Forum » Operacijski sistemi » bootanje OS iz mreze?
bootanje OS iz mreze?
iNN ::
lep pozdrav!
Torej zanima me, ali je prakticno mogoce, da se ti OS sistem zboota z mreze, se pravi da bi bil disk z operacijskem sistemom winXP fizicno priklopljen na masino na kateri drugace tece linux. In nato bi se na linux masino povezan racunalnik (ki bi bil seveda brez diska) postavil preko mreze.
Torej zanima me, ali je prakticno mogoce, da se ti OS sistem zboota z mreze, se pravi da bi bil disk z operacijskem sistemom winXP fizicno priklopljen na masino na kateri drugace tece linux. In nato bi se na linux masino povezan racunalnik (ki bi bil seveda brez diska) postavil preko mreze.
==
Matri[X] ::
fahrenheit je povedal samo kako pripraviti racunalnik do tega da sploh poskusa to narediti. To kar ti zelis imam jaz doma narejeno, vendar na Windows 2003 strezniku, ker programska oprema, ki je potrebna za to, ne podpira Linuxa. Lahko pa iz Linux serverja bootas Linux. Programska resitev se imenuje Venturcom BXP. AFAIK se izdelka ne prodaja vec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev serverjaOddelek: Omrežja in internet | 3625 (3236) | Pimoz |
» | Programi za "router" računalnikOddelek: Programska oprema | 2072 (1341) | tx-z |
» | Prehod na XPje mogoč tudi z Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8503 (6206) | MrStein |
» | Domači file serverOddelek: Kaj kupiti | 3836 (2644) | sandi9 |
» | Microsoft trdi, da je varnost Linuxa mit (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11233 (7994) | _n00b_ |