» »

VPN - Virtual Private Network

VPN - Virtual Private Network

McGregorSLO ::

Zdravo,
Najprej opisem kaj mam: Imam moj računalnik (winXP,staticni IP) ki naredim v Network Connections novo povezavo, katera bo sprejemala druge povezave (tist ki bo vedu odgovor bo ze vedu kaj mislm) . Tam imam dolocene userje in passworde za vsakega posebej uporabnika.
Potem imam na drugi strani sorodnike ki imajo dva racunalnika preko ADSLja Ruterja povazana na internet (winXP, dinamicni IP) in onadva ustvarjena VPN povezave z ustreznimi nastavitvami. Tako če se kateri koli od niju povže z mojim računalnikom potem stvar deluje in tudi meni pise one clients connected...in tako je ustvarjen "VPN tunnel" in se recimo lahko igra igre za po LAN nacinu.

Problem: Ce se hoceta oba povezat pa stvar ne deluje?, samo ce se vsak posebi deluje drugace pa drugemu, ki se hoce napise, da ni mogoce ustvariti to vrsto povezave. Ali je VPN samo za en klient? Ker drugace vse pise v mnozini (clients connected, incomming connections, itd.)? al je problem v ruterju oz. to vrstni povezavi?

hvala

jype ::

A imas pred tvojim XP se kak firewall?

Microsoft ::

Sm dost fejst preprican, da Windows 2000/XP omogocata samo eno VPN povezavo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

McGregorSLO ::

jype: ja imam firewall ... in ce se posebi povezeta deluje povezava... bom probal izklopt (sam dvomim da je tuki kej problem)

jimibtn: aha...hmm... a obstaja kksn program ki naredi potem podobno povezavo in poveze racunalnike(vsaj se dva) kokr, da so v LAN (in pol igra prepozna).. al pa ce se da kako ga prepricat in narest dva taka tunela ki se vidita med sabo....

hm zdele mi je "kapnl" a bi delal tko da naredil da en racunalnik(ki je povezan v ruter) nardi server in ga potem drug racunalnik(ki je tut povezan na ruter) vidi v LAN in še jaz ki (na katerega je on povezan z VPN)...bom probal

tnx

Zgodovina sprememb…

blaz_ ::

zivjo

jaz sem tudi precejkrat ze poiskusal naresti take vpn tunele do mojega racunala, pa mi je vedno uspela le ena povezava hkrati, tako da je po mojem mnenju le ena mogoca. Lahko pa se poiskusis povezati na njun router (v primeru ce podpira vpn povezave) pomoje bi bilo to se najbolj enostavno, samo tezko verjetno, da router to podpira (to podpirajo v veliki meri routerji visjega cenovnega razreda, kako se povezujes s routerjem na compe ali karkoli v tem smislu pa ne bi vedel)

drugace pa obstajajo programcki za tako igranje preko interneta, kot recimo Kali(ta mi ni se nikoli delal pravilno) in pa GameSpy (preko tega sem pa ze igral)

aja se eno opozorilo: ko se je client povezal na moj racunalnik, je izgubil direktno povezavo do interneta (nekako bi se moral potem povezati na net preko mojega (sharing)), vendar nekaj casa pa je se videl kaj je kdo napisal na ircu

lp blaz
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blaz_ ()

Microsoft ::

Da bo jasno, Windows server podpira vec VPN povezav hkrati. Po defaultu ima nastavljeno na 5 PPTP in 5 L2TP povezav (vasj Windows 2000 Advanced Server). Maksimalno stevilo PPTP povezav je 16.384 in 30.000 L2TP povezav. :)))

blaz_:
Desni klik na VPN povezavo na client PCju > Properties > zavihek Networking > izberi Internet Protocol (TCP/IP) > Properties > Advanced... > izbrisi kljukico pred Use default gateway on remote desktop.



by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

jype ::

Linux omogoca neomejeno stevilo pptp in l2tp povezav in je zastonj in prosto dostopen.

McGregorSLO ::

cav

hmm se vedno ne deluje... najdu sm tale link "" http://asia.cnet.com/itmanager/netadmin/0,39006400,39050037-2,00.htm ce pogledate pod CONCLUSION pise da je samo ena povezava mozna na enkrat...hmm

jimibtn: ce je res lahko vec povezav moznih kako se pa to nastma da deluje hkrati ? ...tnx (mogoce je sam kksna klukca za kliknt, al pa kej...)

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

McGregorSLO, 'nastima' se tako, da instaliras serversko razlicico OSja. Zdej nevem, a sm prav nekje zasledil, da ti to uporabljas za igranje iger. Vsaj Wink2AdvSer ne podpira igre kaj prida, ker temu tudi ni namenjen. Pri Win2k3 misilim, da je s tem urejeno bolje.

Ko mas serversko razlicico gor, mores se instalirat RRAS (pac en del OSja). Nastavitve so otrocje lahke.

Ce te zanima se kaj, vprasi.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

McGregorSLO ::

Vse gre za osebne racunalnike in ne kaksne serverje. In hocem samo postaviti LAN omrezje preko Interneta. (ker nekatere igre podpirajo recimo COOP nacin igranja samo v LAN nacinu , ali pa podpirajo samo LAN nacin igranja, ni vazno). Ja imam WinXP, ali obstaja kaksn dodatek za winXP, ker nebi zdej samo zaradi tega namescal W2kAdvServer ?
Ali pa ce obstaja kksn program, ki lahko Preko interneta sestavi LAN omrezje (tako da potem igre zaznajo) ?

tnx

blaz_ ::

JimiBtn: fora je v tem da ene igre delujejo le preko starih protokolov IPX/SPX zato pa se nardi vpn povezavo, da je takorekoc narejen tunel med computri, to da serverska razlicica omogoca toliko povezav sem kar slutil(je pac nimam in nisem poiskusil), preiskusal sem pa le na windowsih xp

>blaz_:
>Desni klik na VPN povezavo na client PCju > Properties > zavihek Networking > izberi Internet Protocol (TCP/IP) > Properties > Advanced... > >izbrisi kljukico pred Use default gateway on remote desktop.
za tole pa tudi nisem vedel thx (vedno sem bil jaz server:) )



McGregorSLO: kot sem ze omenil poglej katere igre podpira GameSpy, pri meni je pri red alert-u 2 v igri zaznalo le GameSpy-ov model omrezne in preko te sem potem lahko igral preko interneta
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

McGregorSLO ::

hvala vsem.... sicer zadeve z vecimu klienti se nisem resil...samo sem pa resil LAN povezavo...in sicer tisti ki je naredil Server za igro je eden izmed racunalnikov za ruterjem....in z njem imam VPN ker sem oddaljen racunalnik , un zraven rac. pa je itaq tut na ruter in deluje.... ce gremo v igor oba racunalnika vidita v LAN nacinu server...jupiii cya:D

McGregorSLO ::

no ja tezava se ni resena....oz. sedaj pa se hoce pridruzi se en kolega....hmm.. in kako vplest se en zunanji računalnik...bom se malo sprobaval

McGregorSLO ::

No našel sem (sem moral kar precej preiskat net) en program Wingate VPN http://www.wingate.com/ Samo nevem, če bi to delovalo. Sem že naštimal samo še nisem mogel sprobati če deluje.... ali se je že kdo srečal s tem programom, da bi mi svetoval kakšne nastavitve za srever in kliente? Ker piše da je kao u izi naštimat , sam k prides v program pa ni glih tok izi...no nevem nastavil sem kokr sem mislil samo še čakam da kolega usposobi računalnik da sprobamo.

Ali se je že kdo srečal z Wingate VPN programom?

McGregorSLO ::

z programckom wingateVPN nisem upel usposobit...drugace pa je naslednje porocilo samo za vas :)

ja no da poročam....

res sem spraševal na več forumov, klical sem celo na microsoft....in ugotovitev, ter rešitev je taka.

(sedaj govorim samo v našem primeru ki imam sam en računalnik z drugim enim računalnikom in ne povezave omrežja z omrežjem (kateremu je VPN namenjen))

V windowsih XP se ne da naštimat (po besedah microsofta) več kot eno VPN povezavo... je pa ena fora...k sem jo sam pogruntu (noben ni vedu kerga sem spraševal) ... povezat 3 samostojne računalnike preko VPNja, kako? tako:
NPR. imamo računalnike 1,2,3 .... rač 1 bo naš server kjer bo tudi server za igro (npr ground control 2). Na tem rač 1 se naštima dve povezavi...ena je VPN incoming connections in druga je VPN klient (userje in passworde prepustim vam) . Rač 2 bo ustvaril samo VPN klienta in se povezal z rač 1 (tako je narejen prvi tunnel) . Rač 3 pa bo naredil VPN incoming connections povezavo...in se bo Rač 1 povezal z rač 3. (tako druga povezava)
V nastavitvah pri VPN incomming connection izbiraš userje in passworde, pri VPN klient povezavi pa moraš ODznačiti kljukico na "use default gateway on remote computer" (to mas nek v TCP/IP properties). Če to ne narediš te lahko izklopi iz interneta.
možno da so še kakšne nastavitve not... tm k lahk dodeliš IPje VPN
(to deluje 100%)

OK to je to...za več računalnikov....je takole:
mislim, da bi moglo delat samo še nisem probal npr. imaš 4 računalnike in sicer 2 v skupni mreži (ruter) in dva zunanja.
Sedaj po istem postopku zvežeš dva zunanja računalnika in računalnik ki je za ruterjem(in bo Glavni, server za igro ipd.) tako naj bi v istem principu kot zgoraj delovalo...s dodatkom da drug računalnik ki je tut v mreži z glavnim(ruter) bi tudi se lahko joinal) in če bi bilo na ruter še več računalnikov....še bolje Wink
samo nisem še sprobal....tako da ni preverjeno

drugače pa so na microsoftu rekli, da rabim za več povezav windows 2000/2003 server....in ze sestavljam en računalnik z 256rama in 466 proc... sam tok da sprobamo če deluje... itq več ne rabiš za samo VPN pa mogoče dam gor še firewall ...

če še koga kaj zanima...be my guest

Wink

lp
McGregorSLO

McGregorSLO ::

ups po pomoti 2x postal...ce neki pocas dela slotech :D

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
629368 (6264) čuhalev
»

VPN

Oddelek: Programska oprema
213201 (2759) mk766321
»

Domači Proxy?

Oddelek: Omrežja in internet
355025 (4057) wungad
»

WinXP in VPN (virtual private network)

Oddelek: Operacijski sistemi
192169 (1801) OmegaBlue
»

VPN

Oddelek: Omrežja in internet
71410 (1254) arch5

Več podobnih tem