» »

David Coperfield - WTF?

David Coperfield - WTF?

«
1
2 3

pac3k ::

Dans gledam coperfielda na TVS1, pa si ne morem predstavljat da bi bli to res triki, a je možna na tem svetu kakšna "prava čarovnija"?
LP

#000000 ::

Ja pol pa svizec zavije čokolado v folijo :D

Ja če verjamš u dedka mraza in božička, zakaj nebi pol verjel že v čarovnije. LP

Tr0n ::

Pred nekaj casa je bila na RTL serija, kjer je maskiran carovnik razkrival skrivnosti vseh vecjih carovnikov. V bistvu gre za zelo preproste trike, ki pa jih na prvi pogled zaradi stevilnih dejavnikov ne vidis.

Microsoft ::

Lahko opises en sam trik? Recimo, kak "izginejo" ljudje ali zvilai v raznih skatlah, trik z loncki in zokicami, pa tisti obroci?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Fizikalko ::

Več al mn so vse te fore z zrcali...

#000000 ::

Ma kake fore, to je vse res, dejte se sprijaznt, ljudje znajo čarat, in jest sem že z enmu zmenen da mi bo pričaral en kubik euro-tov. LP

Microsoft ::

Dej ne seri, #000000. Mene zanima en konkreten primer, kako gredo te finte, ne pa tvoj otrocji izpad.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tr0n ::

Uh, zdaj se ne bom natancno vec spomnil, je ze kr nekaj casa nazaj.

Vecina trikov je sproducirana tako, da se ljudi nekako zamoti, da se jim odvrne pozornost od neke stvari in tako ne opazijo stevilnih pomocnikov, ki so v ozadju. Veliko je tudi opticnih prevar, taksnih ali drugacnih. Npr. izginotje nakljucno izbranih ljudje iz obcinstva; celotna struktura na prvi pogled izgleda, kot da ni moznosti, da bi se lahko kdo skril ali odstel pod njo, dejansko pa je ogromno prostora tako spodaj, kot ob straneh, kot tudi na samem odru. Zrzala, luci, mahanje in bahanje carovnika, vse to odvraca pozornost.

Triki z zamenjevo so ponavadi izvedeni se preden se trik sploh prav zacne, tako da gledalec dejansko vidi, kot da res ni prislo do nje itd... Spet drugi so t.i. statisticni / verjetnosti triki o katerih pa vam morda lahko Thomas bolj natancno pove. :) Etc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

qqriq ::

Sej to štekam, da je velik takih for, da se odvrne pozornost. Sam ni mi pa jasno, kako lahko ljudje izginejo, pa se dobijo kr na drugmu koncu sveta. Npr. dans un fant ko je stopu z njim na tisto plato, ki je bla nad občinstvom, kako je lahko pol izginu, ker ni mal kam!?"?

#000000 ::

Dej ne seri, #000000. Mene zanima en konkreten primer, kako gredo te finte, ne pa tvoj otrocji izpad.


Ja pa kva ti microsoft pričakuješ, da ti bo kdo to povedu, al pa svetoval, če si tazga mnenja, pol piš direkt Dejvidu C in naj te upele v čudoviti svet iluzije. Kva je s tabo, mater neki vidš na tv-ju pa že tle sprašuješ, upraš fotra pa nej ti on razlaga take, in še tole, deluješ mi kot bi res verjel v čarovnijo, božička ipd. Kva pa hari poter a ko boš njega gledu nas boš tud uprašu če se da z metlo letet A ? LP

#000000 ::

melojka ja sej ni niti nujno da je zginu, lahko je bil naprimer cel cajt tam ? pa tud zmeri piše da gre za iluzijo, kar je po domače rečen fora-trik.

Highlag ::

Lončki in žogice:

Žogice so lahko mehke in kozarci imajo lahko dvojno dno.
Druga varianta je bolj rokohitrska, "čarovnik" enostavno preden pokrije žogico skrije v roko.
Never trust a computer you can't throw out a window

Keyser Soze ::

Jp, tista s Havaji je bila kar impresivna. Pa tudi karte niso bile tako švoh.

Drugače pa me je presenetil še en drugi tipo. Blaine ali nekaj v tem smislu. Kakšne pol leta nazaj na A-Kanalu po 22. uri. Imel je fenomenalne fore. Res. Nerazumljivo.

Microsoft ::

Mah, mene zanima predvsem tehnicno, kako to naredijo. Kako postavit ogledala in luci. Sem pa danes, ko sem gledal, opazil enih par trikov "izginotja", pri katerih je takoj pro zakritju skatle ali zaboja, kjer je zginila oseba, eksplodiralo in se zwlo zasvetilo. Je v tem tud kaksen del trika, da te svetloba in mogoce pozonrost v tisto eksplozijo zavedeta?

#000000, dej prihran neumnosti za sebe.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

cryptozaver ::

klik

hmmm clovek pozna lokalno problematiko :D

LeBron James ::

Model je res car, nimas kej, res zna. Res je to se triki delajo tko da se pac folk zamot in nardijo kar pac morjo, sam ce te gleda 10.000 folka mors res obvladat k vse sigurn nemors zamotit.

Ta z Havaji je bla res impresivna, niti sanja se mi kako model to nardi, ampak kdo zna pac zna.

Brilko ::

Ne kapiram zadev z havaji. :D

Pa sej je meu coperfield oddajo, kjer je razkrival skirvnosti. Recimo kak kr naenkrat izgine tank. Sam to je možno prek televizije sam. Enostavno, kamero sam obrneš :D

Al pa neka fora, noter je v kozarec dau žogco, spodi je bla pena, žogca pa iz ledu. Kaj sledi...

Tipa bi rad spoznau. Verjetn sam on na svetu pozna zadeve, katere izvaja. :\

Matek ::

Mah, mene zanima predvsem tehnicno, kako to naredijo. Kako postavit ogledala in luci. Sem pa danes, ko sem gledal, opazil enih par trikov "izginotja", pri katerih je takoj pro zakritju skatle ali zaboja, kjer je zginila oseba, eksplodiralo in se zwlo zasvetilo. Je v tem tud kaksen del trika, da te svetloba in mogoce pozonrost v tisto eksplozijo zavedeta?

Ja, enkrat vem da sem gledal - majo enga slona in ga dajo v kletko - v bistu sam okvir iz ene 5-10cm debelih bambusovih palic z enakimi razmaki. V tist okvir ga not zaprejo, pol je tist blisk in iz tistih palic skočijo ogledalca, tako da je v bistvu slon popolnoma zakrit, scena je pa tako postavljena, da se potem od tistih ogledalc odbijajo zadeve, podobne notranjosti kletke, tako da potem izgleda, kot da vidiš skozi rešetke in ni ničesar v kletki.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

iggy ::

@MMM : to je blo enkrat na a-kanalu, k so tega slona skril. Ko je eksplozija se zadimi za trenutek takrat pa se ogledala v kletki obrnejo in vidiš prazno kletko.

Mene bolj zanima kako je skril človek Kip svobode.
Hey, you're fat!

Tr0n ::

Microsoft: Ja, to je iz vseh vidikov (tudi iz tehnicnega) do potankosti nacrtovano, milijonkrat preiskuseno, testirano, preracunano etc... Vsi v verigi dogajanja morajo svojo nalogo opravit 100%, drugace trik v veliki vecini primerov ne uspe.

Zelo dobro natrenirani cirkusantje pac. :)

iggy ::

Vsi v verigi dogajanja morajo svojo nalogo opravit 100%, drugace trik v veliki vecini primerov ne uspe.


Preber si Vikend magazin. Notri je intervju z Copperfieldom. Pravi če trik ne uspe da ima več možnosti izpeljave. Sepravi ima vedno plan B.
Hey, you're fat!

Brilko ::

> Sepravi ima vedno plan B.

Tud ko je pod vodo brez zraka in zvezan? ;)

Korenchek ::

Mene tudi zanimajo ti triki in mi je žal, da sem zgrešil oddajo na TVS (še drugi del bo). Poglej še to: Čarovnije

Tr0n ::

iggy: I stand corrected. Torej je se bolj nacrtovano, kot sem mislil. :)

Matev ::

Nejc Pintar ::

@#000000: neumesni komentarji, mod naj izbriše

Tudi sam sem gledal oddajo in je bilo res zanimivo, tip tudi zna nasmejat, najboljša mi je bla fora z reaco v počasnem posnetku:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

Matev ::

meni je pa tista finta ko med osmimi kartami najdeš izbrano tako da trikrat izločiš polovico neizbranih, bolna

b0B3k ::

Enkrat sem gledal kako sta dva tipčka razkrila trik, ko je z XXtonskim tovornjakom zapeljal čez možakarjeve grudi. Ko si gledal po TV je zgledalo zelo realno. Trik pa je bil v tem da je bil seveda tovornjak prirejen. Na drugi strani, kjer kamera ni snemala, je bil dodatno obtežen, tako da je tista stran, na kateri je z gumami peljal čež možakarja, bila "neobtežena", gume pa so bile na tej strani iz posebne spužve. Tako da strica, ki so ga "povozili" sploh ni bolelo in mu ni bilo treba v bolnišnico ...
Tako, da so te "čarovnije" hudo prefinjeni trki.

Psycho22 ::

Jzt sm tud dns zjutro po naključju ulovu ponovitev te oddaje in kar se tiče trikov jih izpelje perfektno brez napak zato ima zelo dobre šove čeprau ga še zmeri ne kapiram ker u čarovnije ne verjamem pol sm pa ene pol ure tuhtu ku je spravu uni folk na drugi konc dvorane in preprosto je ta stvar tko dobro izpeljana da te prepriča da je čarovnija...

Sunna ::

jaz sem tudi pogledal in me res znervira, ker ne vem kako to naredi. Pa po tvju se lahko gremo kako so fore s kamero, samo ti težko iz vseh tistih zornih kotov gledalcev ravno prav pozicioniraš ogledala. Niti malo se mi ne sanja kako mu ratajo take zadeve. V zraku na platformi, vseokrog gledalci hmm. ;(

Stepni Volk ::

iggy - D.C. kipa sovobode ni skril, temveč se je, medtem, ko je pozornost usmerjal nase, celoten oder z gledalci vred zarotiral tako, da kip svobode ni bil več v vidnem polju.

Pojasnitev trika je bila takrata objavljena v Times-u, Spiegel-u...

andper ::

Ga gre še kdo gledat 29. 9.?

Mene sicer precej zanima, le malce sem skeptičen, kako bo potekala interakcija s slovensko publiko na kakovostnem nivoju. Komunikacije je na njegovih nastopih veliko, vendar dvomim, da bodo vsi prisotni razumeli angleško. Da bi kdo prevajal vsak njegov stavek, se mi pa sploh zdi moteče.

Bomo videli. :)

Nejc Pintar ::

sam bi šel, ampak je rahlo drago, sicer pa to nikakor niso čarovnije, niti ne trdi da so čarovnije, to so iluzije!
Lahko je biti prvi, če si edini!

qqriq ::

A si mal pameten ti 0000# Kako naj vem, da jetam, če ga jest ne vidm ????

#000000 ::

evo zdele pršu, kva je milojka, nism zastopu vprašanje ?

qqriq ::

Sori, mal sm slabo pogledala ime, pa sm slabo napisala: #00000 pravim ti, da vem, da vsi pravjo, da gre za iluzijo. Zanima me pa, kako lahko rečeš, da je on ves čas tam, jest pa ga ne vidm??? Če gledam vanj?

#000000 ::

Kve jest vem, jest sm tko na splošno mislu, ker ene fore so tko narejene (za njegove ne vem) da v resnici stvar kera je zginla, ni zginla, samo ti je ne vidiš ker je z nekim trikom prikrita. No tko nekak sem mislu. LP

Poldy ::

Mene sicer precej zanima, le malce sem skeptičen, kako bo potekala interakcija s slovensko publiko na kakovostnem nivoju

Če misliš to, ko on izbira prostovoljce, te moram razočarati, da to skoraj nikoli niso prostovoljci, pač pa je že vse v naprej dogovorjeno, kdo gre kam. Torej, med publiko bodo profesionalci.

Brilko ::

Poldy: to je govorjenje na pamet. Čeprav zadeva je logična, ampak tega ne moreš vedeti. ;)

Poldy ::

O tem sem bral. Kako pa misliš, da je izveden trik, ko nekoga izbere med publiko, ga zapre v zaboj in prežaga na pol?

Nejc Pintar ::

Določen folk so tudi prostovoljci, kako lahko zagotovi da bodo žoge ki si jih podajajo ravno ob določenem trenutku pri pravi osebi?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Microsoft ::

Nemogoce, da so prostovoljci! Kar poglej, kako dobro igrajo na odru. Pa tisto, ko je najprej naredil trik z raco v vedru, zatem pa priletita "nakljucna" dva glasova iz publika: "Ponovi trik!" in "Pa pocasi!", In seveda je on takoj naredil trik pocasi. In to je nemogoce izvedit, brez da se ti vnaprej pripravis.
Kar zamisli si, da Mario v svoji oddaji potegne enga iz publike pa ga Ana Liza mal poslata. Itak bi ga blo sram al pa kaj. Ko si pa tu videl, je pa on malo debelejsi tip za punco pogledal, ko so ga vprasal, ce bi rad se kaj preveril. In to ne mores nardit spontano, ker si presran ce prides na oder gor.
To je vse dokaj dobro premisljeno in gleadlci zaigrani. Amapk vseeno, triki ostanejo dokaj nepojasneni in zanimivi za oko.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Nejc Pintar ::

to se sigurno strinjam da tisto je blo zaigrano, ampak tisto z žogami pa nevem kako bi lahko? Illusion again? :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Poldy ::

to se sigurno strinjam da tisto je blo zaigrano, ampak tisto z žogami pa nevem kako bi lahko? Illusion again?

Vaja dela mojstra in če zna David malo morje ročnih spretnosti, bo pa še žogico vrgel na četrt metra natančno, se ti ne zdi? In med publiko se resnično gre le eni osebi, da jo ujame... mogoče uporabi tudi silo.

Ker kako si to predstavljaš, recimo da si prostovoljec in te potem pokrijejo z rjuho, se zabliska, ti se pa znajdeš na drugem koncu dvorane???

Res, tega si ne zmišljujem, dolgo časa nazaj sem gledal neko oddajo o temu, pa ne mislim na tistega maskiranega čarovnika.

Matev ::

tist z počasnim posnetkom je bilo mišljeno tako kot je bilo prikazano in zaigrano
ne vem zakaj mislite da mora bit vse spontano

Nejc Pintar ::

@Poldy: tip je dal med publiko 9 velikih žog, ki so si jih podajali med sabo dokler se ni glasba ustavila...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Matev ::

zakaj bi pa mogli bit določeni ljudje za ta poskus
so jih pač potegnili z vrvjo gor in pod stropom ali izven stropa transportirali na lokacijo kjer so se znajdli

sej je blo tok temno da se ni nič vidlo - če mene vprašaš je možno tudi da so jim rekli naj se sprehodijo tja
itak je blo vse zamegljen in vse se je kadilo naokrog

jaka muda to izvest

iggy ::

sej je blo tok temno da se ni nič vidlo - če mene vprašaš je možno tudi da so jim rekli naj se sprehodijo tja


.....če greš po načelu da naredi trik čim bolj preprost :D
Hey, you're fat!

Microsoft ::

so jih pač potegnili z vrvjo gor in pod stropom ali izven stropa
Pa ti nisi normaln no, ne mors take pisat.

Ne mores ti nakljucne ljudi izbrat in jih vlect 20m visoko pod strop kr tko, iz lepega. Pa vezda bi se takoj zacel dret od visine al pa kej.
Ne mores tak delat z obcinstvom. Si lahka srecn, ce ti na odru odgovori z kakim stavkom. Da bi ga pa kr tko zacel v luft nekam vlect, enostavno ne gre. Ze zaradi tega, ker ce bi to pocel, bi ti sami varnostni ukrepi ze tolko casa vzel, da se ne izide. Ne mores si privoscit, da ga kr tko za pas privezes pa en strik pa gremo. To niso kavbojci.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Keyser Soze ::

Najboljše da se zmenimo. Gremo tja. Se strateško, v oddaljenosti 7m, razporedimo okoli odra in potem lovimo žogice kot zmešani. Z vsem mogočim orožjem. Ni hudič, da ne posekamo dol tistega skritega igralca...


Gremo jutri trenirat???:)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dynamo Magician Impossible

Oddelek: Loža
171992 (1491) leiito
»

Derren Brown - napovedal loto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
564430 (3311) c3p0
»

uri geller show...ah

Oddelek: Loža
152447 (1337) BuBBle.D
»

Čarovnije

Oddelek: Loža
192056 (1776) ||_^_||
»

en zanimiv trik

Oddelek: Loža
291506 (1049) Simko

Več podobnih tem