» »

LIVESTRONG zapestnice

LIVESTRONG zapestnice

H4rVeSteR ::

Maloprej sem si ogledal male oglase na Slotechu in opazil, da ena brihta prodaja dotično zapestnico za 2500 sit ORIGINAL!!!! In biu zgrožen.
Stvar je sledeča, Armstrongova fundacija od vsake zapestnice nameni veliko večino kupne cene v raziskave vezane na rakasta obolenja. Super, dobrodelna organizacija, ki s tem načeloma ne služi. Zakaj tako sklepam? Ker je taista zapestnica v NYC in allover USA ovrednotena z 1$. To pomeni da za 1$ dobiš zapestnico na kateri piše LIVESTRONG, od tega 1$ gre delež verjetno za proizvodne stroške ostalo pa v fundacijo.
Kaj se dogaja? Pri nas npr. lahko to zapestnico kupite v Hervisu za nekaj več kot 200sit,kar se mi zdi še sprejemljivo,sej je po ceni skoraj ekvivalentno 1$, medtem ko je v Mullerju okoli 500 (definitivno gre za kapitalistično odiranje), na Slotechu pa jo en patron prodaja za 2500!!!!!! sit.
In potem se uprašam, če se zapestnica, katere namen je pomagati raziskovanju rakastih obolenj, torej v dobrodelne namene, prodaja kot neko tržno blago s katerim bojo nekateri služili lepe denarce, kaj je narobe z nami, ki na to ne odreagiramo oziroma to podpiramo.

Kakor koli že, ne nasedajte dotičnemu oglasu in tudi ne ostalim, ki služijo na račun tuje nesreče, ker nikoli ne veste kdaj lahko kaj tekega doleti vas.
***I have a dream***

Fizikalko ::

Fak. Grdo.

OwcA ::

Posebej "zanimivo" je, kako lahko kje na morju kupiš te zapestnice v najrazličnejših odtenkih.

Ko stvar postane modni dodatek je tako ali tako zgubila pomen. Če namesto zapesnice, tistih 240 SIT nakažete poljubni dobrodelni organizaciji boste gotovo naredili več.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

H4rVeSteR ::

Za dokaz dodam še link s ceno iz official site-a LIVESTRONG fundacije.
http://www.store-laf.org/wristbands.html
***I have a dream***

Gwanaroth ::

na Slotechu pa jo en patron prodaja za 2500!!!!!! sit.


To je hit poletja in te zapestnice se prodajajo recimo na stojnicah v turisticnih srediscih. Jo je nabavil bratranec na Hrvaskem [mislim, da Pag] in zanjo je placal 75 kun, kar znese v SIT se nekaj vec kot 2500. Ampak ni taka kot si ti dal link. Je narejena iz dveh trakcev, en crn, drugi bel, ki sta med seboj prekrizana. To naj bi kao spodbujalo mir ter nenasilje proti rasizmu (zato je v taksnih barvah).

Mogoce osebek iz Slotecha prodaja to, antirasisticno zapestnico ? Ce je to, je cena povsem upravicena, ker nova stane se nekaj vec, kot on zahteva zanjo.
Lights often keep secret hypnosis..

STASI ::

Glede zapestnic. Sem jo kupil ravno v tistem tednu ko je bil NEST in dal zanjo v Hervisu 240 SIT. Pridem čez 14 dni nazaj, glejga zlomka stvar stane po novem 499 SIT. Pišem na Hervis pritožbo in mi pošljejo članek iz Slovenskih novic:

Obstaja več barvnih zapestnic, ki ponazarjajo drug namen. Rumen je za sklad za raka, črna in bela zapestnica je proti rasizmu, roza za raka na dojkah. V Hervisu imaš dve vrsti rumenih zapestnic. Ene so Livetrong druge od Hervisa. OwcA tiste na morju so pa nateg d.o.o. brez razmišljanja. Jest jo mam sam ne zaradi modnega dodatka ampak zaradi tega ker sem daroval v sklad in ker zapestnica sporoča LIVESTRONG vsem bolnikom. Na KC ima veliko osebja te zapestnice.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

H4rVeSteR ::

Vse je to lepo in prou. Accessories gor, accessories dol.
Stvar je v tem, da je ta zapestnica accessorie s pomenom in sicer boš s tem 1$ morda nekomu rešil življenje in ni zgolj modna muha . Glih tko so v soboto, ko je biu v Tivoliju v Ljubljani 'Žur z razlogom', prodajali podobne zapestnice po ceni 500sit z napisom Mali Vitez => zbiranje denarja za dotično fundacijo.
Kapitalizem je pa itak tak, da ko se nekaj prime je to tržno nišo treba izmolsti do korenin.
Zato tudi obstaja na miljone različnih zapestnic, različnih barv z različnimi 'pomeni' (99% bullshit), da pa je tak tip zapestnic letošnji poletni hit, to je nedvomno, pa vendar z ostalimi reciklažami teh zapestnic v različnih barvah in z različnimi napisi nisi pomagal ustvarjati bolši svet, ampak si zgolj IN.
***I have a dream***

Sadida ::

@Gwanaroth




Gor piše-stand up speak up

Kolk je plačal8-O

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

ganzi ::

črno bela- stand up speak up -SUSU tudi ni vredna 2500 mislim da je tudi njena cena 1$, možno pa da se motim.:\

STASI ::

Cena vseh zapestnic naj bi bila po celem svetu 1$.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Gwanaroth ::

Sadida, točno to ima ;>

Plačal pa precej.. :=) Noob, kaj mu češ :P
Lights often keep secret hypnosis..

nojus ::

sej v amerik je isto. Jest sm jo dobu za 1$. Kolega jo je kupu za 1$ + tax zraven.
V kanad je pa pod 2$ ne dobiš.
sovražim Gargamela.

GregiB ::

Ufff, no sej tole zgražanje je načeloma na mestu. Sicer mi ni jasno, kako lahko Hervis trdi, da je ustvarjal izgubo, če je prodajal brez marže, ker se mi zdi malo absurdno, da greš eni gumici, ki jo kupec načeloma kupi impulzivno na blagajni v humanitarne namene, nabijat posredne stroške?!
Sicer pa je zadeva razumljiva? Ste se kdaj spraševali, kako oderuške so npr. farmacevtske firme pri prodaji učinkovin, ki rešujejo življenja? Kje je tu humanitarnost... Je treba razvoj plačat, boste porekli... res je, ampak oglejte si finančne izkaze vodilnih svetovnih farmacevtikov... Od človeške stiske se da najboljše živet (Cerkev?!?)
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Keyser Soze ::

Ja no. Je popolnoma logično, da stane zapestnica čedalje več, čim bolj je oddaljena od mesta proizvodnje. Rekel bi, da bi bila normalna cena zapestnice znesek v humanitarne namene + stroški proizvodnje + stroški distribucije ter stroški prodaje. Ampak zgolj in samo stroški. Pač profitu se odpove v teh primerih.

Da bi bila cena pri nas ravno tako 1$ v tolarski protivrednosti je absurd. Da bi se pa služilo na tem, pa čeprav samo minimalno, je pa še večji absurd. Čeprav no... Saj je nad mano nekdo omenil, da zna bit tudi dobrodelnost lep posel. Pa še prav ima.

P.S.: NAjbolje je res naredit tako kot je rekel Owca. Še boljše je pa nekomu, ki ga poznaš in veš, da potrebuje pomoč, pomagat direktno. Najbolj sigurno in bre posrednikov.

Alexius Heristalski ::

Stand Up Speak Up črno-bele zapestnice so za boj proti rasizmu in tudi denar od prodaje gre v te namene. Oglašajo jih nogometaši (recimo Thierry Henry), saj je rasizem še vedno pereč problem na štadionih širom sveta.
Original stane 500 sit, v Sloveniji se jih ne da kupiti, najbližje nam jih lahko dobite v Pliberku (malo čez avstrijsko mejo).
2500 sit je močno pretirana cena. Še huje je, če jih kdo prodaja za tak denar, pa niso original, v tem primeru denar ne gre za dobrodelne namene.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Mati ::

stand up speak up zapestnica stane v Grčiji 1 EUR (kupila punca), Livestrong in ostale zapestnice pa 0.80 EUR.

GregiB ::

Hja... bil letos v Grčiji... Livestrong so bile po 0,5 EUR, pa Live long, pa live crazy, pa bele, črne, barvaste... Get my point?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Daedalus ::

Stvar je v tem, da je ta zapestnica accessorie s pomenom in sicer boš s tem 1$ morda nekomu rešil življenje in ni zgolj modna muha .

U wish gold fish... Če hočeš komu pomagat, direkt na račun kake organizacije nakaži tist 1$. Zapestnice so pa adijo pamet. Modna muha in nič drugega. Kot je modna muha v zadnjem času se it dobrodelneža. Obenem pa se nihče ne ozre okoli sebe in ne opazi folka v okolici, ki ima težave. Dobrodelnost pa taka:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Ja, večina so kar nekaj - niso originalne, dobrodelne. Nikeove Livestrong in SUSU so prave. Za druge pa še nisem slišal.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

username ::

Kaj se dogaja? Pri nas npr. lahko to zapestnico kupite v Hervisu za nekaj več kot 200sit,kar se mi zdi še sprejemljivo,sej je po ceni skoraj ekvivalentno 1$, medtem ko je v Mullerju okoli 500 (definitivno gre za kapitalistično odiranje), na Slotechu pa jo en patron prodaja za 2500!!!!!! sit.
Kaj se pa repenčiš (Srbi bi rekli "što se kurčiš, bre!!").:D

Tip hoče 2 jurja in pol za neko blesavo zapestnico - in kaj potem? Kdor želi in se mu zdi toliko vredna, naj kupi ali pa gre pogledat drugam. Noben ti pištole ne drži na glavi, da moraš kupit.

A v Mullerju jih majo pa po 500 namesto po 200, glej no glej. No če se ti zdi 500 preveč, pa ne kupi, a ni logično. Shop around, young man. TO je kapitalizem.

Ampak res, kakšen halo zaradi enih grdih zapestnic, ojoj.

Jaz imam tudi pravico vzet en kamen s svojega vrta pa rečt da ga prodam za milijon EUR, moja stvar...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Brilko ::

V hervisu je 500 sit...

SodVina ::

Men se zdi se en dober nateg v hervisu, ko imajo rumene zapestnice "get movin" (stanejo 250 sit). V deklaraciji pise pa hervis zapestnica. Torej so sami naredili "ponaredke" livestrong zapestnic, da lahko od tega sluzijo? :\

Roadkill ::

Mene samo zanima, kako denarne "donacije" pripomorejo k zmanjševanju rasizma. Res.
Ü

leinad ::

Pri teh proti-rasističnih zapestnicah, se ne gre toliko za prispevke kot za to, da s tem ko folk začne nositi te zapestnice masovno s tem začnejo povzročati ta anti-rasistični hype.
1$ je pač bolj simbolična cena.

paradoxxx ::

A mogoče kdo ve kej o tem, da bo baje Jure Robič izdal zapestnico na podobno foro, oziroma jo je mogoče že?

Avenger ::

Ma bull. Ta zapestnica je modni hit (kao) in čisto nič več. vsaj 99% tistih, ki so jo kupili, je niso kupili zato, ker so hoteli nekaj prispevati v dobrodelne namene.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

marnit ::

Jez sem tud razmišlal nakup take zapestice (zgleda da ni več lanac v modi...:\) pa me samo zanima ali lahko kot fant (torej kot oseba moškega spola) kupim katero koli barvo ali je katera rezervirana za dekleta? hvala.

acheron ::

kupi pink zapestnico

marnit ::

Joj, jez sem to resno vprašal. Pa a pink tud obstajajo al kaj? :)

d20 ::

priporocam zeleno: boj proti crednemu nagonu
http://www.worldjumpday.org

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

Nejc Pintar ::

hm, načeloma folk ne ve pomena zapestnic, razen Livestrong in SUSU, tako da si kupi kar ti paše...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Blum ::

pomoje pa to ni za okras da nosiš, ampak da pomagaš za raziskave proti raku? :\

Skyman ::

da ne bom odpiral nove teme me zanima kje v lj se da dobiti livestrong zapestnice ali kaj podobnega hvala

kaj res noben ne ve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skyman ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mi Band 4 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11819458 (5767) OK.d
»

Aktivne zapestnice

Oddelek: Kaj kupiti
52343 (1957) Ajrina
»

Samsungov drugi zapestni poizkus: Gear Fit 2

Oddelek: Novice / Android
3213344 (10689) BigWhale
»

Nike obupal nad FuelBandom, odpustil večino ekipe

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
148606 (6218) Larus
»

ZDA razmišljajo o uvedbi elektrošok zapestnic za letalske potnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11316919 (13306) Utk

Več podobnih tem