» »

R520 in njegovi derivati

R520 in njegovi derivati

««
4 / 12
»»

TheJack ::

Glede na to, da je o X1K karticah odprith ene taužent topicov, človek sploh ne ve katerega naj izbere. No ja.

Po testih sodeč (katerih razultati so sumljivo različni), X1800XT dobro parira 7800GTX, čeprav je daleč od totalne prevlade. Končni rezultati niso niti blizu tistim slajdom, ki jih je ATi kazal par dni pred predstavitvijo. Reč je pač podobno hitra kot G70, kar glede na polletni zaostanek ni ravno navdušujoče.

X1800XL so menda zgrajene na tistih prvih R520 čipih, ki se ne navijajo ravno dobro. Kartica glede na 7800GT ni švoh. Na koncu bo (enako kot pri XT verziji) vse odvisno od cene. Ljudje bodo kupili tisto kar bo ceneje, glede na to da pri performansih ni večjih razlik. Razen seveda nVidiotskih in fanATičnih dvanajstletnikov (ki jih je celo na tem forumu depresivno veliko), ki bodo kupili ''svojo'' firmo ne glede na vse. Saj je itak vseeno, če ne zapravljaš svojega denarja, ne?

X1600XT je totalno razočaranje. RV530 se predstavlja kot 12pp čip, po rezultatih je pa daleč od tega. Kot je nekdo že rekel: performanse 6600GT za ceno 6800tke.
ATi bo moral tule precej spustiti ceno.

Kar se X1300Pro tiče, kakšnega kredibilnega testa pravzaprav še nisem prebral. Čakam na Tech Report in xbit labs.

Skratka, X1K ni niti polom kot so pričakovali nekateri, niti ne ultramogočni nVidia killer, kot so upali drugi. Kljub temu bi ATijevci delovali mnogo bolj prepričljivo (in kredibilno), če bi te kartice poslali na trg pol leta nazaj...
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

MasterMiG ::

Zdej pa nehite po rovtarju tok pluvat!;(( Pač je zvest ATi-ju oziroma fermi, ki je pač najboljša, pa tut če si je spodrsljajček prvošla in v zadnjih dveh edicijah ni zmlela nvidie. Built by Ati še vedno neki vela in tut v prihodnje bo.
Kar se pa nove serije tiče, mislm da je treba počakat, da se prah vsaj mal poleže, pa da se testi poenotjo pa uskladijo, pa da vidmo, kaj pravjo (ne)zadovoljni lastniki. Js bom v vsakem primeru kupu X1800XT, zato ker sta me una dva demo filmčka prepričala, sploh pa mislm velik igrt CoD2, pri katerem gtx pušne napram xt-ju. Sploh pa js še nikol nism kupu kej kar ne bi blo ATi al pa Intel, tko da tega ne mislm prekint. Pa še to, btw, to bom kupu s svojim dnarjem.
There is nothing to fear but the fear itself.

MEDENA ::

Upajmo,da pride kmalu navadna 7800...to bo tudi dobra za ceno.

RC14 ::

No končno bo (upam) debata normalno tekla naprej o R520.:)
Zame je R520 nekakrazočaranje (kje so zdej tiste napovedi, da je ATI v igri F.E.A.R. za 80% hitrejši, heheh), kakšen R580 z 32 cevovodi pa bo verjetno drugačna slika. Glede kvalitete slike pa kolikor sem videl ima ATI res lepšo sliko,sam kaj ko je oz bo tako preklemano drag.


Lp

Good Guy ::

evo še en test tokrat od toma

evo
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

igor0203 ::

jest10 ::

Če X1600XT ne bo 45jurejv ali manj se ga res ne bo splačalo nabaviti.
Glede na veliko razliko med X1800 in X1600 bi bilo mogoče pričakovati tudi kakšno X1700 serijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

EvilDare ::

No sicer sem že enkrat povedal ampak bom še enkrat. Obe firmi imata tako rekoč iste grafične po zmogjivostih. Če bi jaz hotel kupovati bi sigurno še počakal, da pridejo ven nove igre in se primerja kvaliteta slike. Ati vidim da ima super sliko v igrah samo se za enkrat še ne vidi take razlike. Tudi podpora za HDR mi je všeč. Tako moje mnenje je da sta ob X1800XT in 7800GTX enaki pa performansih. Za tistih 10 framov razlike ki jih je že tako preveč za normalno igranje se jaz ne bom sekiral. Mislim da ima Ati malo lepšo sliko. Nvidia je pa tudi nekaj hotela nategovati rezultate ko sploh ni bil AA ali AF vključen čeprav na max. Mislim da so sedaj to popravili.

Kako ste nekateri zagrizeni. Pa pustite rovtarja, mtoseva in Dr_M-ja namer. Pač vsak ima svoje mnenje, čeprav ni pravilno, tako pač je. Moderatorji bi pa res lahko malo te poste brisal glede ped*** in ostalih žaljivk. Sem mislil da je Slo-Tech vsaj malo profesionalen.

mtosev ::

Kdaj pride 580?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zheegec ::

Prosim da se umirite, si preberete še kakšen test in nadaljujete debato na nivoju.

Hvala!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cole-22 ::

Pa dej prosm no... en test bol laže od drugega!
TOMov test je čist sfalen v primerjavi z anandtechovim...

TOM vs. ANAN DOOM3 1600 4×AA 8×AF! Na TOMU GTX 52.8 FPSjev - na ANANu pa 60.7 FPSja! XT ima pa približno enake rezultate. Pa ne moreta se testa za slabih 10FPSjev razlikovati. Za kak FPS že ne pa za toliko! Tukaj TOM laže, sem stestiral dobim 60.5 FPSja! Stem, da je TOM testiral na FX57 na 2800MHZ ANAN pa na FX55!
Da ne govorim koliko je GTX slab na TOMu v HL2!

Ne razumem kako se lahko potem "ATIjevci", naslanjate na to in govorite, da ste zmagal in nevem kaj, če imate pa sebi v prid prirejene teste?

@EvilDare
Praviš, da se ne boš sekiral za 10FPSjev...
Ja nad 100FPSjev res nima veze ali jih je 10 več ali manj! Samo so špili kot so FEAR, Splinter Cell, FC, DOOM pa še in še, ki ne tečejo na visokih resolucijah nad 100FPSji, ampak tam do max 60FPS. In takrat se še prekleto dobro pozna 10 FPSjev!

Mogoče vam grem na jetra ker to omenjam, samo gre mi pa na K...C, da testi lažejo! Kako pa vem, da lažejo? Imam možnost pač, da to sam preverim!

EvilDare ::

Imaš popolnoma prav. Samo je pa res da še nobena firma ni naredila popravke v gonilnikih za te igre, mogoče nvidia ne vem ne gledam tistega papirja vedno, zato mislim da so vsi ti testi še prerani. Res je da bo v Half Lifu vedno zmagal Ati in v Doom-u nvidia, ampak pohitrili bodo pa vseeno se mi zdi. Samo je pa res tudi žalostno da daš 150k za grafično pa ti igra ne potegne čez 50 FPS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

mtosev ::

Here we go again. :\

Spet nebomo nikam prišli. >:D :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Good Guy ::

nvidia je že dala ven optimizirane driverje za 7800gtx medtem ko od atija še čakamo na 512 mb podporo
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

cole-22 ::

@mtosev
Kaj ne bomo nikamor prišli? Kaj naj bi se pa potem tukaj sploh pogovarjali? Gre se o novi generaciji ATI kartic, bolje rečeno XT vs. GTX! Prišli smo do ugotovitve, da ena kartica deluje bolje v nekaterih igrah druga pa v drugih. Samo če gledaš teste in vidiš, da so fejkani potem se mi zdi logično, da se bomo o tem pogovarjali!

Pa Rovtar kaj sanjaš spet o nekih optimiziranih driverjih pa nevem kaj? Driverji in v ATIjevem taborju in v NV izdajajo nove driverje kot po tekočem traku!
Ko sem dal link o testu, ki naj bi bil FEJKAN si se takoj pritožil in stegnil jezik. Zakaj še zdaj ne, ko sem ti dokazal, da je tvoj tabor fejkal?

Nikjer nisem rekel, da XT ne doseže tega kar piše v testih, ker se ne morem v to prepričat. Lahko pa trdim kaj doseže GTX ker ga imam sam!

fahrenGONE ::

Poglej si pa novih testov in bos videl da je X1800XT hitrejsi od 7800... :D

jest10 ::

cole UMIRI SE!
Pa zapomni si, da testov ne moreš direktno primerjati med seboj, ker niso delani na enakih mašinah(ne po komponentah in ne po nastavitvah sistema). Tudi tvoja mašina je lahko le za orientacijo in nič drugega. Da se pa nekaj jokaš, ker imaš ti 7FPSjev več kot na testu... To da imaš ti opazno višji FSB pa jasno nima nobene veze ane?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

LittleDevil ::

cole-22 sem pa mislil da si malo bolj skuliran... :\

Kaj te tok muči če je recimo ATI boljši na nekaterih testih (vsi vemo da je vsak drugačen), a ti je mal žal da si 7800GTX kupil al zakaj tok to ATI-jevo zadevo pljuvaš.

Mal počakite vsi skupi da pridejo za radeona novi driverji ven, in da kartica sploh pride v trgovine potem bomo lahko tukaj na Slo-Techu primerjali eno in drugo!

LP

RC14 ::

Neverjetno, kako ste eni smešni oz bolje rečeno grozni.

Prvo kot prvo razlike med posameznimi testi ne bi smele oz ne morejo biti tako velike (pa sem mislil da to veste 8-O ), vsi testirajo na 1GB ramu (različni timingi pri teh ločljivostih ne igrajo takšne vloge), FX55 ali FX57 to spet ne igra velike vloge zakaj??
ker pri večjih resolucijah npr 1280x1024 in več in z vklopljenim 4AA nima velike veze osrednji procesor, je čist vseen al je FX55 al pa FX57, razlika je mogoče 1 FPS. In če primerjamo teste med seboj, vidimo da so pa občutno večje razlike in nihanja ane??
In kaj ima zdej tukaj veze cole-22?
Čist lepo je napisal da dobi dosti več FPS-jev kot je v katerem testu napisano kar mu verjamem. In iz tega je lahko sklepati da testi lažejo, kar spet čist verjamem, kateri je pravi realni test, pa ne vem. Mene tud boli k.... katera je hitrejša kartica (prej imel radeona, sedaj nvidio) ampak vidim, da ste res večina nagnjeni k določeni firmi in blatite neumnosti tako da Rovtar ni edini, daleč od tega.


Lp

jest10 ::

Ne nakladaj da ne more biti razlik. Že zaradi slabo spucanih gonilnikov ob menjavi kartice je lahko razlika.

Good Guy ::

Pa Rovtar kaj sanjaš spet o nekih optimiziranih driverjih pa nevem kaj? Driverji in v ATIjevem taborju in v NV izdajajo nove driverje kot po tekočem traku!


da samo novi catalysti še ne podpirajo 512 mb
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

RC14 ::

jest10
Kateri test od vseh teh je potem zate realen?? Ali so kar vsi, pa čeprav so razlike pri istih nastavitvah in skoraj identičnih mašinah tudi po 20% .
Predvidevam da si privrženec ATI-ja.:\


Lp

jest10 ::

Zame je realno povprečje testov.
Nisem privrženec nobene firme, čeprav imam trenutno 2 ATI kartici. Prej sem imel Nvidio

flisko ::

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Lep pozdrav Flisko

cole-22 ::

Ne NI mi Žal da sem kupil GTXa!
Ne morem vas razumeti, kaj vas tako moti to, da hočem dokazat, da so testi fejkani (NV v škodo)?
In naj se malo umirim? Sej ni panike, če vas moti lahko neham pa nadaljujte temo v stilu Rovtarja! Forum naj bi bil zato, da se pogovarjamo, delimo svoja mnenja med seboj, vi pa meni naj neham... (nisem Rovtar ki prodajam toplo vodo)

@Jest10
Poglej, oni imajo vedno na vsakih testih najbolšo možno izbiro! In je njihova naloga, da poskrbija da je vsak test čim bolje pripravljen! Pa ne mi nekaj o driverjih :\ Pa kakšno optimizirano mašino imam? To da oni testirajo na FXu na 2800MHz na 1GB rama, je isto kot moje oz. imajo malo boljši procesor in na višjih MHzjih! Moj proc ne dela na 270 1:1 na 2 2 2 5, njihov pa NE na največjih upočasnitvah, da bi lahko rekel o kakšni optimizaciji! Pa po vrhu vsega v špilih se ne pozna ali imaš 2 2 2 5 ali 2 3 3 7!

@LitlleDevil
Prosim povej mi kje sem pluval po ATIju? NIKJER! Očitno nobenega mojega posta nisi prebral do konca!
Še desetič bom povedal "ZA REZULTATE ATIJA NE GOVORIM NIČ ALI SO PRAVI ALI NE, KER NIMAM NOBENE MOŽNOSTI, DA BI LAHKO PREVERIL! GOVORIM PA LAHKO ZA GTX, KI GA IMAM SAM IN VEM DA SE ODREŽE VELIKO BOLJE KOT GA PRIKAZUJEJO NEKATERI TESTI!

Res ste čudni...Ko človek nekaj dokaže ga takoj "zbrcate v kot" namesto, da bi kakšno rekli na to temo.

In nisem zagrizen v svojo NV kot je Rovtar za svoj ATI, kupim pač kar je v tistem trenutku najbolje na trgu! Nekomu se zdi neumno dajati 100k+ denarja za grafo in je pač nima. Jaz sem pa tak, da pač dam! In nisem nek 15 letnik, ki hoče solit pamet v nekaj kar se ne spoznam in se tudi ne spuščam! V kar sem pa 100% bom pa tudi povedal!


EDIT: Pa RC 14 je edini, ki vsaj malo razmišlja!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cole-22 ()

Good Guy ::

cole ti si čudn veš
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

mtosev ::

Prosim da se umirite, si preberete še kakšen test in nadaljujete debato na nivoju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mr.B ::

Če gledaš test na Xlabs je čisto normalen. Pač ogromno je še vedno vezano na prešfoh procesor. Deset frejmov gor ali dol pa je tudi nepomembno, toliko niha še vklopiš različne kombinacije zvoka, ali pa malo z miško klikaš prveč naokoli ....
Jaz raje počakam do novembra do takart bodo drijeverje porihtali za prvo silo itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrimozR ::

Sam to je pa čudno, da ma TOM MANJ FPSjev pr nVidi k pa ker drug site. Sej vsi vemo komu je TOM prodan :> Mogoč bodo pa zamenjal 'partnerje' :>

RC14 ::

EDIT: Pa RC 14 je edini, ki vsaj malo razmišlja!

Hvala.8-)

Jaz sem to že zdavnaj opazil, da je veliko ljudi na tem forumu, ki blebetajo v tri krasne sam da nekaj kontra rečejo in niti preberejo ne kaj kdo napiše. Z takimi ljudmi se nikoli ne pride do konca. Lahka mu dokažeš da imaš prav, on bo še kr svoje neki trobil.
Večno kreganje Nvidia vs ATI in AMD vs INTEL. Nimam nič proti če je komu bolj všeč določena stvar, sam ne pisat neumnosti in dajat narobne podatke nekomu ki tega resnično ne ve kaj je boljše oz hitrejše in seveda VSAJ PREBERITE KAJ KDO NAPIŠE -DO KONCA !!

In seveda privržencev na tem forumu je OGROMNO, al na strani ATI-ja , al na strani Nvidie. To mi je dobesedno smešno, pa saj je grafična samo kos čipovja hudiča. Ali spite z grafično v postelji al kako ??

Briga te firma, zaradi mene lahka gor na grafični piše Pičk. mat.rna.:D.
Katera pa je hitrejša pa raje počakajmo še kak teden ali dva da bo bolj jasna slika. Sicer pa res sploh ne moreš več vedet, kateri strani zaupat, ker včasih majo res takšne kombinacije, ki so prav smešne.
In cole-22 se lahko lepo prepriča sam , da tile nekateri testi lažejo in je lepo napisal da za X1800XT ne more vedet če je res tako hitra za GTX pa lahko trdi da niso realni rezultati in eni se potem oglasijo z izjavo: kaj ti je zdej žal, ko si kupil GTX in jo je ATI prehitel. haaha -->tipična faušnija.


Lp

Mr.B ::

Dejet fanje začnite z glavo skozi steno tolči, pa začnite malo brati, iiiiiiiii:O
Imamo sledeče čipsete :
ASUS A8N-SLI Deluxe mainboard (NVIDIA nForce4 SLI)
ATI RADEON XPRESS 200 CrossFire Editio

Rami :
Corsair CMX1024-4400Pro 2x 1024 MB @ DDR400 (CL3.0-4-4-8):D
1GB DDR400 2:2:2:88-O
Driverji
ATI - Catalyst 5.9 - Display Driver 8.173
NVIDIA - Forceware 78.01

Nastavitve driverjev ?
Procesorji :
AMD FX-57
AMD Athlon 64 4000
AMD Athlon 64 FX-55

In ko gledamo Xlabs ter THG tar nand, so si pribljižno enaki res pa da nekje manjka AA ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

RC14 ::

AMD FX-57
AMD Athlon 64 4000
AMD Athlon 64 FX-55


Veš kakšna razlika je med temi procesorji pri npr 1600x1200 4AA+8AF z isto grafično?

ODG: Ni omembe vredna. Verjetno tudi sam veš to.



Lp

Mr.B ::

Pa v ramih, pa v platformi med ATI in NV...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

fahrenGONE ::

Po eni strani je to kreganje neumno, saj za dan denar, na primer nekaj cez 100k dobis tako kartico, PRI OBEH, da ti ni treba nic skrbet. Pri nizjih rangih pa so performance podobne. Na primer za 15k bos dobil podobne kartice, za 35K tudi, ....

cole-22 ::

No končno gre debata v pravo smer ;)
Saj tukaj se ni več šlo kdo je močnejši ali XT ali GTX, ampak da so določeni testi fejkani v prid ATIju oz. ima GTX slabe rezultate (neresnične) Dejstvo je, da sta obe kartice dobre. Katero se bo bolje splačalo bomo še videli v prihodnje, samo glede na to kako kaže je GTX malo v prednosti... (dobavljivost, cena in nekako podobni rezultati + SLI)

mtosev ::

ATI Radeon X1800 XT Test Results Faked by Hardware Analysis?

ATI was absolutely furious after Hardware Analysis published the test results for the future graphics chip, Radeon X1800 XT, also known as R520. This wouldn’t have happened if ATI Radeon X1800 XT and Radeon X1800 Pro had scored better results in the tests; unfortunately, they were far behind GeForce 7800 GTX, not to mention, the GeForce 7800 GTX SLI.

At
first, the results were suspected of being far from the truth, but after the ATI officials have confirmed that the new video cards were not available for none of the partners, the situation became truly explosive.

Radeon X1800XT is almost ready and is due for launch in October, and ATI claims that the only model Hardware Analysis could have got their hands on is a X1800XL.

Sander Sassen, Hardware Analysis CEO, claims that the test results, which can be seen here, http://www.hardwareanalysis.com/content..., are correct and that the results were obtained using the models ATI is about to launch.

This story could escalate even more, Inquirer citing sources who claim that the GeForce 7800 GTX’s result is overrated, and an ATI official claims that the results were obtained using an Ouija video card.

Others were saying that Hardware Analysis has faked the results because they weren’t invited at the ATI X1800 XT launching, which is scheduled to take place on an exotic island.

We don’t know who’s telling the truth or whether the results are true, so until October, when the ATI video cards will be officially launched, we advise you to be suspicious when analyzing test results.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

jest10 ::

mtosev: To je bilo že davno ugotovljeno. Tako da lahko nehaš s tem.

Mene bolj zanima, če pride ven tudi kaka X1700 varjanta? Ker med X1600 in X1800 je preprosto prevelika razlika v zmogljivosti.

cole-22 ::

Pa kaj si ti R al kaj?
Govorimo o slabih rezultatih GTXa na določenih straneh (nižjih rezultatih kot so v resnici) To stran, ki sm jo dal 2 dni nazaj gor nima več nobene veze, ker se ne pogovarjamo o tem + nisem nič rekel za to stran. Dal sem link, rekl ste da je fejkana in gotovo konc debate!

Pa kaj a si tak otrok al kaj?

Dej naj gre tema v pravo smer...

cole-22 ::

Mene bolj zanima, če pride ven tudi kaka X1700 varjanta? Ker med X1600 in X1800 je preprosto prevelika razlika v zmogljivosti.

Če se bo zgodovina ponavljala bodo sigurno prišle kake različne varjante ven... Če gledamo kaj vse je ATI izdal v prejšni seriji.

sid911 ::

po moje bojo tut neke vmesne varijante še izdane...pa sumim da bo med x1800xl in xt še vrinjen mogoče kak x1800pro...:8)
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

fahrenGONE ::

cole-22, bi rekel da imas prav. Veliko strani dobi kartice direktno od ATI in to preden so v trgovini, kar je zelo dobra zadeva, saj lahko dajo test prvi in dobijo goro obiska. Obisk pa pomeni denar. Seveda se ta privilegij preneha, ce pises slabo o kartici. Zato jaz raje pocakam da pridejo ven se drugi modeli, ne samo tisti od ATI in se vec testov. Potem lahko resnicno primerjas. Dvomim da so strani kot je HardOCP, Tomshardware in podobne res tako postene, kot bi vam radi povedali.

Zgodovina sprememb…

urke710 ::

Pomojem je pa ta opis na HardOCP dost realno izveden. Še posebej komentar na koncu, glede dobavljivosti XT kartic.
d.i.g.

jest10 ::

No samo čisto nepristranski pa niso. Recimo:"Everyone knows that the GeForce 7800 GTX is sitting pretty at the top of the food chain right because not only does it provide the best performance and image quality"
V večino testih se pa vidi, da ima X1800XT lepšo sliko pri tem novem extra xyzw AA.
Sicer pa malo bedasto je pričakovati, da bo kartica, ki je bila ravnokar uradno izdana, že po celem svetu v trgovinah.

urke710 ::

Ja, se čisto strinjam. Sej zato pa preberem cel test, in pol moreš pač take stvari vzet mal v zakup.
Sej je lepo tm nastavleno, da ko bodo prvi primerki grafičnih prispeli v on-line shope, bomo obveščeni.
d.i.g.

MasterMiG ::

Nekje sm prebral, da je R580 baje že končan in stestiran, rezultati pa nej bi jemali sapo, vsaj kar se tiče kakovosti same, ni več težav s cevovodi, ker je druga skupina bla na tem projektu in druga ferma za izdelavo čipov... NI vedno ATi kriv, da nekaj ne štima :D
Anyway, baje, da bo že X1800XT bil pri nekaterih testih tudi več kot 20% hitrejši od 7800GTX; vsaj tako pri ATi-ju poročajo in na eni konferenci bodo predstavljeni rezultati. Nej bi pa mel R580 24 in 32 cevovodov. Ja, lepo bi blo vidt tok cevovodov polno izkoriščenih kot so pr x1800xt pa na takih frekvencah :D
Čeprou loh da je vse to sam laž, tut o x1800xt so pred cajtom govorl kaj vse bo mela, pa ni lih blo tko.:'(
There is nothing to fear but the fear itself.

Good Guy ::

kdaj pa nej bi r580 pršla vn?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

igor0203 ::

Sampsa iz XS je X1800XT že dobil in jo preizkusil.. >:D

Tuki so slike z njegove strani: KLIK

Tuki pa še tema o dotični kartici: KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

jest10 ::

MasterMiG: Teh 20% je res samo pri nekaterih testih. Večinoma je kartica le malenkost hitrejša(v povprečju).

PrimozR ::

7800GTX je bla. Ne po celem svetu, v roku 1ga tedna pa.

mtosev ::



>:D

CROSSFIRE
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()
««
4 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

7800GTX 512 rama že čez dober teden? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087915 (4710) Good Guy
»

ATI R580 = X1900?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
323985 (3102) simnov
»

Nvidia z GeForce 7800 GTX 512 spet na vrhu

Oddelek: Novice / Grafične kartice
445355 (4003) AngelOfDeath
»

Test ATI grafičnih kartic družine X1000

Oddelek: Novice / Grafične kartice
213372 (2891) Senitel
»

ATI predstavil novo generacijo grafičnih kartic - družino X1000

Oddelek: Novice / Grafične kartice
123811 (3280) ČIP 008

Več podobnih tem