» »

Program za hitro zamenjavo audio kanalov na divx datoteki

Program za hitro zamenjavo audio kanalov na divx datoteki

Jedi Master Yoda ::

Zanimam me če obstaja kakšen programček, ki bi to storil hitro, brez nepotrebnega ponovnega kodiranja. Zvok v divxu je v mp3 stereo formatu, žal pa ima obrnjena stereo kanala. Vsak nasvet je dobrodošel.

Quikee ::

AC3 Filter ima matrix mixer... z njim lahko to enostavno dosezes. =)

Jedi Master Yoda ::

Kako pa naj to na datoteki spremenim, tako da bo vedno tako? Žal nisem najbolj vešč na tem področju. A se da z matrix mixerjem to shraniti, da bi to naprmier lahko gledal na divx komponenti?

CaqKa ::

virtual dub in nastaviš v video menuju na direct stream copy, mp3 pa v kakem drugem programu obrneš. recimo audacity.

Quikee ::

Zal ne.. to je resitev ce predvajas na PC-ju, kjer se levi in desni kanal menjata po dekodiranju preden se zvok poslje na zvocno kartico.

Pomoje je resitev v tvojem primeru da zvok das iz AVI datoteke ven (demuxas v VirtualDubMod), dekompresiras MP3 v WAV, obrnes stereo kanala, nazaj zakompresiras v MP3 in nazaj zdruzis v AVI (spet z VirtualDubMod). Mogoce obstaja kak programcek, ki ti stereo kanala obrne v MP3-ju brez da ponovno rekompresiras zvok.. samo ga jaz ne poznam.

CaqKa ::

ja o čem sem pa jaz govoril?

Quikee ::

CaqKa: Hehe sorry.. jaz sem tak dolgo odgovarjal pa nisem videl da si ti ze odgovoril. =)

meatwaad ::

ffdshow lahko pod audio filtrom obrne zvok in lahko tudi manipuliras z dolby, ne samo stereo. Cool je, ker lahko delas on-the-fly in z AC3 tudi, ne samo MP3. To kar sem povedal velja za 2005-05-27 verzijo. Linkal sem do download strani @ afterdawn.com, lahko pa obiscete ffdshow project page, ce bi radi vec informacij, ipd...

Ce v WMP ne vidis filtra, potem ti priporocam Zoom Player - v njem lahko delas vse kar hoces in se kaj vec.

Kdor rabis majhen, free util, brez bugov za *lossless* obdelavo mp3 (brez rekodiranja) naj si presname mp3DirectCut, ki lahko med drugim normalizira volumen mp3jev brez rekodiranja (cool!).

Jedi Master Yoda ::

No sej pri predvajanju na pc ni problem, ffdshow in tudi predvajalniki omogočajo reverse, rad bi, če obstaja enostavnejši način od tistega z Virtualdubom, zamenjal kanale na avi datoteki, da bi to lahko gledal na divx kompponenti, ker mam home theater system, pa se butasto sliši, če je stereo narobe.

Jedi Master Yoda ::

Hja zmotil sem se, zvok ni v mp3 formatu ampak ac3 dolby stereo. To pa malo zakomplicira zadevo.

meatwaad ::

Zamenjaj zvocnike - levega daj na desno stran in obratno. Morda so zdaj zamenjani in hoces zato obrniti lev in desen kanal! :D

Jedi Master Yoda ::

Ha ha zelo smešno. Zvočniki so že prav, imam pa en film, DVDRIP (katerega imena zaradi varnosti ne bom omenjal, verjetno pa nekateri vedo za katerega gre - veliko torrent strani si zaradi varnosti te verzije ne upa objaviti) kjer je žal zvok narobe zakodiran (levi in desni kanal sta zamenjana). Če kdo ve za kakšen fix z virtualdubom, ali pa ga mogoče sam zna narediti, mi naj to prosim pošlje na mail alko26lik@yahoo.com

Quikee ::

Se vedno lahko uporabis princip, ki sma ga za Caqko.. samo da demuxsas AC3.. potem pa dekompresiras v wav s pomocjo BeSweet recimo in obrnes v Audacity... potem pa kompresiras v MP3 in nazaj muxsas z VirtualDubMod v AVI.

CaqKa ::

Moraliziranje o warezu si prišparajte za kater drug forum.

lp moderator

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemov

Oddelek: Zvok in slika
2122753 (9754) bbbb
»

Mpeg2 to AVI ?!?!?

Oddelek: Programska oprema
71170 (1107) sh4rk
»

program za zajem zvoka

Oddelek: Zvok in slika
81243 (1187) gumby
»

*.ogm Format

Oddelek: Zvok in slika
342247 (1812) trpo
»

Codec za Terminator3

Oddelek: Pomoč in nasveti
271695 (1313) SasoS

Več podobnih tem