Forum » Operacijski sistemi » Zagon os z diska
Zagon os z diska
Hekos ::
Linux bi rad zagnal z diska ker pa imam 2 diska (fizično, enga za win dugega za linux) mi povzroca to problema z boot-anju linuxa
sedaj ta problem rešujem tako da fizično izklopim prvi disk. potem imam pa probleme z prenašanjem podatkov z win v linux
poskusil sem tudi nalaganje boot-a na začetek prvega diska...kar ni uspelo...
uporabljam WIN ME. nimam opcije naložiti linux na 1. disk
mislil sem na floppy boot disc...a ga ni na cdju (in nikjer drugje...če pa je bi prosil da mi kdo pove))
uporabljam slo-tech verzijo morphix linuxa z kda (live cd)
Vesel sem kakršnekoli pomoči...
ps.. verjetno je že na to ali podobno vprašanje bilo odgovorjeno... a nekako se mi ni dalo prebrskati 40(!!) strani foruma z mojega dial-up priključka...
če bi to uredili bi bil svet že malo lažji..
Hvala
sedaj ta problem rešujem tako da fizično izklopim prvi disk. potem imam pa probleme z prenašanjem podatkov z win v linux
poskusil sem tudi nalaganje boot-a na začetek prvega diska...kar ni uspelo...
uporabljam WIN ME. nimam opcije naložiti linux na 1. disk
mislil sem na floppy boot disc...a ga ni na cdju (in nikjer drugje...če pa je bi prosil da mi kdo pove))
uporabljam slo-tech verzijo morphix linuxa z kda (live cd)
Vesel sem kakršnekoli pomoči...
ps.. verjetno je že na to ali podobno vprašanje bilo odgovorjeno... a nekako se mi ni dalo prebrskati 40(!!) strani foruma z mojega dial-up priključka...
če bi to uredili bi bil svet že malo lažji..
Hvala
Skrat ::
Zadeva zna biti malcek zapletena, ampak z nekaj volje.... Multiboot with GRUB Mini-HOWTO
Free software is a matter of liberty, not price.
hmm...
ja to BI delovalo ....
ampak zahteva ponovno instalacijo win,
česar se bom pač moral lotit - zjutraj...
hvala za link!!
vseeno bi bil hvaležen za floppy bootdisk )))
ja to BI delovalo ....
ampak zahteva ponovno instalacijo win,
česar se bom pač moral lotit - zjutraj...
hvala za link!!
vseeno bi bil hvaležen za floppy bootdisk )))
Skrat ::
Ne! Ni nujno! Lahko si namestis grub na disketo, kot si ze sam omenil.
Prej sem ti dal malo spartanska navodila, zdejle pa googlam za kaksnimi enostavnimi in razumljivimi, ampak jih ne najdem
Tole je se najblizje Create a GRUB boot disk
Vedeti pa moras verjetno dve zadevi: stage1 in stage2 nista nujno na /usr/lib/grub/i386-pc/stage1, lahko je tudi /lib/grub/i386-pc/stage1 (pa se kje). To najprej preveri.
Fizicni diski v linuxu (po grubovsko) so hd0,0 je prva particija prvega diska, hd0,1 je druga particija prvega diska, hd1,0 je prva particija drugega diska itd.
Prej sem ti dal malo spartanska navodila, zdejle pa googlam za kaksnimi enostavnimi in razumljivimi, ampak jih ne najdem
Tole je se najblizje Create a GRUB boot disk
Vedeti pa moras verjetno dve zadevi: stage1 in stage2 nista nujno na /usr/lib/grub/i386-pc/stage1, lahko je tudi /lib/grub/i386-pc/stage1 (pa se kje). To najprej preveri.
Fizicni diski v linuxu (po grubovsko) so hd0,0 je prva particija prvega diska, hd0,1 je druga particija prvega diska, hd1,0 je prva particija drugega diska itd.
Free software is a matter of liberty, not price.
no js sm mislu bol tko, ob normalnem zagonu bi prešel direkt v win (multy user pc...)
ob vstavitvi flopyja pa v linux
z boot menu-ju bi tut lahk šlo (zadnja opcija)
ob vstavitvi flopyja pa v linux
z boot menu-ju bi tut lahk šlo (zadnja opcija)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvo linux potem XP zdaj ne morem v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1755 (1423) | atlet |
» | GRUB ne zažene WIN XPOddelek: Operacijski sistemi | 1624 (1425) | kriko1 |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4515 (3850) | WarMaker |
» | Kateri boot manager?Oddelek: Operacijski sistemi | 1822 (1548) | sidney |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1872 (1325) | moj_nick |