Forum » Programska oprema » Konfiguracija Proftpd
Konfiguracija Proftpd
jc ::
Zanima, me kako nastavim proftpd da bi bil določen uporabnik, ko bi se prijavil zaklenjen v neko mapo recimo /mapa in bi jo videl kot / ?
SasoS ::
uporabi Anonymous...
recimo
recimo
<Anonymous mapa> user jaka group users AnonRequirePassword on (če hočeš preverjati password oz. off za e-mail) </Anonymous>
fahrenGONE ::
Jest mas ze na default vsakega userja v njegovem diru in ne more ven. Saj sem jaz ta user in lahko grem ven z root ampak ce bi bil tisti drugi user pa nebi mogel, hrhr.
mangaldar ::
Čisto točnega odgovora ne vem, ampak verjetno bi se dalo kaj narediti na podoben način:
DefaultRoot ~ !users
To zaklene vse uporabnike, razen tistih, ki so v groupi users v njihovo domačo mapo.
DefaultRoot ~ !users
To zaklene vse uporabnike, razen tistih, ki so v groupi users v njihovo domačo mapo.
jc ::
SasoS:
ta funkcija mi je všeč, bom kar to uporabljal.
Hvala za nasvete.
Zanima me pa še, kako lahko zdaj to anon funkcijo nastavim da se bo dalo v to mapo pisati, spreminjati datoteke, ipd. ?
ta funkcija mi je všeč, bom kar to uporabljal.
Hvala za nasvete.
Zanima me pa še, kako lahko zdaj to anon funkcijo nastavim da se bo dalo v to mapo pisati, spreminjati datoteke, ipd. ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jc ()
SasoS ::
prvo kot prvo rabi uporabnik ki je logiran na ftp imet linux permissione da piše v tisti direktorij na sistemu. Drugače pa poglej Directory nastavitev...jaz imam recimo takole za anonymous userje:
To seveda pišeš znotraj Anonymous blocka...
# Limit WRITE everywhere in the anonymous chroot <Limit WRITE> DenyAll </Limit> <Directory upload> <Limit WRITE> AllowAll </Limit> <Limit DELE> DenyALL </Limit> </Directory>
To seveda pišeš znotraj Anonymous blocka...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252270 (26935) | miko22 |
» | Apache Alias pomočOddelek: Omrežja in internet | 1212 (1123) | BlueRunner |
» | FTP server, kako skriti ostale mape?Oddelek: Operacijski sistemi | 1288 (1162) | BigWhale |
» | kako dolociti koliko baz, koliko prostora...Oddelek: Programska oprema | 1244 (1067) | Senzacionale |
» | Osebni server in bnc-jiOddelek: Omrežja in internet | 1837 (1257) | CCfly |