepnik. In mi odgovori, da to tudi njega ne briga kako bo kabel prisel do racunalnika. Da ima on 2m kabla in ce bo modem na podstresju bo modem pac na podstresju.
Kako bom jaz to pripeljal do racunalnika je moja stvar je dejal.
1.Zanima me ali je taksen nacin priklopa res obicajen? Saj sem bil navajen pri priklopu na kabelski internet, da ti modem namestijo ob racunalniku.
2.Ali ni mozno, da bi Telekom namestil razcepnik pred eno telefonsko vticnico, ker imam tam poleg tudi racunalnik.
Problem je edino ta, da so v hisi trije telefoni. Bi ostali telefoni delovali?
Hvala vnaprej za odgovore
LP

antonija ::
Razcepnik je verjetno najbolje met pred vsemi aparati, torej takoj ob vstopu kabla v hiso. T2 ti na njihove stroske ne bo napeljeval kablov po bajti, dajo pa zmeraj zdraven vsaj nekaj kabla za priklop. Jaz bi na tvojem mestu sel v stacuno po mrezni kabel in ga napeljal iz podstresja do racunalnika (modem na podstresju). Lahko pa seveda pustis Telekomu da "namesti" razcepnik (priklopi dva kabla v vticnici na razcepniku), ti ga pa potem odneses na zeljeno lokacijo in T2 rihta od tam naprej. Sam potem so lahko problemi s signalom...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

@antonija:
hvala za hiter odgovor
Pa ce jim placam, imajo za to usposobljene ljudi, ker ta ki je prisel je bil skoraj v kravati in dvomim da bo sel on vrtat.
Podstresje je visoko 1m. Tako da niti stati normalno tam ne mores. Niti elektrike ni na podstresju tako da niti ne vem kam bo vtkanil modem v elektriko.
Sedaj imam kabelski internet in so mi kabel splejali vsaj v najblizjo sobo pod podstresjem od tam naprej imam mrezne kable potegnjene.
Kaksni problemi so to lahko? Da naprimer ob dvigu telefona prekine internet?
Ima se kdo kak predlog in ali T-2 ce jim placam namesti modem, kjer zelim in koliko to stane.
hvala za hiter odgovor
T2 ti na njihove stroske ne bo napeljeval kablov po bajti, dajo pa zmeraj zdraven vsaj nekaj kabla za priklop.
Pa ce jim placam, imajo za to usposobljene ljudi, ker ta ki je prisel je bil skoraj v kravati in dvomim da bo sel on vrtat.
Jaz bi na tvojem mestu sel v stacuno po mrezni kabel in ga napeljal iz podstresja do racunalnika (modem na podstresju).
Podstresje je visoko 1m. Tako da niti stati normalno tam ne mores. Niti elektrike ni na podstresju tako da niti ne vem kam bo vtkanil modem v elektriko.
Sedaj imam kabelski internet in so mi kabel splejali vsaj v najblizjo sobo pod podstresjem od tam naprej imam mrezne kable potegnjene.
Lahko pa seveda pustis Telekomu da "namesti" razcepnik (priklopi dva kabla v vticnici na razcepniku), ti ga pa potem odneses na zeljeno lokacijo in T2 rihta od tam naprej. Sam potem so lahko problemi s signalom...
Kaksni problemi so to lahko? Da naprimer ob dvigu telefona prekine internet?
Ima se kdo kak predlog in ali T-2 ce jim placam namesti modem, kjer zelim in koliko to stane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meszaj ()

Hja, ce placas ti bo vsak napeljal kable, samo dost dnarja moras ponudit.
Ce na podstresju ni elektrike bo modem res bolj bogo delal...
Problemi se vedno lahko, kaksi pa je pa drugi vprasanje. VDSL se je izkazal za zelo obcutljivo zadevo. Vsaka neumnost ga je zmotila, prenosi niso vec dovolj visoki,... Itak lahko sam prekloppis tisto skatlico kamorkoli hoces (razcepnik ima tri stekarje za telefonske kable, vsi so oznaceni), pa pol probas ce je kaj razlike.
A.J.A.: Ce bos hotel da ti T2 potegne kabel od podstresja do kompjuterja jim vsaj vnaprej povej da bojo vedli kaj jih caka :)

Ce na podstresju ni elektrike bo modem res bolj bogo delal...
Problemi se vedno lahko, kaksi pa je pa drugi vprasanje. VDSL se je izkazal za zelo obcutljivo zadevo. Vsaka neumnost ga je zmotila, prenosi niso vec dovolj visoki,... Itak lahko sam prekloppis tisto skatlico kamorkoli hoces (razcepnik ima tri stekarje za telefonske kable, vsi so oznaceni), pa pol probas ce je kaj razlike.
A.J.A.: Ce bos hotel da ti T2 potegne kabel od podstresja do kompjuterja jim vsaj vnaprej povej da bojo vedli kaj jih caka :)

Jan987 ::
Lahko so težave z ne dovolj veliko hitrostjo itd. Pomoje bo najbolje da če na podstrešju nimaš primernih stvari za delovanje modema, da od razcepnika potegneš še en DODATEN telefonski kabel do sobe kjer imaš zdaj modem (od razcepnika do modema naj bo čim manj ''štukano'' najbolje da nikoli) potem pa modem postavi na to mesto kjer ga imaš zdaj.
Zdi se mi da bo tako še najbolje. Sploh če imaš slab dostop na podstrešje je modem težko imet na podstrešju saj je modem treba na vsake toliko časa resetirat (vsaj pri meni - imam pa siol).
Zdi se mi da bo tako še najbolje. Sploh če imaš slab dostop na podstrešje je modem težko imet na podstrešju saj je modem treba na vsake toliko časa resetirat (vsaj pri meni - imam pa siol).

da od razcepnika potegneš še en DODATEN telefonski kabel do sobe kjer imaš zdaj modem (od razcepnika do modema naj bo čim manj ''štukano'' najbolje da nikoli)
Pa bo v redu signal, ce to naredim (pod pogojem, da kabel ne bo stukan) ? ker na podstresju je fizicno nemogoce imeti modem.

Povezava je parica do razcepnike, od tam pa dve parici; ena za telefon (telekomov) in druga za vse kar gre preko VDSL.
Pa jst do zdaj nisem niti enkrat resetiral modema od T2.
Pa jst do zdaj nisem niti enkrat resetiral modema od T2.

Nagi Bator ::
@meszaj
Glej mene so priklopli ene 10 dni nazaj. Glede na to, da mi dela v redu in da imas enak probem kot sem ga imel jaz, ti priporocam, da ta razcepnik montiras tam kjer ti pride kabel v hiso, oz. tam kjer je prvic vrezan-stuklan. In to je pri tebi na podstresju, enako kot pri meni.
Na ta razcepnik sem potem priklopil 15m (!) dolg tefonski kabel in ga po zracniku potegnil do moje sobe in modema! Modem mi stoji na racunalniku in hitrosti so take kot obljubljene. Pingi so v redu!
Za vec info lahko beres moj post na prejsnji strani!
Glej mene so priklopli ene 10 dni nazaj. Glede na to, da mi dela v redu in da imas enak probem kot sem ga imel jaz, ti priporocam, da ta razcepnik montiras tam kjer ti pride kabel v hiso, oz. tam kjer je prvic vrezan-stuklan. In to je pri tebi na podstresju, enako kot pri meni.
Na ta razcepnik sem potem priklopil 15m (!) dolg tefonski kabel in ga po zracniku potegnil do moje sobe in modema! Modem mi stoji na racunalniku in hitrosti so take kot obljubljene. Pingi so v redu!
Za vec info lahko beres moj post na prejsnji strani!

Brane2 ::
Sem šele včeraj opazil, da ima Telekom štacuno v BTC- Hala A.
Odkril sem novi vir zabave v BTCju:
Vkorakaš v štacuno in se pozanimaš o internet ponudbi, po možnosti, ko je kaj strank v štacuni. Pustiš kravi da odbrenka svoje o solo/duo/trio, nato pa:
1. Poveš, da si trenutno na T-2 in vprašaš, če imajo kaj enakovrednega in se pri vsakem predlogu spustiš v podrobno primerjavo cen. (7 kSIT za 1M paket ? Sedaj plačujem 8 kSIT za 8M ! etc etc). Cilj jo je spravit do točke, ko bi ti sicer rekla da pa ostani na T-2, če se ne bi prej ugiznila za jezik...
2. Poveš,d a si pred dnevi dobil ponudbo od Gratela za optiko in vprašaš, če TK pripravlja kaj podobnega in kdaj...
Sicer sem ateist, a ob takih trenutkih bi prisegu da "Ima boga !" kot pravi stara japonska modrost.
Kje so uni časi, ko je TK lahko počel, kar je hotel. Še vedno hranim račun TKja za = 0,00 SIT in 300 SIT stroške opomina....
Mater jim omenim.
Odkril sem novi vir zabave v BTCju:
Vkorakaš v štacuno in se pozanimaš o internet ponudbi, po možnosti, ko je kaj strank v štacuni. Pustiš kravi da odbrenka svoje o solo/duo/trio, nato pa:
1. Poveš, da si trenutno na T-2 in vprašaš, če imajo kaj enakovrednega in se pri vsakem predlogu spustiš v podrobno primerjavo cen. (7 kSIT za 1M paket ? Sedaj plačujem 8 kSIT za 8M ! etc etc). Cilj jo je spravit do točke, ko bi ti sicer rekla da pa ostani na T-2, če se ne bi prej ugiznila za jezik...

2. Poveš,d a si pred dnevi dobil ponudbo od Gratela za optiko in vprašaš, če TK pripravlja kaj podobnega in kdaj...

Sicer sem ateist, a ob takih trenutkih bi prisegu da "Ima boga !" kot pravi stara japonska modrost.
Kje so uni časi, ko je TK lahko počel, kar je hotel. Še vedno hranim račun TKja za = 0,00 SIT in 300 SIT stroške opomina....
Mater jim omenim.

On the journey of life, I chose the psycho path.

MTm2H37rqt7B ::
Mam neko idejo...
Teli VDSL modemi so obcutljivi ko hudic (vsaka zunanja motnja ga moti). Pa sem razmisljal, kaj bi bilo ce bi naredu bakren ekso-skeleton za modem in ga ozemljil? Ubistvu rata neke vrste faradayeva kletka, in znotraj tega ne bi smelo bit motenj... right?
Teli VDSL modemi so obcutljivi ko hudic (vsaka zunanja motnja ga moti). Pa sem razmisljal, kaj bi bilo ce bi naredu bakren ekso-skeleton za modem in ga ozemljil? Ubistvu rata neke vrste faradayeva kletka, in znotraj tega ne bi smelo bit motenj... right?

Brane2 ::
Nimam teh problemov s svojim modemom.
Načeloma bi tak oklep moral pomagati predvsem pri VF motnjah, ni pa nujno, da je to pri tebi problem. Lahko da te motijo zadeve, ki se ujamejo v kablu.
Nekdo je izjavil, da ne more imeti modema na podstrešju. Mislim, da bi se tudi to dalo z manjšo pšredelavo napajanja- če bi lahko modem napajal kar po Ethernet kablu.
Sam sem to naredil z Linksysovim acces pointom in stvar dela. dve od štirih paric sem uporabil za napajanje in tako sedaj iz kleti lahko resetiram access point, ki je v drugem nadstropju... Edini problem je v tem, da se modem IIRC napaja z 5V in tako ne moreš peljati teh 5V preko daljšega kabla, ker bib ili padci napetosti nedopustni.
Rešitev bi bila napeljati skozi Etherenet 220V in na podstrešju na dve parici priklopiti zunanji napajalnik, a to že zahteva nekaj spretnosti in tudi možnost kurjave modema/Vooda/računalnika ni ravno nizka...
Načeloma bi tak oklep moral pomagati predvsem pri VF motnjah, ni pa nujno, da je to pri tebi problem. Lahko da te motijo zadeve, ki se ujamejo v kablu.
Nekdo je izjavil, da ne more imeti modema na podstrešju. Mislim, da bi se tudi to dalo z manjšo pšredelavo napajanja- če bi lahko modem napajal kar po Ethernet kablu.
Sam sem to naredil z Linksysovim acces pointom in stvar dela. dve od štirih paric sem uporabil za napajanje in tako sedaj iz kleti lahko resetiram access point, ki je v drugem nadstropju... Edini problem je v tem, da se modem IIRC napaja z 5V in tako ne moreš peljati teh 5V preko daljšega kabla, ker bib ili padci napetosti nedopustni.
Rešitev bi bila napeljati skozi Etherenet 220V in na podstrešju na dve parici priklopiti zunanji napajalnik, a to že zahteva nekaj spretnosti in tudi možnost kurjave modema/Vooda/računalnika ni ravno nizka...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pa v čem je problem, da na podstrešja ne speljete 10 metrski podaljšek za elektriko? V zadnjem cajtu nisem opazil nobenih dodatnih predpisov ali obdavčenj na temo električnih podaljškov, torej res ne vidim prav nobenih izgovorov.

energetik ::
@meszaj:
razcepnik imej na podstrešju, do sobe pa potegni telefonski kabel. Jest imam 10m tel. kabla po podstrešju do modema in vse deluje normalno.
razcepnik imej na podstrešju, do sobe pa potegni telefonski kabel. Jest imam 10m tel. kabla po podstrešju do modema in vse deluje normalno.

konrad ::
Spoštovani!
Od centrale ste oddaljeni 452 m, tako da je možen priklop na naše omrežje.
Potreben nam je še datum, ki ga določi telekom. Ko bo datum potrjen, Vas
bomo priklopili v naše omrežje.
Lepo Vas pozdravlja Uroš,
T-2 služba za naročnike
Končno me bodo jutri prišli priklopit... čakam pa že od 3 maja
upam da bo delalo
Od centrale ste oddaljeni 452 m, tako da je možen priklop na naše omrežje.
Potreben nam je še datum, ki ga določi telekom. Ko bo datum potrjen, Vas
bomo priklopili v naše omrežje.
Lepo Vas pozdravlja Uroš,
T-2 služba za naročnike
Končno me bodo jutri prišli priklopit... čakam pa že od 3 maja

Fury ::
Men pridejo v pondelk odklopt iz telekoma. Poslal pogodbo manj kot mesec nazaj. Tisti, ki cakate ze 1 let dejte poklicat pa zapizdit mal, ker so vas ocitno pozabl?

Pa dobro, saj ni treba vsakega priklopa oznanjat kot birmo al pa prvi sex. Tema malo bistvo izgublja.

Gregor P ::
"prvi sex"
... in kdaj si prvič?!?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Razcepnik je pri skupno razvezanem dostopu.

Fury ::
Hotel sem povedat samo to, da ce cakate ze vec kot par mescov, poklicte na T-2 in zrihtajte. Ne kar cakat v tri krasne.

bluefish ::
hja, odvisno na koga naletiš. Lhko se oglasi popoln tepec, ki sploh ne najde, da si naročil internet. Ali pa reče da bodo dali naprej, pa od tega ni nič.

hja, odvisno na koga naletiš. Lhko se oglasi popoln tepec, ki sploh ne najde, da si naročil internet. Ali pa reče da bodo dali naprej, pa od tega ni nič.
Če naletiš na lenuha ali bebca, še bolje lenega bebca, odložiš, ko vidiš koliko je ura in pokličeš še enkrat. Če se oglasi isti, ponoviš vajo.
Ali pa greš drugam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()

wifi4all ::
Hotel sem povedat samo to, da ce cakate ze vec kot par
mescov, poklicte na T-2 in zrihtajte. Ne kar cakat v
tri krasne.
se strinjam. mozno, da se je v poplavi vseh vlog kaksna po nesreci izgubila. tudi to se zgodi. do pred kratkim je bil folk sploh navajen cakat, zdej, ko se je pa pojavil konkurencni operater pa eni se kar spijo. poklici, povej, od kdaj cakas in OBVEZNO vprasaj, kaj se dogaja s tvojim zahtevkom in pogodbo (v kateri fazi je oz koga se caka, da se zgane!)
mescov, poklicte na T-2 in zrihtajte. Ne kar cakat v
tri krasne.
se strinjam. mozno, da se je v poplavi vseh vlog kaksna po nesreci izgubila. tudi to se zgodi. do pred kratkim je bil folk sploh navajen cakat, zdej, ko se je pa pojavil konkurencni operater pa eni se kar spijo. poklici, povej, od kdaj cakas in OBVEZNO vprasaj, kaj se dogaja s tvojim zahtevkom in pogodbo (v kateri fazi je oz koga se caka, da se zgane!)
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/
http://www.phljubljana.si/

reber ::
Na T-2 definitivno delajo. Čeprav čakam že od oktobra lansko leto in še nisem dobil priključka, trdim, da delajo. Ker sem na cca 1300m in nameravam obdržat ISDN, zaradi razdalje skupni razvezan dostop zaenkrat še ni možen. Ker bom verjetno čakal še kar nekaj časa, sem se odločil naročiti T-2 tako, kot da telefona sploh nimam. Torej, T-2 naj mi zagotovi parico. Spremenim naročilo, in po dobrem tednu me že kličejo s Telekoma in monter malo začudeno sprašuje kako in kaj. Povem, da bi pač imel še eno parico za internet, seveda če je katera prosta. Monter pove, da se bo poglobil malo v načrte, potem pa se bo enkrat oglasil na terenu, pa da vidimo če je slučajno kje kakšna parica, če ne bomo pa potegnil kakšen kabel, saj je pri nas napeljava stara šele nekaj let in imamo vse v ceveh v zemlji (prej je bilo po zraku).
Torej, T-2 je svoje delo zaenkrat izpolnil, kaj pa bodo telekomovci pogruntali pa ... bomo še videli. Če parice ne bodo našli sledi naročilo telefona pri Telekomu ... in če potem parica čudežno bo ... nekaj zelo smrdi ... pri Telekomu seveda
Torej, T-2 je svoje delo zaenkrat izpolnil, kaj pa bodo telekomovci pogruntali pa ... bomo še videli. Če parice ne bodo našli sledi naročilo telefona pri Telekomu ... in če potem parica čudežno bo ... nekaj zelo smrdi ... pri Telekomu seveda

simbad ::
fantje, a kdo mogoce ve koliko ima t-2 cas za odpravo napake. v pogodbi nikjer ne pise
koliko casa je dosedaj, pri tistih ki ste imeli tezave, t-2 rabil za odpravo napake.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: simbad ()

Muzo ::
Mene zanima, a je treba ko nehaš gledat TV ugasnit samo TV al samo aminota al je treba oboje?
Mislim če sam TV ugasnem a TV program še prihaja al ne?
Hvala :)
Mislim če sam TV ugasnem a TV program še prihaja al ne?
Hvala :)

mikko ::
A je komu jasno zakaj mi telefon ne dela ?
Danes so mi priklopli in je delalo, pač odhodni klic še ne,ker še niso aktivirali.
Ampak vsaj dohodni so delali...
Sem vse odklopil, ker je bila nevihta, priklopim in ne dela...ok, internet mi dela, ampak telefon pa ne...
Kličem T2 in ona pravi da bi moralo delati...Potem da moram v telefon vpisat neki MSN number...kar seveda ne vem kam vpisati (navaden telekomov isdn telefon na žico, če kdo ve kako se to naredi,lepo prosim če pove)..
Vglavnem, če kdo ve kaj bi bila lahko napaka, lepo prosim če kdo ve...
Hvala vnaprej!
Lp, mikko
Danes so mi priklopli in je delalo, pač odhodni klic še ne,ker še niso aktivirali.
Ampak vsaj dohodni so delali...
Sem vse odklopil, ker je bila nevihta, priklopim in ne dela...ok, internet mi dela, ampak telefon pa ne...
Kličem T2 in ona pravi da bi moralo delati...Potem da moram v telefon vpisat neki MSN number...kar seveda ne vem kam vpisati (navaden telekomov isdn telefon na žico, če kdo ve kako se to naredi,lepo prosim če pove)..
Vglavnem, če kdo ve kaj bi bila lahko napaka, lepo prosim če kdo ve...
Hvala vnaprej!
Lp, mikko

"Bolje slovenski pregovor ob Polni Luni, kot davčni inšpektorji na vratih", kot pravijo!

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()