Forum » Zvok in slika » Zajem zvoka .mp3 iz .avi formata
Zajem zvoka .mp3 iz .avi formata
Worst Idea ::
Rad bi zalej samo zvok iz avi-ja pa nimam niti malo pojma kako bi to nrdu. Če kdo ve kak program rabm bi blo ql da mi povete ostalo bom pa sam pogruntu.
You gotta' destroy to create!!!
- spremenil: CaqKa ()
Dejancek ::
Če sem te prav razumel ti hočeš zvok pobrat iz filma.
Dobiš en program za snemanje muzike (npr. Super mp3 recorder) in predvajaš avi datoteko in sproti snemaš avdio ... Ko pač posnameš tisto kar si želel, enostavno shraniš in imaš mp3.
P.S.: Med tem snemanjem ti odsvetujem, katerokoli klikanje z miško po ekranu ali pač karkoli, ker bo to klikanje slišat v posnetku.
Dobiš en program za snemanje muzike (npr. Super mp3 recorder) in predvajaš avi datoteko in sproti snemaš avdio ... Ko pač posnameš tisto kar si želel, enostavno shraniš in imaš mp3.
P.S.: Med tem snemanjem ti odsvetujem, katerokoli klikanje z miško po ekranu ali pač karkoli, ker bo to klikanje slišat v posnetku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejancek ()
Dejancek ::
Tud to ja.
Drugač pa maš še en progy ki je ravno pisan za to AimOne Audio/Video to MP3/WAV Converter 1.01
Poskusi, rešitev imaš malo morje
Drugač pa maš še en progy ki je ravno pisan za to AimOne Audio/Video to MP3/WAV Converter 1.01
Poskusi, rešitev imaš malo morje
#000000 ::
Najbolj trotl zihr, Virtual Dub / File / Open video file in poiščeš odlomek oz. z (najbolj desnima "leva začetek, desna konec" ) puščicama označiš od kje do kje bi rad shranil ton. Ko imaš vse označeno, greš File / Save WAV in zadeva je končana, no lahko zadevo še dodatno popedenaš v katerem od programov za editing zvoka, ali pa enostavno s keterim od FREE WAV 2 mp3 konverterjem spremeniš v mp3 (manjši file) LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
5er--> ::
ps: tudi če je ukaz "Save WAV", bo zvok shranjen v tistem formati v katerem je v filmu encodiran (čeprav bo imel končnico wav).
gumby ::
pri virtualdubmod je opcija "save wav" in "demux"
prva opcija dejansko dekodira in posname 2-kanalni PCM WAV, druga opcija pa samo skopira oznacen odsek, torej posname mp3, ac3 ali karkoli pac je
prva opcija dejansko dekodira in posname 2-kanalni PCM WAV, druga opcija pa samo skopira oznacen odsek, torej posname mp3, ac3 ali karkoli pac je
blblb ::
Lahko pa tudi v WinAmpu izberes Output plugin: Nullsoft Disk Writer, odpri .avi datoteko v WinAmpu in pocakaj da "izlusci" .wav datoteko.
Nazalost bos pa moral potem .wav datoteko kodirati v .mp3, ker kakor sem jaz opazil WinAmp lahko kodira v mp3 pri najvecji kakovosti 56 kb/s.
Pozna kdo kaksen plugin ki bi to mejo povecal? Vsaj do priblizno 160 kb/s/.
lp, blblb
Nazalost bos pa moral potem .wav datoteko kodirati v .mp3, ker kakor sem jaz opazil WinAmp lahko kodira v mp3 pri najvecji kakovosti 56 kb/s.
Pozna kdo kaksen plugin ki bi to mejo povecal? Vsaj do priblizno 160 kb/s/.
lp, blblb
gumby ::
to omejitev ima "navaden" mp3 kodek... za vecji bitrate bos moral kupit pro verzijo (ali pa it v cvetlicarno po njega)
sicer pa zakaj bi sel prekodirat, ce ni treba?
sicer pa zakaj bi sel prekodirat, ce ni treba?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vas omiljen predvajalnik glasbe za PCOddelek: Programska oprema | 4066 (3512) | Davidenko |
» | program za zajem zvokaOddelek: Zvok in slika | 1303 (1247) | gumby |
» | *.ogm FormatOddelek: Zvok in slika | 2330 (1895) | trpo |
» | divx ac3 zvočni zapisOddelek: Zvok in slika | 1430 (1385) | robertto |
» | Codec za Terminator3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1749 (1367) | SasoS |