Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

MrStein ::
bartmatej , glej tu : tema v enem drugem forumu
(išči "500g"; in skurcaj Asus, da ima tako očitno napako ....)
(išči "500g"; in skurcaj Asus, da ima tako očitno napako ....)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

boris70 ::
Energetik ne se sekirat sj bo enkrat. Isto lahk rečem sam seb, čeprav bi moru bit prklop dans, me ni nihče klicu, tko da od prklopa zgleda še neki časa ne bo nč.
Boriss

bluefish ::
kontra: sem klical direktno na telekom, po kakšnih treh vezavah sem dobil človeka, ki je takrat klical. Danes še enkrat pokličem, da se zmenim, ker ga včeraj ni bilo.
Držite pesti:
Držite pesti:

globoko grlo ::
po manjših kolobocijah in zapletih bom, zgleda, prikloplen v četrtek, juhu
Zdej pa ne vem al more bit modem čimbližje vtičnici oz. razcepniku, al kj druzga?
tnx
Zdej pa ne vem al more bit modem čimbližje vtičnici oz. razcepniku, al kj druzga?
tnx

antonija ::
V vticnico pride kratek kabel do razcepnika, od koder gre navaden (okrog 1,5m) kabel v modem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mih@ ::
upam da ni že blo
zdej nej bi me telekom do petka odklopu in prklopu T2...Vzel sem telefon in internet. A je zdej že prepozno za prenešeno številko najbrš ane?

zdej nej bi me telekom do petka odklopu in prklopu T2...Vzel sem telefon in internet. A je zdej že prepozno za prenešeno številko najbrš ane?

;-) ::
dajte pomagat...
zaj imam kabelski internet, rad bi še T-2 (foter)
kaj sploh rabiš za T-2???
V naši ulici majo kar nekaj ADSL-ov to pomeni da je linija posodobljena?ali so kake druge zahteve???
pa kako hitro te priklopijo na stvarco?
zaj imam kabelski internet, rad bi še T-2 (foter)
kaj sploh rabiš za T-2???
V naši ulici majo kar nekaj ADSL-ov to pomeni da je linija posodobljena?ali so kake druge zahteve???
pa kako hitro te priklopijo na stvarco?

NavadniNimda ::
@BlueFish - cel Forum drži pesti zate. Le glej, da poročaš.
@EWEER - naroči, nimaš kej izgubit!

@EWEER - naroči, nimaš kej izgubit!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()

SkIDiver ::
Eno vrjetno popolnoma lame vprašanje.
Trenutno imamo doma seveda ISDN in ADSL. Če bi hotel presedlat na T-2 imam kot jaz razumem dve možnosti.
1. Obrdžim ISDN priključek in vzamem dostop do neta pri T-2 in tako plačujem za 1Mbit/256Kbit paket 3.500 sit na mesec + ISDN naročnino.
2. Ne obdržim ISDN-ja in vzamem dostop do neta pri T-2 in posledično zraven tudi IP priključek za telefonijo. Tako me stane naročnina 5.000 sit za zgoranj omenjeni paket + 1.000 sit/mesečno za naročnino IP telefonije?
Tako to jaz razumem v njihovih vprašanjih in odgovorih. Če se motim pa prosim, da nekdo razloži.
Trenutno imamo doma seveda ISDN in ADSL. Če bi hotel presedlat na T-2 imam kot jaz razumem dve možnosti.
1. Obrdžim ISDN priključek in vzamem dostop do neta pri T-2 in tako plačujem za 1Mbit/256Kbit paket 3.500 sit na mesec + ISDN naročnino.
2. Ne obdržim ISDN-ja in vzamem dostop do neta pri T-2 in posledično zraven tudi IP priključek za telefonijo. Tako me stane naročnina 5.000 sit za zgoranj omenjeni paket + 1.000 sit/mesečno za naročnino IP telefonije?
Tako to jaz razumem v njihovih vprašanjih in odgovorih. Če se motim pa prosim, da nekdo razloži.

sparc49 ::
Kakšno opremo daje T-2 sedaj za polno razvezan dostop Internet + IPTV + Vmesnik za analogni telefon?

Jaffa ::
EWEER, vse je odvisno od razdalje. Če se že prijavljaš, vsaj sam odjavi kabl kasnej, če slučajno ne bo šlo, da ne boš imel mrka... Ni fajn.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

dean444 ::
Jaz sem sedaj ugotovil da sploh ni Telekom tisti ki ga muti ampak je za vse kriv T2. Čakam že 75 dni, kar ni tok pomebno kot dejstvo da sem vmes klical že trikrat. In zvedel da se je poizvedba nekje izgubila. In nato kličem še dvakrat in spet nič. Pošljem email in dobim odgovor.
Spoštovani!
Na Telekom bomo poslali poizvedbo, saj podatka o možnosti priklopa in datumu montaže še nimamo. Kontaktirajte nas čez nekaj dni in povprašajte, če smo dobili podatke in kakšno je stanje. Podatka o možnosti optičnega priklopa na območju Dravelj nimamo. Trenutno je takšen priklop mogoč na področju Kranja in Ljubljane.
Za nevšečnosti se Vam opravičujemo.
Mislim višek neresnosti kolikokrat pa je potrebno poklicati da oni pošljejo poizvedbo telekomu.Me že skrbi kako stvar sploh potem deluje. Pa tudi neznanje svetovalcev- valda bi lahko vedel kje so Dravlje(LJ), sploh če sem mu zraven dodal naslov in povedal da je Gratel že gradil in da je omarica v bloku že postavljena.
Spoštovani!
Na Telekom bomo poslali poizvedbo, saj podatka o možnosti priklopa in datumu montaže še nimamo. Kontaktirajte nas čez nekaj dni in povprašajte, če smo dobili podatke in kakšno je stanje. Podatka o možnosti optičnega priklopa na območju Dravelj nimamo. Trenutno je takšen priklop mogoč na področju Kranja in Ljubljane.
Za nevšečnosti se Vam opravičujemo.
Mislim višek neresnosti kolikokrat pa je potrebno poklicati da oni pošljejo poizvedbo telekomu.Me že skrbi kako stvar sploh potem deluje. Pa tudi neznanje svetovalcev- valda bi lahko vedel kje so Dravlje(LJ), sploh če sem mu zraven dodal naslov in povedal da je Gratel že gradil in da je omarica v bloku že postavljena.
xy

delfinus ::
So zmedeni, naj prica se moj primer. Poizvedba in pogodba je prisla relativno hitro in bp. Prejsnji teden me poklicejo s T-2, da naj bi ta ponedeljek k meni prsel monter. Prejsnji torek poklice Telekomovc, da mi bo usposobil do sedaj odjavljen prikljucek. Ta pride prejsnjo sredo in vse je pristimano za T-2. V petek me ponovno klicejo s T-2, da ce je vredu, da pridejo ta ponedeljek. Seveda vse je nared odgovorim. Pride ponedeljek... seveda nikogar
. Klicem na T-2, fant na drugi strani odgovori: ja veste gospod ne vemo, bo monter poklical; logicno seveda da ni poklical, se upal nisem da bi me
. Poklicem vceraj na isto stevilko s koder sem bil najprej poklican s strani T-2, isti fant kot prvic, vsaj po glasu sodec. Vprasam, kje je nastal zaplet, da monter T-2 ni prisel. T-2 fant: Ja bomo preverili. Preveri in poklice nazaj. Vprasa, a pa je Telekom ze prisel? Ja. Pa je res prisel. Ja. Res? Ja.
No se bomo za nov datum dogovorili odvrne; seveda nic fiksno kdaj se bomo o tem sploh dogovrili. Jih bom pustil na mir nekaj casa v eksperimentalne namene.
No hvala bogu, da se mi ne mudi, ker opremljam pac novo stanovanje. lp, D.

No hvala bogu, da se mi ne mudi, ker opremljam pac novo stanovanje. lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()

jeb ::
Dean444,
pri meni popolnoma enako: elektronsko prijavo izpolnil 29. marca, 10.aprila poslal izpolnjeno pogodbo, 5. maja mi na informacijah recejo, da bodo poslali poizvedbo, 10. maja enako, danes enako. Ko zelim nekoga na visji instanci, mi ne zelijo dati nobene druge kontaktne stevilke, povedo edino, da je naj poiscem g. Alesa...!!?!?!
Hvalabogu, da prej nisem odpovedal TK/Siol variante, ker bi bil skoraj dva meseca brez neta. Ampak veliko bolj kot trajanje priklopa me skrbi, kako hudica nameravajo servisirati uporabnike, ko kaj ne bo delovalo. A bom cakal po dva meseca, preden bodo uredili posamezen problemcek??
Kakorkoli, jaz se ze intenzivno ukvarjam z iskanjem konkurencne ponudbe, tile T2 so ocitno neresni ali nepripravljeni na naval strank, najbolj verjetno pa kar oboje...
pri meni popolnoma enako: elektronsko prijavo izpolnil 29. marca, 10.aprila poslal izpolnjeno pogodbo, 5. maja mi na informacijah recejo, da bodo poslali poizvedbo, 10. maja enako, danes enako. Ko zelim nekoga na visji instanci, mi ne zelijo dati nobene druge kontaktne stevilke, povedo edino, da je naj poiscem g. Alesa...!!?!?!
Hvalabogu, da prej nisem odpovedal TK/Siol variante, ker bi bil skoraj dva meseca brez neta. Ampak veliko bolj kot trajanje priklopa me skrbi, kako hudica nameravajo servisirati uporabnike, ko kaj ne bo delovalo. A bom cakal po dva meseca, preden bodo uredili posamezen problemcek??
Kakorkoli, jaz se ze intenzivno ukvarjam z iskanjem konkurencne ponudbe, tile T2 so ocitno neresni ali nepripravljeni na naval strank, najbolj verjetno pa kar oboje...

antonija ::
Jst sm pa narocu T2, poslal pogodbo, pocakal da so zacel priklapljat net+T telefon, dobil klic da me pridejo priklopit in zdej dela :)
Eni mate zgleda res smolo...
Eni mate zgleda res smolo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

hja, po začetni zmešnjavi naslovov (so hotl T1 odklopit adsl kr doma, čeprav ga nimam
, baje jim je T2 poslal napačne podatke, kdo bi vedel) zdej kr laufajo zadeve, v četrtek pride T1 monter in našraufa tisto škatlico, opremo pa že mam. Zamik 3 dni, niti ni tko hudo, vse skupaj malo več kot mesec

NavadniNimda ::
Anede, Globoko Grlo, kako je ta svet čuden - Telekom se zanaša na T-2, da mu pove kdo ima kje ADSL.

OZZY ::
Tud pri men postaja prehod na T-2 burleska. Ugotovu sem, da mi na t-2 enostavno lažejo kako poteka situacija. Kličem en dan in vprašam, kdaj so poslali zahtevo za priklop in reče tega pa tega...kličem čez en teden pa reče spet en drug dan...
Da ne rečem, da so kao čakali od pozitivnega odgovora na T-2 skoraj dva tedna da so poslali naprej zahtevo...Sam pa sem prepričan, da so na t-2 kr sami govoril da je priklop možen še preden so dobili pozitvino od telekoma. ....
Pa v Lj sem tud prešel na t-2 in so mi ta teden v pondeleljek že uštimal in laufa..tukaj v Litiji pa se dal 8 dni prej in ni še nič znanega......samo da so dal naprej na telekom zahtevo za priklop...Pa še to dvomim...
res se sprašujm kako bo z skrbjo za stranke ali pa ko bo kej z modemom...Pri siolu sem samo poklical na telekom in j prišel ponavai še isti dan. Tle pa mislim, da bo VELIKA JEBA ko bo šlo kej narobe. Bo treba vmes iskat kaj bolj alternativnega od t-2...če bo le tisti air amis al kdo je že uposobu.
Da ne rečem, da so kao čakali od pozitivnega odgovora na T-2 skoraj dva tedna da so poslali naprej zahtevo...Sam pa sem prepričan, da so na t-2 kr sami govoril da je priklop možen še preden so dobili pozitvino od telekoma. ....
Pa v Lj sem tud prešel na t-2 in so mi ta teden v pondeleljek že uštimal in laufa..tukaj v Litiji pa se dal 8 dni prej in ni še nič znanega......samo da so dal naprej na telekom zahtevo za priklop...Pa še to dvomim...
res se sprašujm kako bo z skrbjo za stranke ali pa ko bo kej z modemom...Pri siolu sem samo poklical na telekom in j prišel ponavai še isti dan. Tle pa mislim, da bo VELIKA JEBA ko bo šlo kej narobe. Bo treba vmes iskat kaj bolj alternativnega od t-2...če bo le tisti air amis al kdo je že uposobu.
Go with the flow.

OldSkul ::
Ozzy, pri meni je isto. Zahteva kao podana, ampak odgovor je samo, da enkrat že bo. Tisto trobezlanje, da bo pod urgentno poslano koordinatorju je že malo bedna.
Solit se naj grejo.
Pogodba poslana konec oktorba, oddaljen 596 metrov - tle ne vidm nobenga problema, potem pa bereš kako eni dobijo t-2 pa so poslali pogodbo kasneje, po možnosti konec marca in so celo bolj oddaljeni od mene. Svašta
Solit se naj grejo.
Pogodba poslana konec oktorba, oddaljen 596 metrov - tle ne vidm nobenga problema, potem pa bereš kako eni dobijo t-2 pa so poslali pogodbo kasneje, po možnosti konec marca in so celo bolj oddaljeni od mene. Svašta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()

kontra ::
Bluefish, danes mi je telekom priklopil razcepnik in jutri zjutraj pride t2 priklopit. Pri tebi kaj sreče?
tečnoba

rognaj ::
Ima kdo izkušnje z novogradnjo (blok)?
Možno je dobiti kabelsko od telekoma, kaj pa T2? Po logiki bi moralo biti dovolj priključkov v bloku
, vtičnice za telefon so po celem stanovanju, ampak še ne vem, kako je od stanovanja do telefonske omarice. Pričakujem, da je vse povezano in da ne bi smelo biti problemov, da bi moral naročati še T1 telefon, da poštimajo žice.
Lep pozdrav!
Možno je dobiti kabelsko od telekoma, kaj pa T2? Po logiki bi moralo biti dovolj priključkov v bloku

Lep pozdrav!

MTm2H37rqt7B ::
@OZZY: Skrbi te kako bo z skrbjo za stranke? Naj ti povem, ... STRAH TE NAJ BO! Jaz ze 3 tedne vsak dan klicem naj zrihtajo Voip (prekinja da nic ne slisis), visoke pinge, (19ms+, packet loss > 10%) ipd... pa vsak dan en in isti odgovor... Neresni so totalno...

bluefish ::
kontra: še nisem poklical, ker nisem imel časa, da bi se dogovoril za termin. Jutri pa sigurno pokličem.

ID priključka: 1427
SAP : 12008146
To so moji podatki, če kdo od t-2 tle prebira. Bi pa rad, da se že enkrat posreduje na Telekom in uredi preklop, ker čakanje je že predolgo...
SAP : 12008146
To so moji podatki, če kdo od t-2 tle prebira. Bi pa rad, da se že enkrat posreduje na Telekom in uredi preklop, ker čakanje je že predolgo...

Looooooka ::
prkloplen dons...
tistim,ki se niso prilklopleni predlagam da redno klicejo na t-2 in sprasujejo kaksno je stanje.
zna se zgodit tud da zgubijo vaso pogodbo(zgleda je kr fajn guzva tm).Ce mate veze pr telekomu kar se tice odklopa prklopa jih ponucite...
ko pa enkrat pride serviser od telekoma po siolov modem in tist mini priklop pa pejte kr direkt do t-2 in si sami vzemte modem in ga prklopte doma.Bo se najhitrej urejen.Telekomov serviser lahko sele ob koncu dneva obvesti da je odklopu(ampak tud na to radi pozabjo).
Plus ce ste bli prej na siolu se splaca poklicat siol si zapomnit s kom govorite in povedat da naj se zabelezi da hocte prekinitev pogodbe,ker baje(tko pravjo tud na T-2) se je ze zgodil da so genijalci se 2 mesca lepo racune posiljal plus opomine.
tistim,ki se niso prilklopleni predlagam da redno klicejo na t-2 in sprasujejo kaksno je stanje.
zna se zgodit tud da zgubijo vaso pogodbo(zgleda je kr fajn guzva tm).Ce mate veze pr telekomu kar se tice odklopa prklopa jih ponucite...
ko pa enkrat pride serviser od telekoma po siolov modem in tist mini priklop pa pejte kr direkt do t-2 in si sami vzemte modem in ga prklopte doma.Bo se najhitrej urejen.Telekomov serviser lahko sele ob koncu dneva obvesti da je odklopu(ampak tud na to radi pozabjo).
Plus ce ste bli prej na siolu se splaca poklicat siol si zapomnit s kom govorite in povedat da naj se zabelezi da hocte prekinitev pogodbe,ker baje(tko pravjo tud na T-2) se je ze zgodil da so genijalci se 2 mesca lepo racune posiljal plus opomine.

OZZY ::
@pux..Sej glih to me skrbi kaj bo če do tega pride. Največ kar bom čakal je en teden in pol bom nesu nazaj in prekinu. Ko sem prijavu napako na liniji za siol me je tehnik vedno poklicu če je ok..Pri t-2 pa to lahko le sanjaš. Tko da če ne bojo v enem tednu uštimal bom enostavno prekinu pogodbo in iskal kaj drugega. se sploh ne mislim preveč z njimi zajebavat. Tud če majo tok cenej ni vredno da te zajebavajo skoz.....Bomo vidl kako bo...saj to bo še dolgo koker zgleda.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()

BendeR ::
Em, eno vprašanje mam. Kdaj ste vi dobili podpisane pogodbe od T-2? Jaz sem jo poslal pred dobrima dvema mesecoma, njihov net tudi že imam. Pogodbe pa od nikoder.

darkolord ::
Jaz sem jo dobil približno 1 mesec po tem, ko sem dobil net...
Mimogrede, a še komu net danes in včeraj (vsaj takrat sem jaz opazil) ne dela tako hitro, kot bi moral? Na 10mbit paketu mi dela 6.85 (speedtest.si vedno pokaze tolk), čeprav je nekaj dni nazaj delalo normalno... Upload je pa v redu.
Mimogrede, a še komu net danes in včeraj (vsaj takrat sem jaz opazil) ne dela tako hitro, kot bi moral? Na 10mbit paketu mi dela 6.85 (speedtest.si vedno pokaze tolk), čeprav je nekaj dni nazaj delalo normalno... Upload je pa v redu.

darkolord ::
No saj sem tudi tam probal, pa je bilo čisto isto...
Hm, zdej sem modem resetiral, pa dela spet super! Čudno.
Hm, zdej sem modem resetiral, pa dela spet super! Čudno.

Jaffa ::
Torej, če ti un model prinese spliter in odnese modem, že to pomeni, da te je tud na centrali priklopil na T-2? Al se to tudi lahko pozabi?

www.markosoft.si | www.markoshop.si

klemenSLO ::
Včeraj ob 10 je telekomovc prišel, namestil spliter, čez 2 uri so prišli s t2 in uredili še svoj del.
Teledfonijo sem obdržal TV dela kot mora 8/1 paket tudi - sprobano s speedtest.si
Upejomo da bo tako tudi vnaprej.
PS: 'Lepo teženje' se splača,...
Teledfonijo sem obdržal TV dela kot mora 8/1 paket tudi - sprobano s speedtest.si
Upejomo da bo tako tudi vnaprej.

PS: 'Lepo teženje' se splača,...

Irmscher ::
No evo, men je v torek net zalaufal, Telekom me pozabil preklopiti na centrali.
Paket 10/2
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.97Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.44Mb/s
Paket 10/2

fRiK0 ::
Živjo, jaz mam pravtako problem s pingom, kakor pux. In ker so nekateri nejmu rešili problem sem se odloču da bom tudi jaz malo pojamral. Imam paket 1/1 in ko mam polno linijo imam pingloss, ping pa skoči na 800ms, kar se meni zdi ogromno. Na ADSL še nisem videl takega pinga. Tako, da bi lepo prosil, če bi se dalo to uredit.
Hvala
Hvala
Hvala
LP Tadej
LP Tadej

KONČNO, prikloplen na T2, 10/10, zdej me pa zanima, kje vi izvajate tele teste
tnx
tnx

hm, za 10/10 paket UL ni ok, al se motim?
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 2.78Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.55Mb/s
to je bl 10/3, ane
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 2.78Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.55Mb/s
to je bl 10/3, ane
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()

pa opažam, če mam visok UL, mi net čist crkne, sicer se spomnim, da je o tem že bilo nekaj napisanega, ampak ne vem več kaj. Za1x mam še visoko varnost, čeprav sem hotel imeti nizko, a je mogoče to narobe?
tnx
tnx

mihas ::
Tuki mal spemljam odzive na T-2 in vidm da se kr neki jamra glede časa potrebnega za priklop. Mene pa zanima predvsem mnenje tistih ki ga že imajo, kako jim deluje? Tudi jaz razmišljam o T-2: 8/2 pa me zanima če je povezava dobra(da vidm če se slpača čakat mal dlje na priklop) :)
NO RETREAT NO SURRENDER

BendeR ::
Offline tak skoraj nič nisi več, tak da se čakanje ne pozna pretirano. Kar se tiče delovanja pa nimam čez njega nič. Dela super, stabilno in z obljubljeno hitrostjo.

Dobra novica!!
Danes me je po urguranju nekega gospoda iz T-2, poklical Telekom in v soboto ob 11h je domenjeno, da pride tako T-2, kot Telekom!
Končno...
Danes me je po urguranju nekega gospoda iz T-2, poklical Telekom in v soboto ob 11h je domenjeno, da pride tako T-2, kot Telekom!
Končno...

BLaCkEnED ::
A še komu dela reality tv probleme? vsakih 5sec se zatakne slika za 1sec. To dela ze odkar sm dobil t-2, ~2 tedna.
pa še TV mi dela samo na LAN-C na voodu, tko da ce hocem gledat na pcju morem sklopit stb
pa še TV mi dela samo na LAN-C na voodu, tko da ce hocem gledat na pcju morem sklopit stb

Malkec ::
PA NEHAJTE S TOTIM KURČEVIM SPEEDTEST.SI JAMRAT KER NI VERODOSTOJNO MERILO.
Postavi ftp strežnik in naj nekdo cukne od tebe velik file in boš videl realni prenos. Tak.
Postavi ftp strežnik in naj nekdo cukne od tebe velik file in boš videl realni prenos. Tak.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /