» »

hiša

hiša

kacajdr ::

A se tlele tud kdo ubada z gradnjo lastne hiške ?

Tomi ::

Lastne ravno ne, ampak doma prenavljamo hišo, in sodelujem kot idejni vodja, in na moje veliko prenesečenje ( oče je gradbenik, jaz pa 2.letnik farmacije ), sem ponudil že nekaj izvirnih rešitev, ki se jih niti izvajalci niso spomnili. Samo sem bolj malo sedaj prisoten, ker sem v Ljubljani.
metrodusa.blogspot.com

gorenc ::

kaj te pa zanima?

SkIDiver ::

Če gradite hiško dejte na bajto dobro fasado, čim bol izolativno. Se orng pozna. Preverjeno

kacajdr ::

V bistvu me zanima res ena dobra racionalna pocen varianta za ENODRUŽINSKO hiško. Kaj si pod tem predstavlam:
- ne prevelika kvadratura
- klet+pritličje+mansarda
-raje manj prostorov pa ti večji kot pa en kup lukenj
- energetsko varčna zadeva
A je kdo v tej fazi, da že konkretno razmišla, kaj bo zgradil ?

jetam ::

Hm Kaj pa če bi recimo, in to je samo ideja, stopil do kakšnega prijatelja - arhitekta in se z njim malo pogovoril? Cela Slovenija je polna hiš a la sej-to-ni-nič-takega-hišo-je-pa-ja-lahko-zgraditi. Deset korakov tjale pa dvajset korakov tjale pa maš tloris. Ni problema.

Za low-cost rešitev se pozanimaj o prefabriciranih finskih hišah, ki jih ponuja podjetje HONKA. Če maš pa malo več fičnikov pa kar do arhitekta in povedat želje... Za gradbeno dovoljenje moraš itak imet PGD, ki ti ga bo zrisal edinole arhitekt. Lahko se pa seveda odločiš za tipski projekt, ki jih imajo v vsakem biroju na tone.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
567713 (5703) Ales
»

Dober arhitekt...?

139277 (4009) Machete
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

13246050 (28196) Aston_11
»

program za arhitekturno risanje na touch screenu, obstaja to ?

Oddelek: Programska oprema
83852 (3740) ovdje kokoš
»

Tlorisi his

157332 (7033) Sodom

Več podobnih tem