» »

image/png .......(prikaz!!)?

image/png .......(prikaz!!)?

pitagora ::

pozdrav, zakaj mi v brskalniku napise the image canot be displayed becouse it contains errors..
delam z php naslednjo codo

< ? php
header("content-type: image/png");
$image = imagecreate( 200, 200 );
$red = imagecolorallocated ( $image, 255, 0, 0);
imagepng($image);
?>

kaksna resitev?
lp pitagora

Ziga Dolhar ::

Odstrani header in poglej, če stvar izvrže kak php error.
https://dolhar.si/

pitagora ::

ne vrze errora, samo slike pa vseeno ne kaze?
lp pitagora

R33D3M33R ::

Probaj

 <?php
var_dump(gd_info());
?>


in poglej če GD podpira PNG
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

pitagora ::

podpira ja..
array(11) {
["GD Version"]=>
string(27) "bundled (2.0.22 compatible)"
["FreeType Support"]=>
bool(true)
["FreeType Linkage"]=>
string(13) "with freetype"
["T1Lib Support"]=>
bool(false)
["GIF Read Support"]=>
bool(true)
["GIF Create Support"]=>
bool(false)
["JPG Support"]=>
bool(true)
["PNG Support"]=>
bool(true)
["WBMP Support"]=>
bool(true)
["XBM Support"]=>
bool(true)
["JIS-mapped Japanese Font Support"]=>
bool(false)
}
lp pitagora

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pitagora ()

pitagora ::

no namesto slike mi je naredilo tele heroglife>:D .

‰PNG  IHDREE_áTxœíÁ

ko spreminjam barvno kodo $red = imagecolorallocate($image, 255, 0, 0);
mi javi vedno druge... pa taksno sranje dela... cjo
cjo
lp pitagora

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pitagora ()

R33D3M33R ::

Probaj s kodo, ki sem jo skopiral iz manuala

<?php
header("Content-type: image/png");
$im = @imagecreate(100, 50)
    or die("Cannot Initialize new GD image stream");
$background_color = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5,  "A Simple Text String", $text_color);
imagepng($im);
?>
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

pitagora ::

header pa umaknem ker mi napise image contains errors..
isto, zdej so ti heroglifi se daljsi...
pa levo je en znakec v katerem je krizec no tam naj bi bila slika...
pa je ni

hmm
lp pitagora

M.B. ::

Imaš mogoče kakršnikoli presledek pred < ? ali za ? > ali karkoli drugega poleg php-ja v kodi?
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

pitagora ::

nimam presledkov, ce napisem tole kodo
< ? php
$im = @imagecreate(100, 50); (tule je podpicje, ce ga ni mi javi heroglife)

or die("Cannot Initialize new GD image stream");

$background_color = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);

$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);

imagestring($im, 1, 5, 5, "A Simple Text String", $text_color);

imagepng($im);

? >
mi pa vrze blank page...
nic ni na njej>:D .
lp pitagora

pitagora ::

ka pa tole pomen?
< img src="povezava" >

kje to vpisem?
in kako?
lp pitagora

pitagora ::

uspelo mi je s tole kodo, samo je image source, zdej me pa zanima ali lahko v samo sliko pises text z php funkcijami, vleces crte itd..( v kodo spodaj)
koda
< html >
< head >
< /head >
< body >

< ?php
$pic=ImageCreate(600,600);
$col1=ImageColorAllocate($pic,200,200,200);
$col2=ImageColorAllocate($pic,0,0,255);
ImageFilledRectangle($pic,1,1,100,100,$col2);
ImagePNG($pic,"pic.png");
ImageDestroy($pic);
? >
< img src="pic.png" border=0>
< /body >
< /html >

ps
zanima me kje se najde tele barvne kode 255,0,0 itd...
lp pitagora

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pitagora ()

pitagora ::

ok znam zdej, hvala vsem :D :D .
lep dan zelim kljub dezju
cjo
lp pitagora

pitagora ::

vse jasno:D
hvala
lp pitagora

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pitagora ()

pitagora ::

zdej to dela , zadnja koda ki sem jo prilepil...
samo ni mi pa jasno zakaj ne dela, ce nimas img src..
a bi vseeno moralo?
ter kaj narest
lp pitagora

Ziga Dolhar ::

Je prav, da ne dela, da. Ti si v isti dokument "zmiksal" besedilo [text] in sliko. Tudi ko ročno pišeš html, notr ne "prilepiš" slike, ampak samo povezavo do nje.
https://dolhar.si/

pitagora ::

< html >
< head >
< /head >
< body >

< ?php
$pic=ImageCreate(600,600);
$col1=ImageColorAllocate($pic,200,200,200);
$col2=ImageColorAllocate($pic,0,0,255);
ImageFilledRectangle($pic,1,1,100,100,$col2);
ImagePNG($pic,"pic.png");
ImageDestroy($pic);
? >
< img src="pic.png" border=0>
< /body >
< /html >


tle je koda, zdej me pa zanima ce zbrisem del img src.... mi ne dela vec?
zakaj?

ali php tudi rabi neko povezavo do slike(gumba) ki jo/ga naredim v pac enem programu ...
lp pitagora

Ziga Dolhar ::

Beri moj zgornji post.

Ker je tako, kot če bi v kotel vrgel kovino in plastiko, nato pa se čudil, da ven ne prideta ločeno karoserija in varnostni pasovi.
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

Plus zato, ker ImagePNG() sliko _shrani_ na strežniku, in je ne outputa direktno.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] picturebox, slika na sliko

Oddelek: Programiranje
151046 (856) japol
»

Nekaj v zvezi z HTML in PHP-jem

Oddelek: Izdelava spletišč
271659 (1297) rokpok
»

[php] phplot

Oddelek: Izdelava spletišč
111157 (1006) slovencl
»

google analytics

Oddelek: Slo-Tech
213050 (2520) roli
»

Kako se tole naredi?

Oddelek: Izdelava spletišč
261460 (1160) njok

Več podobnih tem