Forum » Omrežja in internet » Vprasanje o VPN od RASSa
Vprasanje o VPN od RASSa
Microsoft ::
Recimo, da v RRAS postavis VPN server. Ta server je dostopn iz interneta. Potem se pa 2 PCja prav tako nekje iz interneta povezeta gor. Oba PCja dobita IPja iz istega subneta.
Je sedaj mozno kako izolirat, da se vidita samo PC1 in server, ter PC2 in server? Ane, tako, da se PC1 in PC2 ne vidta, niti si ne moreta posiljat paketov preko serverja.
by Miha
Je sedaj mozno kako izolirat, da se vidita samo PC1 in server, ter PC2 in server? Ane, tako, da se PC1 in PC2 ne vidta, niti si ne moreta posiljat paketov preko serverja.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
PaJo ::
Verjetno bi bila varjatn da bi vsakemu od njujo dal ip iz drugega subneta, recimo enemo 10.0.0.2 drugemo pa 10.0.1.2. Verjetno obstaja se kaksan druga resitev, ampak bi bilo treba malo razmislit kako blokirat IP promet med njima, razen mogoce s kaksnim firewallom, samo to ze malo cudna resitev, po mojem vsaj.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
64202 ::
Hm na linuxu bi lahko izklopil forwarding (posredovanje paketov med vmesniki), mogoce tudi tukaj...?
I am NaN, I am a free man!
ABX ::
In zakaj bi potreboval VPN samo med serverjem in enim pcjem? Prenos podatkov?
Po moje obstajajo lažje rešitve.
Po moje obstajajo lažje rešitve.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Microsoft ::
Ma ja. S temlem sem se malo prenaglil, ker se mi zdi, da sem resitev nasel v .NET Remotingu.
Gre za to, da bi rad, da iz serverja posljem dolcen ukaz na clinent PCje, s tem, da tem PCjem ni treba odpriat nekih portov in postavljati serverja.
Samo zaenkrat se samo premisljujem, kako bom ostale stvari naredil. Ce kdaj rata, boste ze obvesceni.
by Miha
Gre za to, da bi rad, da iz serverja posljem dolcen ukaz na clinent PCje, s tem, da tem PCjem ni treba odpriat nekih portov in postavljati serverja.
Samo zaenkrat se samo premisljujem, kako bom ostale stvari naredil. Ce kdaj rata, boste ze obvesceni.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obupal nad mrežo in ICS :(Oddelek: Omrežja in internet | 1857 (1333) | alesp56 |
» | [W2000] Routing and Remote AccessOddelek: Omrežja in internet | 1019 (930) | pblaz |
» | Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnikaOddelek: Omrežja in internet | 2692 (2482) | ješ |
» | VPN - Virtual Private NetworkOddelek: Pomoč in nasveti | 2263 (1952) | McGregorSLO |
» | DHCP na Win2k; razlicen lease duration, napacno dodeljen IP, Relay Agent na LAN2 kartOddelek: Operacijski sistemi | 1164 (1096) | Microsoft |