Forum » Izdelava spletišč » Selitev mamba iz linux na windows server!
Selitev mamba iz linux na windows server!
civic_ ::
tole: www,gwost.com/bic
ali se mi splača kako zgleda ali je bolje da kar na novo postavim?
ali se mi splača kako zgleda ali je bolje da kar na novo postavim?
Skrat ::
Mambo je Mambo, ne glede na to ali tece na Linuxu, Windowzih, *BSDju, *NIXU, Macu, BeOS ali kaksnem drugem cudu. Kje vidis tezave?
Free software is a matter of liberty, not price.
torej samo mapo /bic prenesem an en drugi server spremienim ime baze, geslo... in te stvari in bi moralo 100% delat? če pa ne ali lahko poveste postopek ker kot vidite stran še nima vsebine. slišal pa sem da bi to znal bit problem
CCfly ::
To pomeni da moraš na Windowse prekopirati podatkovno bazo, ki si jo za Mambo ustvaril na Linux mašini. Kar pomeni:
- na Windows mašino namesti ustrezno programje (mysql oz. bazo, ki jo uporabljaš, apache, php ... raje si poberi dol kar xampp),
- shrani podatkovno bazo (npr. za mysql uporabai ukaz mysqlhotcopy),
- prekopiraj jo v ustrezen imenik na Windows mašini,
- upaj da je kodiranje znakov pravilno,
- googlaj dokler ne prideš do "osnove administracije podatkovne baze XYZ".
- na Windows mašino namesti ustrezno programje (mysql oz. bazo, ki jo uporabljaš, apache, php ... raje si poberi dol kar xampp),
- shrani podatkovno bazo (npr. za mysql uporabai ukaz mysqlhotcopy),
- prekopiraj jo v ustrezen imenik na Windows mašini,
- upaj da je kodiranje znakov pravilno,
- googlaj dokler ne prideš do "osnove administracije podatkovne baze XYZ".
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
po domače....naredi na novo to delam za šolo in zdej je na našem serverju pol pa na njihovem tako da uni nimajo pojma jst pa glede serverju tudi ne posebno. in tudi mi 10000% ne bi dali dostopa...saj veste kako je z šolami...
Nič naredi na novo. Če ne boš znal narediti varnostne kopije baze in jo postaviti na katerokoli mašino, bo tvoj trud zaman.
torej jaz še videl nisem njihoivega serverja! in 100% mi ne bodo dovolili šarit po njemu. edino če bi se dalo samo mapo prenest...
Prosi jih za dump od mysql baze, ali pa vsaj hotcopy, če podatke iz nje potrebuješ. V vsakem primeru pa jih obvesti, da lahko bazo pobrišejo in odstranijo Mambo skripte.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] Poganjanje Pantheon-aOddelek: Programska oprema | 5092 (2289) | luckoj |
» | [Android] Podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 1991 (1709) | shadeX |
» | Razobličenje spletne strani Pravne fakultete (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 17418 (12406) | gzibret |
» | Časovni trak Linux distribucij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10937 (8763) | kekz |
» | kako dolociti koliko baz, koliko prostora...Oddelek: Programska oprema | 1247 (1070) | Senzacionale |