Forum » Zvok in slika » pinnacle studio vprašanje
pinnacle studio vprašanje
mare1411 ::
Rabim nasvet
Ker sem iz kamere zajel video v DV kvaliteti mi je na disku ostalo maloda nič prostora, imam pa še eno kaseto
Vprašanje:
Imam 3 dele filma
En del skompresiram v mpg format
Kaj se zgodi s skompresiranim delom, ko dam vse tri dele skupaj in ponovno v mpg format?
Ali se bo še enkrat kompresiral? (še poslabšal kvaliteto) ali ga bo samo prebral in dopisal?
hvala
lp
marko
Ker sem iz kamere zajel video v DV kvaliteti mi je na disku ostalo maloda nič prostora, imam pa še eno kaseto
Vprašanje:
Imam 3 dele filma
En del skompresiram v mpg format
Kaj se zgodi s skompresiranim delom, ko dam vse tri dele skupaj in ponovno v mpg format?
Ali se bo še enkrat kompresiral? (še poslabšal kvaliteto) ali ga bo samo prebral in dopisal?
hvala
lp
marko
- zaklenilo: Stepni Volk ()
waters ::
Tema sicer sodi v rubriko zvok in slika - pa vendar. Film si uvozil, ga obdelal in ga konvertiral v mpg. Zdej pa ne razumem točno kaj bi rad naredil. Kakor sem te razumel imaš 3 dele enega filma. Pot je sledeča: sestavi 3 dele v enega potem šele konvertiraj. Če pa imaš že 3 konvertirane filme in bi naredil enega pa mislim ( nisem čist 100% siguren), da boš imel slabšo kvaliteto. Tu ti je rešitev večji disk.
mare1411 ::
saj prav v velikosti diska je problem!
2 dela že imam na disku in nimam več prostora za tretjega
zato bi rad ta dva skompresiral, da bo potem prostor za tretjega in nato vse združil
edino če vse tri dele posebaj skompresiram v mpg in jih nato s kakim "mpg jioner-jem" dam skupaj???
bi to šlo?
hvala
lp
2 dela že imam na disku in nimam več prostora za tretjega
zato bi rad ta dva skompresiral, da bo potem prostor za tretjega in nato vse združil
edino če vse tri dele posebaj skompresiram v mpg in jih nato s kakim "mpg jioner-jem" dam skupaj???
bi to šlo?
hvala
lp
boych ::
Kot je rekel waters, najboljša rešitev je večji disk, če seveda hočeš ohraniti kvaliteto na spodobni ravni!
Mislim pa, da če daš skompresiran file na timeline skupaj z nekompresiranim, ne boš zgubil nič na kvaliteti!( samo ne me držat za besedo, ker še nisem probal, razen enkrat z Premierom, ko sem mixal en video spot v divx-u z file-i zajetimi iz kamere, kvaliteta videospota je ostala ista! Če ti je lahko pogledaš spot, ki se nahaja tule!)
Mislim pa, da če daš skompresiran file na timeline skupaj z nekompresiranim, ne boš zgubil nič na kvaliteti!( samo ne me držat za besedo, ker še nisem probal, razen enkrat z Premierom, ko sem mixal en video spot v divx-u z file-i zajetimi iz kamere, kvaliteta videospota je ostala ista! Če ti je lahko pogledaš spot, ki se nahaja tule!)
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Premiere CS3- ogromna velikost videaOddelek: Pomoč in nasveti | 1323 (1180) | gddr85 |
» | Najboljši video formatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1915 (1845) | wwwampy |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5507 (4335) | m1h4 |
» | Izdelava Domačega Dvd-ja in MenijevOddelek: Zvok in slika | 1831 (1626) | chato |
» | Program za DVD format iz Dvix formataOddelek: Sedem umetnosti | 2022 (1783) | metro |