Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

MTm2H37rqt7B ::
@NavadniNimda: potem morem ocitno meti zastarelo playlisto... bo kdo updejtal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()

barracuda ::
Prej sem namreč pozabil povedati, da imam te težave pri t-2. No, saj upam, da je to jasno, ker sem pisal na tej temi.
-----------------------------------------------------
citat od prej:
A ima še kdo pobleme z pošiljanjem maila z outlook expressom ali pa z microsoft outlookom (office 2003)?
Imam dva mail accounta. Žena uporablja svojega na domačem pcju in ji izhodna pošta dela vsake toliko časa probleme (danes že cel dan), jaz pa svojega občasno (na svojem pcju), ravno za to, ker imam ponavadi probleme z izhodno pošto, včasih pa še dohodne ni in ni, vse dokler se ne prijavim preko web browserja, tam pogledam pošto in potem brez težav sprejme tudi programček za mail na pcju (outlook express, ...)
Poizkusil sem že sve živo ampak res ne vem v čem je problem.
Preko web browserja pa dela vse.
----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
citat od prej:
A ima še kdo pobleme z pošiljanjem maila z outlook expressom ali pa z microsoft outlookom (office 2003)?
Imam dva mail accounta. Žena uporablja svojega na domačem pcju in ji izhodna pošta dela vsake toliko časa probleme (danes že cel dan), jaz pa svojega občasno (na svojem pcju), ravno za to, ker imam ponavadi probleme z izhodno pošto, včasih pa še dohodne ni in ni, vse dokler se ne prijavim preko web browserja, tam pogledam pošto in potem brez težav sprejme tudi programček za mail na pcju (outlook express, ...)
Poizkusil sem že sve živo ampak res ne vem v čem je problem.
Preko web browserja pa dela vse.
----------------------------------------------------

pivmik ::
Jaz nimam problemov uporabljam pa Mozila Thunderbird (počasen in požrešen) in strežnik za odhodno pošto imam nastavljn na smtp.t-2.net (brez avtentikacije, relay).
Da nimaš slučajo kakšnega virusa/črva, ki ti masovno razpošilja maile preko tega strežnika (dvomim) in zato te morda strežnik omejuje.
Da nimaš slučajo kakšnega virusa/črva, ki ti masovno razpošilja maile preko tega strežnika (dvomim) in zato te morda strežnik omejuje.
LP, Gregor GRE^

NavadniNimda ::
@NavadniNimda: potem morem ocitno meti zastarelo playlisto... bo kdo updejtal?Greš v Profil med "Moje" programe in na zadnjem mestu se bodo nahajali novo prispeli. Ko shraniš Profil, jih imaš v playlisti Aminota.

rmilh ::
TV je v VLANu, tako da če nimaš vooda moraš svoj router skonfigurirat da odstrani vlan tage...
Ali lahko nekdo potrdi ali ovrže tole trditev. Malo se mi zdi čudno, da bi TV deloval v VLANu. Jaz v ethereal ne vidim nobenih 802.1Q tagov. Zgleda, da se njegovi opremi malo sfuzlalo (mogoče bi moral vood resetirati)...

rmilh ::
Ja imate prav. Snifam namreč za voodom na PCju, ki je na switchu, ki gre v vood C. Bom probal še na linuxu, ki pa je priklopljen pre voodom. Iščem namreč rešitev, ki mi bo omogočila, da vood pospravim v omaro ... Ali kdo kaj ve na to temo?

janko771 ::
Če je res da so že kapsi hodil naokol mi je T-2 skoz bolj sumljiv, tko da bom kar pr siolu ostal, sem pa tud slišu da se bo stem končalo tko kot z mobilnim operaterjem VEGA, ker jim bo dnarja itak zmanjkal, ker ne moreš da bodo kar šenkal neki brez vezave itd.
Lp
Lp
jest

Sergio ::
FUD, janko.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

globoko grlo ::
živ
a mi lahko en pove, kako naštimat FTP, mam statični IP, winxp home, pa 10/10 paket, sem že sprobaval in delal po navodilih, pa zadeva ne špila, fajli so na zunaj vidni, kopirat se jih pa ne da, tudi če ima user vse pravice
tnx
a mi lahko en pove, kako naštimat FTP, mam statični IP, winxp home, pa 10/10 paket, sem že sprobaval in delal po navodilih, pa zadeva ne špila, fajli so na zunaj vidni, kopirat se jih pa ne da, tudi če ima user vse pravice
tnx

Tilen007 ::
janko771, jest sm pa glih dons zvedu, da baje dobijo eno veliko 'cash injection' in bodo hmal začel gradit optiko tud v manjših krajih... tko da propadl zihr ne bojo, nč skrbet.

marnit ::
Ravno danes sem dobil T2 in me zanima ali morda kdo ve zakaj Mozilla Firefox noče delat?
Drgač pa vse pohvale T2. Za isto ceno sem dobil 8x hitrejši net (tudi v resnici, ne le na papirju), ki je tudi stabilen. Edino ozko grlo v celem procesu je bil telekom, saj me je monter T2 obiskal že en dan po obisku telekoma (ki pa so rabili dober mesec...).
Drgač pa vse pohvale T2. Za isto ceno sem dobil 8x hitrejši net (tudi v resnici, ne le na papirju), ki je tudi stabilen. Edino ozko grlo v celem procesu je bil telekom, saj me je monter T2 obiskal že en dan po obisku telekoma (ki pa so rabili dober mesec...).

BLaCkEnED ::
na T-2 strani pise da nekateri tv programi oddajajo v vec jezikih, mene zanima keri programi so to in kako se spremeni jezik?

alexius ::
@globoko grlo: FileZilla
poberi FileZilla server, naštimaš ga v dveh minutah.
Priporočam!
P.S.: Odzivni čas T-2 je obupen!
poberi FileZilla server, naštimaš ga v dveh minutah.
Priporočam!
P.S.: Odzivni čas T-2 je obupen!
Not only is life a bitch, it has puppies.

antonija ::
@loup: porjel v nastavitvah kako firefox dostopa do neta (verjetno hoces met "direct connection" brez proxyjev).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tear_DR0P ::
nah jaz sicer komaj čakam na T2, ampak ko bo 1 leto okrog odkar sem poslal prošnjo za priklop, se bom že odselil, ne vem komu bodo pol prišl priklopit - prošnjo sem pa oddal prvi dan ko je bilo mogoče :(
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P ::
eh čakal bom še malo, sej če pridejo priklopit, jim lahko še vedno do oktobra odpovem, je pa res, da morm konc avgusta odpovedat naročilo
je pa grdo, da sem dobil na začetku aprila obvestilo, da bodo kmalu prišli priklopit, ker je telekom odobril, da tudi tstim, ki želimo obdržat PSTN, priklopijo, sam na vrsto še počakam :)
je pa grdo, da sem dobil na začetku aprila obvestilo, da bodo kmalu prišli priklopit, ker je telekom odobril, da tudi tstim, ki želimo obdržat PSTN, priklopijo, sam na vrsto še počakam :)
"Figures don't lie, but liars figure."

borut25 ::
no za v tolazbo vsem ki čakajo na t-2 ze ogromno časa, kakor sem jaz, danes so mi koncno prisli priklopit t-2...
pogodbo sem poslal oktobra, ali novembra, nisem vec siguren, priklop pa 15.julija
tako da ne obupat, zaenkrat dela odlicno, bomo videli kako bo naprej...
pogodbo sem poslal oktobra, ali novembra, nisem vec siguren, priklop pa 15.julija
tako da ne obupat, zaenkrat dela odlicno, bomo videli kako bo naprej...

EvilDare ::
Ali slučajnoma veš koliko imaš zračne razdalje do centrale in po žici. Kakšen paket si naročil?

razdalja je tocno 208m, paket je 10/2 , sm pa obdrzal pstn prikljuck, ping v sloveniji je v povprecju 7, tujina okoli 40

Stajerc ::
Včasih malo preletim to temo čeprav ne uporabljam T2. Pa me zanima nekaj:
Leto dni čakate eni na priključitev??? Pa so vam rekli da je priklop možen al so rekli da če bo možen da vas obvestijo?
Ker LETO dni? Tu mora nekaj biti narobe?
Leto dni čakate eni na priključitev??? Pa so vam rekli da je priklop možen al so rekli da če bo možen da vas obvestijo?
Ker LETO dni? Tu mora nekaj biti narobe?
Have a nice day.

Avalonis ::
Leto dni čakate eni na priključitev???
T-2 je pričel z delovanjem šele oktobra prekleto leto. Na žalost je zaradi zelo atraktivne ponudbe precenil svoje sposobnosti pri hitrosti priključevanja svojih strank. Vmes jim je še telekom vrgel nekaj polen, ne, hlodov pod noge in zdaj je stanje takšno, da nekateri še vedno čakajo na odgovor o možnosti priključitve čeprav so prošnje za priklop poslali že 1. oktobra.
Teatraličnost slovenskega mladeža pa tudi ni za zanemariti. Če bi jaz delal na support desku od T2 bi tele jokice tukaj zanalašč pustil na hladnem

Ista problematika je pri topicu o optiki v Kranju.

sss ::
Ampak dejansko stranke to ne zanima, če jh Telekom obvira pri delovanju. Dejstvo je, da folk čaka na internet eno leto po začetku delovanja T-2 še vedno preveč časa.

BlueRunner ::
Na žalost je zaradi zelo atraktivne ponudbe precenil svoje sposobnosti pri hitrosti priključevanja svojih strank.
Kar je precej hecno, saj je direktor T-2 nekdanji SiOL-ovec, za katerega bi človek pričakoval, da ve kaj potrebuje za obravnavo X strank. Če so računali na uspeh, bi se lahko pripravili, saj so se pripravljali ogroooomno časa. Če pa so igrali z figo v žepu, pa so sami krivi za slabo voljo strank.
Vmes jim je še telekom vrgel nekaj polen, ne, hlodov pod noge
O kakšnih hlodih tukaj govorimo? Morda o tistih varovalkah in razcepnikih. Če odgovorna oseba na T-2, ki je celo leto pred začetkom vedela katero tehnologijo bodo uporabili in kako se obnaša Telekom, potem trdi, da je Telekom kriv za vse, potem je to navaden pesek v oči. Vsi nekdanji uslužbenci SiOL-a in Telekoma, ki delajo v T-2, se predstavljajo kot eksperti v tehnologiji in poznavanju trga, ne vedo pa kako deluje podjetje s katerim so sami delali in se pogajali že leta pred tem.
Če bi jaz delal na support desku od T2 bi tele jokice tukaj zanalašč pustil na hladnem
In če bi bil jaz tvoj šef, bi te iz helpdeska pognal po prvem takšnem primeru. Profesionalno je, da stranki pomagaš, tudi takrat, ko te pošilja nekam. Konec koncev ti bolj rabiš stranko, kot pa ona tebe. Praviloma pa stranke kličejo, ker imajo težavo, in ne, ker se bi rade pogovarjale.
Če pa hočeš teatraličnost, pa lahko rečem, da so vse zgodbe o navalih na T-2, ogromnem številu naročnikov na čakanju in podobno navadno smetje. Če bi bili v podjetju resni, potem bi že poskrbeli za prvi naval. Študentsko delo je poceni, za štempljanje pogodb pa obstajajo tudi takšne zadeve, kot so pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Tukaj je T-2 izpadel kot navaden diletant, saj je obljubljal priklop tisočev, na žalost pa kaže, da je tisoče pogodb brez pojasnila založil. S Telekomom pa so se nekaj dajali, čeprav bi človek pričakoval, da vedo, kaj in kako počnejo njihovi nekdanji skoraj-sodelavci.
Menda direktor T-2 in ostali "spreobernjenci" odšli zaradi načina dela in odnosa znotraj SiOL-a in Telekoma. Če je temu res tako, potem to pomeni, da so natančno poznali način dela ljudi, ki so tam ostali. Tako, kot so ga potem, po domače rečeno, srali, pa daje sum, da so morda bili povabljeni k odhodu zaradi svoje tragične nesposobnosti, ne pa zaradi česa drugega. Sicer pa po vsemu kar se da prebrati po forumih ni T-2 ne boljši, ne slabši, od naveze Telekom-SiOL. Volk dlako menja, nravi nikoli, ali pa drugače rečeno: isto sranje, drugo pakovanje.

mitko25 ::
Sicer pa po vsemu kar se da prebrati po forumih ni T-2 ne boljši, ne slabši, od naveze Telekom-SiOL. Volk dlako menja, nravi nikoli, ali pa drugače rečeno: isto sranje, drugo pakovanje.
Internet je že isto sranje kot pri Siolu...cene pa le niso drugo pakovanje, mar ne?
Internet je že isto sranje kot pri Siolu...cene pa le niso drugo pakovanje, mar ne?

Del vprašanja sem dobil odgovor zdaj pa še drugi del:
Vi ki čakate 10 mesecev na T2 a so vam rekli da priklop še ni možen pa vas obvestijo ko bo al so rekli da je možen in še vedno čakate?
Vi ki čakate 10 mesecev na T2 a so vam rekli da priklop še ni možen pa vas obvestijo ko bo al so rekli da je možen in še vedno čakate?
Have a nice day.

glej jst sm cakal 9 mesecev, in vedno so govorili da bo kmalu, res je da bi mi mogli iz telekoma prinest razdelilnik ze okoli 10 maja, pa sem ga dobil ta teden, tako da se je tudi zaradi tega zavleklo za dva meseca, pa še to, takrat ko so omogocili da obdrzis pstn in vzames vdsl, niso avtomatsko poslali se enkrat poizvedbe na telekom, se dobro da sem vsak teden klical, in to dokaj hitro odpravil (pomoje če nebi klical bi bla moja poizvedba se danes tam)
se pa splača klicati vsake toliko, da ves pri cem si...
se pa splača klicati vsake toliko, da ves pri cem si...

Vsaka vam čast. Si zaslužite da vam dela.
Jaz nebi čakal 9 mesecev da bi mi govorili da je nekdo drug za to kriv v to sem prepričan.
Na nekega drugega ponudnika sem čakal 14 dni in nisem vedel pri čem sem ker so bile določene težave in sem mislil da me zajebavajo in bo treba ukrepat. Nevem kaj bi bilo če bi to trajalo 9 mesecev.
Resnici na ljubo je to preveč časa da te držijo v zraku neglede na končen rezultat in njihove domnevne ovire... Kot da bi naročil avto dan danes in bi 9 mesecev rabil da pride iz Nemčije.
Jaz sem mislil da podobno kot pri drugem ponudniku pač rečejo kjer ni mogoče da vas bodo dali v bazo in obvestili ko bo (če bo) mogoče ne pa da dejansko ti pravijo 9 mesecev da je mogoče in da bo pač treba še malo počakati da te priklopijo.
Zaslužite si da vam dela res.
Vsaka vam čast.
Jaz nebi čakal 9 mesecev da bi mi govorili da je nekdo drug za to kriv v to sem prepričan.
Na nekega drugega ponudnika sem čakal 14 dni in nisem vedel pri čem sem ker so bile določene težave in sem mislil da me zajebavajo in bo treba ukrepat. Nevem kaj bi bilo če bi to trajalo 9 mesecev.
Resnici na ljubo je to preveč časa da te držijo v zraku neglede na končen rezultat in njihove domnevne ovire... Kot da bi naročil avto dan danes in bi 9 mesecev rabil da pride iz Nemčije.
Jaz sem mislil da podobno kot pri drugem ponudniku pač rečejo kjer ni mogoče da vas bodo dali v bazo in obvestili ko bo (če bo) mogoče ne pa da dejansko ti pravijo 9 mesecev da je mogoče in da bo pač treba še malo počakati da te priklopijo.
Zaslužite si da vam dela res.
Vsaka vam čast.
Have a nice day.

Gregor P ::
"Internet je že isto sranje kot pri Siolu...cene pa le niso drugo pakovanje, mar ne?"
... no ja ... ne smemo pozabiti še uploada

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Nagi Bator ::
No ja, da se jaz pristavim svoj piskrcek v to temo.
Sem precej svez uporabnik T2-ja, ampak to temo sem zacel prebirati ze enkrat novembra lani!
Odlocil sem se da bom pac zbral malo vec informacij in sele potem poslal pogodbo. Ker sem nameraval narociti le internet (8/1 Mbit/s) in obdrzat PSTN, sem se pac odlocil da cakam, dokler to ne bo mozno izvest. Pogodbo sem poslal enkrat konec maja, nakar so me cez dober teden klicali, da sem baje nekaj pozabil (ceprav nisem). Potem sem sele po kakih dveh tednih odpravil to "napako" in cakal... Po dobrem tednu je klical telekomovec, da pride montirat tisti razdelilnik. Prisla pa sta 2 sto kilska, cela v dzinsu. Na hitro sta postuklala (kar zamotala in zapakirala te spoje zic v neke 1x1 cm velike plasticne, z mastjo napolnjene stople) in pustila vse te zice strleti na podstresju. Naredila sta tako hitro, da sploh nisem mej cajt protestirat in odsla!!! Sem pomislil: "sta bla dva, ker so ziher ze kakega prebutali!"
No si recem, bom pa kar poklical T2, kdaj pa kaj oni pridejo. Izjavi tip na sufferdesku tisto frazo: "ja gospod v treh delovnih dneh!" Ampak po tem cajtu ni prisel ali poklical nihce. Se jaz cetrti dan malo (res samo malo) zbunim - res sem mel morda sreco, da sem naletel na enga, ki je bil pripravljen pomagat (tadej, se mi zdi), ampak tudi ne takoj s prve in glej ga T2-jevca (oz. nekega koncesionarja) pri meni dva dni kasneje!
Priklopimo in po nekaj tezavah s kabli se modem poveze.
Postimam se ostale stvari in stvar deluje (kolk se seveda da sprobat v tisti minuti, kolk je tip pripravljen se pocakat)
Pobaram jaz cloveka se (preden podpisem, da je izvrsil priklop - to bi po izkusnjah skoraj priporocal) na kolk se je pa kaj povezal modem? Vzame mobitel, klice, caka, pove za kaj gre, rece par krat 'aha' in izjavi : "Daj pol pa dvigni se to malo!" Pocaka se malo, rece 'OK' in na moje ponovljeno vprasanje pravi '15/4' ! Jaz pomislim - glede na paket super, in ga spustim na svobodo...
Zdaj pa gola dejstva:
-paket: 8/1 (samo internet+PSTN)
-oddaljenost od centrale: zracne 200m, po kablu max 350m (po lastni presoji)
-dolzina telefonskega kabla od razdelilca do modema: 15m (pleteni, kupljen v merkurju)
-dejanska max hitrost downloada: 7.4Mbit/s (test s trierinega ftp-ja - hvala triera!)
-dejanska max hitrost uploada: 944kbit/s (test z bitcometom - seeding 3x 100% koncani fajli)
-pingi do SLO ISPjev: Do 10, razen do telemacha 40 ?!
-ping do google.com: 36
-pinga v igrah se nisem testiral (prelepo vreme)
-kraj MB
-moja reakcija: Glaz pira v roki, pa v 'lajf'!
PS: linije ne mece dol, res pa je da nisem 24/7 online
Vcasih se med srfanjem zgodi da ne nalozi cele strani! Ne glede na brovser ?!!? Nimam pojma zakaj?
Sem precej svez uporabnik T2-ja, ampak to temo sem zacel prebirati ze enkrat novembra lani!
Odlocil sem se da bom pac zbral malo vec informacij in sele potem poslal pogodbo. Ker sem nameraval narociti le internet (8/1 Mbit/s) in obdrzat PSTN, sem se pac odlocil da cakam, dokler to ne bo mozno izvest. Pogodbo sem poslal enkrat konec maja, nakar so me cez dober teden klicali, da sem baje nekaj pozabil (ceprav nisem). Potem sem sele po kakih dveh tednih odpravil to "napako" in cakal... Po dobrem tednu je klical telekomovec, da pride montirat tisti razdelilnik. Prisla pa sta 2 sto kilska, cela v dzinsu. Na hitro sta postuklala (kar zamotala in zapakirala te spoje zic v neke 1x1 cm velike plasticne, z mastjo napolnjene stople) in pustila vse te zice strleti na podstresju. Naredila sta tako hitro, da sploh nisem mej cajt protestirat in odsla!!! Sem pomislil: "sta bla dva, ker so ziher ze kakega prebutali!"
No si recem, bom pa kar poklical T2, kdaj pa kaj oni pridejo. Izjavi tip na sufferdesku tisto frazo: "ja gospod v treh delovnih dneh!" Ampak po tem cajtu ni prisel ali poklical nihce. Se jaz cetrti dan malo (res samo malo) zbunim - res sem mel morda sreco, da sem naletel na enga, ki je bil pripravljen pomagat (tadej, se mi zdi), ampak tudi ne takoj s prve in glej ga T2-jevca (oz. nekega koncesionarja) pri meni dva dni kasneje!
Priklopimo in po nekaj tezavah s kabli se modem poveze.
Postimam se ostale stvari in stvar deluje (kolk se seveda da sprobat v tisti minuti, kolk je tip pripravljen se pocakat)
Pobaram jaz cloveka se (preden podpisem, da je izvrsil priklop - to bi po izkusnjah skoraj priporocal) na kolk se je pa kaj povezal modem? Vzame mobitel, klice, caka, pove za kaj gre, rece par krat 'aha' in izjavi : "Daj pol pa dvigni se to malo!" Pocaka se malo, rece 'OK' in na moje ponovljeno vprasanje pravi '15/4' ! Jaz pomislim - glede na paket super, in ga spustim na svobodo...
Zdaj pa gola dejstva:
-paket: 8/1 (samo internet+PSTN)
-oddaljenost od centrale: zracne 200m, po kablu max 350m (po lastni presoji)
-dolzina telefonskega kabla od razdelilca do modema: 15m (pleteni, kupljen v merkurju)
-dejanska max hitrost downloada: 7.4Mbit/s (test s trierinega ftp-ja - hvala triera!)
-dejanska max hitrost uploada: 944kbit/s (test z bitcometom - seeding 3x 100% koncani fajli)
-pingi do SLO ISPjev: Do 10, razen do telemacha 40 ?!
-ping do google.com: 36
-pinga v igrah se nisem testiral (prelepo vreme)
-kraj MB
-moja reakcija: Glaz pira v roki, pa v 'lajf'!
PS: linije ne mece dol, res pa je da nisem 24/7 online
Vcasih se med srfanjem zgodi da ne nalozi cele strani! Ne glede na brovser ?!!? Nimam pojma zakaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()

BlueRunner ::
Sploh pa ne pozabimo, da VDSL pri T-2 "potegne" samo do 1200m (PSTN) oziroma 700m (ISDN). Še vedno pa nisem nikjer zasledil (tehnično) zadovoljivega pojasnila zakaj ta razlika. Razen morda zato, da se ljudi motivira, da odjavljajo ISDN... no ja, nič narobe s tem, ampak tisto o pakovanju je letelo na ljudi, ne pa na tehniko. Včasih so delali za največjega monopolista v Sloveniji in zahtevali ISDN v vsako hišo, danes pa sedijo na drugi firmi in postavljajo pogoje tako, da imaš lahko VDSL na 1000m, samo če se razvežeš in odpoveš ISDN. Zanimivo pa, da se Telekomova kooperativnost do vseh operaterjev veča premo sorazmerno z odhajanjem "stare garde" na druge firme. Tudi na T-2.
Kar se pa tiče sposobnosti podjetja za resen nastop na trgu bom pa rekel tako: simetrična narava VDSL je najbolj zanimiva za tiste, ki želijo ponujati mrežne servise. V veliki večini so to predvsem SOHO, mala podjetja in srednja podjetja s spletnim in poštnim strežnikom. Če se več kot pol leta po startu nekdo hvali z tem, da imajo sedaj 24/7 podporo (ki je menda še vedno bolj ali manj nedosegljiva), potem to pomeni, da je bilo v vmesnem času verjetno marsikateremu podjetju hitro žal, pa je verjetno šlo nazaj k prejšnjemu ponudniku. Še posebej, če je njihov star ponudnik imel telefon na katerega je lako stranka z težavo kadarkoli poklicala.
Če rečemo, da je študent v klicnem centru za svoje delo plačan npr. 3000 bruto/uro, to praktično pomeni, da si T-2 ni mogel privoščiti 4*2*48 študent-ur (cca. 1.2 mio SIT na mesec), da bi pokril še vikende. Super, na račun slabše odzivnosti in podpore uporabnikom, je T-2 na mesec priškrtaril nekaj več kot miljon. Očitno je res, da dobiš toliko muzike, kolikor si pač plačal. Če je to bil resen nastop na trgu, dvomim, vsekakor pa je marsikoga precej hitro odgnal. Hkrati pa lahko dodam, da bi več študentov ob kritičnih urah verjetno uspešno poskrbelo tudi za prevzem večjih navalov na začetku prodaje. Res je, da so bile pred T-2 (virtualne) vrste željnih uporabnikov, vendar pa se jih je večina tiho odločila nehati čakati in so šli pač drugam. Tudi tam, kjer so jih za več denarja vezali za leto ali dve. So pa to naredili hitro in z prijaznim nasmehom.
Nabijanje o zavlačevanju Telekoma pri montažah pa je tudi navadna neumnost. Prijava je na T-2 romala oktobra 2005. Potem je skoraj mesec kasneje še enkrat prišel enak obrazec, ki ga je bilo potrebno še enkrat izpolniti in poslati. OK, naredim to, potem pa čakam... in čakam... in čakam... in čakam do maja. Potem si pa rečem OK, da vidimo v čemu je težava. Priskrbim si številko mobitela glavnega prodajalca (sem novinar, želel bi postaviti nekaj vprašanj in bla, bla, bla, ...), ga pokličem in dobim pojasnilo, da sem nekaj metrov predaleč. No, najlepša hvala, da mi tega niste uspeli sporočiti več kot pol leta! Po malo šraufanja mi obljubi, da bo zadeva na mojo zahtevo urejena prioritetno. Dva dni kasneje (!) me v razmaku ene ure pokličeta Telekomov in T-2-jev tehnik. Dogovorimo se za dan in uro montaže. Oba prideta skupaj, zadevo zmontirata, preizkusita in predata.
Če mi po takšni izkušnji še kdo reče, da je problem pri Telekomu, naj še enkrat premisli. Očitno se z malo pritiska na pravo osebo na T-2 zadeve takoj premaknejo. Sicer pa je bil za vse zavlačevanje (dve pogodbi, 180 dni za priklop, založena pogodba, neobveščanje) menda kriv Telekom. Ja, očitno res, ker je nekaterim na T-2 dal občutek, da si lahko privoščijo karkoli. Pri zadnji SiOL-ovi akciji je bilo videti cel kup pritožb čez priklope, ki so trajali tudi po (o groza) 60 dni! Pri T-2 nekaterim trajajo tudi po dvakrat več, pa so se ljudje s tem očitno sprijaznili.
Kar se pa tiče sposobnosti podjetja za resen nastop na trgu bom pa rekel tako: simetrična narava VDSL je najbolj zanimiva za tiste, ki želijo ponujati mrežne servise. V veliki večini so to predvsem SOHO, mala podjetja in srednja podjetja s spletnim in poštnim strežnikom. Če se več kot pol leta po startu nekdo hvali z tem, da imajo sedaj 24/7 podporo (ki je menda še vedno bolj ali manj nedosegljiva), potem to pomeni, da je bilo v vmesnem času verjetno marsikateremu podjetju hitro žal, pa je verjetno šlo nazaj k prejšnjemu ponudniku. Še posebej, če je njihov star ponudnik imel telefon na katerega je lako stranka z težavo kadarkoli poklicala.
Če rečemo, da je študent v klicnem centru za svoje delo plačan npr. 3000 bruto/uro, to praktično pomeni, da si T-2 ni mogel privoščiti 4*2*48 študent-ur (cca. 1.2 mio SIT na mesec), da bi pokril še vikende. Super, na račun slabše odzivnosti in podpore uporabnikom, je T-2 na mesec priškrtaril nekaj več kot miljon. Očitno je res, da dobiš toliko muzike, kolikor si pač plačal. Če je to bil resen nastop na trgu, dvomim, vsekakor pa je marsikoga precej hitro odgnal. Hkrati pa lahko dodam, da bi več študentov ob kritičnih urah verjetno uspešno poskrbelo tudi za prevzem večjih navalov na začetku prodaje. Res je, da so bile pred T-2 (virtualne) vrste željnih uporabnikov, vendar pa se jih je večina tiho odločila nehati čakati in so šli pač drugam. Tudi tam, kjer so jih za več denarja vezali za leto ali dve. So pa to naredili hitro in z prijaznim nasmehom.
Nabijanje o zavlačevanju Telekoma pri montažah pa je tudi navadna neumnost. Prijava je na T-2 romala oktobra 2005. Potem je skoraj mesec kasneje še enkrat prišel enak obrazec, ki ga je bilo potrebno še enkrat izpolniti in poslati. OK, naredim to, potem pa čakam... in čakam... in čakam... in čakam do maja. Potem si pa rečem OK, da vidimo v čemu je težava. Priskrbim si številko mobitela glavnega prodajalca (sem novinar, želel bi postaviti nekaj vprašanj in bla, bla, bla, ...), ga pokličem in dobim pojasnilo, da sem nekaj metrov predaleč. No, najlepša hvala, da mi tega niste uspeli sporočiti več kot pol leta! Po malo šraufanja mi obljubi, da bo zadeva na mojo zahtevo urejena prioritetno. Dva dni kasneje (!) me v razmaku ene ure pokličeta Telekomov in T-2-jev tehnik. Dogovorimo se za dan in uro montaže. Oba prideta skupaj, zadevo zmontirata, preizkusita in predata.
Če mi po takšni izkušnji še kdo reče, da je problem pri Telekomu, naj še enkrat premisli. Očitno se z malo pritiska na pravo osebo na T-2 zadeve takoj premaknejo. Sicer pa je bil za vse zavlačevanje (dve pogodbi, 180 dni za priklop, založena pogodba, neobveščanje) menda kriv Telekom. Ja, očitno res, ker je nekaterim na T-2 dal občutek, da si lahko privoščijo karkoli. Pri zadnji SiOL-ovi akciji je bilo videti cel kup pritožb čez priklope, ki so trajali tudi po (o groza) 60 dni! Pri T-2 nekaterim trajajo tudi po dvakrat več, pa so se ljudje s tem očitno sprijaznili.

Jan987 ::
Dej eni zdej tle neki govorite kolk hitr siol priklapla. Kolega se je odločil za siol prov zaradi komplikacij in čaka na priklop že od sredine maja!

wifi4all ::
sedaj se mi zdi, da se trg pocasi ze normalizira in ne bo kaksnih vecjih pretresov. dejstvoj, da je imel (in se ima) eden izmed broadband ponudnkov skoraj cel trg lahko v teoriji povzroci hiter odliv h konkurenci, ki je ta ni sposobna prezveciti v razumnem roku.
tudi v primeru, ce bi prisel se tretji ponudnik na slo trg ne bi bilo bistvenega migriranja uporabnikov.
vsaka stranka zase ve, ali je bilo ze oktobra 2005 realno pricakovati VDSL na Telekomovem PSTNju ali ne. sam sem podpisal pogodbo 12. maja tj 2 dni po tistem, ko je bilo sploh mozno dobiti VDSL na PSTN. cakal sem 3 tedne na priklop. delalo iz prve. do danes bp. dela tako kot se zagre.
da ne omenjam, da tehnicne podpore sploh ne rabim...
tudi v primeru, ce bi prisel se tretji ponudnik na slo trg ne bi bilo bistvenega migriranja uporabnikov.
vsaka stranka zase ve, ali je bilo ze oktobra 2005 realno pricakovati VDSL na Telekomovem PSTNju ali ne. sam sem podpisal pogodbo 12. maja tj 2 dni po tistem, ko je bilo sploh mozno dobiti VDSL na PSTN. cakal sem 3 tedne na priklop. delalo iz prve. do danes bp. dela tako kot se zagre.
da ne omenjam, da tehnicne podpore sploh ne rabim...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/
http://www.phljubljana.si/

BendeR ::
Glede hitrosti priklopa T-2 vs. SiOL. Pri ADSLu sem čakal 1 mesec na pogodbo in mesec in pol na priklop. Pri VDSLu sem na pogodbo čakal 1 dan, na priklop pa slaba dva mesca tak da je nekje isto sranje. :D

Irmscher ::
@BlueRunner
T-2 zaenkrat priklaplja naročnike SRD, PSTN do 1300m, ISDN do 900m. PRD vsi.
Mogoče ne veš, kakšne razcepnike Telekom montira?
Nisi še slišal primera, ko nekaterim z ISDNjem, ob klicu na telefon, pade linija?
Ne vem od kje ti podatek, da je študent v klicnem centru plačan 3000sit bruto/uro?
Seveda, T-2 je kriv, ko Telekom reče "NE" na poizvedbo? ko Telekom ne potrdi datuma montaže?
Lahko ti iz osebnih izkušenj povem, da je Telekom rabil 5 dni, da me je preklopil v centrali, še pred tem, pa so pozabili da treba razcepnik dostaviti.
in PS: Ne kriviti klicnega centra, ker vsi operaterji zabeležijo VSE napake in predajo naprej, v kolikor gre za manjšo napako se to še takoj odpravi, večje napake gredo tehnikom.
Prav tako vse administrativne zadeve prejme T-2 administracija.
LP.
T-2 zaenkrat priklaplja naročnike SRD, PSTN do 1300m, ISDN do 900m. PRD vsi.
Mogoče ne veš, kakšne razcepnike Telekom montira?
Nisi še slišal primera, ko nekaterim z ISDNjem, ob klicu na telefon, pade linija?
Ne vem od kje ti podatek, da je študent v klicnem centru plačan 3000sit bruto/uro?
Seveda, T-2 je kriv, ko Telekom reče "NE" na poizvedbo? ko Telekom ne potrdi datuma montaže?
Lahko ti iz osebnih izkušenj povem, da je Telekom rabil 5 dni, da me je preklopil v centrali, še pred tem, pa so pozabili da treba razcepnik dostaviti.
in PS: Ne kriviti klicnega centra, ker vsi operaterji zabeležijo VSE napake in predajo naprej, v kolikor gre za manjšo napako se to še takoj odpravi, večje napake gredo tehnikom.
Prav tako vse administrativne zadeve prejme T-2 administracija.
LP.

Dejstvo je da za vse težave T2 ni kriv Telekom. To ti že zdrava pamet mora povedati.
Vrjamem da jih ovirajo vrjetno ali majo vsaj vzvišen odnos do njih ampak da je za vse tegobe T2 kriv Telekom to pa je naravnost smešno.
Pri Siolu ti marsikje Telekom reče da ni možno ali da znajo biti težave in jih ogromno zavrnejo pa gre za njihov žep. Zdaj vse česa ni sposoben T2 zagotovit pa da je za to kriv Telekom? To pa je neumnost.
Meni je samo v oči padlo to da T2 drži do 10 mesecev določene (vrjamem da jih je malo ampak so) ljudi v zraku in jim pravi da je mogoč priklop a ne zgodi se pa nič 10 mesecev.
In to zvračati na Telekom?
Pa daj bodite normalni no.
Tam kjer gre priklopit pa tako gre Siol in T2 priklopit brez problema in tam pa Telekom ne ovira T2 ne?
Se pravi Telekom ovira T2 samo pri določenih uporabnikih. Zakaj že? Zakaj ne ovira potem pri vseh. Saj gre pri pomoje čez 60-70%% primerov novih uporabnikov T2 v dostojnem času vse narediti?
Pri Siolu se tudi kaj hitro zavleče priklop do mesca dni. A zato so pa krivi T2 potem? Če sam ne zmoreš pač zvališ krivdo na konkurenco?
T2 je firma ki ima svoje težave in naj jih rešujejo kako vejo pa znajo ker čas ko je za vse bil kriv Telekom je pomoje mimo.
Za določene stvari so krivi oni sami in izključno njim gre za pripisat odgovornost za to. Ne pa je zvračat na nekoga drugega.
Vrjamem da jih ovirajo vrjetno ali majo vsaj vzvišen odnos do njih ampak da je za vse tegobe T2 kriv Telekom to pa je naravnost smešno.
Pri Siolu ti marsikje Telekom reče da ni možno ali da znajo biti težave in jih ogromno zavrnejo pa gre za njihov žep. Zdaj vse česa ni sposoben T2 zagotovit pa da je za to kriv Telekom? To pa je neumnost.
Meni je samo v oči padlo to da T2 drži do 10 mesecev določene (vrjamem da jih je malo ampak so) ljudi v zraku in jim pravi da je mogoč priklop a ne zgodi se pa nič 10 mesecev.
In to zvračati na Telekom?
Pa daj bodite normalni no.
Tam kjer gre priklopit pa tako gre Siol in T2 priklopit brez problema in tam pa Telekom ne ovira T2 ne?
Se pravi Telekom ovira T2 samo pri določenih uporabnikih. Zakaj že? Zakaj ne ovira potem pri vseh. Saj gre pri pomoje čez 60-70%% primerov novih uporabnikov T2 v dostojnem času vse narediti?
Pri Siolu se tudi kaj hitro zavleče priklop do mesca dni. A zato so pa krivi T2 potem? Če sam ne zmoreš pač zvališ krivdo na konkurenco?
T2 je firma ki ima svoje težave in naj jih rešujejo kako vejo pa znajo ker čas ko je za vse bil kriv Telekom je pomoje mimo.
Za določene stvari so krivi oni sami in izključno njim gre za pripisat odgovornost za to. Ne pa je zvračat na nekoga drugega.
Have a nice day.

Pa res nimam nič proti T2 in jih nočem črniti ali kar koli.
Samo za vse kaj T2 ne zmore da je kriv Telekom tega pa se mi ne da več poslušat.
Samo za vse kaj T2 ne zmore da je kriv Telekom tega pa se mi ne da več poslušat.
Have a nice day.

Misak ::
Logično razmišljanje:
1. Že v tej temi se vsi samo pritožujejo nad T-2, kako nesposobni so, kako se jim godi krivica, itd....
2. Tistim, ki jim dela T-2 dela ok, oz so nato le priklopljeni, se javijo , povejo svoj komentar in gredo;
In tukaj na forumu gre samo za neko zaporedje:
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, , ...2} (in potem vse tiho je bilo)
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, ..., an, ...} ( n =1 ali 2) (in zopet vse tiho...)
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, ..., an, ...} ( n = 1) (pogoj da točka 2 ni možna - ne bomo govorili o razlogih).
Zdej pa izračunajte koliko pametnih komentarjev v teh več kot 90-ih strani je sploh bilo.
1. Že v tej temi se vsi samo pritožujejo nad T-2, kako nesposobni so, kako se jim godi krivica, itd....
2. Tistim, ki jim dela T-2 dela ok, oz so nato le priklopljeni, se javijo , povejo svoj komentar in gredo;
In tukaj na forumu gre samo za neko zaporedje:
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, , ...2} (in potem vse tiho je bilo)
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, ..., an, ...} ( n =1 ali 2) (in zopet vse tiho...)
{1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, ..., an, ...} ( n = 1) (pogoj da točka 2 ni možna - ne bomo govorili o razlogih).
Zdej pa izračunajte koliko pametnih komentarjev v teh več kot 90-ih strani je sploh bilo.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Wega ::
Samo dve stvari bi pripomnil:
Prispevek, ki govori o podobnosti med vego in T-2, češ da bo šel T-2 enako v k kot Vega spada v temo "T-2 teorija zarote". Moderatorji so zgleda
na dopustu, saj je vse več prispevkov takih.
Pa druga stvar?
Ah brez veze.
Prispevek, ki govori o podobnosti med vego in T-2, češ da bo šel T-2 enako v k kot Vega spada v temo "T-2 teorija zarote". Moderatorji so zgleda
na dopustu, saj je vse več prispevkov takih.
Pa druga stvar?
Ah brez veze.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.
lep, postaven, pameten
in skromen.

ELEKTROLJUB ::
Nekateri se pritožujete nad odzivnostjo na tel 059000000 in 059000002 na T-2.
Je že kdo poizkusil 0801000 med delavniki od 8h - 16h?
Je že kdo poizkusil 0801000 med delavniki od 8h - 16h?
LED svetloba je prihodnost...

MobifriK ::
No da ne bomo sam grajal T-2 bi rad jst pohvalu sm biu prikljopljen na T-2 brez vecjih problemov.
Pogodbo smo poslali pred dobrim mesecom. Na zacetku je sicer bilo neki tezav, ker smo pogodbo ze enkrat oddal vendar je potem nismo podpisal. Vendar smo vse spremembe resil z dopisom in dobili smo popravljeno pogodbo, ki smo jo podpisal in poslal.
Vzel smo 1/256 internet s statucnim IPjem in IP telefonijo, obdrzal pa smo tudi obstojeco telefonsko stevilko in pa ISDN telefon.
No po dobrem mesecu se je oglasil tehnik T-2ja in vso zadevo priklopil. Vecjih tezav ni blo na zacetku ni blo sinhronizacije vendar je s klicom use tezave resu. Edin problem je se da ni prinesel ISDN vmesnik ker jim jih je zmankal zato smo zaenkrat dobili njihov telefon, vendar je oblubu da nas bojo poklical ko jih bojo imel na zalogi.
Tako da zdej internet dela ze 4 dni brez problemov hitrosti so take kot morajo bit, internet ni se niti enkrat padel (za razliko od SIOLa k smo ga prej mel, je padel usak drug dan), pingi me pa kej velik ne zanimajo. Tudi telefonija dela brez problemov in pa prenosljivost dela brez problemov. Klicat smo lahko zacel par ur po priklopu.
Oddaljeni smo priblizno 700m od centrale Celje-Nova vas
Tak da morm pohvalit T-2 pricakoval smo vec tezav vendar se je use lepo iztekl sam ISDN vmesnik se dobimo pa bomo za 5000 sit na mesec ceneje imeli vse enako kot sta nam ponujala Telekom in SIOL.
Pogodbo smo poslali pred dobrim mesecom. Na zacetku je sicer bilo neki tezav, ker smo pogodbo ze enkrat oddal vendar je potem nismo podpisal. Vendar smo vse spremembe resil z dopisom in dobili smo popravljeno pogodbo, ki smo jo podpisal in poslal.
Vzel smo 1/256 internet s statucnim IPjem in IP telefonijo, obdrzal pa smo tudi obstojeco telefonsko stevilko in pa ISDN telefon.
No po dobrem mesecu se je oglasil tehnik T-2ja in vso zadevo priklopil. Vecjih tezav ni blo na zacetku ni blo sinhronizacije vendar je s klicom use tezave resu. Edin problem je se da ni prinesel ISDN vmesnik ker jim jih je zmankal zato smo zaenkrat dobili njihov telefon, vendar je oblubu da nas bojo poklical ko jih bojo imel na zalogi.
Tako da zdej internet dela ze 4 dni brez problemov hitrosti so take kot morajo bit, internet ni se niti enkrat padel (za razliko od SIOLa k smo ga prej mel, je padel usak drug dan), pingi me pa kej velik ne zanimajo. Tudi telefonija dela brez problemov in pa prenosljivost dela brez problemov. Klicat smo lahko zacel par ur po priklopu.
Oddaljeni smo priblizno 700m od centrale Celje-Nova vas
Tak da morm pohvalit T-2 pricakoval smo vec tezav vendar se je use lepo iztekl sam ISDN vmesnik se dobimo pa bomo za 5000 sit na mesec ceneje imeli vse enako kot sta nam ponujala Telekom in SIOL.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MobifriK ()

No se pravi da tam ko gre, gre in grejo vse zasluge T2 kako super so.
Tam ko pa ne gre pa je za to kriv Telekom?
Tako se namreč obnašate. Ko gre juhuhu T2 ko pa ne gre pa ta kurčev Telekom nagaja.
Mislim: Get real.
Tam ko pa ne gre pa je za to kriv Telekom?
Tako se namreč obnašate. Ko gre juhuhu T2 ko pa ne gre pa ta kurčev Telekom nagaja.
Mislim: Get real.
Have a nice day.

NavadniNimda ::
Elektroljub - thumbič se ne vidi, je pa zato velika slika toliko bolj nazorna. Zgrožen sem!
Ne pozabimo, da za vsako parico takole, Telko računa internetnim ponudnikom 3.000 SIT na mesec.

Ne pozabimo, da za vsako parico takole, Telko računa internetnim ponudnikom 3.000 SIT na mesec.

marnit ::
Vsem, ki imate težave pri prikopu T2 naj povem, da T2 ne izvaja priklopov ampak jih izvaja Omega iz Kranja. Imel sem srečo, da sem dobil številko od njihovega šefa (mislim, da je Gregor Praprotnik) in se je on osebno angažiral, da sem dobil opremo v dejanskem roku, ker T2 operater mi ni bil ravno v pomoč. Mislim, da je možen tudi osebni prevzem opreme v Kranju (v kolikor so jo monterji že prevzeli pri T2).
Še številka: 041632001
Še številka: 041632001