» »

Kaj narediti ko ti vent crkne

Kaj narediti ko ti vent crkne

Scorpia ::

Mislim res, to se mi še ni zgodil. Danes kupim novo grafično kartico asus 6600. In kaj se zgodi lepo do zdej igram pa mal slučajno pogledam vent grafične 0 rpm??? prej pa 5000... Sam kokr sem videl na forumu majo skor vsi probleme z venti od asus? Bolš da sem inno kupil, na koncu izpade da dolgo nekak zanesljivo hladijo. Zdej pa cel vikend čakat, da na servis odnesem. Kaj mi bojo zamenjali z original vent, ker ne mislim metat denar za kakšnega zalmana. Kakšne izkušnje imate vi.
////

TRIROG ::

d0h da ti bojo zamenal za novo grafo ...

ce ti je res mrknu pa se ni sam ugasnu da ni masina preglasna ...

kar se pa tice ceuga vikenda ... ce si pa spila umes spilu pa to, probi mogoce s kasnim ventilatorjem k ti bo pihu cez graficno ... sam bod previdn ...

Scorpia ::

kar se pa tice ceuga vikenda ... ce si pa spila umes spilu pa to, probi mogoce s kasnim ventilatorjem k ti bo pihu cez graficno ... sam bod previdn ...

No to sem naredil takoj, ko sem se spomnil nekoga ki je to naredil na slo techu, sam da sem jaz ventilator privezal z vrvicami :)) in je celo boljše hladil.
Sam pol, čez neki časa se je ventilator sam uklopil pa sem tkoj dal stran drug ventilator ker je postalo zelo glasno. Kasneje pa se je še enkrat vstavil, pa čez minuto dve spet prižgal. Kontakti z ventilatorjem so OK oz. dober drži. Zdej ventilator dela, čeprov nisem cel dan prižgal pa bomo vidli kaj bo danes zvečer.
////

AngelOfDeath ::

Mogoče pa je temperaturno krmiljen - vprašaj na asus

drugač pa nesi nazaj saj je novo

Scorpia ::

Mogoče pa je temperaturno krmiljen

Po moje, da ni. Ker ko se je izklopil je lepo veselo od standarnih 32-33 med igro nekje max 36 stopinj, veselo šel do 50 stopinj, pa sem raje izklopil čeprov bi lahko delala do 70-80 kokr sem na tem forumu bral. Sicer lahko vrtljaje izbiraš ročno(če ročno nastavljam lepo reagira), pa avtomatsko. Sam raje sem pustil na auto...
////

Scorpia ::

Ventilator je zgleda okej, že 9 dni se ni ustavil :)) . Tko, da bom kr pustil. Zgleda da se je teplo z programom od asusa pa speedfan in sem na speedfan čist pozabil, da ne vzame podatke z grafične kartice. In ker sta oba brala z istega mesta, je asusov program znoru in lepo ustavljal vent:| .No to pustimo, zdej imam drug problem.
Vse dela super, sam včasih pr igranju igre cod uo multiplayer, zasteka. Prvo se začne zatikat (včasih gre lepo naprej, kot da ni bilo nič in dela tekoče), pa zatikal bi se v nedogled pa lepo se vid kako fps-ji padejo od 6 do 25. Zašteka pa čist, ko pritisneš win tipko al pa ctr+alt+del.
Napajalnik je 330w Taganov, tukaj mislim da ni problem, ker so vse linije stabilne edin kdaj 12 voltna mal niha minimum na 11.92 redkokdaj pa 11.86. Drgač je skoz 11.98 al 12.04. Procesor je p4 2.0 tko da ta naj neb žrl velik (upam da je tko). Še cd-rom pa pekač sem stran dal, pa je vse isto ostal prav tako 12V.
Je možno da so windowsi krivi, driverji? Sam driverje sem zamenjal, prej je tudi bila nvidia. Zdej je asus 6600.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3DMark 2005 rezultat. Prenizek?

Oddelek: Pomoč in nasveti
441786 (1247) aco111
»

Modifikacija venta pri napajalcu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5765 (613) Nazgul
»

Napajalnik?

Oddelek: Strojna oprema
8962 (852) PhotoBlaz
»

hrup računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
71063 (790) refosk
»

Ventilatorji v kišti full pomagajo, k padcu temp.! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
513020 (2318) migič

Več podobnih tem