» »

Skupna raba datotek in tiskalnika

Skupna raba datotek in tiskalnika

Navihan ::

Doma imam dva računalnika (prenosnika in PC-ja), ki sta prek routerja povezana na internet. Povezava na obeh računalnikih lepo deluje, problem pa se mi pojavlja pri skupni rabi map in tiskalnika. Namreč, enkrat po čudnem naključju vidim in lahko uporabljam resurse na drugem računalniku kak drug dan pa ne. To zadnje je sicer bolj pogosto. Seveda nastavitev nisem spremenil odkar sem na novo formatilral oba računalnika. Takrat mi je tudi vse normalno delovalo. Seveda sta oba racunalnika v isti delovni skupini, firewall pa je tut tako nastavljen, da dovoljuje File and Printer Sharing. A ima kdo kak nasvet kako se spopasti s to čudno težavo?
-------------------------------------------------------------------------------------- Blisk je to oddal

Microsoft ::

Na obeh racunalnikih si lahko naredis "disk", ki ti predstavlja neko folder na drugem PCju. V Explorerju gres pod Tools > Map Network Drive..., dodas folder (\\imePCja\\imefolderja ali \\192.168.0.1\\imefolderja), lahko se nastavis, da se ti zapomne username in pass.
Ce to kaj pomaga.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
233562 (3210) glinik
»

Domače omrežje in skupna raba map in tiskalnika

61863 (1528) energetik
»

ne morem dostopat do mreznega racunalnika.

Oddelek: Pomoč in nasveti
162091 (1892) Microsoft
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371854 (1542) nimus
»

Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČ

322002 (1560) MrStein

Več podobnih tem