Forum » Pomoč in nasveti » WinXP in 720KB diskete
WinXP in 720KB diskete
Kriko ::
Doma imam še ogromno število 720kb disket torej polovične od standardnih, še iz časov Amige! V XP ta format ni več podprt, jatz pa jih nimam formatirane. Zaradi tega ne jih ne morem uporabljat. Rabim pa jih nujno!!
Obstaja kakšen program ki dela v Windowsih. ki bi mi pomagal formatirat te diskete. Poznam od Alkonost Max Format vens+dar deluje 30 dni, "ključa" za podaljšat to dobo pa ni oziroma ga ni za trial verzijo ki se eduna dobi!!
Prosim če mi pomagate z nasvetom kateri program naj uporabljam!!
lp
Obstaja kakšen program ki dela v Windowsih. ki bi mi pomagal formatirat te diskete. Poznam od Alkonost Max Format vens+dar deluje 30 dni, "ključa" za podaljšat to dobo pa ni oziroma ga ni za trial verzijo ki se eduna dobi!!
Prosim če mi pomagate z nasvetom kateri program naj uporabljam!!
lp
totimato ::
Če jih hočes samo formatirati, vzami sveder in izvrtaj luknjo v zgornji levi kot (nasprotno od desnega - zaklep diskete) saj je to edina razlika med 720k in 1,44. Takrat se bo disketa obnašala kot 1,44 in pridno delovala. Meni so se do sedaj vse brez problemov.
Upam, da ti to kaj pomaga.
lp
totimato
Upam, da ti to kaj pomaga.
lp
totimato
Spajky!
Hvala za link, tudi ta "Maxi disk" je 30 dnevni in podoben "Max format" le bolj preprost. Če ga uporabljaš pa pojdi sem!! !!
Totimato!
Ja to vem za luknjo, sem probal, ker me je zanimalo če so mogoč vseeno 1,4 MB-ne. Z programom Max Format lahko 1,4mb disketo sformatiraš in tudi uporabljaš z velikostjo 1.8!!!
lp
Hvala za link, tudi ta "Maxi disk" je 30 dnevni in podoben "Max format" le bolj preprost. Če ga uporabljaš pa pojdi sem!! !!
Totimato!
Ja to vem za luknjo, sem probal, ker me je zanimalo če so mogoč vseeno 1,4 MB-ne. Z programom Max Format lahko 1,4mb disketo sformatiraš in tudi uporabljaš z velikostjo 1.8!!!
lp
NE BO ŠLO!
Maxi Disk program, zna formatirat 720kb diketo edino če je bila že prej formatirana z Win95,9x ali ME, ter katerim koli drugim programom za formatiranje disket.
jaz imam diskete 720kb še iz časov Amige in zato so tudi stvari za Amigo gor. Takih disket pa Maxi Diak ne zna formatirat!!
Pomagajte mi najt še kakšen program ki bi znal formatirat 720kb diskete ali pa "ključ" za program Alkonost Max Format kateri je odličen za te stvari samo je 30 dnevni!!
lp
Maxi Disk program, zna formatirat 720kb diketo edino če je bila že prej formatirana z Win95,9x ali ME, ter katerim koli drugim programom za formatiranje disket.
jaz imam diskete 720kb še iz časov Amige in zato so tudi stvari za Amigo gor. Takih disket pa Maxi Diak ne zna formatirat!!
Pomagajte mi najt še kakšen program ki bi znal formatirat 720kb diskete ali pa "ključ" za program Alkonost Max Format kateri je odličen za te stvari samo je 30 dnevni!!
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobiti 2DD diskete ??Oddelek: Strojna oprema | 1960 (1595) | Duhec |
» | Se kdo spozna na Amige?Oddelek: Strojna oprema | 1575 (1365) | Kebab |
» | Čudna stvar z disketami...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1030 (908) | Dead_Eye |
» | Floppy ProjectzOddelek: Programiranje | 1417 (1267) | Brane2 |
» | Formatiranje disketOddelek: Pomoč in nasveti | 797 (688) | virtual_reality |