Forum » Pomoč in nasveti » Moja grafikulja ali monitor?
Moja grafikulja ali monitor?
cahahopie ::
Mam naložene Win98 in vse kup preglavic s kartico.
Kartica je Kyro2. (poleg tega premorem še 1,3Ghz Athlon in 256 rama).
Stvar je takšna:
Torej... imam Kyro2 in en 15" Philipsov monitor star 7 let (1994). Monitor zmore najvišjo ločljivost 1152x786... o hitrosti osveževanja tega monitorja pa nimam pojma.
Težava pa so:
Npr.. ko zaženem škatlo je včasih slika "leti" (kot takrat, če daste na višjo ločljivost, kot jo je monitor zmožen prikazati). Hitrost osveževanja sem določil - prvič privzeto za kartico, spet drugič na 60 Hz in tretjič na 75 Hz. Vsakič je normaln delal... a glej hudiča, ko VČASIH ugasnem in zaženem škatlo... se pojavi ta spačena slika. Imam še kar nekaj problemov. En od takšnih je da mi od časa do časa na monitorju zamika sliko (slika pleše sem in tja)... to krivim monitor, ker mi je enako delalo na stari škatli. Kar je naslednje je to, da mi na 2 mesca staremu Kyro2 .. brni ventilator!! In ga zato moram vedno malo pošlatat, da neha. In še zadnji problem je to, da mi se mi je nedavno tega zelooo pačila slika v IE5 in Photoshopu... kar na teh sedanjih Windowsih še pa nisem opazil (morebiti je bila temp. CPU kriva, ker mam sedaj nonstop ofjeno škatlo in tega še nisem opazil).
Moram še reči to, da mi tudi v Commandosih2 začne slika "letet" v menujih in v predhodnih sekvencah. Torej... kva je to?
Arhaični monitor? Premalo hlajen Kyro2? Ali morebiti defekten čip Kyro2?
Jaz bom poludil... proda kdo po nizki ceni en bolj nov monitor, vsaj 15" in takšen ki bo zmogel 1280x1024 vsaj in, ki bo imel hitrost osveževanja tam nekje do 85 Hz? Ker... bom drgač slep!!
Kartica je Kyro2. (poleg tega premorem še 1,3Ghz Athlon in 256 rama).
Stvar je takšna:
Torej... imam Kyro2 in en 15" Philipsov monitor star 7 let (1994). Monitor zmore najvišjo ločljivost 1152x786... o hitrosti osveževanja tega monitorja pa nimam pojma.
Težava pa so:
Npr.. ko zaženem škatlo je včasih slika "leti" (kot takrat, če daste na višjo ločljivost, kot jo je monitor zmožen prikazati). Hitrost osveževanja sem določil - prvič privzeto za kartico, spet drugič na 60 Hz in tretjič na 75 Hz. Vsakič je normaln delal... a glej hudiča, ko VČASIH ugasnem in zaženem škatlo... se pojavi ta spačena slika. Imam še kar nekaj problemov. En od takšnih je da mi od časa do časa na monitorju zamika sliko (slika pleše sem in tja)... to krivim monitor, ker mi je enako delalo na stari škatli. Kar je naslednje je to, da mi na 2 mesca staremu Kyro2 .. brni ventilator!! In ga zato moram vedno malo pošlatat, da neha. In še zadnji problem je to, da mi se mi je nedavno tega zelooo pačila slika v IE5 in Photoshopu... kar na teh sedanjih Windowsih še pa nisem opazil (morebiti je bila temp. CPU kriva, ker mam sedaj nonstop ofjeno škatlo in tega še nisem opazil).
Moram še reči to, da mi tudi v Commandosih2 začne slika "letet" v menujih in v predhodnih sekvencah. Torej... kva je to?
Arhaični monitor? Premalo hlajen Kyro2? Ali morebiti defekten čip Kyro2?
Jaz bom poludil... proda kdo po nizki ceni en bolj nov monitor, vsaj 15" in takšen ki bo zmogel 1280x1024 vsaj in, ki bo imel hitrost osveževanja tam nekje do 85 Hz? Ker... bom drgač slep!!
_Mortal_ ::
jz mam še kar podoben problem včasih mi kr ne prepozna monitor in mi da 60 HZ pa slika utripa vzemem disketo za moniteor in inštaliram gonilnike parkrat se mi je že to zgodil (pred tem sem sem re-inštaliral windovse
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Moram dodati še to, da mi je zadnjič med zagonom računalnika javl, da ni VGA naprave... torej diagnostične LED-ice so mi javle. A nato.. sem še enkrat restartu PC.. potem pa še malo privijačil monitor pa je šlo normaln naprej.
Hmm... vse je nekam čudno.
Hmm... vse je nekam čudno.
chucki ::
ja dddddddddddddd da je čudn če je pa monitor star 7 let!!!!!!!!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
totimato ::
Glede tistega "ni VGA naprave". Malo zveni kot, da imas "zlaufan" slot, ves kaj mislim? Si ze probal kartico dati na kateri drugi slot? Se obnaša enako? Če ima sedanji slot kaksne tezave s stiki, lahko kaj skuris...
Daj kartico na drugi slot.
lp
totimato
Daj kartico na drugi slot.
lp
totimato
Na drug slot?!?!?!
Eee... nisi tole mal mim vseku?
Kolkr vem imajo plate samo po en AGP slot.
Kyro2 na PCI pa ne vem... če že obstaja.
Eee... nisi tole mal mim vseku?
Kolkr vem imajo plate samo po en AGP slot.
Kyro2 na PCI pa ne vem... če že obstaja.
Eee...eee...eee....e...e...e..e.e.e.e.e..e.e
Mislim, da bi bo grafikula eksplodirala al pa so tile winsi trčeni.
Ravno pred nekaj uricami sem zopet opazil grozovito pačenje slike. Ko sem ureju svoj forum XMB in, ko sem malo pomaknil drsnik... se je začelo. Nato sem premikal drsnik gor in dol... in slika... ni bila več slika. Nato se mi je zgodilo še nekje drugje na netu. Kot sem povedal... se to v večini dogaja v IE in photoshopu. Katastrofa!!!
Ne vem, toda jaz res mislim, da se grfikulja prevč greje.
Nič hlajeni ramčiči? En mali plavi ne-blue orb ventilator? Jiks! Vsi ostali Herculesovi produkti imajo vsaj kakšno hladilno rebro na ramih (pogljte MX-400, GTS, Ultra, GF3)
Preklemanski škrtaši!
Kar se tilče resolucije in Hz-jev, ter "letenja" slike pa so po mojem mnenju glavni krivec Win98, ki me vedno nekaj zajeb...
Mislim, da bi bo grafikula eksplodirala al pa so tile winsi trčeni.
Ravno pred nekaj uricami sem zopet opazil grozovito pačenje slike. Ko sem ureju svoj forum XMB in, ko sem malo pomaknil drsnik... se je začelo. Nato sem premikal drsnik gor in dol... in slika... ni bila več slika. Nato se mi je zgodilo še nekje drugje na netu. Kot sem povedal... se to v večini dogaja v IE in photoshopu. Katastrofa!!!
Ne vem, toda jaz res mislim, da se grfikulja prevč greje.
Nič hlajeni ramčiči? En mali plavi ne-blue orb ventilator? Jiks! Vsi ostali Herculesovi produkti imajo vsaj kakšno hladilno rebro na ramih (pogljte MX-400, GTS, Ultra, GF3)
Preklemanski škrtaši!
Kar se tilče resolucije in Hz-jev, ter "letenja" slike pa so po mojem mnenju glavni krivec Win98, ki me vedno nekaj zajeb...
No... ma kdo kakšno idejo kva narest?
Seveda.. na najbolj hiter in pocen(zastonj) način?
Seveda.. na najbolj hiter in pocen(zastonj) način?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 monitorja+2 grafični+1 računalnikOddelek: Zvok in slika | 1039 (903) | umetnic |
» | Začetnik v navijanju...Oddelek: Navijanje | 1133 (902) | sirotka |
» | kyro2 32MB?Oddelek: Kaj kupiti | 1421 (1126) | Senitel |
» | Moj Kyro, Linux in Frame bufferOddelek: Operacijski sistemi | 1364 (1201) | trot |
» | Samo sranje!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1148) | Highlag |