Forum » Programiranje » PHP - kako dobiti host
PHP - kako dobiti host
pac3k ::
Torej tole vrne ip naslov pregledovalca spletne strani:
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
Mene pa zanima katera zadeva bi mi vrnila nazaj host oz vhost pregledovalca?
recimo da bi mi vrnilo 77.88.203.dsl.siol.net
Lp
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
Mene pa zanima katera zadeva bi mi vrnila nazaj host oz vhost pregledovalca?
recimo da bi mi vrnilo 77.88.203.dsl.siol.net
Lp
Amm... da nebom nove teme odpiral, upam da bo kdo v tole pokukal in mi pomagal, šeeno vprašanje v zvezi s php-jem:
na strani sem si naredil dinamičen URL, ki mi deluje zelo lepo, deluje na tak način, da URL definira spremenljivke $file $file2 $file3 .... ki jih kasneje includam v mojo stran to zgleda takole:
$id = $_GET['stran'];
...
switch ($id) {
case "":
$title = "|:=- Index -=:|";
$file = "strani/index2.php";
$file2 = "tabi/prva.php";
...
Ok, zdaj pa težava, recimo da hočem da bi mi url domena.com/index.php?id=datoteka začela proces downloadanja neke datoteke, kako naj to naredim?
Lp
na strani sem si naredil dinamičen URL, ki mi deluje zelo lepo, deluje na tak način, da URL definira spremenljivke $file $file2 $file3 .... ki jih kasneje includam v mojo stran to zgleda takole:
$id = $_GET['stran'];
...
switch ($id) {
case "":
$title = "|:=- Index -=:|";
$file = "strani/index2.php";
$file2 = "tabi/prva.php";
...
Ok, zdaj pa težava, recimo da hočem da bi mi url domena.com/index.php?id=datoteka začela proces downloadanja neke datoteke, kako naj to naredim?
Lp
Mnja in kaj imam potem? datoteko $file3 mam definirano kot /pot/do/datoteke/datoteka.rar ampak to je še zdaleč od tega, da bi se začel kej downloadat
Kami ::
Pol pod switchi pač daš npr
header("Location: $file3");
samo potem more bit spremenljivka pri vseh datotekah enaka (v tem primeru $file3)
header("Location: $file3");
samo potem more bit spremenljivka pri vseh datotekah enaka (v tem primeru $file3)
Kami ::
Eto, tu maš zaj primer, upam da razumeš.
<?php $id = $_GET['stran']; if (!empty($id)) { switch ($id) { case "nekaj1.rar": $file = "bla/nekaj1.rar"; break; case "nekaj2.rar": $file = "bla/nekaj2.rar"; break; case "nekaj3.rar": $file = "bla/nekaj3.rar"; break; } } else { include("index.php"); exit; } header("Location: $file"); ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaScript v PHP-juOddelek: Izdelava spletišč | 1029 (814) | drola |
» | Vpis na stran samo za določene IP-jeOddelek: Programiranje | 877 (680) | Digo991 |
» | Branje rezultata url-ja z javascriptOddelek: Programiranje | 1447 (1320) | shm |
» | [PHP] Kako blokirat IPOddelek: Programiranje | 2105 (1690) | CaqKa |
» | php in varnostOddelek: Izdelava spletišč | 1261 (1115) | Ziga Dolhar |