» »

S čim ustvarit interaktivni DVD

S čim ustvarit interaktivni DVD

mrbungle ::

Problem je sledeč. Spisal sem dogodivščine iz potovanj, imam polno slik in tudi posnetkov. Sedaj bi rad napravil DVD, ki bi bil interaktiven. Ne mislim DVD video, to znam.

Na DVD bom zapekel tekstovne datoteke, v katerih so zapiski, zvočne datoteke, slike in nekaj posnetkov.Rad bi napravil navigacijo po DVD-ju, kot npr. po spletu.
Ko bi vstavil DVD, se prikaže začetni meni, kjer bi imel na izbiro dnevniki, potovanja, slike... Če bi kliknil na dnevnik, bi te linkalo na nov meni, kjer bi bili zapiski s potovanj, tam pa bi izbral eno potovnaje in v wordu bi se odprl tekst. Če bi kliknil na slike, bi se odprl meni z linki do različnih sklopov slik, ko pa bi izbral en sklop, bi se začele slike predvajati. Upam, da razumete, kaj hočem.
Zanima me, s katerimi programi se to počne oz. lahko naredi. Iščem po googlu, a mi meče samo za video authoring. Jaz bi rad npr. naredil DVD ali CD, kot je Moj mikro ali podobno.

Hvala za nasvete,

Miha

#000000 ::

Ti bi rad naredu dvd menu a je tako ? Ker program bi bil najboljši ne vem, jest sem probu z mm director, in hvala bogu takoj nehu 'pač takrat nisem rabil glih tega' poglej si tole in oceni če je taprav, pa 30 dni je đabe

Tomay ::

Lahko probaš kar z html. Drugače pa se spomnim enega programa mislim, da je bil autoplay menu studio ali nekaj podobnega.
Voodoo 4Ever

elfstone ::

DvdIt Pro v6
Lahko vstavljaš podnapise, dodajaš povezave na web strani, razne dokumente, mp3 itd. Mislim, da bo o.k.

kingkong ::

a obstaja kak program, kjer lahko narediš interaktivni meni za izbiro posameznih datotek, kjer ti ta program hkrati omogoča, da so te datoteke recimo avi in jih ne poskuša pretvoriti v dvd fajle?
kajti vsak program s katerim sem poskušal ustvariti dvd, kjer bi imel zapečene dokumentarne oddaje, mi je enostavno te avi datoteke skušal pretvoriti v dvd datoteke...

mrbungle ::

Ja, jaz sicer zaradi pomanjkanja časa nisem poskusil omenjenih programov. Tudi sam iščem podobno zadevo. Interaktivni meni za izbiro datotek--> npr. klikneš na link, in odpre ti datoteko v wordu, ali sliko, slide show... Nekakšni interaktivni meniji s hyperlinki... (kot html, ali pa go v wordu vstaviš povezavo...)
Bo treba še mal pogledat, ko bo čas. Če pa ima kdo še kak predlog, pa kar na plano...

iso2000 ::

Kot so ti že predlagali html? Po moje je to najbolj elegantna rešitev. Pa še en autorun dodaš, da ti zažene zacetno datoteko in si zmagal. Poglej kako ima to narejeno recimo kakšen cd ali dvd od kakšne racunalniške revije.

LP

kingkong ::

in če nisi vešč html-ja? kaj pa potem?

st00rm ::

Probi SONY DVD Architect
God must love stupid people because he made so many of them.

mrbungle ::

Pisal na Moj Mikro in jih vprašal, s čim oni delajo, pa so mi dali TOLE spletno stran, samo ne morem prenesti poskusne verzije programa.

CaqKa ::

kingkong: potem nimaš kaj dosti za praskat. najprej morš vedet v kaki obliki bi sploh rad.

sicer pa guglanje nameče tele meni všečne rezultate:
Presentation program - Wikipedia
stran na www.indigorose.com
stran na www.kl-soft.com

autoplay - Google Search
presentation program pictures video documents - Google Search
presentation program - Iskanje Google

kam pa bi naj zgornji link na večeru kazal pa mi ni jasno.
povprašaj še s čim delajo cd pri jokerju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RGB izhod

Oddelek: Zvok in slika
102097 (2014) BigWhale
»

Neskončna nadaljevanja

Oddelek: Novice / Igre
263237 (2610) CaqKa
»

bios password problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
5975 (898) MrSale
»

Kako pretvoriti Xvid (QPEL,GMC..) v normalen DivX

Oddelek: Zvok in slika
253348 (2466) OwcA

Več podobnih tem