Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zamrzne ob zagonu
Računalnik zamrzne ob zagonu
dronyx ::
PC:
matična plošča gigabyte GA-K8NF-9
procesor AMD 64 3200
grafična kartica gigabyte 6600 GT
Nekajkrat se mi je že zgodilo, da se računalnik zaustavi takoj po zagonu potem ko izpiše CPUID. Ko se to zgodi ne morem niti v bios ker tipka DEL ne prime.
Opazil sem da se je to vedno zgodilo potem, ko sem računalnik fizično izklopil iz omrežne napetosti oziroma če sem ugasnil napajalnik. Edini način ki sem ga do sedaj ugotovil da ponovno zaženem je, da odprem ohišje, vzamem ven grafično kartico in jo vstavim nazaj. V čem je tu fora nimam pojma, deluje pa.
Na servisu so mi dali nasvet da naj nadgradim bios. Moj bios je iz dne 21.06.2005 verzija F5, na spletni strani proizvajalca pa je bios verzija 17.08.2005 enaka oznaka F5.
Kakšna ideja kaj je tu narobe?
matična plošča gigabyte GA-K8NF-9
procesor AMD 64 3200
grafična kartica gigabyte 6600 GT
Nekajkrat se mi je že zgodilo, da se računalnik zaustavi takoj po zagonu potem ko izpiše CPUID. Ko se to zgodi ne morem niti v bios ker tipka DEL ne prime.
Opazil sem da se je to vedno zgodilo potem, ko sem računalnik fizično izklopil iz omrežne napetosti oziroma če sem ugasnil napajalnik. Edini način ki sem ga do sedaj ugotovil da ponovno zaženem je, da odprem ohišje, vzamem ven grafično kartico in jo vstavim nazaj. V čem je tu fora nimam pojma, deluje pa.
Na servisu so mi dali nasvet da naj nadgradim bios. Moj bios je iz dne 21.06.2005 verzija F5, na spletni strani proizvajalca pa je bios verzija 17.08.2005 enaka oznaka F5.
Kakšna ideja kaj je tu narobe?
Jeebs ::
Dej bejž ti hitr na en tečaj za začetnike preden si vse zjebeš. Resno mislm, ne morš vsakič grafe ven pa not porivat.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Randomm2 ::
Js sm mel podoben problem samo, da se mi je vse skupj zgodilo na
precej bolj švoh računlniku v tistm primeru problem sploh ni mel zveze s grafično ampak s prezapolnjenostjo diska, takoj potem ko se je računalnik ponovno zagnal je direkt zmrznil.
Vso srečo!
precej bolj švoh računlniku v tistm primeru problem sploh ni mel zveze s grafično ampak s prezapolnjenostjo diska, takoj potem ko se je računalnik ponovno zagnal je direkt zmrznil.
Vso srečo!
Mess with the best die like the rest.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dsplay driver stopped responding and has recoveredOddelek: Pomoč in nasveti | 1623 (1162) | mandre5 |
» | Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9642 (8618) | Amadeuss |
» | Radeon 4870 - problemi z driverjiOddelek: Pomoč in nasveti | 5437 (2500) | dziht |
» | Power saving modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3262 (2911) | amigo_no1 |
» | GF 6600gtOddelek: Navijanje | 2524 (1217) | Pyr0Beast |