Forum » Programiranje » [c#] bin8 v bin7
[c#] bin8 v bin7
alum ::
Torej, pretvorit moram 8 bitna stevila v 7 bitna. Ker z bitnimi premiki se nisem delal, z matematicno pretvarjanjem pa bi bilo verjetno prevec zamudno, bi prosil za malo pomoci.
Algoritem zgleda takole:
- vzamem prvi bit prvega 8-bitnega stevila in ga prikljucim na konec drugega 8-bitnega stevila
- vzamem prva dva bita drugega 8-bitnega stevila in jih prikljucim koncu tretjega 8-bitnega stevila (dva zato, ker sem en bit ze prikljucil od prvega stevila.)
-in tako naprej...
bi mi znal kdo prosim pomagat?
Algoritem zgleda takole:
- vzamem prvi bit prvega 8-bitnega stevila in ga prikljucim na konec drugega 8-bitnega stevila
- vzamem prva dva bita drugega 8-bitnega stevila in jih prikljucim koncu tretjega 8-bitnega stevila (dva zato, ker sem en bit ze prikljucil od prvega stevila.)
-in tako naprej...
bi mi znal kdo prosim pomagat?
mile ::
jst sm pri dekodiranju PDU formata (SMS-i) polje 8 bitnih stevil pretvoril v string (polje enk in nicel), dodal potreben fillbite in potem jemal po 7 znakov
zadeva zadovoljivo deluje, ni pa optimalen nacin
zadeva zadovoljivo deluje, ni pa optimalen nacin
alum ::
torej bo se vseeno treba posluzit racunanja. no ja, saj verjetno ni razlike v realnem casu pri tako malo podatkih, kot je en sms:)
napsy ::
Zakaj pa tisti char ne castaš kar v unsigned char, in mel boš 7-bitno število?
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Senitel ::
Samo s castanjem z char v unsigned char ne boš nič spremenil, ker sta oba še vedno velika 8 bitov.
To moraš pretorit nek stream bytov iz 8 bitov v 7 bitov? Vzameš recimo 8 bitov in jih spakiraš v 7 z masko ((x & 0x7F) in dobiš spodnjih 7 bitov) to narediš 8x in razporediš v tistih 7 bytov rezultata.
To moraš pretorit nek stream bytov iz 8 bitov v 7 bitov? Vzameš recimo 8 bitov in jih spakiraš v 7 z masko ((x & 0x7F) in dobiš spodnjih 7 bitov) to narediš 8x in razporediš v tistih 7 bytov rezultata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
napsy ::
Drugi način bi mogoče bilo bitno polje, ki mu prirediš 7 bitov.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Unicode 8.0.0 prinaša več kot sedem tisoč novih znakovOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 35367 (29846) | johnnyyy |
» | Zbirni jezik - Seštevek dveh šestnajst bitnih številOddelek: Programiranje | 928 (810) | boogie_xlr |
» | Pretvorba števil & stuffOddelek: Šola | 4004 (3324) | marjan_h |
» | iz binarne vrednosti v stringOddelek: Programiranje | 1838 (1473) | Ktj |
» | 1byte=8bitOddelek: Pomoč in nasveti | 1022 (806) | Tr0n |