» »

Mobilc na A7N8X-E Deluxe

Mobilc na A7N8X-E Deluxe

pinx ::

Nečesa ne razmem. Sodeč po steppingu procesorja (AXMH2500FQQ4C 9761393280242IQXEA 0327TPGW) se mi zdi, da je 45W verzija. Čudno mi je to, da je v BIOS-u najnižja voltaža 1,575V. A ne laufajo 45W mobilci pri 1,45V? Tudi navija se ne preveč dobro, z 1,825V (to je max nastavitev v BIOS-u) gre nekje do 2350 MHz. Trenutno ga furam na 2221 MHz pri 1,675V. V čem pa je catch da mi program CBI kaže glede voltaže drugače?

mchaber ::

Srečnež, meni taisti procesor na taisti plate ne gre vec kot 188×10:\
.

Fizikalko ::

ej, pinx, sori za off topic, ampak kateri program maš to, da ti desno spodaj v orodni vrstici kaže temperature procesorja, plate in diska...?

SavoS ::

@ fizikalko... to je program EVEREST (ultimate edition), pri home edition mislim, da tega ni!

@ mchaber v- fukni nov bios gor - 1013 t1 - dobiš ga na tejle strani, pa malo preglej kateri ti bo vredu!
aja pa napajalnik za to ploščo mora imeti ful dobro 3,3v in 5v linijo, drugače pozabi kakšno posebno navijanje....

@ pinx... ja čez kakšne pol leta se bo počasi začel navijat, če je sedaj bolj nov....., jaz ga poleti laufam 10x237, ko je boj mrzlo pa 10,5 x237, za foro pa sekm ga tudi pognal 11x237 in naredil kak test, samo imam prešvoh napajalnik na 3,3v in 5v, bi pa seveda šel še več, vendar nimam dovolj soka zanj..... aja pa sevEda plošča je ASUSU A7N8X-E DELUXE, BIOS PA 1013 1T!!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

mchaber ::

kaj pa je cpc?
.

To je 1T komanda za rame se pravi CPC ON je 1T, cpc off je 2T komanda.....pač probaj, ... sam uporabljam 1T komando in pridem z rami nekje do 238, sam ni preveč stabilno, raje laufan 237 in 2,9volta na timingih 3,3,3,11, ja vem ni najboljše....
sem testiral tudi cpc off in sem prišel z FSB do 245, samo je bil memory brandwich slabši kot z cpc on in samo 237 FSB....
TESTIRAJ, druga ti ne morem rečti, večina pa uporablja CPC ON!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SavoS ()

@ Fizikalko
Kero plato in kaki proc maš? Kaki stepping ma, da ga lahko pri 1,55V furaš pri 2400MHz?! 8-O

@SavoS
Jaz mam gor BIOS Rev 1012mod 2T... obstaja kaki bolši oz. novejši? Rama mam not 2*512MB v dual DDR. Včeraj je bilo točno 4 mesece od nakupa procesorja.

Ja obstaja in sicer 1013 t1 in t2 verzija, poglej T U K A J
No kot ti je znano, je treba nekja časa procesor " einfarat" oz da se ulaufa, kot pri avtomobilu, po tem ulufanju pa se bo navijal ko nor.
Se pa ta proces da pohitrit z CPU BURN....

Ne vem kakšna je razlika med tebi biosi... kaj mi priporočaš glede na mojo konfiguracijo? toti 2T pa 1T je neka finta z rami, ne? Kaj pa je CPC?

pinx.. preberi dva moja posta višje......
Glede 1t 2t.... samo z testiranjem boš ugotovil.......nekje pravijo da če imaš sx 512 da naj bi uporabljal 2t, nekateri pa uspešno laufajo isto kombinacijo z 1t......to je v bisto COMMAND RATE ali laično, bolj zategnjen ram, da hitreje dela.....nekaterim modulom pač ne paše, zato pa imap na volj a1t ali pa 2t.....testiraj pa boš ugotovil.....uporabi kakšno sandro, ali pa everest , pa si malo zapiši rezulate.....

ma pojma nimam, kateri stepping mam (se mi pa ne da dol hladilnika jemat, pa še mal mam zjeban nastavek na plati, tko da ga ne bom jemal dol). A obstaja kakšen program, ki izpiše stepping (dvomim) ? je pa res super mobilc ;) Leti recimo na 3200+ (torej 2200 MHz) pri 1.45V.

Kje si kupil procesor in za kakšno ceno? Katero plato maš?

Kupil od Ozzyja, sverc iz Hrvaske :D

Plata je Epox RDA3+

Sej bi ga se vec nasponal, pa se mi ne da in niti ne rabim. Za foro sem probal / dela bp. tudi na 2700, ampak mi manjka kvalitetnega hlajenja...

benko ::

Ta plata ima minimum 1,575V, tudi z 1013mod BIOS-om.

S programom "8rdavcore" Linik pa lahko spustiš voltažo še nižje.

Meni trenutno laufa na 12,5 x 166 na 1.475V.

Ni res, moja plata ma po defaultu minimum ze pri 1.40V.

Res?

Stručko na tem forumu je rekel, da "your voltage is 1.575, same thing for everyone. No, it is not fixable without cutting a CPU bridge and doing a socket wire modification, kind of a big deal."

Res, majke mi :D

Ok. Good for your plata. Vsi nimamo takšne sreče.

Ydej mam kr na 1700 na 1.40 / kaze jih pa 1.38. Ne rabim moci... rabim pa popolno tisino in hladen proc ;)

tiborrr ::

Stepping procesorja ti izpise programcek BartonCRC.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NF7-S + XP-M (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
665205 (4086) Gajba
»

Težava z Timingi RAMov Corsair

Oddelek: Strojna oprema