» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
56 / 248
»»

Vinetou ::

Torej v ponedeljek pričakujemo en obširn review od nekoga, ki ga bodo prklučl na optiko (vključno s speedtesti in slikami opreme itd.) :)

Ja, ti LJ svetniki pa tečnarjo skos neki. Očitno nimajo pamtnejšga dela kot zavirat vse kar je dobro za uporabnike.

klemen22 ::

Joj se dajate zaradi te optike. Zagotovo najvažnejša stvar v življenju. Kake lepe skrbi mate eni.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Racko ::

Nekdo je danes vstal z levo nogo.

klemen22 ::

8-)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

andrej71 ::

Za vse, ki jih zanima nadaljevanje moje zgodbe:

v torek je zveza po nekaj urah spet crknila, sedaj pa vsakič, ko kličem, dobim odgovor v stilu "bomo pogledali/bomo javili naprej/bomo zamenjali profil... pokličite še enkrat, če čez eno uro še ne bo delalo...". Jaz lahko pa kar naprej hodim domov iz službe in ugotavljam, da še ne dela.

MTm2H37rqt7B ::

Jaz sem ze od bozica brez ineta (Siol odklopil, Telekom do sedaj se zmeraj ni naredil preklopa). Telekom je nesposoben ker mecejo stran narocila oz naloge, T-2 pa to nic ne gane kaj prevec.... se kksn dan dva pocakam pa grem v akcijo...

SasoS ::

Voljatel je objavil cenik za adsl2+ 8-O

Razerzone ::

Ali mogoce kdo ze ve kdaj naj bi dobili T-2 tisti ki so se odlocili obdrzati telekomov telefon?

LP!

elhombre ::

SasoS
Brzine ki jih ponujajo so pa strasne,celo 1MB/s uploada,to bo pa T-2 hitr propadu.
Doomsday is coming!!

_swift_ ::

Hitrosti nad 4 Mbit so trenutno možne samo na območjih, kjer ima Voljatel svoje centrale; Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Kranj, Novo mesto, Trbovlje, Koper, Nova Gorica, Postojna. Končna najvišja hitrost je odvisna od dolžine bakrenega voda (telefonske linije).

Mi lahko kdo razloži zadnji stavek:) ?
its not just the way you move its the way of life

ELEKTROLJUB ::

Kot sem se prepričal na lastne oči so pingi na optiki po sloveniji še veliko krajši kot na bakru.
Ping do kanin.arnes.si je tam nekje med 2 in 3ms.
LED svetloba je prihodnost...

jah, a2+ več ne gre :P. Se mi pa zdijo interesantne cene...sploh v rangu < 10K. Če bi gledal v tem rangu bi raje vzel 4/0.5 ali 8/1 kot T-2jev 1/1...ampak trenutnemu 10/2 se pa sploh ne upiram :D :D

dmok ::

elhombre
Upload je itak problematičen tudi pri VDSL, če je razdalja malo večja. Me prav zanima, če bo odstranjevanje varovalk res pomagalo tako kot si nekateri želimo. Ampak če bo ADSL2+ na moji liniji omogočal 8/1 + 2*TV potem je vsaj zame to zelo zanimiva alternativa. Na T-2 imam trenutno max. download dobrih 9Mb/s in lahko kar pozabim na 2*TV. Upload pa trenutno tudi ni več kot 1Mb/s in se bojim, da na moji liniji ne bo pomagalo nobeno odstranjevanje varovalk. V vsakem primeru pa je konkurenca dobra stvar.

d.

Tody ::

to je bullshit, k da morajo podatki it po hribu navzgor ker je upload... no če lahko naj en pove tehnično omejtiev da če maš lahko 10 mb dl zakaj nemoreš met 10 up ?

Zato ker so različne frekvence za download in upload. Tipično je pri xDSL razdeljeno tako (odvisno od profila sicer) da je: velik kos za dl, majhen kos za ul, malo manjši kos za dl, majhen kos za ul,..., do kamer ti pač potegne linija. Ni tako kot pri navadnem modemu ko se isti frekvečni pas uporablja tako za dl kot ul (in posledično ne šibata oba z največjo hitrostjo).

Urajmal ::

mi lahko nekdo tole razloži:

Standardni - Povezavo in telefonski priključek zagotavlja Telekom Slovenije, Internetni dostop zagotavlja VOLJATEL.

Skupni razvezani - Povezavo in internet zagotavlja VOLJATEL, telefonski priključek zagotavlja Telekom Slovenije.

kaj mislijo s povezavo in kaj z "internetom". Kakšna je razlika v razveznem in standardnem paketu?

Razlika je čigav je dslam. Pri standardnem je dslam od telekoma, ponudnik plačuje najem, pri razvezanem je pa dslam ponudnikov in se plačuje najem parice (skupni ali polno razvezan). Standardni dostop je na voljo več ali manj povsod, razvezan pa samo tam kjer ima ponudnik svojo kolokacijo.

mtic ::

@amir: men so rekli, da bo ta možnost na voljo nekje v sredini marca.

OldSkul ::

Takrat bo že ADSL2+ od Siola najbrž.

_swift_ ::

a siolov adsl 2+ pa bo možen povsod kjer so zdajšne adsl centrale ?
its not just the way you move its the way of life

OldSkul ::

Naj bi blo na 200+ lokacijah možno na začetku - sem nekje prebral.

kitl76 ::

Siol bo v štartu zagotovil 250 central po vsej Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

DOLGA PARICA-OPTIKA
Za vse ki smo na dolgi parici je edina resitev optika ali VDSL 2.Siolov ADSL 2 ne bo nic hitrejsi kot pa Volja net,dva TV na ADSL 2 pa lahko pozabis.V evropi nisem se nikjer videl ADSL2 paket hitrejsi kot 24/4 in to ga ponujajo tam kjer je optika.Siol ima ze sedaj za TV signal pas 8 MB pa so se vedno motnje,za HD bo pa treba se vec.Za prihod HD TV in sploh HD DVD pa rabis cim visji upload zato ker se bo v dveh-treh letih zacela prodaja DVD-jev po internetu in bos za upload ( sharing ) celega DVDja dobil popust.HD DVD bo dolg cca 17-25 GB in si izracunaj kaksna bo razlika ce bos imel 10MB upload ali 1-4 MB.Govori se celo da bo Hollywood za sharing uporabljal novo verzijo BitTorrenta ( zato so podpisali pogodbo z avtorjem BitTorrenta Cohenom ).VDSL 2 bo veliko prej kot pa bo optika pokrila slovenijo v taksni meri da bomo lahko rekli da smo dezela ki ima opticno omrezje.
Doomsday is coming!!

perci ::

Adsl2 se ne bo tako kmalu kot nekateri sanjate.

Wox ::

@perci: Ja malo bolj argumentiraj svoj sestavek. Kolko vidim ima Volja ADSL2 že v ponudbi: 8/1 in 20/1. Res da sicer samo v nekaj večjih mestih, kjer imajo svojo kolokacijo, a vseeno. Zadeva je tu.
Commodore 64

dejanslo ::

hm, ta cenik se mi zelo dopade. pa še prej bo stvar na voljo kot t-2. stran sem preletel zelo na hitro, pod faq pa nisem nič našel o časovni vezavi.. 2 leti?
There`s More Than One Way To Do It

flipflop ::

24 mesecev, če prekineš prej plačaš delež od 24.000 glede na število mesecev do konca pogodbe.

madra ::

Oi!

Je kdo mogoce z Drulovke pri Kranju in je ze narocil pri T-2?

In ce kdo ve kako kaze na isti lokaciji z optiko?

Tks!
Lp!
Madra

maksimsi ::

Hmm danes je sobota jaz pa mam še vedno upload samo 250kbit na liniji 10/2.
Malo sem brskal naokoli in izbrskal tole na smar-comu:

http://www.smart-com.si/en/index.php?sv...

Torej DSLAM SVD48LRE 48 portni za VDSL. predvidevam da imajo take tudi na T-2 če imajo tudi njihove modeme.

V specifikacija piše da podpira hitrosti 58Mbps downloada in 13 Mbps uploada
na žici do 3km !!! Kako da potem meni na zračni liniji 1.5 km in fizično morda 1.8 km

ne more vzpostaviti uploada več kot 250kbit????? Do tri kilometre je še daleč...

Ali to pomeni da so Telekom linije v totalni štali in 15 krat štukane od centrale do mene?
Ali pa ma telekom še kake nedokumentirane ovire...
Ali pa je ozko grlo VDSL modem na strani uporabnika, ki ma premajhno moč?

Če obstaja kaka STROKOVNO podkovana oseba glede tega bi prosil če lahko
poda pojasnilo.

Moja šifra T-2 uporabnika: 22053
lp

Očitne ne uporabljajo teh...

http://www.mrv.com/dl.php?prod=OS&type=...

lp

URADNO
Lahko vam povem da T-2 že razmišlja o VDSL 2 in da bo nekje do konca leta ( upajmo da prej ) nekaj narocnikov na dolgih paricah testno priključenih.Takih ki še dolgo ne bodo videli optike in so v krogu 3.6 km bo veliko več kot pa priključenih na optiko.Let's go VDSL 2.
Doomsday is coming!!

Ch4N93 ::

V specifikacija piše da podpira hitrosti 58Mbps downloada in 13 Mbps uploada
na žici do 3km !!!

pa saj ti piše DO tri kilometre. to pomeni 3 km pri skoraj laboratorijskih pogojih, pri slabših pogojih pa ustrezno manj.
Ni nam lahko...

Do 3km seveda upoštevajoč ustrezen padec hitrosti. Definitivno ni 58Mbit na treh kilometrih. maksimsi, si klical na t-2 in vprašal da pogledajo kolk se fizično synca modem? Mogoče lahko spremenijo kak profil. Morda si pa res enostavno predaleč za večjo hitrost...sploh če so kabli kaj štukani, pa različen presek...al pa tudi varovalke...

NOGOMET
Za ljubitelje nogometa:na kanalu 90 se lahko ob nedeljah spremlja prenose tekem mehiske prve lige.

VIDEO CLIPS
Na kanalu 93 lahko gledate VC ki jih ni mogoce videti na nobenem evropskem VC kanalu.Veliko je tudi ameriskih .
Doomsday is coming!!

mango ::

je možno iz Skypa klicat na številke T-2 (0590...)? Mislim zastonj? >:D

Mirtma ::

@ Boštjan Ja, je možno. Preverjeno. Kličem jih le preko Skypa (mobi je predrag, stacionarnega nimam - še čakam T2):(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mirtma ()

Sumski ::

Ne spremljam teme, me pa zanima če se je od začetka januarja že kaj spremenilo glede T-2 za tiste ki si želimo delno razvezan dostop.

Sergio ::

Mirtma: Kako?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Stihler ::

sergio: odpres skype das search for skype users napises notr t-2 helpdesk in ti najde 8 folka in das call this contact ;)

Verjetno misli da helpdeskovce dobiš preko skypa.
Drugače sem pa gledal...nekateri software sip telefoni omogočajo direktno klicanje na ip. To bi recimo omogočalo da bi klical svoj ip, z routerjem pa klic preusmeril na stacionarni telefon. Žal stvar ne deluje tako enostavno saj svojega telefona nisem uspel priklicat. Bi se moral enkrat malo poigrat, pa pogledat če telefon pričakuje klic samo iz določenega ipja...

Sori, ampak mislm da so telefoni v svoji notranji mreži, do katere od zunaj nimaš dostopa.
on se ji zoperstavi.

wishmaster ::

elhombre, pri 3,6 km/h ti bo delal VDSL2 zgolj z 2 ali 3 Mbiti. Razen če je to varianta LR-VDSL2. Vendar tudi tukaj ne bo šlo pri 3 km več kot 8/1. Razen da bodo postavljali izdvojene DSLAMe (kar še ne bodo (dobil odgovor od T-2)). VDSL2 od 3 km dalje deluje čisto isto kot ADSL2+.

Zgodovina sprememb…

Klical bi svoj internetni ip, nato pa natal na ip telefona do katerega imam dostop saj je le en svič stran ;)

miran62 ::

Zanima me kako je kaj s priklapljanjem t-2 v SEVNICI.Meni so odgovorili , da ni prostih paric v centrali.Ali mi to lahko kdo objasni?
kink

wishmaster
Ti bom povedal kako je z VDSL 2 ko bom prikljucen.Specifikacije in testi za VDSL 2 in ADSL 2 pa niso niti slucajno enake.Prvic VDSL 2 ni vec asimetricen ampak simetricen,drugic testi kazejo da je VDSL 2 2-3krat hitrejsi od ADSL 2.Seveda je Telekomova parica stara 20-30 let zato bom raje pocakal na priklop preden bom kaj rekel.
Doomsday is coming!!

dejanslo ::

miran62 kolko vem, pomanjkanje prostih paric ni več izgovor za nezmožnost priklopa, tako da pokliči na t-2, kajti nisem prepričan ali moraš ponovno poslat poizvedbo ali ne
There`s More Than One Way To Do It

Zdravo

V nedeljo približno opoldne so se mi zgodile čudne stvari - v pozitivnem smislu.

Malo sem prebiral forume in parkrat naletel na debato o motnjah šumih dB itd.
Posvetilo se mi je da bi preuzkusil zadevo še pri meni.

Moja situacija z kabli je taka:

- v hišo so napelane štiri parice od T1
- potem mam obe liniji spelani po UTP kablu dve nadstropji niže (cca 8m)
kjer mam na dveh paricah ADSL 4/512 in na drugih dveh T-2 10/1
- kabel je napelan po požirki nekaj časa skupaj za kabelski koaksialcem

Potem sem naredil takole:

1. Izklopi vse tv v hiši (4 komade) in ugasnem ADSL od T1
2. izklopim VDSL, vklopim sinhronizira se upload z 795 kbit, hm...
eniha dvakrat celo s 850kbit

3. nazaj vklopim mašinerjo po celi hiši TV, ADSL T1 in modem se še dalje sinhronizira z
cca 795kbit

Ni mi več nič jasno. Razen če je telekom ali T-2 ravno v tem času kaj šaril po centralah
ali kablih. V kar pa dvomim ker je nedelja.

Sprobam še naslednjo varianto:

- z modemom grem gor in ga priklopi direktno na parice od telekoma brez hišne
instalacije
- modem se sinhronizira na upload cca 915 kbit kar še razumem očitno je zadeva
res občutljiva na razne motnje.

Očitno bo moral modem biti pri paricah in potem z UTP LAN povezan z računalniki malo niže...

Sedaj me še samo zanima kaj bo z meritvami, ki ji T-2 dela ta teden po celi SLO

lp vsem
že malo bolj zadovoljni uporabnik T-2 -;)
št: 22053

crashbx ::

zivjo madra!

jst sm z orehka glede t2 je zdj fora mi mamo na cesti pokrove kjer pise T2 se prav tm bo spelana optika, za drulovko pa ne vem tocn sam so pa na telekomu rekl da je una centrala prenasicena tko da bojo posodbl cimprej, sam jst bi na tvojmu mestu raj pocakal na optiko :)
imported

Zadovoljni uporabnik št. 40 je pa ravno 3. Aminota priključil. Dela ko šus. ;-)

V naši hiši živita dve družini. Do junija še počakam, da bo T1 prenumeriral, pa bosta stara starša po naključju imela novo telefonsko ki se bo začela z 0590. Do takrat jih ne prepričam.

Vidš, pa smo še dodatne 3.000 mesečno prihranil. Neupoštevajoč pogovore.
on se ji zoperstavi.

PROBLEMI
Meni se ze par dni modem resetira vsak vecer med 19:30-20:00 uro.Bolj verjetno bi moral reci nekaj mi ga resetira pa nimam pojma kaj naj bi to bilo.Sigurno je samo to da nima veze z elektriko ( napajanjem ).Kdo ima kasno pametno idejo kaj se dogaja ??!!Na T-2 zaenkrat molcijo.
Doomsday is coming!!
««
56 / 248
»»