» »

Iz kasete v mp3, kako že?

Iz kasete v mp3, kako že?

westsilver ::

Oj,

prosim za pomoč in sicer imam staro kaseto na kateri je določen komad, ki bi ga rad v mp3 obliki. Kako lahko povežem moj glasbeni stolp (star 7 let) in računalnik, kaj za to potrebujem in kje to kupim.
Ker sem sam velik računalniški neznalec prosim za odgovor, kot da bi zadevo razlagali petletnemu otroku.

Hvala vsem prijaznim ljudem.

Gwanaroth ::

Rabiš stolp, ki ima AUX IZHOD..torej AUX-OUT, to pa priklopiš na zvočno karticjo na Line-In. Potem, ko na stolpu daš Play, stolp pošilja signal prek AUX Izhoda do Line-In vhoda na zvočni kartici.

Nato moraš le še s primernim programom - Steinberg Wavelab je en tak dober program - posnameš v .wav in to enkodiraš v MP3, pravtako z WaveLabom.

Iz kasete v .wav lahko snemaš prek line-ina tudi z Windows sound recorderjem, ampak mislim, da imaš tam omejen čas snemanja.
Lights often keep secret hypnosis..

Nebomgabiksa ::

Hja, povežeš izhod za slušalke na stolpu in Line-in na računalniku. Nato zaženeš program za snemanje (in ev. sprotno konvertiranje v MP3) in to je to. Programov za takšno zajemanje je malo morje.

Moj predlog je Audacity, ki je zastonj in zelo dober. Za MP3 konvertiranje boš potreboval še LAME knjižnjico.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako iz gramofona v MP3???

Oddelek: Zvok in slika
253994 (2732) Gapi
»

Posneti musko(mp3) na kaseto

Oddelek: Zvok in slika
72023 (1941) cekr
»