» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
84 / 248
»»

Kato ::

Sem jo, ampak vseno nisem našel odgovora na vse razen prvega in v teoriji četrtega.

nekdo123 ::

Spet je nekaj narobe z zvokom na Spice Platinum... kot da bi predvajal kako en stalno vrta!

Očitno so nekatere napake ponavljajoče (tu apeliram na six strežnik)!

boris70 ::

Evo dans kličem na t2 in zvem da je 16.5 predviden priklom na t2 omrežje. Vzel sm pa samo internet, telefon mam prek telekoma. Čakam pa že več k 6 mescev. Upam da bodo res pršli do 16.5
Boriss

Irmscher ::

Kok % verjetnosti je, da pridejo še jutri T-2 naštimat internet, glede na to, da so jutri ob 10h naročeni Telekomovci z razcepnikom? :D

smak ::

Verjetnost in logika pri tem ( teh ) nima na žalost nič.

TV programi :
Koliko jih je oz. ali so vsi programi dejansko vidni kot je to objavljeno na web strani od T-2.
Morda je celo kateri več, ker stran tako ni ravno pojem ažurnosti.

bdx ::

Na t-2 helpdesku so mi rekli, da bodo nas s Telekomovim telefonom v roku 2h tednov priklopili tiste do 1000m, potem še tiste 1000+. Pa še to je rekel, da bo signal zelo švoh nad 1000m. :\ Če bodo pingi visoki, takoj odklapljam!
progamer

antonija ::

Ce ti pride jutri telekomovec priklopit razcepnit dej danes klicat na T2 in jim povej datum in uro telekomovcev. Nacelno to nekam zabelezijo (in pozabijo naprej sporocit tehnikom). Ko telekomovec konca klici na T2 da so ze naredil in jih spomni na vcerajsnjo pozabljivost in vztrajaj (prijazno) da rabis net in kdaj pride njihov tehnik... Pri meni je delalo. Oba v istem dnevu v razmaku 2 ur.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Evo glih zdele me je klical en z T-2, sm rekel da pridejo ob 10h Telekomovci in on tud rekel pridt ob 10h ;)

ha ha, pol ure prej pride Telekomovc, par minut zamudi T-2 (en študent), naštima modem, se poveže, naštimava IPje za statiko, ne dela, greva gledat modem link lučka utripa, se ne poveže več.:D :D :D

Baje se čaka tud po 12-24h da se vzpostavi? :))

Še dobr da še nisem skenslal kabelskega neta.

NavadniNimda ::

Telekomovec te mora še preklopit fizično na centrali. To ponavadi delajo konec delovnega dneva, za vse, ki so tisti dan šli stran od Telekoma. Če ne bo, pa napiši uporabniško številko!

Sej je reku Telekomovc, da je že poštimal na centrali.

Jst sm caku 0min da se vzpostavi. Sm pa narocu staticen IP, dobu pa dinamicnega. Morm se klicat za spremembo.

Kaj se ima pa za čakat pol 24 ur? Cifro napiši na Forumu in zahtevaj, da ti prec zrihtajo. Če sem jaz imel samo 5 minut izpada bi to lahko veljalo tudi za ostale!:|

Kakšno cifro? Komu da napišem?

energetik ::

Irmscher, kolk si oddaljen od centrale in kolk časa si čakal na priklop?

320m
čakal od decembra, 7.4 so pa spet novo poizvedbo poslal, 14.4 telekom odgovoru, dons pa priklopil, no če temu lohk rečeš priklop :D

Filozofsko vprašanje:
"Kdor dela, slabo ne misli", kot pravijo. A bi lahko obstajal nek kontekst, kjer bi pravili recimo "kdor dela je lenuh"?

Zgodovina sprememb…

Še neki! Naročen mam statičen IP, če pa ta svoj IP preslikam, dobim domeno:

xxx.xxx.255.84.IN-ADDR.ARPA domain name pointer 84-255-xxx-xxx.dynamic.dsl.t-2.net

dynamic?

Res hudo :D

BendeR ::

Pogodbo poslal 2. marca. Poizvedbo so poslali 2. maja. Danes dobo net. :D :D

Let`s seed now pipl. :8)

@Irmscher: Dej probaj vklopit DHCP ce se lahko povezes... Ker meni so tud "pozabli" dat staticen IP.

Kaj mi pomaga če vključim DHCP če se mi modem noče vzpostaviti? :D

energetik ::

Na skupno razvezani dostop čakam že 6 mesecev in še nič.:\ Boris70 je pa napisu, da ima priklop 16.5. (enako dolgo čaka!) Prvič sm klical na T-2 in skoraj takoj dobil povezavo. Operater je povedal, da Telekom ni odgovoril na poizvedbo in da bodo poslali še eno. Upam, da se bo zdej kej premaknilo;(( Ta dial-up mi že neskončno preseda! Plačujem po 7kSit Telelopovu da sm 1h na dan na netu z neskončno počasno povezavo.;((

DC- ::

Irmscher ne se sekirat zgleda so misll da bo več dinamičnih IP naslovov.
Mi smo tudi dobil statični IP ki se preslika v xxx.dynamic.dsl.t-2.net

xporter ::

Js sem pred kakim mescem oddal pogodbo in so me telekomovci in t-2jevci presenetl in v dveh dneh vse prklopil. mam paket 1/256 in, ko dela, dela okej.
zanima me, ce ma kdo probleme s syncanjem modema s centralo? pr men dela kake 2 ure BP, potem zacne pa vn metat - in to dela v nedogled. se poveze, pa cez 10 min pade etc.
a je mozno, da je kriva dolzina kabla od splitterja do modema? drgac sm pa tle v murglah in ne izkljucujem moznosti slabih paric. who knows..

klemenSLO ::

Kako 'povzročit' :) da bo T1 sporoču T2 datum za izvedbo inštalacij.

Na t2 špravjo da pri meni vse štima da samo čakajo na telekom da sporoči datum ?

Že od začetka aprila kao čakajo na ta datum ?

...drugače sem nažalost še pri siolu...obdržal bom tlefonijo od t1 in sem dovolj blizu centrale...

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

končno so klical iz Telekoma, da pridejo priklopit razcepnik, vendar me ni bilo doma in se nismo natančneje zmenili. Kličem na Telekom, kjer povejo, da to ni njihova stvar in naj kličem na T-2. Kličem na T-2, kjer po 7 min pogovora tisti človek tam pove, da naj se obrnem na Telekom.
Mi je dokončno prekipelo. ;((

klasicni ::

Nekaj me zanima, ker mi ni čisto logično..... Zadevo je delala moja kolegica, pa bom kr jaz v njenem imenu vprašal.

Razdalja od centrale 220m zračne linije, drugače pa max 300m, kraj Slov. Konjice.
Vglavnem živi v bloku, do sedaj je imela dail-up in hoče presedlat na T-2. Dobi pogodbo po enih dveh mesecih čakanja in njenih klicih ji le en tip izjavi da zadeva ni možna. Da je prešibek (mislim da povratni) signal. Povpraša na Siol a lahko dobi pri njih ADSL, kar hitro ji odgovorijo da ni problema (potem je zvedela da ima tudi že nekaj ljudi Siol-ADSL že v bloku).

Sedaj me zanima a je tehnika res tako različna da ni možno dobiti T-2, če je možen Telekomov ADSL ???

Poslati pogodbo, podpisano in poštempljano s strani tovarišev od SiOLa, kjer je razvidno, da je ADSL možen, na T-2. Take pogodbe se potem pošlje na APEK, ki potem vsaj navidezno ukrepa. To je verjetno edini način, da tvoja kolegica pride do T-2.:|

buba švabe ::

Se opravičujem, nisem cele teme bral (mogoče polovico), tak da možno, da je že bilo kako podobno vprašanje, ampak bom vseeno vprašal.

V glavnem, naročli smo pri T-2 10/2 + telefon paket. V roku par tednov je telekom odklopil stari telefonski priključek, v roku nadljnjega enega tedna (to je danse popoldne) je pa prišel tip od T-2. Postavil je opremo (modem + tista švedska kištica s plavo led diodo + telefon), zvezal kable in zadeva ni funkcionirala. Telefon pravi, da ni omrežja, tip od T-2 pa, da se mu to še pri nobenmu ni zgodilo. Interneta ni nastavljal, ker da se mu zelo mudi in da bom že sam, da pa bi moralo delat. Ampak ko sem nastavil (omogočil sem DHCP in vpisal DNS od T-2), mi ni delalo. Če rečem ipconfig, mi napiše same nule. Glede telefona je tip rekel, da ga naj jutri probam resetirat oziroma ponovno priklopit, da bo mogoče delalo, in je šel. Da ma še 12 priključkov nardit je rekel...

Modem se sicer v redu poveže, vsaj tak zgleda. Gori LINK lučka, pa LAN ali kaj je že, in DATA na vsake tolko utripne. Ampak dela pa nič ne, niti telefon, niti internet...

Evo vprašanje. So to standardni problemi, ali me mora skrbet?
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo

Zgodovina sprememb…

elhombre: eno vprašanje. The Adult Channel. I've never seen it working.

A to bo kdaj kej kazalo, a je samo en program na spisku, ki bo v prihodnosti odstranjen?

Avalonis ::

Ker ima T-2 takšne hude probleme z erotičnimi kanali predvidevam, da jim novi lastniki (Mariborska Škofija) že pošteno nagajajo :D

Izklopi si firewall na PC-ju,
link med Pc in vgr142(plava led), med modemom in vgr-142wan ?
lahko so pa tudi uni pozabili kaj nastavit - pokliči na t-2

dejanslo ::

xxx.xxx.255.84.IN-ADDR.ARPA domain name pointer 84-255-xxx-xxx.dynamic.dsl.t-2.net

dynamic?

Res hudo :D

hehe, hudo je to, da meni piše *.dial-up.arnes.si pa sem od vsega začetka na kablu :)
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Kwa se pa dons dogaja s Spice Platinum? Frame by frame :)...

Prov zanimiv je tele XXX gledat, k je skor vsak dan nekej v rit (dobesedno in preneseno)... Če se tole prenese na POP TV in Kanal A, bo štala :)

Ne skrbi :D , nikoli ne bo tko kot na SiOLu.;)

Sej, drugače je zelo podobno... Hustler pa Spice sta tud na SiOL-u (s tem da je sploh Spice na SiOLu z res slabo resolucijo oz. bit rateom) - tam seveda je skoz delalo (pa jebeš resolucijo, bolj pomembno, da dela), The Adult Channel pa tud na SiOL-u ni nikol delal :).

Storm ::

Ne bom bral 84 strani listov, dve zadevi me zanimata: Cena mesečne naročnine za telefonski priključek in cena najbolj poceni paketa za internet. a je možno da na njihovi strani tega ne vidiš. Vidiš samo cene klicev, ne pa tudi naročnin.
Markec The Great

A polna razveza zanke pomeni, da imam potem še njihov telefon. Mi bi obdržali zdajšnjo številko, telefon in internet bi pa plačevali T-2. Možno?
Markec The Great

Jaffa ::

Bender, ktera ulica si?

Men je v četrtek prišel telekomovec po modem. V petek dopoldan je prišo s T-2 priklopit. In ne dela. Lučka blinka. :\ Nekaj je govoril, da smo predaleč. ~1,7km. So pa 2 krat poslali povpraševanje in v obeh primerih je blo pozitivno. Prvič že oktobra lani al kdaj za 10/2 in je šlo, le da sem takrat še hotel obdržati ISDN, ker sem še imel pogodbo. Kasneje (kak mesec nazaj) sem poslal dopis za spremembo paketa na 8/1 in T-2 tel. Pa je tud šlo skoz. Sam dela pa ne. Pa tud ISDN mi niso odklopli (no, po eni strani dobro zajle), čeprav sem napisal, da ga več nočem. Ju3 naj bi prišel nekdo zmerit. Je sploh kaka verjetnost, da bo že ju3 tu? 8-O

Torej, informacije o VDSL 2 zelo dobrodošle. Kdaj? Kje?

Še nekaj - na siol servisne strani in na mail še vedno lahko pridem z geslom. To kaj pomeni? :)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

SasoS ::

Storm: cene naročnin najdeš pod ponudbo. Najcenejši internet paket je 5 jurjev (za polno razvezan dostop), naročnina za telefon je dodatnega jurja. Številko lahko obdržiš, saj se jo od 10. maja da prenesti v T-2 omrežje.

BendeR ::

Jaffa: sem iz tavčarjeve ulice (to je za NKBM), torej sosed s centralo. :D

Jaffa ::

Bender: Lucky you.

Kak naj vem, če so me na telekomu res preklopili? Ali zakaj še servisne strani kr delajo?

Sem klical in je reko, da bo par dni za počakat, da pride oni zmerit. ;( Bender maš ti slušajno tel. od monterja, ki ti je priklapljal? Kdo drug mogoče iz Slov. Bistrice?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

kontra ::

A je že imel kdo podobno težavo razen bluefisha in kako jo je rešil. Čakam na net od decembra, ko me pokliče tip iz telekoma v četrtek, da mi prinesejo razcepnik v petek.. Jim povem da me ni doma ker delam in če se lahko zmenimo za drugič. Tip je reko da bodo poklicali oz. naj jaz njih pokličem. Kličem cel dan se nihče ne oglasi, kličem na T2 kjer mi povejo, da naj počakam da me bo telekom poklical tekom tega ali drugega tedna! A kdo ve kako čim prej priti do tega razcepnika?
L P KK
tečnoba

janko771 ::

Drugič si vzem dopust pa bo stvar rešena .
jest

McHregec ::

Ali pa reči Telekomovcu naj ti ga pusti v poštnem nabiralniku.
Destroyer Of The Worlds.

To SasoS, kje vidis da je narocnina za telefon se jurja zraven?
Markec The Great

Lahko kdo preveri, če mu dela klic na omrežje 080.... iz T-2 telefonskega omrežja

bartmatej ::

Imam eno težavo.T-2 mi je dodelil fiksni IP 84.255.xxx.xxx.
Z računalnikom se lahko na internet normalno povežem, ko pa hočem IP vpisat v router, mi javi da ni pravilen IP.
Težava je v številki 255, saj lahko IP 84.254.xxx.xxx vpišem brez problema.
Router je Asus WL-500g.A je kdo že poskušal s kakšnim alternativnim firmwarom, ali bo potrebna zamenjava routerja?

LP Matej

SasoS ::

@Strorm: Piše na strani

Telefonija
Mesečna naročnina storitve
Prvi priključek 1.000 SIT 4,17 EUR

Cene so iste že od oktobra... :\
««
84 / 248
»»