Forum » Omrežja in internet » Mrežna povezava
Mrežna povezava
ferkes ::
Živjo
Imama en problem. Danes sem nabavil prenosnik in sem ga povezal z domačim računalnikom. In sedaj na obeh piše, da je povezava omejena ali prekinjena, v podrobnostih pa piše: morda ne boste imeli dostopa do interneta ali nekaterih omrežnih sredstev. Vzrok za to težavo je, da omrežje računalniku ni dodelilo omrežnega naslova ... Kaj zdaj to pomeni?
Po neki logiki kabel ni kriv, saj povezavo zazna, sam nimam pojma kaj moram zdaj naredit, da bi delalo tako kot treba (izmenjava podatkov, internet, tiskalnik itd)
Plis help
Lp.
Imama en problem. Danes sem nabavil prenosnik in sem ga povezal z domačim računalnikom. In sedaj na obeh piše, da je povezava omejena ali prekinjena, v podrobnostih pa piše: morda ne boste imeli dostopa do interneta ali nekaterih omrežnih sredstev. Vzrok za to težavo je, da omrežje računalniku ni dodelilo omrežnega naslova ... Kaj zdaj to pomeni?
Po neki logiki kabel ni kriv, saj povezavo zazna, sam nimam pojma kaj moram zdaj naredit, da bi delalo tako kot treba (izmenjava podatkov, internet, tiskalnik itd)
Plis help
Lp.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Sem probal it po tem, vendar jst tam v osmi točki nikakor ne morm nikamor vpisat IP podatke
Zmeden total ...
Zmeden total ...
Microsoft ::
Ok. S tem gre takole.
Na tistem PCju, ki je povezan direkt na internet, narids takole. Gre tja, kjer imas LAN kartici, izberes tisto ki gre na internet in ji enejblas ICS.
Potem gres na client PC in pod nastavitvami za LAN kartico nastavis DHCP, kar je ze privzeto. To bi naj bilo vse.
by Miha
Na tistem PCju, ki je povezan direkt na internet, narids takole. Gre tja, kjer imas LAN kartici, izberes tisto ki gre na internet in ji enejblas ICS.
Potem gres na client PC in pod nastavitvami za LAN kartico nastavis DHCP, kar je ze privzeto. To bi naj bilo vse.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Hm, kaj ko bi ti kaj povedal, kas sploh znas oz. kja ne znas od nastetega, kar sem napisal? In kaj ne najdes, kje sploh isces in podobno.
by Miha
by Miha
Ja predvsem te kratice ICS, DHCP, pa tud to client PC neb vedu
Mal dlje nism spremlu forum, pa sem čisto aut s temi forami ... se opravičujem
Mal dlje nism spremlu forum, pa sem čisto aut s temi forami ... se opravičujem
No, pol pa zacni z tistim PCjem, ki je direkt povezan na internet.
Ponavadi ima dve LAN kartici. Izberes lastnosti tiste, ki gre direkt na internet (ki je prikljucena na modem). Potem se prestavis na zadnji tab (Advanced) in nastavis stvari, kot kaze tule. Ok, ok, ok....
Si?
by Miha
Ponavadi ima dve LAN kartici. Izberes lastnosti tiste, ki gre direkt na internet (ki je prikljucena na modem). Potem se prestavis na zadnji tab (Advanced) in nastavis stvari, kot kaze tule. Ok, ok, ok....
Si?
by Miha
Gres na tist PC, katerga si prinesel zdej domov.Itak, da ga prizges. Ta PC in on PC, katerga si glih rihtal, je treba povezat. Za to se uporabi namenski kabel, ki se mu rece UTP Crossover kabel. Ce tega nimas, delalo bo NE. Na priblizno lahko preveris, ce je crossover tako, da konektorja das skupaj takole in pogledas, ce so zelen in zeleno-bel kabel ter oranzen in oranzno-zelen kabel na obeh prikluckih povezani razlicno. Kako tocno razlicno morejo bit povezani, si lahko pogledas tule. Ce itak ves, da mas crossover kabel, si bral tale odstavek zastonj.
Potem pac ustekas kabl v PC, ki si ga prinesel in v prazno LAN kartico na PC, na katerem si prej delal. Ce lucke zasvetjo, je moznos, da bo celo delalo.
Zdej pa nastavit na PCju, ki ga se nisi nastavljal. Tistem, ki ma eno LAN kartico in ki NI direktno povezan na modem. Isto gres tako k nastavitvami, kot si sel prej, le da tokrat na prvem tabu (Properties) izberes tisto, kar kaze na tejle sliki, potem pa kliknes spodaj na Properties.
Ce se ti odpre tole okno, si ze blizje. Lahko nastavis tako, kot je na sliki, lahko pa stvari poenostavis in v obeh primerih prestavis tisti dve izbirni piki na ... automatically. Ce to naredis, potem bi zagotovo mogel izginit znak no connectiveti. Ce ne zgine, gres v Command Prompt in naspies naslednje: ipconfig /release. Ko se zadeva izvede, napises: ipconfig /renew.
Ce zdej ne dela si lulek. Jst grem pa spat.
by Miha
Potem pac ustekas kabl v PC, ki si ga prinesel in v prazno LAN kartico na PC, na katerem si prej delal. Ce lucke zasvetjo, je moznos, da bo celo delalo.
Zdej pa nastavit na PCju, ki ga se nisi nastavljal. Tistem, ki ma eno LAN kartico in ki NI direktno povezan na modem. Isto gres tako k nastavitvami, kot si sel prej, le da tokrat na prvem tabu (Properties) izberes tisto, kar kaze na tejle sliki, potem pa kliknes spodaj na Properties.
Ce se ti odpre tole okno, si ze blizje. Lahko nastavis tako, kot je na sliki, lahko pa stvari poenostavis in v obeh primerih prestavis tisti dve izbirni piki na ... automatically. Ce to naredis, potem bi zagotovo mogel izginit znak no connectiveti. Ce ne zgine, gres v Command Prompt in naspies naslednje: ipconfig /release. Ko se zadeva izvede, napises: ipconfig /renew.
Ce zdej ne dela si lulek. Jst grem pa spat.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Ej hvala ka si se tak potrudo, sm mel že to vse narjeno, in sem šel vse še 1x po tvojih stopinjah in spet isto: povezava je, hitrost 100 Mb/s, vendar mi še vedno na tem računalniku, ki je prključen na modem piše da je povezava omejena ali prekinjena ?!?! Na novem pa piše, da je povezava vspostavljena ...
Zdej sm še bol zmeden in grem spat.
Hvala vsseno za dans, jutr pa napre
Zdej sm še bol zmeden in grem spat.
Hvala vsseno za dans, jutr pa napre
BlazP ::
Zdej pa se poglej v nastavitvah mrezne kartice, ki je prikljucena na modem, s kako hitrostjo se povezuje. Probaj nastimat na 10Mb half duplex, ce bo kej bols.
Ja. Ce so se ti nastavitve na LAN kartici, ki je ustekana na modem, spremenile nastavitve, jih spremeni nazaj tako, kot si jih pac imel prej.
Si ze sploh ustal!!?
by Miha
Si ze sploh ustal!!?
by Miha
Ole, vstal in s svežo glavo rešil problem
IP v usmerjevalniku je bil narobe napisan , tak da logično da ni delalo, zde je pa vse vredu in funkcionira kot novo
Hvala za pomoč vsem.
IP v usmerjevalniku je bil narobe napisan , tak da logično da ni delalo, zde je pa vse vredu in funkcionira kot novo
Hvala za pomoč vsem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prosim za pomoč glede nastavitve switchaOddelek: Omrežja in internet | 2776 (2651) | ross|e20 |
» | KAko povezati dva rač? :(Oddelek: Omrežja in internet | 1630 (1384) | EjTi |
» | Group Policy; kako nastavit GPO za OU?Oddelek: Operacijski sistemi | 2910 (2582) | Microsoft |
» | Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5042 (4270) | Microsoft |
» | LAn povezava med dvema PC dela ne!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1901 (1444) | Blisk |