Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

Mirtma ::
@Sergio
Preko Skypa jih dobim s Skype out (vplačal 10 Eur). Če jih iščeš s ključno besedo T-2Helpdesk in iskanja ne omejiš na Slovenijo, se ti tudi pojavi kar nekaj njihovih helpdeskov. Lahko mi pošlješ svoj skype naslov (PM), pa ti pošljem kontakte.
Preko Skypa jih dobim s Skype out (vplačal 10 Eur). Če jih iščeš s ključno besedo T-2Helpdesk in iskanja ne omejiš na Slovenijo, se ti tudi pojavi kar nekaj njihovih helpdeskov. Lahko mi pošlješ svoj skype naslov (PM), pa ti pošljem kontakte.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mirtma ()

BlackHole ::
Dajte mi nekaj razložit. Rad bi naročil T-2 internet + T-2 telefonijo. Telefon od Telekoma bi odjavil. Vendar bi rad uporabljal star tel. aparat. Je to možno oz. bo naročnina za telefon v takem primeru 1000 SIT? Ali moram na pogodbi še označiti, da želim PSTN/FAX vmesnik?
LP Marko

Muzo ::
Označi da rabiš PSTN/FAX vmesnik. Itak je že gor na Voodu. Samo tko da bojo rpavilno konfiguriral. Naročnino boš imel za en telefon 1000 SIT.

heller14 ::
Od začetka decembra, ko mi je tehnik priklopil opremo, mi je zadeva včeraj zašpilala. Za tako dolgo čakanje sem bil kriv malo tudi sam, saj sem po enem mesecu čakanja na link, vse skupaj odklopil in vtaknil v omaro. Šele pred časom mi je možakar na helpdesku povedal, da bi moral vsaj modem priključit, da lahko testirajo razne profile. In res dva dni sem imel priklopljen modem in link je zasvetil. Sam to še ni bilo vse, ko sem modem izključil, da bi ga prestavil k računalniku, se nato zopet ni postavil. Naj povem, da sem od centrale oddaljen 1500 m (zračna razdalja), fizično pa je parica dolga kar 2600 m (preverjeno).
Pol sem zopet dolgo čakal na obljubljeno merjenje in sem sam poklical na Telekom, da mi je prišel odpret omarico, potem sem priključil vtičnco direktno na telekomovo parico in voila, zadeva dela, le tv mi na nekaterih kanalih prikazuje kocke (POP TV, Kanal A,..)
Poklical sem na helpdesk in vprašal s kakšno hitriostjo se je zadeva povezala, downloada je 6,5 mbit/s upload pa je okoli 700 kbit/s.
Tako da čudeži se dogajajo.
Pol sem zopet dolgo čakal na obljubljeno merjenje in sem sam poklical na Telekom, da mi je prišel odpret omarico, potem sem priključil vtičnco direktno na telekomovo parico in voila, zadeva dela, le tv mi na nekaterih kanalih prikazuje kocke (POP TV, Kanal A,..)
Poklical sem na helpdesk in vprašal s kakšno hitriostjo se je zadeva povezala, downloada je 6,5 mbit/s upload pa je okoli 700 kbit/s.
Tako da čudeži se dogajajo.

A moram naročit novo pogodbo ali bo veljalo, če kake podatke ročno popravim na pogodbi? Torej, če nameravam uporabljati star tel. aparata je naročnina 1000 SIT? Kaj pa, če vzamem še IP telefon, se bo naročnina dvignila še za 1000 SIT ali to spada pod eno naročnino?
LP Marko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()

dmok ::
BlackHole
Jaz imam IP telefon + uporabljam analognega in sem dobil 2 številki. Pričakujem, da bom plačal 1000 + 500 SIT naročnine. Glede popravljanja pogodbe - jaz sem pogodbo, ki sem jo dobil v podpis popravil in se zraven vsakega popravka podpisal in je veljalo.
d.
Jaz imam IP telefon + uporabljam analognega in sem dobil 2 številki. Pričakujem, da bom plačal 1000 + 500 SIT naročnine. Glede popravljanja pogodbe - jaz sem pogodbo, ki sem jo dobil v podpis popravil in se zraven vsakega popravka podpisal in je veljalo.
d.

damjan11 ::
Vse skupaj je en velik nateg 80%ljudi, ki se prijavijo naT-2. Telekom jih odklopi, nakar se ugotovi, da priklop iz pitajboga kakšnih razlogov ne bo mogoč. To nebi pisal , če se tudi meni nebi zgodilo kaj takega. Dne 02.02.2006 sem bil obveščen od telekoma, da so me odklopli in da je vse nared za T2. Čez tri dni kličem T-2 za pojasnila kdaj me bodo priklopili in dobim odgovor kao čez dva dni itd. Tako so si izmišljevali razno razne izgovore ki pa jih na koncu zmanjka. Danes so mi odgovorili, da telekom ni opravil vsega potrebnega kar nisem mogel sprejeti, zato sem se vsedel v avto pa na telekom po informacije. Na telekomu sem bil lepo sprejet in so mi odgovorili, da je z strani telekoma vse nareto za T-2 operaterja vendar ne vedo kaj T-2 sploh čaka????
Ko sem se odločil, da bi po paket na T-2 prišel kar sam so mi odgovorili, da so paket predali njihovem podizvajalcu in da me bo on obvestil o času priklopa. Danes pa po dolgem klicarjenju in pogovorih izvem, da priklop na T-2 ni možen. Z takšnim ravnanjem izkazujejo svojo strokovnost in resnost svojega poslovanja.
JAZ PRAVIM, NAJ JIH J**E OKUŽENI LABOD IZ MARIBORA!!!!!!!!!!!
Ko sem se odločil, da bi po paket na T-2 prišel kar sam so mi odgovorili, da so paket predali njihovem podizvajalcu in da me bo on obvestil o času priklopa. Danes pa po dolgem klicarjenju in pogovorih izvem, da priklop na T-2 ni možen. Z takšnim ravnanjem izkazujejo svojo strokovnost in resnost svojega poslovanja.
JAZ PRAVIM, NAJ JIH J**E OKUŽENI LABOD IZ MARIBORA!!!!!!!!!!!

Na telekomu sem bil lepo sprejet in so mi odgovorili, da je z strani telekoma vse nareto za T-2 operaterja vendar ne vedo kaj T-2 sploh čaka????
Joj, ne bluzi. Tudi meni je Telekom rekel, da je z njihove strani vse OK in tehnik se je že poslavljal z nasmehom na obrazu, lučka Link pa je veselo utripala. Na koncu se je izkazalo, da je ostala še ena varovalka na drogu, ki ga imam na parceli. In ko je Telekom odstranil še to, se je modem takoj sinhroniziral. Saj nič ne rečem, T-2 na trenutke deluje zelo neorganizirano. Ampak za težave pri preklopih pa je v večini primerov kriv Telekom.
d.

mte ::
damjan11: Tudi to se dogaja ja, ampak kje pa si ti dobil cifro 80% mi pa tudi ni jasno, pa tudi zelo nerealno
. Taki smo, vedno nekaj posplošujemo ko smo en od posameznih nesrečnih primerov..zakaj mora bit zmeraj tako?

80% ....Po pregledu tudi drugih forumov sem prišel do takšnega zaključka, ki pa je osebno moj.
Naj povem, da v mojem kraju T-2 že dela, kar je dokaz, da Telekom omogoča priklop. To, da pa sem 12 dni brez telefona in brez informacij razen tega da govorijo da bodo priklopili, na koncu pa priklop ni možen, pa kaže pravi obraz T-2 družbe in njihovega zavajujoče ponudbe in obljub.
Vprašanje je tudi, kako dolgo bom sedaj čakal na ponovni priklop na Telekom in čigavi bodo stroški?? Upam da kmalu.
Naj povem, da v mojem kraju T-2 že dela, kar je dokaz, da Telekom omogoča priklop. To, da pa sem 12 dni brez telefona in brez informacij razen tega da govorijo da bodo priklopili, na koncu pa priklop ni možen, pa kaže pravi obraz T-2 družbe in njihovega zavajujoče ponudbe in obljub.
Vprašanje je tudi, kako dolgo bom sedaj čakal na ponovni priklop na Telekom in čigavi bodo stroški?? Upam da kmalu.

MEDENA ::
Jaz sem bil brez neta in vsega 16 dni.....pa so tudi rekli, da ni možno.
Povem ti TELEKOM še vedno serje!!!!!
Povem ti TELEKOM še vedno serje!!!!!

G[e]c ::
Men je tudi telekopm odklopu v petek, modem od t2 se mi ne sinhronizira.
A ti more telekomov tehnik ko te pride odklopt se kej narest v omarci al ti sam pobere modem ?
A ti more telekomov tehnik ko te pride odklopt se kej narest v omarci al ti sam pobere modem ?

erujsoft ::
Ko sem pri T-2 naročil VDSL priključek, so od Telekoma dobili negativen odgovor "DSLAM ni predviden" ali nekaj takega. Mi lahko kdo pove, kaj naj bi to pravzaprav bilo. Stvar pa je v tem, da sem približno 1 km od centrale, pa tudi uporabniki so na centralo že priključeni, pa mi vse skupaj deluje spet kot ena Telekomova finta. Jure

lambda ::
A kdorkoli ve, če so že začeli kaj s priklopi onih, ki so obdržali telekomov telefon in naročili T-2 internet. Če je APEK izdal odločbo zakaj se nikamor ne premakne - čakam že 3 mesece, za znoret.

janko771 ::
Zanima me kdaj bodo začeli nadgrajevati centrale po Sloveniji ?
Če pokličem dol mi on ne bo nč vedu povedat.
A telekom še vedno nateguje folk ?
Lp
Če pokličem dol mi on ne bo nč vedu povedat.
Lp
jest

antonija ::
Od ustanovitve naprej, pa nimajo namena nehat
Od ustanovitve naprej, pa nimajo namena nehat

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Malkec ::
G[e]c pol pa jih ne kliči več

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

NavadniNimda ::
Pa pejt tja osebno, pa jim malo "pohištvo prerazporedi". S tem ti bodo naklonili "undivided attention" in boš lahko povedal, kaj te muči.

mte ::
damjan11: ja iz vsake statistike se da potegnit kar hočeš...pač "spregledaš" določena dejstva. A se ti ne zdi verjetno da bo nekdo na forum napisal sporočilo, če mu povezava ne bo delala in ne bo pisal sporočila, če mu bo vse normalno delalo? Si pomislil kdaj da mogoče pa VEČINA ljudi ne bo takoj navalila in začela hvalit sebe in svojega providerja vsepovprek že kar takoj na začetku? Sam sem 2 tedna zadovoljen uporabnik pa tega nisem omenjal na nobenem forumu, meni se zdi logično da stvar dela.
Če pa ne bi delala ali če bi imel kakšne večje težave, pa bi se precej hitreje odločil pisat na forume in spraševat za izkušnje. Dvomim da sem v manjšini glede tega.
Če pa ne bi delala ali če bi imel kakšne večje težave, pa bi se precej hitreje odločil pisat na forume in spraševat za izkušnje. Dvomim da sem v manjšini glede tega.

Vidm da se bom za ene 5 let postaru (al celo umru
) preden bom dobil VDSL priključek v hišo, sej se nič ne premakne grem na njihovo stran je zmeri ena in ista zgodba, T-2 vs. Telekom. In zgleda da te zgodbe res ne bo nikol konec.
Lp

Lp
jest

ELEKTROLJUB ::
Tam, kjer so na voljo optične povezave, je možno naročiti storitev televizije in/ali telefonije tudi brez storitve dostopa do interneta!
LED svetloba je prihodnost...

elhombre ::
mitjasen
Meni je danes koncno crknil VOOD,ostal brez TV in telefona;stvar zamenjal in zaenkrat je vse BP.
Meni je danes koncno crknil VOOD,ostal brez TV in telefona;stvar zamenjal in zaenkrat je vse BP.
Doomsday is coming!!

azislo ::
janko771, tudi jaz, T-2 sploh nima novih central napovedanih in zgleda da ga "male ribe" ne zanimajo, pa še s to optiko je začel vznemirjati ljudi =)
Eni pač še vedno čakamo na Dial-upu
AZi
Eni pač še vedno čakamo na Dial-upu

AZi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: azislo ()

frenk ::
azislo:če t-2 nebi mel tok problemov s telekomom bi pomoje mel dost več časa tud za male ribe...sigurno so pa višje na prioritetni listi velike ribe...če bi ble male ribe višje na prioritetni listi bi firma propadla, pol bi bli pa spet v "kameni dobi" in tega nočemo ane?

Soni ::
postopek je tak ti pošlješ izpoljneno prijavo na t2 strani ,nato oni pošljejo poizvedbo na telekom , če je možen priklop (cca 14 rok) da vrnejo papirje na T2 je mogoče ,ni mogoče priklop VDSL ,domov dobiš v podpis pogodbo nato T2 ponovno pošlje zahtevek za priklop in ponovno cca 14 dni da naredi telekom delovni nalog za monterja k gre v omarico in vklopi žice.

Mccloud ::
Sem zasledil da so bile tukaj omenjene razdalje in hitrosti. Sem pri T-2, 10/2 paket. Ravno včeraj se je z tem pri meni T 2 ukvarjal, ker pač moj download ni takšnen kot bi moral bit, upload še zdaleč od tega in internet tv deluje na 50 %.
Sem na razdalji 1.5Km zračne linije ( tako mi je včeraj rekel od T 2, Telekom njim je javil da sem na 1Km ), no kakorkoli že, tale mojster kar je nekaj fretal v centrali mi je rekel da na tej razdalji ni mogoč upload 200 kb/s,....in Tv mi tud nikoli ne bo deloval 100 % na moji razdalji, čeprav je rekel da so kabli do mene dobri, nobenih pocarij. Spreminil mi je nek profil in nevem kaj vse na kar je rekel naj bi zdaj imel download-a okrog 1000 kb/s, ( še ga nisem dosegel, max. nekaj več kot 700 kb/s ), uploada pa imam sedaj 72 kb/s in je rekel da večjega na tej razdalji ni mogoče ven spravit. A je kdo tukaj od vas kateri je od centrale oddaljen 1.5km in mu deluje 10/2 paket z 100 % ?.
Sem pa zasledil da sedaj že Volja ponuja Adsl do hitrosti 20Mb.
Sem na razdalji 1.5Km zračne linije ( tako mi je včeraj rekel od T 2, Telekom njim je javil da sem na 1Km ), no kakorkoli že, tale mojster kar je nekaj fretal v centrali mi je rekel da na tej razdalji ni mogoč upload 200 kb/s,....in Tv mi tud nikoli ne bo deloval 100 % na moji razdalji, čeprav je rekel da so kabli do mene dobri, nobenih pocarij. Spreminil mi je nek profil in nevem kaj vse na kar je rekel naj bi zdaj imel download-a okrog 1000 kb/s, ( še ga nisem dosegel, max. nekaj več kot 700 kb/s ), uploada pa imam sedaj 72 kb/s in je rekel da večjega na tej razdalji ni mogoče ven spravit. A je kdo tukaj od vas kateri je od centrale oddaljen 1.5km in mu deluje 10/2 paket z 100 % ?.
Sem pa zasledil da sedaj že Volja ponuja Adsl do hitrosti 20Mb.

Se mi zdi da je normalno, ko vse dela tako kot je treba, da ni potrebna kakšna velika debata na netu vendar kjer koli debata že je, se najde tudi veliko število nezadovoljnih uporabnikov.Hotel sem samo povedati, da način pri T-2 ni najbolj korekten. Na email sem dobil naslednje sporočilo
Spoštovani!
Opravičujemo se za zamudo. Telekom je resda izvedel preklop 2.2., vendar se vaš modem ni povezal na določenem profilu. V začetku tedna vas bomo poskusili spraviti gor, s pomočjo manipulacije profilov. V kolikor se modem ne bo povezal, bomo iskali napako na liniji.
Lepo vas pozdravlja,
T-2 Služba za naročnike
Čez nekaj dni pa kličem po telefonu in mi povejo, da priklop ni mogoč.
Mislim, da takšno poslovanje ni povsem v skladu z današnjimi poslovnimi načeli kar se tiče nas uporabnikov.
Spoštovani!
Opravičujemo se za zamudo. Telekom je resda izvedel preklop 2.2., vendar se vaš modem ni povezal na določenem profilu. V začetku tedna vas bomo poskusili spraviti gor, s pomočjo manipulacije profilov. V kolikor se modem ne bo povezal, bomo iskali napako na liniji.
Lepo vas pozdravlja,
T-2 Služba za naročnike
Čez nekaj dni pa kličem po telefonu in mi povejo, da priklop ni mogoč.
Mislim, da takšno poslovanje ni povsem v skladu z današnjimi poslovnimi načeli kar se tiče nas uporabnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damjan11 ()

Mccloud: pri meni je dolžina kabla pribl. 1850 metrov, paket 10/2, upload 130kB/s, download 1130kB/s. Do zdaj nobene nastavitve niso pomagale, mislim da več kot to ne bom dobil. Meni so rekli (Telekom), da je verjetno kablovje problematično. Če je pri tebi s kabli vse OK, potem bi skoraj moral dosegati višje hitrosti kot jaz. Preveri za hec še instalacijo v hiši/stanovanju.
d.
d.

Naročam internet in telefonijo. A se lahko zgodi, da me na Telekomu odklopijo (telefon) in šele potem na T-2 ugotovijo, da priklop ni mogoč (iz ne vem kakšnih razlogov)? Kar pomeni, da bi se ponovno moral priklopiti na Telekom telefonijo (stroški). Ali je možno sploh samo telefonijo od T2 priklopit, če slučajno ADSL ne bi šel?
LP Marko

dejanslo ::
Blackhole omenjeno težavo imaš opisano par postov zgoraj, telefonije brez interneta pa ne moreš met, če si priključen prek telefonske žice. Ako pa je pri tebi optika, pa ni problema.
There`s More Than One Way To Do It

elhombre ::
A se je se komu po petkovi nadgradnji spremenil profil na slabse ??Meni se je totalno razsul.
A se je se komu po petkovi nadgradnji spremenil profil na slabse ??Meni se je totalno razsul.
Doomsday is coming!!

banzaj ::
Zdaj so pa očitno na T2 vzeli stvar končno v roke. Danes me je namreč poklical en njihov izvajalec in vprašal če sem doma, da bi mi prišli priključit T2. Na moje začudenje kako to, mi pojasni da je dobil nalog, kajti v oktobru sem oddal zahtevo za priklop, zdaj so se pa stvari na telekomu končno premaknile in bi mi zmontirali internet. In kaj je tu čudnega, porečete.
TO, DA SEM NJIHOV UPORABNIK OD 10 Novembra, DA IMAJO MOJIH REKLAMACIJ ŽE CEL ARHIV, ZAMENJALI SO MI ŽE ZA POL ŠAJTRGE OPREME, oni bi me pa sedaj končno priklopili. Seveda sem vprašal če se torej zaključuje testno obdobje in bodo zdaj štartali zares, ampak tip na oni strani nikakor ni mogel dojeto poante, da sem na T2 ju že 4 mesece.
Ja kaj čemo, eneih ne morejo, drugih nočejo mene bi pa priklopili kar večkrat. No saj ideja niti ni slaba.......
"jebešT il ne jebeš, život prolazi"
TO, DA SEM NJIHOV UPORABNIK OD 10 Novembra, DA IMAJO MOJIH REKLAMACIJ ŽE CEL ARHIV, ZAMENJALI SO MI ŽE ZA POL ŠAJTRGE OPREME, oni bi me pa sedaj končno priklopili. Seveda sem vprašal če se torej zaključuje testno obdobje in bodo zdaj štartali zares, ampak tip na oni strani nikakor ni mogel dojeto poante, da sem na T2 ju že 4 mesece.
Ja kaj čemo, eneih ne morejo, drugih nočejo mene bi pa priklopili kar večkrat. No saj ideja niti ni slaba.......
"jebešT il ne jebeš, život prolazi"

G[e]c ::
Evo baje so zamenal profil, tko da se je modem sinhronizeru in stvar dela sicer ul je bolj svoh ampak ajde saj na netu sm;:)

Doban ::
Očitno se nekaj premika.
V začetku decembra 2005 smo poslali podpisano pogodbo na T-2, pa smo po poizvedovanju dobili v januarju odgovor, da je Telekom odgovoril, da ni prostih paric (oz. nekaj podobnega). Živimo pa sredi Kranja, v bloku. OK, pa smo se sprijaznili, da bo v kratkem optika, pa bo že.
Pa zazvoni včeraj okrog 13 ure telefon, da bi prinesli opremo, če smo doma. Seveda smo šli domov, hkrati pa poizvedovali, kak bo z optiko, če nas sedaj priklopijo na VDSL.
Povejo, da je, ko bo optika, tudi v njihovem interesu, da nas bodo preklopili ter da nas bodo takrat kontaktirali. Torej pristanemo na prihod opreme.
Tako imamo sedaj opremo doma, delno priklopljeno (dva kabla prekratka). Menda nas bo sedaj Telekom odklopil, potem bo pa vse delalo,...??!
Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale.
Aja, pa še to.Če ne bi brala tega foruma, ne bi vedela, da, ker smo naročili en IP telefon ter en PSTN vmesnik (da bi obdržali brezvrvični telefon), da imamo sedaj dve telef. številki ter seveda naročnino za telefon 1.500 SIT mesečno.
lp,
V začetku decembra 2005 smo poslali podpisano pogodbo na T-2, pa smo po poizvedovanju dobili v januarju odgovor, da je Telekom odgovoril, da ni prostih paric (oz. nekaj podobnega). Živimo pa sredi Kranja, v bloku. OK, pa smo se sprijaznili, da bo v kratkem optika, pa bo že.
Pa zazvoni včeraj okrog 13 ure telefon, da bi prinesli opremo, če smo doma. Seveda smo šli domov, hkrati pa poizvedovali, kak bo z optiko, če nas sedaj priklopijo na VDSL.
Povejo, da je, ko bo optika, tudi v njihovem interesu, da nas bodo preklopili ter da nas bodo takrat kontaktirali. Torej pristanemo na prihod opreme.
Tako imamo sedaj opremo doma, delno priklopljeno (dva kabla prekratka). Menda nas bo sedaj Telekom odklopil, potem bo pa vse delalo,...??!
Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale.
Aja, pa še to.Če ne bi brala tega foruma, ne bi vedela, da, ker smo naročili en IP telefon ter en PSTN vmesnik (da bi obdržali brezvrvični telefon), da imamo sedaj dve telef. številki ter seveda naročnino za telefon 1.500 SIT mesečno.
lp,
Doban

Pazi zdaj... Včeraj kličem T-2 kdaj mi bodo postavili nazaj povezavo nazaj na telekom?? V odgovor dobim, da ne vedo zakaj bi šel nazaj na telekom, ko pa mi bodo drugi teden priklopili njihov telefon in internet seveda če sem še interesent.
Še sam ne vem ali sem interesent ali pa subjekt za nategovanje??
Bom še malo počakal potem pa v avto in v Ljubljano
Še sam ne vem ali sem interesent ali pa subjekt za nategovanje??
Bom še malo počakal potem pa v avto in v Ljubljano

SasoS a si ti špijon za telekom ?
Kva se ne splača v revji Moj Mikro so T-2 internet dober ocenili . Itak ma pa vsak ponudnik neke nove storitve začetniške probleme sej je siol tud mel cel kup težav ko je začel ponujat adsl pa še dons jih ma. T-2 storitve bi ble sigurn še na višjem nivoju če jih telekom Slavonije ne bi je..l.
Lp
Kva se ne splača v revji Moj Mikro so T-2 internet dober ocenili . Itak ma pa vsak ponudnik neke nove storitve začetniške probleme sej je siol tud mel cel kup težav ko je začel ponujat adsl pa še dons jih ma. T-2 storitve bi ble sigurn še na višjem nivoju če jih telekom Slavonije ne bi je..l.
Lp
jest

-Jani- ::
SasoS a si ti špijon za telekom ?
Hhahaha, kira conspiracy theory

Dej si še enkrat preberi njegov post...

Manyana ::
Je kdo že priključen na centralo Cerklje na Gorenjskem? Kakšna je oddaljenost od centrale (pošte)? Kateri paket in kako deluje? THX