Forum » Strojna oprema » zmrzovanje računalnika...
zmrzovanje računalnika...
pupsi1984 ::
ok stvar je sledeča. računalnik se normalno boota do windows screen potem pa se pojavijo neke cudne crte in stvar zmrzne... Na sumu mam rame , ki me jebejo v glavo ze neki cajta.
Računalnik mi je zmrzoval včasih že prej, vendar že preden se je sploh bios naložu. Ta probem sem rešil tako tako da sem pač rama (imam 2x 512) prestavil na druga kanala in je računalnik delal. Včasih pa se je samodejno resetiral (recimo ene 10x krat), pol pa mi je napisal your ram latency is set to high in me vrgu v bios...
pol pa tud če nism nič naredu več je vse delal normalno...
v nastavitvah dram timing setting imam naštimano configure dram timing by SPD enabled (to ko zmrzuje). ce to disablam se mi odpro naslednje opcije: (default je 2,5, 4, 4, 8, 8)
cas#latency (da mi cifre 2 clocks, 2,5 clocks, 3 clocks)
ras#precharge ( 2 clocks, 3 clocks, 4 clocks)
ras#to cas# delay (2 clocks, 3 clocks, 4 clocks)
precharge delay (5 clocks, 6 clocks, 7 clocks, 8 clocks)
burst length (avaible settings 4 and 8)
na ramih pise da so njihovi timerji : 2,5 , 6, 3 , 3
jz sm naštimal : 2,5, 3, 3, 6 (po zaporedju zgoraj)
sedaj pa imam težave, da ne pridem v windows (prej mi je že torej že prej zmrznu, če je zmrznu) so se začele, ko sem namesto windowsov xp prof naložil na računalnik winse home editon, ki jih uporablam na notebooku ( a je možno da je to krivo?:D). Normalno pa lahko pridem v safe mode...
konfiguracija računalnika je sledeča:
p4 2.8 G / 800
MS 865 PE/G NEO2 - P (MS 6728)
2x 512 400 Mhz Geil Value
radeon 9600 CLUB 3d
bla bla bla...
cudn fenomen: velikokrat se je zgodilo, da ce sem v racunalnik vstekal prizgane zvocnike (ko je bil rac prizgan), mi je resetiral in napisal tisto latency is too tight...
ma kdo kake ideje ?
lp
Računalnik mi je zmrzoval včasih že prej, vendar že preden se je sploh bios naložu. Ta probem sem rešil tako tako da sem pač rama (imam 2x 512) prestavil na druga kanala in je računalnik delal. Včasih pa se je samodejno resetiral (recimo ene 10x krat), pol pa mi je napisal your ram latency is set to high in me vrgu v bios...
pol pa tud če nism nič naredu več je vse delal normalno...
v nastavitvah dram timing setting imam naštimano configure dram timing by SPD enabled (to ko zmrzuje). ce to disablam se mi odpro naslednje opcije: (default je 2,5, 4, 4, 8, 8)
cas#latency (da mi cifre 2 clocks, 2,5 clocks, 3 clocks)
ras#precharge ( 2 clocks, 3 clocks, 4 clocks)
ras#to cas# delay (2 clocks, 3 clocks, 4 clocks)
precharge delay (5 clocks, 6 clocks, 7 clocks, 8 clocks)
burst length (avaible settings 4 and 8)
na ramih pise da so njihovi timerji : 2,5 , 6, 3 , 3
jz sm naštimal : 2,5, 3, 3, 6 (po zaporedju zgoraj)
sedaj pa imam težave, da ne pridem v windows (prej mi je že torej že prej zmrznu, če je zmrznu) so se začele, ko sem namesto windowsov xp prof naložil na računalnik winse home editon, ki jih uporablam na notebooku ( a je možno da je to krivo?:D). Normalno pa lahko pridem v safe mode...
konfiguracija računalnika je sledeča:
p4 2.8 G / 800
MS 865 PE/G NEO2 - P (MS 6728)
2x 512 400 Mhz Geil Value
radeon 9600 CLUB 3d
bla bla bla...
cudn fenomen: velikokrat se je zgodilo, da ce sem v racunalnik vstekal prizgane zvocnike (ko je bil rac prizgan), mi je resetiral in napisal tisto latency is too tight...
ma kdo kake ideje ?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja DDR400 RAM-aOddelek: Strojna oprema | 1510 (1349) | ignis |
» | A se da navit RAM!!!!!Oddelek: Navijanje | 1236 (1071) | JIM22 |
» | časi na ramih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3920 (3145) | Boki_ |
» | AMD 2500+ & Abit NF7Oddelek: Navijanje | 2387 (1633) | Wad@ |
» | ram PC3200 deluje kot PC2700Oddelek: Strojna oprema | 1456 (1363) | drejcmb |